ВМ-НВХ, част 67

• 34 137
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
Да, пащърнакът е по-скъп, а и не се намира навсякъде по всяко време.

# 706
за редовен цикъл пия вит.Е
пия и вит. Д и магнезий

преди повече от три години и яз голямо мрънкане мрънках в темата и
сега се усещам, че е било, защото не бях сигурна в диетата  Rolling Eyes
много, много, много съм благодарна на W'A'S'P'  за търпението тогава  Hug

и пак за тогава да кажа, че закусвах 3 яйца с 40гр масло
сега съм на 1-2яйца с 25 гр масло и огладнявам чак към 14ч
и от на tania6 винената група съм, така че сега 10 дена монодиета  Embarassed

# 707
Монодиета с вино като "монохрана" ли? Laughing

# 708
  • SA
Цитат
Монодиета с вино като "монохрана"

Herzen , да споделиш, ако има добри резултати, защото сьм й много навита на тази монодиета.  Laughing

# 709
К`во искате да кажете сега - без мезе ли?

# 710
  • Бургас

сега се усещам, че е било, защото не бях сигурна в диетата  Rolling Eyes

това също е част от проблема на повечето с емоционални проблеми според мен (не визирам теб Herzen)
като цяло моето мнение е,че голяма част от нещата идват от това,че в детството ни е формирано едно усещане да се стремим към перфекционизъм и контрол.То е ясно,че това няма как да се постигне или ако се случи се получава с цената на много лишения в други сфери,като примерно да пренебрегнем себе си,за сметка на "съвършенството".Страха от грешки при такива хора(в случая визирам и мен) е огромен.И се почват едни вътрешни противоречия в случая относно хранителния режим(но за хора като мен,които мислим така това се отнася до всичко) дали това е най-доброто,ами другите ......
Съгласна съм,че в основата на нещата "седи" едно недоверие към режима,било то и на подсъзнателно ниво,но това се проявява най-силно от хора силно критично към себе си,защото се страхуват,че ако не са избрали правилния режим,то резултата е провал,а много хора приемат провалите много саморазрушаващо се,което личи във вечното обсъждане на почти всички от темата как след като напраят нещо,което противоречио на режима чустват вина
За мен вината,контрола,перфекционизма,страха от грешки са в основата на нещата и трябва да се "работи" около това,като при мен тези неща са заложени е детсвото ми и мисля,че при повечето е така

# 711
  • София
Едно яйце закусвам, не мога повече  Embarassed Но обикновено в комбинация с някакви зеленчуци, меса или сирена (днес родопска брънза с домат). По огладняването ми обикновено човек може да си свери часовника: в 9.00, 13.00 и 19.00. И това от години.

Разконцентрирахте ме с тези винодиети  Mr. Green

# 712
да, дискусиите понякога помагат човек да открие неща за себе си, които не е предполагал
именно затова са полезни, колкото и да са скучни понякога

пащърнак на пюре е много, много вкусно
затова си го позволявам много рядко

...
W'A'S'P', дай, моля те, пак рецептата за карфиола с масло, който беше станал хрупкав, че не ми се търси Embarassed

...
нищо сложно не е
спазваш принципа за уок-готвене
зеленчука на тънки резени, запича се в дълбока тенджера с горещо масло на силен котлон (степен 7 от 12 на моя), през цялото време се бърка или съда се разтръсква, докато се припече
да добавя, че се действа на порции, не цялото количество наведнъж, а колкото да покрие дъното на тенджерата на един пласт, затова е добре и тенджерата да е широка
една глава обикновено я правя на 4-5 пъти, дозата за веднъж е купичка около 250 мл

Херц, грам не помня  Embarassed, ама  Hug и от мен

относно нуждата от напътствия, не помня кой го написа, но да си кажа и аз
да, смятам, че всеки има нужда от едно десетина виртуални камшика на ден  Grinning
всеки в различна област
аз напр нямам заради режима, но имам нужда заради друго
опитвам се сама да се стягам, но е трудно
даже ако беше заради режима, смятам, че щеше да ми е по-лесно
но съм свикнала, познавам се вече и знам как да се наредя сама себе си  Mr. Green

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 12:20 от Анонимен

# 713
mis_val , съгласна съм, перфекционизмът е опасен и хич не го смятам за добра черта, а за силно отрицателна

при мен майка ми ме беше вкарала в тази схема, вместо да ме научи как да се грижа за себе си и собств. си психика и комфорт
та... научих се сама, ама по трудния начин

# 714

монодиета ще заличава щетите от биреното лято  Mr. Green

kameloth при мен винаги има резултат
но винаги стигам до 4тия ден и ме проваля някое социално събитие
ама нищо де, този път съм неочаквано сериозна
и с вино пак има много добри резултати

скоро открих и хипер- мързелива закуска  Blush
посолявам слайсове от масло с хималайска сол  Laughing
нещо не ми се пие кафе от около 2месеца

# 715
Благодаря за рецептата за карфиола!  bouquet

# 716
  • Бургас
W'A'S'P',за мен перфекционизмът е като хазарта,не умееш ли да слагаш граница,значи вече клони към опасното
Моите родители са нанесли огромна вреда върху психиката ми,но гарантирам че и много добри и отговорни родители също не дават кой знае какви основи на децата си,просто защото в начина на отглеждане има нещо дълбоко грешно,а дори и човек да е бил пефектно отгледан той не живее е в стерилна среда и рано или късно се сблъсква с действителността
И аз съм като теб,уча се сама,по трудния начин,но забелязвам и друго,което е в наш плюс,хора като нас търсят отговори и често си задават въпросът ЗАЩО,който също може да е саморазрушителен,но ако човек се осъзнае и просто приеме отговорите като поука,а не лично в един момент става по-силен,та макар и трудно.Личния опит за мен е най-ценен.Ако някой ми беше казал да спазвам този хранителен режим (както аз постоянно го рекламирам около мен  Mr. Green ) никога нямаше да го направя,но нуждата да намеря нещо ,което да ми помогне в онзи труден за мен момент беше повратния момент.Изпитах на гърба си всички ползи от него и в комбинация с всичко полезно,което превеждате и споделяте ти,камелот,шоки,а и обмяната на опит на всички  съфорумки  Heart Eyes са ме убедили,че съм на правилното място в правилното време

# 717
именно, mis_val

да добавя, че в тази тема в началото ѝ преди около 6год нямаше нищо за здравните аспекти
беше си обикновена диета
и затова и не ме привлече
чак след време след случайно взета книга в библ. почна да ми просветва
а сега благодарение на Шоки първият пост казва достатъчно, поне за един новак
и ако има желание, го мотивира да търси сам своята истина (ако не попадне на Краси де  Laughing)

# 718

скоро открих и хипер- мързелива закуска  Blush
посолявам слайсове от масло с хималайска сол  Laughing
И аз наскоро я открих тази мързелива закуска, но пък много вкусна. Само, че аз поръсвам маслото с шарена сол.
Днес няма да успея да се върна вкъщи ,затова си купих резени бекон и масло и сега ще си спретна нещо като дюнер- бекона е питката, маслото пълнежа. Колегите пак ще има да се блещят Grinning

# 719
Днес попаднах на тази рецепта и мисля да си направя плънката, като сложа и яйца, вместо палачинки.
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/11/leeks-and-baco … uffed-crepes.html

Вчера обикалях месарските магазини,  смляха ми месо на кайма и вечерта като седнах на едни кюфтета, още ми е тежко..... Само ме е яд, че нямаха отделно сланина, да ми сложат и от нея в каймата, малко сухички ми се сториха кифтетата.  Mr. Green

А дали може да се пече на фурна ряпа, вместо пащърнак и целина, как мислите?
Аз вече започнах да издържам сутрин и без масло, пия едно кафе и не ям до 1-2ч., чак се учудвам на себе си.

Общи условия

Активация на акаунт