Иначе по темата. По книжарниците винаги има хора, купуват, интересуват се, но като цяло, мога да повярвам, че 39% не са чели нито една книга в последните 12 месеца. Дори смятам, че процентите тук, са занижени

Останалото - българският театър, кино, телевизия не са на най-високо ниво. Какви културни предавания дават по нашите телевизии ? Никакви.
За цените обаче не съм съгласна. За театрални постановки, има билети и под 10 лв., винаги когато ходя, залата е пълна. Билета за кино също има под 10 лв.
Та не мисля толкова, че е от липса на пари или време, по-скоро незаинтересованост.
Мислех да питам за пример за културни предавания, защото е много относително, какво имат предвид под това.

Иначе, за мен е учудващо, човек да не прочете 1 книга за година. Дори да не ходи на театър, опера, галерии, концерти и т.н., поне едното четене не изисква кой знае, какви усилия.
Наистина, България не са само големите градове, нито форума е България. За тези, които са посочили липса на интерес към библиотека, опера, галерия, спектакъл... дали апатията не спомага за тези статистики, в допълнение към кризата? Или чалгата?
Силви, ти поне имаш някакви, макар и откъслечни наблюдения. Аз нямам никакви.