ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - тема 13

• 89 581
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Аз днес се чувствах почти отлично, ако изключим ,че детето два пъти ме вади от равновесие, но интересно както си се чувствах прекрасно, в кабинета на психотерапевта получих паник атака, много кратка, може би 5-10 сек, обаче се овладях и не показах страх, поне така си мислех ,и след 15 мин и казвам, че съм имала паник атака и тя ми вика, усетих те, че нещо стана Shocked- не бях имала така ясно изразена паник атака от много време, но не се дадох, даже след това ходих на рожден ден, беше ми леко некомфортно,но издържах!

Гала на мен ми се гадеше зверски преди да почна лекарствата, ама зверската, още с първото хапче деанксит ми спря гаденето!

# 646
Гала и аз бях така с ципралекса първите три седмици, ама сега един апетит ме е подгонил, ще стана 100 кила.

# 647
Здравейте!
Най-накрая се добрах до компютъра.
Гала, аз също първите дни имах стомашен дискомфорт. Пия Есцитил вече 1 месец и мога да кажа, че от една седмица вече сякаш се върнах към предишния си живот. Специално за теб ще споделя други странични действия. Даже сега понякога имам едно припарване около ушите. Две седмици пък изведнъж започна да ми пулсира долната устна, точно по средата. Понякога усещах пеперудки по долните крайници.

А сега е ред за "самолечението "ми.
Когато получих първите ПА, които бяха 3 на брой за около седмица,
личната ми предписа билковите Алора и Дормиплант. Пих ги около 4дни, които ще останат страшни в живота ми. ПА вечер и през ноща започнаха да стават непрекъснати, придружени със стягане в гърлото, гръдния кош, сърцебиене, сковаване(не изтръпване) на ръцете и това продължаваше 6-7 минути. След около 1 час пак отново. Бърза помощ и т.н.

# 648
Тези атаки нямаха нищо общо с първите. Отидох на пси и започнах АД. плюс Ксанакс по половин вечер защото не бях спала нормално от дни. За един месец да съм пила около 7-8 пъти Ксанакс и вече не пия защото започнах и работа, а умората си оказва действие. И така до прослувутата вечер,когато реших да взема Дормиплант защото сутринта трябваше да ставам в5ч и да се застраховам за добър сън. Страх лозе пази-да , ама аз направих точно обратното. Но пък разбрах какво всъщност става.Легнах си и към 1ч през ноща се събуждам със странно усещане, че се задушавам и ръцете ми се сковават. Станах и започна всичко отново. Треперях, не можех да си поема въздух и сякаш някой ме стискаше за гръдния кош. Взех Ксанакс и Валидол защото сърцето си не го бях чувала така зверски от седмици. Преди да си легна ,не знам защо се погладнах в огледалото- зениците ми бяха огромни. Взех листовката на Дормипланта,който е с валериана и маточина и същите симптоми бяха описани там. Е, бяха за предозиране от 27 хапчета,но явно аз съм една от 1 на 1000 пациента, които имат непоносимост. Единствено зениците ми подсказаха какво става. С една дума вместо да изпиша вежди аз съм вадила очи 4дни. Вече седмица и половина след случката, това не се е повторило, но и Дормиплант вече не взимам. Билки, билки,ама то веднъж се случва. Убедена съм, че това не бяха ПА, а от билките. Обаждах се на пси-то и казах, че вече ходя на работа и се чувствам добре.Каза да пия още поне 3м ад и ще се видим с нея.

# 649
Ох здравейте. Аз установих, че тия прилошавания, които получавам са ми от сърцето. Снощи си изкарах нова сърдечна криза. И като ме хвана паническия страх, че всичко пак се завръща. Цяла нощ не съм спала, треперя, не мога да се успокоя.
Илюшън, при теб намаляха ли сърдечните кризи?

# 650
Дълго стана,ама и дълго ме нямаше. Wink
Промених се много.
Спазвам девиза на зодията си -АЗ ИСКАМ!
Взимам си време за себе си, стопирам всички неприятни мрънкания от хора, които ме натоварват.
На работата много се шегуваме с колегите и много не се задълбочавам в неща, които не мога да променя. Вечер ако съм уморена си почивам за около 30мин. и не ме интересува, че децата се карат или искат нещо. Казвам,че сега си почивам и след това ще им дам, каквото им трябва.
Любима фраза ми е "След малко, сега не мога." Mr. Green
Когато чета книга и започнат пак да ме врънкат за нещо им обяснявам, че те играят игри, рисуват и т.н , а моите игри и занимания са книгите. Аз не ги закачам в игрите и те не трябва да ме разсейват в моите.

# 651
И аз от едно известно врене имам ПА всеки ден , но моите включват само сърцебиене , силна тревожност и зачервяване на лицето и до там , слава Богу не съм имала стягания в гърло и болки в гърдите , за които описвате . Трябва да ви кажа , особено на тези , които като мен си мерят кръвното по 100 пъти на ден - аз сега го меря много рядко , не се сещам , не ми пука вече или по - скоро си наложих да не мисля за него и не вдигам кръвно . Това с меренето на мен ми беше голям проблем , защото е имало дни , в които през 5 мин си го измервам и сега се чувствам супер освободена от голям товар . Ето например вчера бяхме на рд , по едно време се усетих аз , че ме метна безпокойството , зачервих се, взех 1 валидол и се успокоих  . При друго положение веднага ще се притесня за кръвното си , а сега изобщо не помислих за него . Обикновено като се приберем от някъде без значение колко е часа аз пак си меря кръвното преди лягане , но снощи си легнах като пич и изобщо не съм мислила за тъпото кръвно . Чувствам се освободена  Party .

# 652
Ох здравейте. Аз установих, че тия прилошавания, които получавам са ми от сърцето. Снощи си изкарах нова сърдечна криза. И като ме хвана паническия страх, че всичко пак се завръща. Цяла нощ не съм спала, треперя, не мога да се успокоя.
Илюшън, при теб намаляха ли сърдечните кризи?
Как ги получи кризите? Аз например, още преди години , само при мисълта за мерене на кръвно получавах сърцебиене. Личната се виждаше в чудо на профилактичен преглед с ЕКГ.
И сега вечер като легна и усещам,че ми е спокойно и не си чувам сърцето в ушите , започва леко-полеко да се засилва и сама си го докарвам. Но гледам да си отклоня мислите и правя коремно дишане,което изненадващо ми помага. До като си броя дишането неусетно заспивам.

# 653
С риск да се повторя, но най-голямия враг ни е самонаблюдението.
Мислиш за лимони, подсъзнателно имаш кисел вкус в устата.
Мериш кръвно и ефекта е същия.
Един месец не го меря.
Пия си хапчетата за кръвно, чувствам се добре и до тук.
Сега очаквам да ми дойде цикъла . Месеци наред няколко дни преди датата имах ден с високо кръвно и главоболие. Ами като бях лекомислена и не си взимах лекарствата за кръвно ще е така. Тази нощ усетих, че главата започва да ме наболва, но лекарствата потуших нещата и съм спокойна. Не ме тресе ПМС. От АД не съм станала апатична и безчувствена. Само малко по-леко възприемам нещата и ми се дава време да премисля дали дадена ситуация си заслужава форсиране или да я пусна да премине покрай мен. Laughing
Гала,сега се сетих за изпотяването. Първите 2 седмици и половина с АД се потях като в сауна. Сутрин ставах вир вода. У дома, на работа. Но постепенно премина и това. Знаеш ли, и главата ме наболваше и други реакции имаше, но в момент, в който усещах ,че ще се вкарам в страх си казвах, че всичко е от лекарството и ще премине след минути.

# 654
Гала имам още от време на време парене и тежест в гърдите. Поизтръпва ми ръката и естествено пулса ми е в небесата. Не знам кога е нормално да спрат. Пия ципракекса от един месец. За това казах, че не мога да се отърва от чуството, че ми има нещо на сърцето. Този ад трябваше вече да е подействал. И аз като МАРИ много се потях в началото, две седмици си стоях мокра  Simple Smile.

# 655
МАРИ77 , ама ти си и на лекарства ли ? Е значи твоето кръвно не е продиктувано просто от внушението , а си имаш явно високо кръвно щом пиеш хапчета . Моето е високо понякога , защото си внушавам , че е такова , от както почти ми мина тая мания не вдигам и кръвно , стои си ниско .

# 656
Преди години и аз имах страха от къпане в банята, а сега е обратното имам чувството,че като съм под душа, водата ми измива всички черни мисли и излизам, една идея по -пречистена.
  На мен днес ми е един от най-гадните дни, от както ме почна това чудо от преди 8 месеца ще станат вече, ужасна тревожност въпреки деанксита, много лоши мисли, направо незнам какво ми става. Говорих и с майка ми днес, тя такива ми ги наговори, че ако продължавам така съм щяла  наистина да полудея, толкова обидно ми стана, тя не знае изобщо за какво иде реч.....оплаках се Cry А как ще го спирам този деанксит  направо незнам! Confused
           Ох, мила Мария, бях в ситуацията на майка ти и не знаех, наистина, нито какво да мисля, нито какво да говоря... Лоши и страшни мисли, обърканост, трудно споделяне... Как да помогна? Лекаря е дал АД, но част от страничните му ефекти са точно такива лоши и страшни мисли. А преди да потърсим лекарска помощ и да предпишат АД, мислите са били тревожни, но не чак толкова. 
             Разбирам, че си се почувствала обидена. Обаче ти самата казваш, че не знаеш какво ти е станало. Каква, според теб, трябваше да бъде правилната реакцията на майка ти?   На мен в такива моменти ми се иска само да го прегърна моя човек и да му кажа, че и това ще мине, но пък  тогава той не иска никой да го докосва...

# 657
Сега се мерих, 5 кг. съм отслабнала, което е много за мен. Ама аз виждам как с всеки изминал ден се стопявам и продължавам да съм зле. А моята свекърва като й казах колко кг съм помисли, че много ми се виждат и ми вика абе не са много, ти си висока, ей загубен народ.

# 658
  • Варна,морето ...
някакви отзиви за ксетанор? предписаха ми го преди около месец , за сега има добър ефект , да видим до кога

# 659
Elizabett , моето кръвно е от многогодишно нервиране. Laughing
Винаги личната след преглед ми е казвала да карам по-леко с емоциите.
Не съм си давала сметка за думите й.
По принцип съм с 140 на 90-95 и не съм усещала дискомфорт с изключение на дните преди менструация. Но дни преди първата ПА бях с 180 на 100 и като се почна ...... мерене през 30мин.
Веднъж 135 на 85 и след това 165 на 100. И това ако не е филм.

Гала, аз за две седмици свалих 10кг. Сега си качих 2кг. Нормално е в началото да не ти се хапва нищо, но първия съвет след предписване на лекарството беше да не го приемам на гладно. Насилвах се сутрин да изям половин филия с резен кашкавал. Само от него не ми се гадеше. Едва ги пробутвах с вода.

Общи условия

Активация на акаунт