ВМ-НВХ, част 66

• 38 626
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз съм садила само авокадо, от устата направо в саксията   Mr. Green бодвам и това е, с остричкото нагоре.
В момента дръвчето ми е около 60-70 см.

# 436
И аз по метода на Вив бях засадила авокадо, порастна около 50 см, имаше си и листенца и изведнъж като тръгна да мре и не успях да го спася...

# 437
Въпрос към почитателите на кафе с масло: Как приготвяте кафето и колко масло му слагате? Преди малко си направих безкофеиново кафе във филтър машината- 3ч.л. кафе и 200мл. вода. Добавих му около 1 с.л. кокосово и 1 с.л. краве масло и разбих с миксерче за фрапе. Стана доста приятно кафе, само че леееко киселееше. Аз харесвам горчивината на кафето, но често ми идва твърде силна, затова и добавих сега маслото. Добре ми беше, но се чудя как да премахна това киселеене?  newsm78 Дали да добавя още масло? Или пък да направя по-силно кафе?

# 438
  • София
А без маслата киселее ли кафето? Да не е от самия сорт  newsm78 От маслата не е със сигурност, те даже омекотяват вкуса.

# 439
  • SA
Някои видове кафе - Арабика имат леко киселеещ вкус. Вьзможно е да е от самото кафе.
И нещо , което много ме разсмя, макар и да няма никаква врьзка с темата:
Скрит текст:
Най-тьпите упьтвания на етикети на различни стоки:
На сироп за кашлица: Опитайте нашия сироп и никога няма да се почувствате по-добре.

На чифт сандали: Тези сандали не причиняват запек.

На фъстъци от Sainsbury`s: Внимание: Съдържа ядки.

На чаршаф от Тайван: Да не се използва като скривалище от торнадо.

На огледало на велосипед от САЩ: Запомнете, обектите в огледалото са всъщност ЗАД вас.

На тайвански шампоан: След отваряне, дръжте изправен.

На новозеландски спрей срещу насекоми: Този продукт не е тестван върху животни.

В някои държави, на дъното на бутилките кока-кола: Отворете от другата страна.

На сешоар от Sears: Не използвайте, докато спите.

На сапун Dial: Използвайте като обикновен сапун.

На пудинг от Marks&Spencer: Продуктът ще е топъл след затопляне.

На китайски коледни лампички: САМО за употреба в закрити помещения или на открито.

На пакет ядки на American Airlines: Инструкции: Отворете пакета, изяжте ядките.

На шведска резачка: Не се опитвайте да спрете веригата с ръце или гениталии.

На костюм за Супермен: Внимание, тази дреха не ви прави способни да летите.

На някои замразени вечери: Предложение за сервиране: Размразете.

На хотелска шапка за баня: Помества само една глава.

На лекарство за кашлица за деца от Boot`s: Не карайте кола.

На лекарство за сън Nytol: Внимание: Може да предизвика сънливост.

На наколенки: Внимание: Тези наколенки не могат да предпазят тези части на тялото, които не покриват.

На „универсален" чук: Не използвайте този чук, за да удряте каквито и да е твърди предмети.

На тампони Tampax: Махнете стария тампон, преди да сложите нов.

Пак на тампони: Последна стъпка: Вдигнете си бикините.

На боя за коса: Не използвайте като глазура за сладолед.

На лак за коса за максимален ефект Clairol: Внимание, не пушете, докато косата не е окончателно суха.

На лосион за тяло: Това не е играчка.

На пяна за вана Mr. Bubbles: Не е предназначено за консумация.

На тонер за принтер: Не яжте тонера.

На упътване за микровълнова печка: Не използвайте, за да сушите домашните си любимци.

На опаковката на ютия Rowenta: Не гладете дрехите, докато са на тялото ви.

На инструкция за мобилен телефон: Не слагайте запалени свещи върху телефона.

На минерална вода Sainsburys: Подходяща за вегетарианци.

На минерална вода Volvic: Дизайнът на тази бутилка е направен специално за вода Volvic. Не пълнете с други течности.

На прахосмукачка: 1. Не използвайте, за да чистите газ или други запалими течности. 2. Не използвайте, за да чистите каквото и да било, което в момента гори.

На европейска камера: Тази камера работи само когато в нея има филм.

На шамандура: Пазете от солена вода.

На лосион за почистване на лице: Не прилагайте директно на мозъка.

На машина за лед в хотел: Поддържайте минусова температура, в противен случай ледът ще се превърне във вода.

На спрей за самозащита: Внимание, може да предизвика дразнене на очите.

На печка за баня: Този продукт не трябва да бъде използван в бани.

На пластмасов шлем-играчка: Внимание, това не е надеждно средство за защита.

На детска количка: Махнете бебето, преди да сгънете количката.

На сенник за предно стъкло за кола: Преди да потеглите, махнете сенника.

На 13-инчово колело за ръчна количка: Да не се използва за пътуване по магистрала.

На покривало за кола: Не карайте, без да сте махнали покривалото.

На бургия: Този продукт не следва да се използва като зъболекарска машинка."

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 18:13 от kameloth

# 440
  • София
Чета ви отзад на пред и се присетих да напиша нещо. Краси беше писала че плодовете и карбс не са чак такова голямо зло...за нормалните хора, да вметна Simple Smile
...
Всъщност това само потвърждава теорията на Краси. Въглехидратите в малки количества не са опасни за хората без метаболитни или здравословни проблеми. Аз мога да взема спокойно десерт (или хляб), ако е страшно изкусителен или интересен, но не изпадам в абстененция, ако не си получа дозата захар (нишесте) за деня.

И моето авокадо не се получи, но редовно забравях да сменям водата  Mr. Green

Не всички арабики са киселеещи, в България например, арабиките на Лаваца са такива. Вкъщи предпочитаме по-горчивите арабики на Пелини.

# 441
  • София
Ох Кам  smile3532
Особено за някои чак не ми се вярва да е възможно  Whistling

# 442
joya, не го мисли и не се обвинявай! Hug Паднала си за кратко от коня, на всеки се случва Wink Просто ставаш, изтупваш се и пак го яхаш Hug

# 443
vitamine D totale (25 OH D2+D3)........30 µg/ L  ( 75 nmol/l)
недостатъчност: от 10 до  30 µg/L  ( 25 до  75  nmol/l)
естествено,не ми изписа витамин Д,а статини Mr. Green
за късмет имам си аптекарски връзки
витамин Д май има в пушената съомга и сардина в зехтин (консерва) Thinking
кам Joyнай ми хареса за бебето и количката ooooh!

# 444
Това количество вит. Д, което е в храните, е напълно недостатъчно Wink

# 445
  • София
vitamine D totale (25 OH D2+D3)........30 µg/ L  ( 75 nmol/l)
недостатъчност: от 10 до  30 µg/L  ( 25 до  75  nmol/l)
Таня, на моите изследвания пише референтни граници 50 - 120 nmol/l  Thinking Тоест с твоите 75 nmol/l би трябвало да си ОК. Това в Цибалаб.

ред: Но пък в Рамус за латентен дефицит се приема 10-30 ng/ml ... Ох!

Витамин Д3  
Метод: ELISA
10-30 ng/ml латентен дефицит;
30-50 ng/ml, оптимално ниво;
 >70 ng/ml предозиране

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 20:40 от Assos

# 446
Доколкото разбирам резултатът ѝ е 30, а горната граница е 75.  newsm78 Обаче ме объркват тези мерни единици при измерената стойност и тази при референтните.

# 447
не,просто дават резултата в две мерни системи:
едната е µg/L и горната граница е 30 за недостатъчност  ,а другата nmol/l с горна граница 75 за недостатъчност
аз съм на горната граница на "недостатъчност" или на долната за "нормално",ако предпочирате Laughing
естествено и по двете системи
нормално е
от 30 до 100 µg/L
или
от 75 до 250 nmol/l
в предишният пост не писах референтни стойности
така е,като се опитвам да гледам телевизия и да пиша

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 21:20 от tania6

# 448
  • София
Много приятно ме изненада д-р Папазова при Гала, преди малко.
Каза напълно да изключим холестерола като причина за атеросклерозата, това било абсолютно доказано в науката, само че повечето лекари не го знаели и тя била много щастлива, че сега ние, зрителите, ще го научим. Не холестеролът е причина за тях.
Каза, че основната причина  всъщност е хомоцистеина, и че вече това се изучава от младите лекари  Laughing

Сега отивам да се информирам какво е точно хомоцистеин да му се не види  Blush

# 449
Вив, мисля, че хомоцистеинът е един от белезите за възпаление в организма, но все пак не съм много компетентна Embarassed Изследва се в кръвните изследвания май.

Друг такъв маркер за възпаление е С-реактивен протеин - той също е в кръвните изследвания.

Ами, прекрасно, че Папазова го е казала. И си е съвсем права, разбира се. Лошото е, че и тя ще се дискредитира и ще звучи налудничаво, защото повечето лекари са по-назад с информацията Rolling Eyes Утре примерно от някой вестник или телевизия ще се допитат до Байкова да коментира казаното от Папазова и Байкова ще каже, че няма нищо такова и че храните с животински мазнини са опасни Rolling Eyes То всъщност като наближат коледно-новогодишните празници, всяка година някъде се появява интервю с Байкова, която повтаря все едно и също: след постите българите се отпускат изведнъж и прекаляват с храната по празниците, а особено много прекаляват с мазните меса, а това е много вредно ooooh! Всяка година го казва това Байкова и не вярвам тази година да пропусне. Laughing

Разбира се, друг въпрос е колко от българите са спазвали наистина постите - едва ли са мнозинство Wink Но че има изхвърляне по празниците и преяждане с всевъзможни храни плюс препиване - това си е факт. Но Байкова нарочва точно свинското като най-вредно в цялата работа ooooh! А преди 1-2 години нещо беше подхванала и свинската мас - май каза, че българите правели баница с мас, а това било ужасно вредно за организма ooooh! То ясно, че баницата с мас е вредна, ама не заради маста Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт