ВМ-НВХ, част 67

• 34 141
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
За вигантола - доколкото разбрах отскоро са го намалили на 2,50-3 лв., по-точно са му вьрнали старата цена, на която се продаваше преди да го увеличат на 8 лв. Това е по информация на брат ми, или поне така му е обяснила аптекарката, от която е купувал тези дни.
Ей на това му се казва добра новина  Simple Smile

Аз също съм доволна, че последните страници обсъждаме и емоционалната страна или поне някои нейни аспекти.
Знам, че има хора, които казват и отсичат и до там, но има и такива, при които не става така... няма да го наричам лесно, защото едва ли за някого е, но зависимостите и по-точно подсъзнателните корени на поведението ни понякога са доста закодирани и трудни за напипване, а моят опит показва, че подсъзнанието с воля не се бори.
И съвсем неслучайно и според често обосновано някои болестни състояния се асоциират точно с конфликти на подсъзнателно ниво.
За мен лично една от най-хубавите страни на тази тема е точно разнообразието от теми, които се обсъждат.

# 691
  • София
Здравейте момичета  Hug

Интересни и актуални за всички неща сте обсъждали тези дни, изчетох ви подробно и ми беше полезно, както винаги!   bouquet
Проблема на Баничка е и мой, с преяждането. Много ми е вкусно и не винаги ИСКАМ да спра. После съжалявам, но това е.

Виждам също, че 90% от пишещите в темата искат да са красиви, дори много красиви, с телата си. Е, вече не се чувствам "лудата" тук  Wink
Друг е въпроса, че не знам дали ще го постигна, но поне правя усилия.
И наистина спорта много добре се комбинира с ВМ-НВХ! Спортувайте  Hug
Аз спортувам едва от 3 седмици, но имам вече резултати, разбира се малки, но ги има и ме стимулират.

Вигантола е намален, уха,  Супер новина!  Heart Eyes

# 692
  • Бургас

Благодаря много на всички момичета, които се включиха със съветите си, да ми помогнат да преодолея тежък за мен момент.  Heart Eyes Но Семора и Асос имат право, не бива да разводняваме темата, така че предлагам прекратяване на коментари относно моите индивидуални проблеми.  Hug

Аз само искам да благодаря точно за последните страници със психологическите съвети и подкрепата.  Hug Много съм благодарна, макар и да не се коментираше мой случай, но виждам много общо със себе си.
За някои хора нещата са по-прости , но за такива като мен проблемите с теглото не са просто решавам или не решавам да съм здрава. А са много дълбоки, психически, както виждам са и при повечето пишещи тук.

Просто искам да кажа с голямо уважение на тези, на които им се е сторило странно и е доскучало - различни сме явно.   bouquet При някои хора проблемът с отслабването е свързан повече с психиката, а не само със здравето и физиката.

А сега се връщам да дочета.   bouquet
+1
аз нямам проблем с килограмите,но имам абсолютно същите проблеми,хапвах 99% режимно,да не кажа 100,но и при мен както при Баничка проблема е с количествата храна,това което се опитвам да правя е да не го приемам като проблем,не в смисъл да си затварям очите пред действителността,а просто да не си създавам допълнителен стрес от това
Аз смятам,че дори да разводняваме темата,тук има доста момичета,които освен храненето са попаднали в темата и заради клопката на собствените си емоции и чувствителност,мисля че е полезно всеки ,който е преживял нещо подобно да дава съвети и другите да черпят това,което на тях им е полезно
Голяма част от борбата с килограмите е точно справяне с психиката,а лично за мен нещата с в двете посоки.В смисъл дори,човек да се стреми да мисли положително,ако организма му е "болен" те негатичните мисли сами си идват.Лечебния процес е бавен и на тема психика и физика.Аз моля да сме по-толерантни.За себе си забелязват тенденция,че голяма част от тези,които имаме проблем с храната сме имали аномалии и с МЦ,т.е като извод с хормоните и точно тях е добре да регулираме и точно подвластни на хормоните действаме така и изпадаме в депресии,не го казвам като извинение,а просто съм на мнение,че наистина често се осъзнаваме как сме се натъпкали с храна чак след като сме го направили,както спомена някой по-назад

# 693
привет-мривет

разбирам напълно и двете страни
наистина е досадно едно такова оплакване
но пък за силен човек, който не знае точно какво е зависимост, е разбираемо да му е досадно

а за другите е добре да се видят отстрани и да получат подкрепа

та хем така, хем иначе
важното е, че вече се знае какъв е пътят
който иска, го следва, въпреки отклоненията
и бавно и постепенно след години изведнъж осъзнава, че е друг човек, с повече контрол
но и добре знае къде е дяволчето и как напира навън, но и знае как да го върже с яка верига

снощи бхяме на зеле с масло и бекон
все още зелките тук не са като камък и я нарязах без проблем
след като омекна (след около 3ч), прехвърлих зелето в тава, залях с масло с червен пипер и копър и домати и бекон
след още 2ч във фурната беше мозък

# 694
W'A'S'P', гледа ли Fråga doktorn? (на сайта на Андреас например има линк, Ан Фернхолм също е писала за предаването) Май-Лис Хелениус, шведската професорка, която се явява нещо като еквивалент на нашата Донка Байкова и винаги е била настроена изключително негативно към нисковъглехидратното хранене (не пропуска да каже, че ще се повиши холестеролът), този път се изказа направо положително за НВ-ВМХ Laughing Много е омекнала явно. А другата лекарка, май също от Каролинска, която беше поканена като експерт по храненето (Юлва Троле Лагеррус), също беше положително настроена. А след като се обадиха и зрители да кажат, че имат голямо подобрение от този начин на хранене (единият - диабетик, който си нормализирал гликирания хемоглобин, другата - жена с Бехтерев, която спряла обезболяващите, защото вече няма болки), ми се стори, че поканените гостенки нямаха и друг избор, освен да се съгласят, че НВ-ВМХ е от полза не само за отслабване. Разбира се, пак изместиха темата към ненаситените мазнини, особено омега-3 - че трябвало да се предпочитат те (от риба и ядки) пред сметаната, бекона и маслото, но за първи път като че ли бяха доста положителни. А на диабетика, който се обади, Юлва Троле каза, че точно така трябвало да се храни - да замени пастата, хляба, картофите и ориза със зеленчуци и да добави белтъчини и мазнини.

# 695
Аз снощи си хапнах прилично количество катино мезе. Отдавна ми се ядеше. Повече задушено и съвсем леко запържено и беше много крехко и вкусно, мммм... пак ми се прияде.  Joy
За днес още не съм измислила, но ще е нещо с яйца, че ги пренебрегвам много в последно време. Харесах си едно ястие, нещо като запечени картофи на кубчета + лукчета и гъби и чукнати яйца отгоре на очи. Подправки риган и зехтин. Дали ще се получи с карфиол вместо картофи?  Thinking Няма да е толкова вкусно, но пък ще е режимно.

# 696
Предполагам, че и с карфиол ще се получи, а и с алабаш също.

# 697
още не Шоки, днес по план
иначе четох вече коментарите

този Вигантол какво количество вит.Д съдържа на капка?
сега гледах тукашните за деца, не пише дали е Д3 или нещо други
съдържанието е 80 IE на капка, което ми се вижда малко  newsm78
вашите колко съдържат?

Мер, ако предварително припечеш карфиола в масло на силна фурна или тиган, ще стане чудесно

# 698
Приблизително 667 IU витамин D3 в 1 капка.

Благодаря за идеята за карфиола. Не съм опитвала по този начин и сега ще пробвам. Hug

# 699
  • Пловдив
Пътят за всеки е различен. Peace Ако за някои е достатъчно просто да пожелаят нещо, за да го постигнат, то други трябва да избягват старателно капаните, които психиката и миналото им поставят по пътя към желаната цел. А човек по-лесно се справя, когато осъзнае кое откъде идва...Поне аз съм така. Затова и всичко, което споделям, се базира на личния ми опит. Съжалявам, ако съм досадила на някой с моята многословност  Embarassed  Просто вярвам, че всеки споделен опит може да е полезен на някой! Hug Още повече, че тук сме доста със сходни проблеми.
Разбира се, и в другата гледна точка има истина! Peace В крайна сметка колкото и подкрепа да получава, човек трябва да пожелае да си помогне сам...И да се потруди за постигане на желаното. Също да бъде търпелив.
Шоки, благодаря отново за полезните материали!  bouquet Hug
Дандулина, не падай духом!И според мен трябва да си планираш като за начало повече хранения на ден. Аз имах един период, в който, незнайно защо, много често имах отклонения. Наистина ми беше странно, докато не се замислих, че не ям достатъчно и все си налагам излишни ограничения. Започнах да си планирам по 5 хранения на ден. Ей така, да знам, че ги има и бързо се върнах към изчистено хранене. А храненията от само себе си станаха 2-3 след не повече от 3-4 дни...
Пинки, браво на теб, много ти се радвам! HugМоите кг са като твоята начална точка, но нещо не искат да мърдат, дори и като се храня режимно. Сега съм бдителна да видя защо така се получава...Може би заради плодовете, които до скоро хапвах често. Иначе, доколкото мога да преценя, храненето ми е подобно на твоето, но пък и имах периоди с чести, макар и малки, прегрешения... (освен последното ядене на пица, за което бях писала Embarassed).
Ето нещо много позитивно и насърчително: http://--рекламен спам--/2013/11/why-this-woman-says-that-there- … uch-thing-as-age/ (въпреки дразнещите грешки...)

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 11:17 от yulinga

# 700
  • SA
Аз пьк много се радвам, че в темата се повдигат за обсьждане разнообразни вьпроси, касаещи здравето ни, било физическо, или ментално и се дискутират различни проблеми, дори и някои лично мен да не ме касаят.Но пак научавам нови неща от всеки един от пишещите, което ми е полезно и интересно.
Точно това ме и привлича в темата.   bouquet

Четох, че утре бил международен ден за борба с диабета, който вече се признава за пандемия, обхванала почти целия свят. За сьжаление бьлгарските водещи ендокринолози все още не предлагат  различни начини на хранене, а до болка известните - по-малко храна и повече движение, които както се вижда не са помогнали особено през последните десетина години.
W'A'S'P', и тук вит.Д на капки е с такива нищожни количества витамин. Бях изчислявала, че ако трябва да пия от него, едно шише ще го изпивам за няколко дни.  Simple Smile

Еееее, от 15 минути не мога да си публикувам постинга  hahaha
Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор

А, Пинки, поздравления и от мен!   bouquet Така се радвам на постиженията ти! Хайде, и след още някой месец ще показваш снимки.  Hug

# 701
Момичета, благодаря за дискусията! За мен е от изключителна полза и помощ. Въпреки, че нямам много килограми за сваляне, определено имам проблем с храненето. Страха да не остана гладна, преяждане, лакомия..От както започнах режима поне се храня с подбрана храна, но и аз прекалявах с количествата. Имах и залитания, в някои дни дори прекалявах с въглехидрати. В момента на ядене ми бяха вкусни, но след това не ми беше добре. Не се чувствах добре и физически, и психически.  Психически, защото се упреквах и чувствах вина. От понеделник съм изключително стриктна, ям когато наистина съм гладна и когато усетя ситост спирам, а не както преди да си го изяждам щом е останало. Ами не било толкова страшно Simple Smile Карам ден за ден, така ми е по-лесно. Но пък виждайки, че не е трудно, това ме мотивира и този път съм с усещането, че ще се справя. Офф всичко е в главата...

Исках да ви попитам какво ви е мнението за пащърнака. Скоро си пекох пащърнак с масло, изключително вкусно- все едно картоф. На 100гр има 12гр въглехидрати. Но пък ако е рядко и са 100-на грама за деня, мисля че не е проблем.

# 702
Пащърнакът наистина е по-въглехидратен от другите зеленчуци (защото е кореноплодно), но това не пречи да се включи например в пюре от карфиол, моркови и пащърнак, или пък да се консумира под друга форма. В крайна сметка няма всеки ден да изяждаме по половин килограм пащърнак Wink

W'A'S'P', дай, моля те, пак рецептата за карфиола с масло, който беше станал хрупкав, че не ми се търси Embarassed

А за дискусиите, аз също подкрепям да ги има. Все пак към този начин на хранене се насочват много хора, които имат и някаква хранителна зависимост или емоционален проблем, водещ до преяждане (което най-често е с тестено или сладко). А и четенето на различни мнения, с различни гледни точки, обогатява и човек понякога открива и приложими към самия него аспекти. Peace

# 703
  • Пловдив
И също
Цитат на:  kameloth
много се радвам, че в темата се повдигат за обсьждане разнообразни вьпроси, касаещи здравето ни, било физическо, или ментално и се дискутират различни проблеми, дори и някои лично мен да не ме касаят.Но пак научавам нови неща от всеки един от пишещите, което ми е полезно и интересно.
  +1   bouquet Hug Heart Eyes
Много ми е уютно, приятно и интересно в тази тема!

# 704
Пащърнакът наистина е по-въглехидратен от другите зеленчуци (защото е кореноплодно), но това не пречи да се включи например в пюре от карфиол, моркови и пащърнак, или пък да се консумира под друга форма. В крайна сметка няма всеки ден да изяждаме по половин килограм пащърнак Wink
Да и моите мисли са в тази посока, а пък и цената му е ''хубава'' - 6-8лв за кг. Така, че наистина няма опасност да се прекали Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт