Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 735
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • София
КоАл, избрали ли сте фирма за подовото? Аз събирам информация за такива фирми и всякаква такава би ми била полезна.

Лара, гледала ли си тези. Направиха ни проект и монтираха всичко за два дни, като почти не забелязах присъствието им, което не мога да кажа за някои други фирми. Много са отзивчиви и ни помогнаха и при разни други проблеми с разни други инсталации.

# 46
Ние сме планирали водно подово отопление + сме заложили резервни радиатори, които при нужда могат да бъдат пускани. Първия етаж ни е тестов. Ще пробваме на него как е подовото при ламинат, Въобще всичко ще пробваме, за да знаем нагоре как да действаме с инсталацията.
Ние не сме от бързо напредващите, даже напротив, ама с нашия блок няма как  ooooh!
КоАл, избрали ли сте фирма за подовото? Аз събирам информация за такива фирми и всякаква такава би ми била полезна.

Ние ще сме с водно подово и си ни е към инсталацията на отоплението Simple Smile Та на нас ни го монтират момчетата, които ни правят термопомпата
Днес са купени и последните неща покрай инсталацията на термопомпата и се надяваме скоро да е монтирана. Казаха ни че около 10-тина дни ще е изработката, монтажа сигурно няма да е повече от ден ама не знам. 

# 47

Ако ни чете Ивелия, да разкаже за дограмата, надявам се и другите да се включат Heart Eyes

Чета ви и още как! Радвам се на напредъка ви, но за съжаление аз няма какво да ви покажа и с какво са се похваля.
    Напредваме бавно, предимно отвътре в къщата. Имаме 2 завършени бани и почти една приземна стая.
    Колкото до дограмата, почти всичко е оправено , с изключение на два малки прозореца в приземния етаж, където има 'козметични' проблеми. Чак Рехау мислят ( да, все още мислят) технологично решение. Цялата работа е, че при малките размери и голямата дебелина на профила, стъклодържателите леко се смачкват при снадката в ъглите. Честно да ви кажа , вече ми омръзнаха преписките, снимките, обажданията и т.н. Иначе , като цяло изглежда, че сега всичко е добре. Благодаря за подкрепата и съветите, които ми дадохте когато ви споделих тревогите си.
Hug
      Едно момиче беше питало за препоръка на фирма за врати в района на Враца. Ние все още не сме поръчали и сложили нашите, но мога, ако иска на лични да и изпратя фирмата, от която сме взели оферта ( по препоръка на познати).

# 48
  • Някъде Там
SHB
благодаря за отговорите   bouquet

# 49
"500-600 Евро на квадрат" е реално, до така наречения ключ. Дори и на относително по-ниска цена може да се изгради къща. Вече зависи от изкопа, кол. армировката, сложността на покрива, дограмата и тн. Реалното от практиката показва, че на клиента му излиза около 400-450 е/м2 без обзавеждането, с нормални материали, при работа с фирма. Вече с бригада и по-ниско може да падне, но рисковете там са големи.

# 50
  • София
"До ключ", ако не включва бани, подови настилки, врати и стени /латекс, мазилки и т.н/, 600Е са нереално висока сума. Лично мнение.
С бригада е на 1/2, че и по-ниско.
Вярно, че някой трябва да се ангажира и то много, но за мен това е оптимален вариант.

# 51
Ние пък като започнахме с фирма, все едно не пихме една адски студена вода и не се върнахме назад Sad
В тази ситуация рисковете са огромни, независимо фирма или не. На този етап човек единствено се надява да попадне на нормални и съвестни хора, според които парите се печелят с честен труд, а не с измами, прецакване и далаверки Sad

# 52
  • София
При нас пък няколко бригади си заминаха, оставяйки куп неща за довършване и/или повторен ремонт. А едните бяха достатъчно нагли да духнат и с капарото и оттогава ни вест ни кост.

# 53
да де да... с бая пари духна нашия строител... да не казвам колко пъти един мъж (нашата сума си е направо смешна) идва до нашата къща, за да пита дали сме го виждали... Смятай този ако се появи в БГ жив няма да остане, а как е разбрал човека , че и ние сме завлечени не знам.

Ааааа, договора... него спокойно можем да го оставим в тоалетната, там би бил по-полезен. Измамна сигурност. Е поне той ни научи пари напред НИКОГА!

# 54
  • софия
да де да... с бая пари духна нашия строител... да не казвам колко пъти един мъж (нашата сума си е направо смешна) идва до нашата къща, за да пита дали сме го виждали... Смятай този ако се появи в БГ жив няма да остане, а как е разбрал човека , че и ние сме завлечени не знам.

Ааааа, договора... него спокойно можем да го оставим в тоалетната, там би бил по-полезен. Измамна сигурност. Е поне той ни научи пари напред НИКОГА!
Добре де, защо не ги цитирате тези, поне да се пазим!
Пу пу, дано моя не е от тях!!!! Praynig  Praynig  Praynig

П.С ако сте писали някъде кажете да хходя веднага да чета!

# 55
Май съм го писала, не помня. Той отдавна продаде фирмата на някакво момче в Пернишко и духна, че нас може да ни е завлякъл с почи 20 бона, но ти казах, че нашата сума е смешна. Смятай щом човека обикаля негови строежи и пита... само го чака.

# 56
  • софия
Май съм го писала, не помня. Той отдавна продаде фирмата на някакво момче в Пернишко и духна, че нас може да ни е завлякъл с почи 20 бона, но ти казах, че нашата сума е смешна. Смятай щом човека обикаля негови строежи и пита... само го чака.
ти се шегуваш!!!!!!!

Пиши на лични, моля те!

# 57
  • софия
Assos,  и ти разкавай моля те!

# 58
  • София
Нашата бригада е желязна. Препоръчвала съм я, строиха веднага след нашата къща, хората също останаха доволни.
Ама, аз подобно на капаро не предвиждам изобщо. Или евентуално нещо супер минимално.
Основи -плащаш, кота 0 -плащаш, колони, втора плоча -плащаш, покрив -плащаш...ей такива. Придумахме ги и на зидария, много доволни останахме. Живи и здрави, пак с тях ще строим Peace

Изолация, мазилки, шпакловки, ток, кухни и други помещения обзавеждане -мога да препоръчам хора с чиста съвест.

За Коалчето помня, супер гадна ситуация Tired

# 59
  • Вила Великула

Изолация, мазилки, шпакловки, ток, кухни и други помещения обзавеждане -мога да препоръчам хора с чиста съвест.

Моля да споделиш контакти и подробности за бригада за тези дейности. Живот и здраве на пролет много ще ме вълнуват.

Общи условия

Активация на акаунт