ВМ-НВХ, част 67

• 34 170
  • 732
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Едва ли има какво ново и непознато за вас по темата да ви кажа, затова просто един досаден запис от мен  Mr. Green
И благодаря за полезната информация, която споделяте   bouquet

# 31
  • София
Добро утро и от мен в новата темичка  Heart Eyes
Благодаря Шоки   bouquet

Аз редовно изпадам във вкусни преяждания с всякаква режимна храна, единствено с яйца не преяждам, не знам защо. Месото ме привлича неудържимо, трудно ми е да го ограничавам, но полагам усилия. За целта купувам от възможно най-мазните ребра, за да може като преям с тях, поне половината да е сланина Laughing За тахана и сметаната да не отварям дума, просто гледам да не купувам вече, дори и ужасно много да ми се яде.

Който питаше как да раздвижи плато, макар че за мен това не е плато, но да добавя - да пробва мазния фаст, както и в спорта - малко на брой, но тежки повторения.

# 32
Шоки, да, права си, не е точно емоционално преяждане моето, по-скоро си е чиста лакомия  Embarassed а аз наистина мога да изям много като количество, сега записвам калориите, въртят се около 1800, като наистина внимавам в количествата месо. Иначе мога спокойно да изям 2 вратни пържоли например, без да ми е била малко храната на предишните хранения  Embarassed, просто защото ми е вкусно  Rolling Eyes Ей тази лакомия искам да преборя, която според мен има някакъв емоционален корен*, който се опитвам да открия и премахна. Затова и я сложих в графата "емоционално" хранене.
Ще намалям протеина, но към колко % да се стремя, 20-тина?

* Подозирам, че е нещо, свързано с мисълта, че се ограничавам, което означава, че ще гладувам, съчетано с мисълта, че е режимна храна и не е толкова лошо, че ще хапна повече. Разни връзки с детството ми, когато месото беше лукс и рядкост на масата ни. Такива неща, които се опитвам да формулирам и изчистя.

Последна редакция: сб, 02 ное 2013, 09:32 от Ули

# 33
  • София
Ули, същата картина съм и аз  Laughing

Замислихте ме, дали ако сме в "правилните проценти" и паралелно се съблюдава принципа 1 гр протеин / кг тел. тегло - двете неща ще се припокрият? Някой да е правил тези опити и изчисления?

# 34
Ули, същата картина съм и аз  Laughing

Замислихте ме, дали ако сме в "правилните проценти" и паралелно се съблюдава принципа 1 гр протеин / кг тел. тегло - двете неща ще се припокрият? Някой да е правил тези опити и изчисления?
Реших да проверя за менютата, които съм въвела до момента дали ще се припокрият нещата, ако смятам по 1 гр на килограм тегло, протеините ми слизат на около 20%. В момента се движат с около 7-8-10 грама над кг тегло. Но смятам общи килограми, не активно тегло. На активно тегло май беше повече от грам на кг или  newsm78

# 35
  • София
Да, на общо тегло  Peace Активното не всеки си го знае.
Значи излиза 20% ... Хм, много интересно  Thinking

# 36
Много е трудно да се каже колко е правилното количество протеин. Има различни формули, но най-общо знам, че е добре протеинът да е под 30% - най-добре дори до 25% - от дневните калории. Колкото повече физическа активност (и то силови тренировки), толкова повече мегдан за протеин.

Но това са наистина много сметки и не знам дали наистина са необходими, или просто трябва да пробваме първо с повече, после с по-малко за известно време. Аз също ям доста месо и яйца, но ям и доста мазнини, което ще рече и доста калории. Никога не съм се стремила да се огранича до 1800 калории, а ограничение до 1500 ми се струва много трудно Embarassed Не мога да бъда сигурна, защото нямам везна, а тогава много от количествата са на око. Обаче съм убедена, че не падам под 2200 калории Peace Но когато въвеждам, процентът на протеина ми е до 25% повечето дни.

При някои се оказва, че свалянето на килограми върви по-лесно с повече протеини и по-малко мазнини, но при други е точно обратното. Може би първите са по-активни, не знам, или може би са с по-добра инсулинова чувствителност Embarassed Но няма точна рецепта. Ако не работи вариантът с пържола всеки ден, намалете на пържола през ден (пържола означава количество месо колкото една пържола). И яйцата носят протеин, и млечните, особено сирената, изварата. Ако се ядат повече ядки или тахан, от тях също ще идва някакво количество протеин.

А може и протеинът да не е всъщност проблем, дори и да е над 30% Embarassed Трябва да се пробват различни варианти.

# 37
  • Варна
Запис!  Hug

# 38
bmwGirL, правилно са ти казали момичетата, че трябва търпение. Аз бях в застой около месец, почнах да тренирам с тежести и качих 1-2 кг., но изглеждам много по-стегната и затова си казах, че кантара повече няма да гледам. Аssos правилно ти е казала, че по-добре да тренираш с големи тежести и малко повторения. Аз така направих и имах видим резултат след по-малко от месец! От друга страна и силата ми се покачва, и ставам по-издържлива, и си поставям все по-високи цели да постигна.  Peace Зарежи кардиото, предизвиква отделяне на стресовия хормон кортизол, който се знае, че пречи на разграждането на мазнини. Кардиото е подходящо ако ти доставя удоволствие, а и за разнообразие, но не може да замести силовите тренировки (и то говоря за сериозно силово трениране, където след 5 повторения с дадена тежест не можеш повече).

Влад@, браво, че успяваш да се храниш така добре! Аз също имам дни, в които успявам да изчистя храненето до масло, яйца и месо и тогава се чувствам прекрасно. За съжаление аз още не мога да възприема, че толкова ограничена откъм разнообразие храна ще ме задоволи и затова все добавям по някой зеленчук, резен сирене и такива "глезотийки", които не ме наяждат, но ми създават усещане за обилно (и задоволяващо) хранене.

Шоки, аз точно лакомията си наричам емоционално хранене. Съгласна съм, че е напълно човешко, когато ни е вкусно, да хапнем повечко. При мен проблемът е, че ако не усетя стомаха си пълен (тоест ако не съм преяла), имам чувството, че не съм се нахранила.  Embarassed Просто вече това преяждане ми се случва всеки ден на някое от храненията (най-често вечер). Сега целта ми е да огранича порциите, като за сметка на количеството, ще заложа на качествената храна. Зеленчуците ги ям за разнообразие и за да ми напълнят корема по-бързо, затова няма да се увличам по тях.

Вив, понеже и аз съм като теб с увличането по дадени храни, решението е просто да не ги купуваме.  Laughing Веднъж месечно ми се прияжда шоколад- избирам си някой скъп и качествен био черен шоколад и го изяждам целия за 1-2 дена. Просто да приключа с него. Няма такива филми - да си го държа в шкафа и да хапвам по 1 парченце на ден. При мен е всичко или нищо.  Crazy Сметана купувам ужасно рядко, ако съм на крак и трябва да хапна нещо, за да не озверея от глад и да прекаля на вечеря. Влизам в някой руски магазин "Берьозка", купувам една от 200 грама, изяждам я и точка.

Колкото до въпросът с протеините - около 2 грама на килограм активно тегло е добре (което е горе-долу 1,5 грама на килограм телесно тегло). Проблемът при протеинът е, че ако е повече от 25-30% от количеството калории, това означава, че и процентът мазнини ще падне. А те се използват за енергия за тялото и когато съставляват по-малко от 60% от дневните калории, за да си набави останалата необходима енергия, организмът започва да разгражда приетите протеини. (глюконеогенеза) Този процес променя пХ-то, товари черния дроб, а и е леко неизгодно, защото протеините се трансформират в захар. Според мен е тъпо да ядеш пилешко, а крайният продукт, който се усвоява да е захар.  Grinning Така си обяснявам и защо ако ядеш повече от 25-30% протеини, но и калориите ти са повече, няма проблем- ами ти с калориите си вдигнал и количеството мазнини, които се използват за енергия, т.е тялото си получава нужната енергия от мазнини. Но това хранене с увеличени калории и протеини създава условия за качване на мускулна маса, особено при активно спортуване. Ако пък човек се храни така, но не спортува особено, то тогава до един момент тялото ще използва допълнителните протеини за попълване на мускулите (дори и без да се тренира), ще се увеличи топлоотделянето, ще се подобри състоянието на коса, кожа, нокти. Но след продължително хранене така и неспортуване, по някое време тялото вече няма да има къде да "вкара" допълнителните протеини, за да ги усвои максимално пълноценно и според мен тогава ще започне да ги разгражда до захар, което в комбинация със завишения прием на калории, нищо чудно да доведе до качване на мазнини.  Peace
 Доста се разписах, това са мои размишления и изводи, които правя на базата на познанията си. Може и някъде да бъркам, или да не съм се изразила научно коректно, но тази моя теория с протеините се потвърждава и от моя опит. Затова и мисля, че фат-фаста, както каза Вив, може да доведе до излизане от евентуален застой- тогава протеините са ограничени и тялото не се чуди какво да прави с излишните такива.

# 39
  • Варна
Един грам мазнини има 9 ккал, а протеините и въглехидратите по 4 ккал.
Ако ядеш 1200 ккал на ден, това означава:
мазнини 50%: 1200 * 0.5 / 9 = 67 гр.
протеини 30%: 1200 * 0.3 / 4 = 90 гр.
въглехидрати 20%: 1200 * 0.2 / 4 = 60 гр.

# 40
Добро утро  Peace
Благодаря за съветите ви,внимателно ги прочетох.
Няма толкова да му мисля и не е зле в момента да обръщам най-много внимание на ученето,не на пустото отслабване  Laughing Да мине още време,пък ще му мисля ако съвсем закъсам  Laughing
Търпение му е майката,спокойствие му е бащата  Grinning
Както се казва : "Правилно, Постепенно, Постоянно!"
Успешен ден на всички!   bouquet

# 41
Баничка*, много хубаво си го написала! Simple Smile

# 42
# 43
Баничка  много си права Peace..

Някой по- назад  бе писал за силовите тренировки...Аз също съм "ЗА"  Peace силовите пред кардиото, ако целта ни е оформяне/отслабване/стягане..

Разбира се тук изключвам случаите на тежко затлъстяване..там може би вече хората биха имали нужда от кардио... Thinking

Момичета моля за поправка , ако греша , но едни прости сметки ми сочат това:..

Ако целя 1600ккал да хапвам и разделим на 50%м, 30%п, 20%в, то се получава

м: 800ккал = 88гр
п: 480ккал= 120гр
в: 320ккал= 80гр..

Макар, че въглехидратите ми със сигурност не надвишават и една трета от тези 80гр..

Последна редакция: сб, 02 ное 2013, 11:04 от *Semora*

# 44
  • В Балкана
Един грам мазнини има 9 ккал, а протеините и въглехидратите по 4 ккал.
Ако ядеш 1200 ккал на ден, това означава:
мазнини 50%: 1200 * 0.5 / 9 = 67 гр.
протеини 30%: 1200 * 0.3 / 4 = 90 гр.
въглехидрати 20%: 1200 * 0.2 / 4 = 60 гр.

1. 1200 к. са  малко за всяка здравомислеща жена
2. 20 % В са много, а когато калорийният прием е ограничен (в случая 1 200 к.) - 60 гр. въглени са безумно много.
3. 50 % М са малко, без значение от калориите.

Шоки   bouquet

Не видях никакви снимки в предната тема, освен на W'A'S'P'. И искам да й кажа, че изглежда чудесно!! Тази дължина на полата ми е любима и аз лично я намирам за много секси, както намерих и W'A'S'P'.  Blush

Кам и wackamotto ги виждам в другия "двор" и си изглеждат много добре мацките. Шоки - също! Така че за тези сланини, мазнини и други подобни - не на мен тия.  Laughing

За дългото избягване на въглени - агнешко, ядеше пръжки и люти чушки дълго време и споделяше само хубавини. Без въглехидратната, която е 26 дена, не е точно без въглехидрати, защото там се ядят зеленчуци на корем и се пие вино до половин литър на ден, т.е. позволени са. Но млечните липсват.

Вив, аз си направих туршия, без захар и без варене - с притакване. Имах зелени домати - собствено терасно производство,  Laughing купих морков и карфиол, сложих чесън и целина и марината от морска сол, оцет и вода. Десет дни обръщах бурканите по 1-2-3 пъти на ден, когато минех покрай тях.. Като отворя ще видя, какво се е получило. Подозирам, че ще е много солена.. Ама аз така или иначе не ям.  Laughing Направих я за да не отидят зян доматите, пък и да има за ракийката я на домашните, я на гостите..

Довечера ми е дегустацията на кайзера.  Heart Eyes

*Semora*
П 25 % - макс
В 15 % - макс
М 60 % - мин.

Общи условия

Активация на акаунт