2880лв накуп за майки-студентки - 12

• 50 664
  • 799
  •   1
Отговори
# 765
Dee_dee_7[/ много хубаво го е написала.Цената на раждането ми беше само пример , защото трябва с нещо да се стимулират майките . Но както и да е не ми се влиза в спорове.

# 766
Аз съм на принципа ако мога да взема нещо от тази държава хич не бих отказала .. няма да коментирам колко ни ощетява нас нашата скъпа държавица и  че живях в друга държава уж чужда а  там съм осигурена до живот въпреки че здравни НЕ ВНАСЯМ .....а нашата родна родина гледа само как да ни обере

# 767
  • София
Какви са тези деткси от социално осигуряване?

# 768
 Маринела Цанкова има съдебни решения, в които съдът отпуска сумата на семестриално завършила студентка.. но трябва ад се поразровиш в нета.
Аз искам само да попитам - имам приятелка, която е бременна с близнаци и е редовно обучение - тя само за едно от децата ли ще получи сумата или за всяко дете поотделно ?

# 769
  • Бургас
Аз се поразрових в сайта на СП и в самата молба май отбелязваш дали е 1 или2 бебета, спаред мен да пита на мяста

# 770
Не съм 100 % сигурна, но мисля, че се отпускаше една помощ на майката, нищо че са две бебетата Wink - все пак помощта е целева за майката студентка. Има си обаче еднократни помощи специално за близнаци (1200 лв при раждане на близнаци, х 600 лв на бебенце) - нека се поинтересува жената, може да има и още видове подпомагане Peace

# 771
Маринела Цанкова има съдебни решения, в които съдът отпуска сумата на семестриално завършила студентка.. но трябва ад се поразровиш в нета.
Аз искам само да попитам - имам приятелка, която е бременна с близнаци и е редовно обучение - тя само за едно от децата ли ще получи сумата или за всяко дете поотделно ?
Независимо колко деца ще родиш накуп, помощта е 2880 лв, т.е. няма значение дали ще родиш 1 дете или близнаци.

# 772
  • София
някой местил ли се е задочно след получаване на помощта и ако да може ли да сподели как се процедира- по всяко време ли може да се изместиш?

# 773
  • Бургас
Да една моя позната се премести следващия семестар т.е. в началото на новата учебна година и няма проблеми

# 774
  • София
И аз предполагам , че ако го направиш , следващия семестър след  като си получила помощта, не би трябвало да има проблем. друг е въпроса, че примерно в университета , където изкарах второто си висше, ако са те приели редовно, трябваше да имаш железни връзки , за да се преместиш задочно. но не във всеки университет е така

# 775
  • София
А дали трябва да съм си взела изпитите за семестъра ,за да се преместя? Аз съм в СУ, но май няма да мога да си взема всички изпити,а моята специалност е само 2 сем. и няма как да се местя догодина...още не са ми превели парите за жалост

# 776
  • София
А дали трябва да съм си взела изпитите за семестъра ,за да се преместя? Аз съм в СУ, но май няма да мога да си взема всички изпити,а моята специалност е само 2 сем. и няма как да се местя догодина...още не са ми превели парите за жалост

Със сигурност, в голяма част от университетите има изискване и за бал. Но все пак най-точна информация , ще ти дадът там на място

# 777
Благодаря много Simple Smile за помощта за близнаци знае по принцип въпроса ми беше се другата Simple Smile все пак ще й кажа да попита и в СП : )

# 778
Благодаря много Simple Smile за помощта за близнаци знае по принцип въпроса ми беше се другата Simple Smile все пак ще й кажа да попита и в СП : )

За помощта за близнаци бих могла да те посъветвам следното - първо да подаде молба за едното дете с неговия акт за раждане, след като ѝ бъде отпусната помощта /издадена заповедта/ - да подаде отново с акта за раждане на другото дете. Реално нямат право да откажат, защото помощта е за детето, мисля има и съдебна практика по въпроса. Пиши ми на лс, ако се стигне до отказ за второто дете, ще помогна с обжалването.  Peace

# 779

За помощта за близнаци бих могла да те посъветвам следното - първо да подаде молба за едното дете с неговия акт за раждане, след като ѝ бъде отпусната помощта /издадена заповедта/ - да подаде отново с акта за раждане на другото дете. Реално нямат право да откажат, защото помощта е за детето, мисля има и съдебна практика по въпроса. Пиши ми на лс, ако се стигне до отказ за второто дете, ще помогна с обжалването.  Peace

Благодаря, ще говоря с тях Simple Smile понеже при тях специално много добре ще им дойдат паричките, то не че на някой няма да са му от полза де..

Общи условия

Активация на акаунт