ВМ-НВХ, част 66

• 38 827
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
wackamotto, MALVINA Hug

Момичета, кои храни са препоръчителни за подобряване на стомашно-чревната флора, някой знае ли? Много противоречиви резултати ми излизат в Гугъл...

# 256
негативна, препоръчителни са ферментирали храни - кефир, кисело мляко (ама трябва да си сигурна, че е натурално - с бактерии), кисело зеле, кисели краставички. Има също някакъв ферментирал чай комбуча newsm78 Интересно, че посочват и тъмния шоколад като богат на пробиотици Thinking А също има и разни варианти от соя - темпе, мисо.

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 12:31 от Cioccolata

# 257
негативна, препоръчителни са ферментирали храни - кефир, кисело мляко (ама трябва да си сигурна, че е натурално - с бактерии), кисело зеле, кисели краставички. Има също някакъв ферментирал чай комбуча newsm78

Благодаря ти, Шоки, отправям се на лов за продукти.  bouquet

# 258
  • Miami
Какви кокосови стърготини купувате? Последно бях взела едни, но бяха толкова едри и твърди...

Веднъж правих мъфини от кокосово брашно по  някаква рецепта от нета, станаха вкусни. Обаче, когато се работи с него, трябва да се увеличават яйцата и водата, явно поема повече, не знам.

# 259
Кокосовото брашно се равнява горе-долу на 2,5 части обикновено брашно, т.е. 1 ч.ч. кокосово съответства приблизително на 2,5 чаши пшенично.

Стърготини аз купувам от Метро - пълномаслени на "Биосет", пакети по 500 грама.

# 260
  • Бургас
аз тези дни пия и камбуча и кефир,от първото много добре ми действа,а тези дни се опитвам да си "завъдя" гъбка
да допълня към нещата които Шоки е написала и домашен ябълков оцет,аз тези дни чакам да ми донесат домашни ябълки и смятам да се пробвам

# 261
Какви кокосови стърготини купувате? Последно бях взела едни, но бяха толкова едри и твърди...

Веднъж правих мъфини от кокосово брашно по  някаква рецепта от нета, станаха вкусни. Обаче, когато се работи с него, трябва да се увеличават яйцата и водата, явно поема повече, не знам.

Ммммм, кажи рецептата  Mr. Green Не че аз съм за мъфини с тия моите 2 кг отгоре, ама пуста лакомия  Mr. Green

# 262
  • Miami
wackamotto, съжалявам, но не съм запазила рецептата  Confused На пакета на кокосовото брашно има написани някакви рецепти, мога като се върна в нас да видя и да  ги напиша.

# 263
не ми допадна на мен кокосовото брашно
супер странно е и трудно се разбърква добре с мляко/яйце/сметана

с него можете да правите стандартните рецепти, изключвайки захарта и замествайки брашното с кокосово
НО сместта трябва да остане по-течна, иначе мъфините стават много сухи, защото кокосовото бр. поема с времето доста течност
вариант е напр да се смеси с течността (мляко напр) и да се остави за известно време преди да се забърка тестото

а и аз отдавна успях да сведа до минимум нуждата от заместители на палачинки и торти
сега се случва най-често 1-2 съботи да направя по 1 палачинка с бадем или  кокос

хехе, танче, хареса ми как си го описала
и аз така го усещам, има си нужда от узряване някакво
ако човек не е убеден или ако целта е само отслабване, го прави един вид срещу волята си

# 264
ако човек не е убеден или ако целта е само отслабване, го прави един вид срещу волята си

Много точно казано newsm10

# 265
  • Пловдив
Момичета, това което сте писали за сирената, означава ли, че не е добре да се хапва домашно пресносолно овче сиренце Sad Тъкмо си поръчах да ми направят Sad

# 266
Кое точно имаш предвид за сирената?

# 267
  • София

Аз уж за отслабване дойдох, но в последствие, след като разбрах и останалите бонуси за здравето, които определено изместват всичко, се влюбих в този начин на хранене  Heart Eyes
Моята майка също почина от рак, мисля, че съм писала ... за мен е важно да правя нещо в тази посока, защото имам като подарък фобия.
Освен това тъй като начина на хранене е много близък до този на цялото семейство, въобще не ми изисква някакви специални усилия, освен захарта, с която си се боря от време навреме.
В нашата къща във всяко ядене присъства месото така или иначе, просто вече не купувам ориз, а като готвя нещо с картофи, не ям картофите или си правя нещо на мен. Всички ястия са от "лесните" - мяташ в тигана или във фурната и готово.
Изобщо - кеф  Heart Eyes

Но имам приятелка, която се зариби покрай мен и започна наскоро, при нея борбата е наистина жестока. Тя готви основно ориз, боб, леща, картофи и то постни неща, и сега й е много трудно да "спазва". Изцяло променя начина на хранене в къщата си и като гледам, с тези кански усилия, не знам колко ще издържи, за което много ме е яд, но ...

# 268
  • Пловдив
Кое точно имаш предвид за сирената?

Ами, това, че трябвало на се хапват само добре узряли сирена  newsm78

# 269
  • Бургас
Момичета, това което сте писали за сирената, означава ли, че не е добре да се хапва домашно пресносолно овче сиренце Sad Тъкмо си поръчах да ми направят Sad
ами като е домашно не знам
аз съм си патила вече,и ако не е отлежало рядко рискувам,но пресносолно никога не съм хапвала,за него аз нищо не мога да кажа

Общи условия

Активация на акаунт