На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 31 448
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Яде всичко, което е със спанак.Супа, баница, ориз.
Спанак в големи количества- Попай ни е любимец.  Laughing та от там идва меракът за спанак.
Иначе други зеленчуци - не ги тачи особено в сурово състояние.
Но плодове - в промишлени количества.Случвало се е с батко му да им обеля и нарежа по кило ябълки ...и ме питат за още.А сега като се почне с мандарините .
За училище слагам банан , закуска- обикновено пица и вафла.На обяд се храни на стол.Избягвам всички храни в течно състояние, защото ме е страх да не ги намеря по учебниците.
Тях си ги яде у дома.

# 196
При нас има безплатни закуски- правят ги в стола и са пресни и вкусни- гевреци сусамови, кашкавалки, кесчета, някакви с колбас, за баница не съм чула. Така ми обясни моя синковец. Давам по 2 лв. джобни и слагам по 1 плод. С джобните си купува нещо за следобедна закуска и сок. Обяд има осигурен в стола. Повечето деца започнаха да си купуват, вместо да носят и така фантазията ми си почива на тема закуски. Иначе разнообразието е добро в бюфета. Откъм плодове и напитки им куца, обаче.

За празнуването на Хелуин, приемам го точно като деня на Св. Патрик. т.е почти никак. За мен е само повод децата да се повеселят, но ми е непонятно защо масово не се пояснява същността на празника. Нямам против да отбелязваме и Санта Лучия, но със съзнанието какво е. Иначе мисля, че имаме чудесни етно празници с толкова езически контекст, пренесен в християнството, че да запълним календара си с поводи и мистика, без да крадем друидите и Самхайн. Само трябва да ги маркетизираме малко Simple Smile

# 197
Слава Богу, че при нас няма безплатни тестени закуски, а само плодове.

# 198
Като се замисля аз имам голяма вина да не ядат толкова плодове и зеленчуци, защото и аз не се сещам да им предлагам, в смисъл, че и аз нямам навика да ям, че да дам и на тях. Преди време докторката ме пита - На това дете защо му е толкова обложен езика, вода пие ли? и аз се сещам, че хич не пие просто защото не се сещам да си нося вода, пак защото и аз вода не пия. Може за цял ден да мина с една глътка сутрин, докато си мия зъбите  Embarassed
А как да убеждавам децата,че броколито е вкусно, като аз не бих го опитала дори  Sick То себе си първо трябва да науча да се храня здравословно, ама едва ли...

# 199
Поради тази причина, не давам на баща им да прави каквито и да е коментари за броколито, карфиола, ряпата и червено цвекло, които той никога не би опитал, а децата харесват.

# 200
В интерес на истината - някак си на инат не искам да празнувам "модерните" празници като Хелуин  и Св.Валентин.Толкова красиви български празници има.Просто трябва да се спазват.Вземете Сирни заговезни с неговите кукери и хамкането на халва.А колко от нас пускат децата коледарчета.И колко празнуват Коледа по автентичен начин.С коледарските групи обикалящи цяла нощ по домовете пеещи.Колко много биха се радвали децата.Но те не са виждали или чували за това ,може би.И колко сурвакат за новата година .А  СВ.Валентин хич и не го отбелязвам.Имам си Трифон в семейството и за нас празника си е винен. LaughingТова дали значи , че се обичаме по малко. Rolling Eyes Laughing

# 201
Аз също рядко се сещам да пия вода и по край мене и децата също. Обикновено им слагам две филии с масло и между тях сирене и краставица,кашкавал и краставица,пастет и кисела краставичка,мед.Слагам още и нарязана ябълка ,грозде,орехи и банан
За броколи незнаех че може да се яде сурово Embarassed , но ще го опитам и на тях ще предложа
Иначе относно бележките моята щерка ми беше написала една "за мама от злина".Обърнала беше е-то Laughing

# 202
denim, исках да кажа, че е въпрос на личен пример и то от най-ранна възраст.. гледането е всъщност на действащ театър от наша страна.

Прекрасно те разбрах  Hug Само дето при моята дъщеря любопитството не стига до там, че да опита чушка напр. Между другото, не знаех, че тиквата може да се яде сурова  Embarassed

Броколи проядох преди 2 год. в огретен в едно заведение, в което се храним на обяд с колегите. Честно казано, аз тогава ги опитах за 1ви път  Embarassed Започнах да правя и вкъщи огретени с картофи и броколи. После крем-супа с броколи. Слагам си в супи нарязани. Проблемът е, че ако не успея да опазя тайната, си ям яденето сама  Crazy

Салатата от червено цвекло, в комбинация с настъргана ябълка напр. ми е любима. Иначе масовите салати с червено цвекло са с морков и/или зеле. Няма лошо, всякак го ям. Но малката отсича "аз това не го ям" без даже да го е опитала. Понякога опитва и, за да не падне по гръб, казва, че не й харесва  Mr. Green Обаче няма какво да й се сърдя, самата аз съм била много злоядо дете (защо ли и сега не съм  #CrazyJoy

# 203
denim, исках да кажа, че е въпрос на личен пример и то от най-ранна възраст.. гледането е всъщност на действащ театър от наша страна.

Прекрасно те разбрах  Hug Само дето при моята дъщеря любопитството не стига до там, че да опита чушка напр. Между другото, не знаех, че тиквата може да се яде сурова  Embarassed

...

какво значи - може... не може.. Всичко може - стига да искаш. Въпрос на любопитство - да опиташ нов вкус. Някои са по-сладки, някои - не и така разбирам колко захар да сложа при печенето им.  Wink
Друг пример - гъбите ги режа сурови в салатата, но пък и ги готвя също  Peace Който не иска - да ги отделя. Не искали копър в таратора.. няма проблеми - да го отделят Wink))

# 204
Благодаря, ще имам предвид, че мога да опитвам тиквата, за да преценя захарта.  Peace

Примери за храни, които могат да се ядат както сурови, така и печени - колкото щеш.

# 205
Влизам да споделя нещо от снощи.Прибирам се от работа,сядаме да вечеряме и малкия почва да ми разказва:Мамо,знаеш ли,че госпожата в училище ни е разделила на сектори.Сектор А,сектор Б и сектор Ц.Сектор А и сектор Б са еднакво умни,а сектор Ц са най-глупавите.И започва да ми изрежда поименно кои са в сектор Ц.Аз така ShockedИ го питам:Ама това госпожата ли го каза?И как определи кои са най-глупави?И той ми отговаря:Ами да,каза го пред тях,че са най-глупави и затова са в сектор Ц,ама те,вика,не се сърдят ,защото са глупави и не могат да разберат.Божеее,щях да падна.За пръв път виждам такова явно разпределение на класа на групи.За мен това е недопустимо.А как ли се чувстват майките на децата в сектор Ц,защото съм сигурна,че са разбрали?Децата нищо не крият и всичко си казват.Във вашите класове има ли такова разделение и как го приемате?

# 206
За такава глупост за първи път чувам.Само незнам , къде го пише това в дебелите книги.Тази жена с психолог работила ли е ?Какви са тези квалификации които дава?
Или децата в сектор Ц вече са определени.А как се работи в час.Може би само със сектор А.
Няма как дете да не се влияе от  такава квалификация.
Глупави, глупави - колко да са глупави.
Децата са различни.Някои са по разсеяни , други по съсредоточени.
Определено бих я вдигнала на балон въпросната госпожа и да ми обясни на мен като на бавноразбиращ , целта на упражнението.Какво иска да постигне с това разделение на децата. Методическата цел на задачата.

# 207
Как се разделят на срички думите звезда и грозде  newsm78

# 208
  • софия
звез-да гроз-де

# 209
Влизам да споделя нещо от снощи.Прибирам се от работа,сядаме да вечеряме и малкия почва да ми разказва:Мамо,знаеш ли,че госпожата в училище ни е разделила на сектори.Сектор А,сектор Б и сектор Ц.Сектор А и сектор Б са еднакво умни,а сектор Ц са най-глупавите.И започва да ми изрежда поименно кои са в сектор Ц.Аз така ShockedИ го питам:Ама това госпожата ли го каза?И как определи кои са най-глупави?И той ми отговаря:Ами да,каза го пред тях,че са най-глупави и затова са в сектор Ц,ама те,вика,не се сърдят ,защото са глупави и не могат да разберат.Божеее,щях да падна.За пръв път виждам такова явно разпределение на класа на групи.За мен това е недопустимо.А как ли се чувстват майките на децата в сектор Ц,защото съм сигурна,че са разбрали?Децата нищо не крият и всичко си казват.Във вашите класове има ли такова разделение и как го приемате?
#Crazy
Това е върха на простотията! Дано детето да не е разбрало добре.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт