На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 31 438
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Бо, allana, благодаря ви за примерите. В нашия клас очевидно няма нарочване, не съм чула детето да употребява квалификации. Не знам дали се предприемат различни неща за сплотяване, мога само да коментирам неговото вписване. Всичко ми се струва ок.

Тази сутрин реших да му направя диктовка с  думите , на които са направени звукови модели досега - разгледах буквара, тетрадката към буквара и помагалата. Добре се справи, само "лъжица" написа "лжица".
Честит празник на всички празнуващи днес!

# 181
  • Пловдив
И моят обича да си "изяжда " думи...Напр. оня ден ми беше нарисувал картина и отзад надписа беше- "за мама с ного обич"  и още подобни  Laughing

Да ви питам...освен сандвич какво друго слагате за закуска?Ще ми се да избягвам всякакви боклучави храни и да му давам нещо истинско,но какво да е и от къде... Rolling Eyes

# 182
Да ви питам...освен сандвич какво друго слагате за закуска?Ще ми се да избягвам всякакви боклучави храни и да му давам нещо истинско,но какво да е и от къде... Rolling Eyes

Аз се каня, забележи, все още не съм, но и до там ще стигна Laughing - да направя две дози солени мъфини и да ги замразя, като от вечерта изваждам по един, за другия ден. В каненето ми влизат също - домашни курабийки, и това http://www.supichka.com/2013/10/solen-keks-s-brashno-ot-limec.html

# 183
Освен сандвич: ябълка, сурови ядки, стафиди, грозде, морков, чушка, кисели краставички, маслини, меденки, солети, сиренки. И аз очаквам идеи.   Grinning

# 184
В кутията слагам ядки, /моркови/броколи/зеле/, ябълки/мандарини или портокали/ киви -по едно от тези неща, зеленчуците са сурови. Но той закусва вкъщи, освен това понякога май яде и безплатната закуска, защото казва, че му харесвали някакви гевреци със сусам. Сандвичи, кексчета не слагам.

# 185
  • София
Здравейте.
Освен сандвич слагам - плод, понякога сурови ядки - орехи или лешници (такива имаме из нас), чушка, пълнена със сирене, краставица или морков и или нещо сладко (примерно вафла), или солети.
При нас ги няма тези безплатни закуски. Много не ми стана ясно защо - нещо не им е актуализиран бюджета спрямо по-големия брой ученици, чак пролетта- април, май, когато пък вече ще е края на учебната година  ooooh!

# 186
  • Пловдив
 Grinning
Моят малко каприз си пада,та...ще имам да си мисля Thinking Peace

# 187
Леле, как ги карате тези деца да ядат морков, чушка, БРОКОЛИ? При нас това не може да се случи. От плодовете може да хапнат ябълка, круша или банан, но със зеленчуците сме скарани.

# 188
Честит празник!
Изпуснах ви, преполовили сте темата.

Радвам се, че не само аз съм против отбелязването на чужди празници у нас (включвам в това число Хелоуин, Св. Валентин), както и наши празници да се "облагородяват" с чужди обичаи. Въ времето на интернет е лесно да прочетем и да знаем защо се празнуват тези празници някъде по света и дали ние имам нещо общо с тях. Но както и да е.

Относно храната. Моята дъщеря е много капризна. Слагам сандвич+плод+шоколад.
Сандвича е с пълнозърнест хляб - домашно приготвен - с кашкавал + краставица, кашкавал+лист от салата айсберг, сирене+домат. Много рядко правя сандвича с шунка, тъй като колбаси купуваме изключително рядко. Изчиствам и нарязвам на четвъртинки или половинки ябълка, круша, грозде (преди слагах праскова, но вече не са хубави). Понякога слагам сурови ядки - от тези, които са микс със сушени плодове. Шоколада е от малките - по 40гр май бяха.
Сутрин вкъщи яде кисело мляко с обикн.бисквити. Имат някаква закуска, но не зная каква е и не мога да разчитам на нея.

На обяд яде в стола, но като я слушам, яде само едното ядене (или супа или основно) + десерта. Добре поне, че им дават плодове за десерт, а с плода от програмата "Училищен плод" понякога й стават 3 на ден.

# 189
Леле, как ги карате тези деца да ядат морков, чушка, БРОКОЛИ? При нас това не може да се случи. От плодовете може да хапнат ябълка, круша или банан, но със зеленчуците сме скарани.

Абе моята яде сурови и обелени моркови. Чушка не иска да помирише, броколи - абсурд! Вчера й сложих в крем-супата 2 малки розички броколи. Не ги усети и я яде, но ако й бях казала, нямаше да яде за нищо на света  Crossing Arms

# 190
  • София
Оги пък морков и чушка яде, но плодовете са зор. Разбрали сме се по един плод на ден да хапва - по избор - този, който слагам или от обяда в стола, но редовно го връща и си го яде вечер. Последното изказване, което ме потресе е, че не яде плода в училище, защото иска да е готин (явно яденето на плодове не се котира). Отделно някакво дете му се подигравало, че яде здравословен сандвич  Shocked. Та явно мнението на другите почва да си казва думата  newsm78. Като питах другото дете какво яде - ами и то сандвич, ма неговия бил с чубрица  Crazy.

# 191
яде, когато види, че аз ям.. без задръжки, без претенции. Вкусно ми е и няма нищо необичайно докато правя салата да хапна суров пипер, морков... да подам на баща му и той да се зарадва, че му давам нещо хубаво и той да захрупа... гледа, гледа - пък поиска и на него да дам  Wink

# 192
Според мен децата обичат повече сурови зеленчуци. Почти всички приятелки твърдят, че децата им не харесват броколи. А аз му слагам в кутията много розички, пълна е до горе. По думите му децата обожават и ги черпи. Даже приятелката ми, чието детенце е в класа на моя син, ми каза, че за първи път е разбрала, че дъщеря й харесва броколи. Досега само в някакво готвено ядене й е предлагала.
Любима салата у нас е със сурово броколи, моркови, орехи и зехтин. Двамата изяждат една купа.

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 12:27 от valerie

# 193
яде, когато види, че аз ям.. без задръжки, без претенции. Вкусно ми е и няма нищо необичайно докато правя салата да хапна суров пипер, морков... да подам на баща му и той да се зарадва, че му давам нещо хубаво и той да захрупа... гледа, гледа - пък поиска и на него да дам  Wink

Ако и при нас нещата се постигаха с гледане ... Ама не ... Чушките ги надушва и пасирани и отказва да яде (казва, че в супата има нещо гадно и точка). Домати, краставици, моркови, зелена салата, салата айсберг, зеле с моркови яде (това от зеленчуците). Имаче с плодовете няма проблеми. В последно време отказва банани, сигурно са й омръзнали. Вкъщи й правя фрешове от портокал. 3 средно големи портокала ги изпива без замисляне. Киви не обича и аз се отказах да купувам, тъй като и ние не сме му големи фенове и така си изгнива неизядено.

Проблема при нас е, че от готвените неща яде твърде малко неща и аз всеки път, когато трябва да готвя съм в чуденка.

# 194
denim, исках да кажа, че е въпрос на личен пример и то от най-ранна възраст.. гледането е всъщност на действащ театър от наша страна. Сега вече няма никакви претенции - снощи дълбахме заедно тиква и си хапвах парченцата, които съм изрязала. Ей така.. без да му предлагам.. Той реши, че иска да я вкуса. Каза, че не е много вкусна, но аз продължих да си ги хапвам и накрая се стигна до там, че си ги разпределяхме по равно (защото все пак му се хареса Wink )- едно на него, едно на мен. За да сме честни все пак.  Wink

Та от снощи прояде и сурова тиква. Не, че някога ще му давам специално такава, но си беше урок - да не дели храната. Всяка храна си има вкус и е интересна по своему. Въпрос на възпитание е да обичаш едно или друго. Вкусът се възпитава.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт