Синът ми бе пребит в училище...

• 32 735
  • 571
  •   1
Отговори
# 150
И много е интересен целият хор как пее дружно. Разбрахме какво бихте направили, ако набият така детето ви, обаче е по-интересно, ако се окаже, че гаменчето е вашето, какви ли ще са реакциите?  Thinking
Да не се окаже, че пак учителите ще са ви виновни или пък като въпросните родители ще се опитате да заобиколите правилата и наказанията, защото са прекалено строги за вашето гардже? Сега, то ясно, че на вас не може да ви се случи, не и вашето дете...
На този провокативен пост ще отговоря, че ако не дай си боже аз съм от страната на агресора, тоест моето дете е направило това, сериозно ще се замисля ЗАЩО е станало така, ще взема мерки, ще го накарам да разбере какво ще ми коства лично на мен в материален и морален смисъл неговата постъпка и отново ще поговоря сериозно за агресията. Но при всички случаи ще взема мерки спрямо него, защото следващият път ако има такъв може доста по-сериозни да са последиците. Излишно е смятам да пиша колко ще ми е неприятно от цялата ситуация. Имам син на 22 и слава богу никога не съм изпитвала подобни проблеми. В училището което посещаваше той имаше железни правила в това отношение. Но може би има значение, че там учеха деца, които са заедно в това училище от 5 годишни.

# 151
Във връзка с темата ...
....
 какво им липсва на сегашната младеж, че си посягат и то с такава жестокост?!

Липсват им родителите. Липсват им социалните контакти. Липсват им местата, където да се изявяват.

Те се "изявяват" виртуално. На компютрите играят игри, които са пълни с насилие,убийства и агресия.
Не спортуват, т.е. не изразходват физическата си енергия.
Относно псувните, че и разменени.
Ох, така ги учете тия синове, после се молете да не стигнат до затвор по някакъв начин, че там каквото им поискат, като дадат и ще станат всеобщи любимци...
Т.е. трябва да ги учим да отговарят на агресията с агресия, че да може после в затвора да могат да се бият ли?
Flip Flop Fantasy, да предполагам ли, че лично си запозната с порядките в затвора?

# 152
Във връзка с темата ...
....
 какво им липсва на сегашната младеж, че си посягат и то с такава жестокост?!

Липсват им родителите. Липсват им социалните контакти. Липсват им местата, където да се изявяват.
Не на последно място - липсва им елементарно възпитание.
И трябва да допълня, че често липсва контрол.
Права си, несъмнено. Но липсват много и учителите, такива, каквито трябва да бъдат.
Те не желаят да поемат отговорност, не могат да градят екип, не могат да сплотяват, нямат тежест пред учениците си.

Аз дори нямам претенции за поемане на отговорност от страна на учителката. Просто да прояви елементарна човещина- най- малкото да прати детето на лекар/ да извика такъв, да съобщи веднага на майката, а не да "очаква обаждането й"...

Това ме покърти:

Както и:

Цитат на:  link=topic=744654.msg26477942#msg26477942 date=1382602007
Дори не ми се обади класната, за да не се набута. Оставила детето ми да се прибере само и после като й звъннах ми казва - "аз очаквах обаждането ви"...
Такива едни, далеч по- простички неща искам да си имаме у нас.
Че от по- сложните, доколкото познавам нашенската действителност, а и като чета и в тази поредна тема, ми е ясно, че сме на светлинни години разстояние.

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 13:13 от Judy

# 153
  • София
И много е интересен целият хор как пее дружно. Разбрахме какво бихте направили, ако набият така детето ви, обаче е по-интересно, ако се окаже, че гаменчето е вашето, какви ли ще са реакциите?  Thinking
Бъди сигурна, че никога не оставам равнодушна при некоректно поведение на дъщеря ми спрямо други дечица. Безкомпромисна съм в това отношение, тъй като не ми е все тая дали възпитавам разумно и културно момиче или нагла хулиганка.  Peace

# 154

Ох, така ги учете тия синове, после се молете да не стигнат до затвор по някакъв начин, че там каквото им поискат, като дадат и ще станат всеобщи любимци...
Т.е. трябва да ги учим да отговарят на агресията с агресия, че да може после в затвора да могат да се бият ли?
Flip Flop Fantasy, да предполагам ли, че лично си запозната с порядките в затвора?
[/quote]

Каквото щеш предполагай.

# 155
Истината е, че понякога децата ни изненадват с поведението си и най-хрисимите и кротки, се оказва, че са счупили нечий зъб.

# 156
  • Ямбол
Истината е, че понякога децата ни изненадват с поведението си и най-хрисимите и кротки, се оказва, че са счупили нечий зъб.
И рекетът ли е изненада?

# 157
Вероятно.
Лиляна, едва ли не си наясно, че в даден момент родители и деца се губят от поглед и изненадите са налице. Понякога децата ги спестяват, т.е. не си проявяват "скритите таланти", друг път нещата лъсват.

# 158
И много е интересен целият хор как пее дружно. Разбрахме какво бихте направили, ако набият така детето ви, обаче е по-интересно, ако се окаже, че гаменчето е вашето, какви ли ще са реакциите?  Thinking
Да не се окаже, че пак учителите ще са ви виновни или пък като въпросните родители ще се опитате да заобиколите правилата и наказанията, защото са прекалено строги за вашето гардже? Сега, то ясно, че на вас не може да ви се случи, не и вашето дете...
На този провокативен пост ще отговоря, че ................

Постът на Елица не е провокативен, въобще, много си е резонен. Дали ако синчето на Мишел беше "победител" щеше да има подобна тема тук?

Като майка на двама (лъвове) ще кажа, че с подтикването към агресия на децата ще им направите изключително лоша услуга.

# 159
  • София
Като майка на двама (лъвове) ще кажа, че с подтикването към агресия на децата ще им направите изключително лоша услуга.
И каква е агресията, освен вербална, на момчето на авторката?

# 160
Пасивно- активна- не си дава чипса, като по този начин унижава и публично лицето, което намира, че има права над него. Sad

# 161
  • София
Ама то цялостната разпасано-разхайтена картина е плашеща.
Щом учителите не се държат адекватно, направо нехайно, какво очакваме от тийновете, дето ги е треснал хормонът и не знаят къде се намират. Въобще всякакви гаменски и прочее прояви трябва да се регистрират и пресичат отрано.
Аз между другото съм изключвана от училище и мога да кажа, че много отрезвяващо и освежаващо ми подейства. Не за подобна тежка или лично насочена агресивна проява, но в общи линии дълго си се движех по ръба и имах късмета да ме изхвърлят при първа възможност, защото им беше писнало от простотиите ми. В общи линии достатъчно подходяща мярка, за да се взема в ръце. Не е ясно къде пък щях да стигна иначе, изпитвайки границите на възможностите.

# 162
  • София
Щом учителите не се държат адекватно, направо нехайно, какво очакваме от тийновете, дето ги е треснал хормонът и не знаят къде се намират. Въобще всякакви гаменски и прочее прояви трябва да се регистрират и пресичат отрано.
С това вече съм напълно съгласна.  Peace

# 163
  • Ямбол
И каква е агресията, освен вербална, на момчето на авторката?
Само самото момче знае каква е била. Ако има разследване на случая, може би ще се изяснят нещата. Тук няма как да знаем, че да коментираме.
По същия начин подлагам под съмнение действителната реакция на учителите.

Това същият случай ли е: http://kardjalinews.bg/10/24/14843 ?
От написаното от журналиста, който цитира полицията, става ясно, че побойникът е бил гонен. Защо го е гонил, за да му каже че така не бива или за да си върне ритника?

# 164
С това вече съм напълно съгласна.  Peace
И аз съм абсолютно за такива мерки. Но до колкото съм запозната нямат много права и похвати в училищата. Могат да ги накажат със забележка, с положен труд - да изчисти стаята , например. И чак след няколко провиненния местене в друг клас и крайната мярка изключване...

Общи условия

Активация на акаунт