или...? Надявам се всички да те добре прегръщам ВИ!
Ще наминавам когато мога,че от 2 седмици ходя на работа и доста се натоварвам ,нали трябваше да лежа по време на бременността и сега ми е трудно да вляза в ритъм!
.Бимануалните прегледи при мен бяха рядкост,въпреки че ми правиха контролни пергледи ведъж седмично заради двуплодната бременност и смъртта на едната беба в 20та седмица.Това, което ме изумява е несъответствията в състоянието ти и написаното в епикризата.Дано намериш сили да опиташ отново и да получиш отговорите,които търсиш!
Преди няколко месеца преживях същото,което и ти в момента.И лекарите ми казаха същото,което са казали и на теб.Да се радвам(малко прекалено казано,но...),че се случва рано,а не в по-късна седмица.Моите бебоци също са били увредени.Тогава много страдах,много се обвинявах.Но в един момент си дадох сметка,че по-добре да мина през този момент,отколкото недай боже да се окаже в 5-6 мес.,че бебо има проблем и да се изправя пред въпроса дали да го махна или да го оставя...Или още по-страшно да се роди с увреждания или да ме напусне при раждането...Трудно е,тежко е...До ден днешен,скоро ще станат 5 мес,всеки ден си спомням,всеки ден мисля как и защо...От 3 мес правим опити за бебе,страх ме е,не мога да си кривя душата.Даже много ме е страх,но живота продължава.Не мога да ти кажа,че ще забравиш...ще се научиш да живееш с това.Да обичаш нещо,което никога няма да видиш.Ще станеш по-силна.Един ден ще се събудиш и тъгата и мъката ще са заменени от нов копнеж.Ти имаш едно детенце,радвай му се,нека да ти е живо и здраво.Някой ден,пожелавам ти да е много скоро,отново ще видиш двете черти и този път всичко ще бъде наред.Просто не се оставяй мъката да те завладее,погледни от друга страна на нещата.Трудно е,знам го.Но намери сили да продължиш.Между другото,ако не бяха мамите от този форум,не знам какво щях да правя.Те ми дадоха страшно много сили,разбрах,че не съм сама.Така че винаги когато имаш нужда,пиши.
Едва ли има момиче от този форум,което да не чувало думите,че така било писано,че ще имаме друго.....,но само ние си знаем колко изпразнени от смисъл звучат за нас такива изказвания,колко всъщност са далече в представите си хората от това,което наистина чувстваме и мислим в този момент
.......единственото,което искаме да чуем е "защо се случи?","защо на мен?","всичко,което трябваше ли направих или какво не съм......",но за съжеление понякога няма отговор дори и на един от въпросите,които се блъскат в главите ни между поредната вълна сълзи и ридания.......а болката в душата,и сега,след толкова месеци има моменти,в които ме връхлита с такава сила,че чак физически я усещам,все едно е било вчера...,но живота продължава въпреки това.Много е прясна още раната в душата ти,но ще видиш как с всеки изминал ден,седмица,месец ще усещаш все по голямо желание и надежда,все повече сила да превъзмогнеш страха и съмнението,че може пак да се случи,а до тогава се радвай на детенцето ти,на мъжа си, на близките си.Сигурна съм,че един ден под твоето ранено сърце ще затупка новата надежда за живот!Прегръщам те силно и знай,че тук винаги можеш да споделиш