Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 81 092
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София
pipilota6, върнах се назад и прочетох, че вие сте започнали строеж миналата година и толкова сте напреднали вече, поздравления за което. Понеже на нас ни предстои същото приключение, а като гледам и проектите са сходни /разликата е в квадратурата - ние сме със скромните 70 кв.м./, може ли информация за строителя, доволни ли сте и какво ви излезе, горе-долу за груб строеж. И ние нямаме втора плоча, а като гледам и покрива ви - прилича много на това, което сме решили да правим и ние, т.е. не със керемиди, а от тези - битумни, май се казваха/може и да бъркам/. Разбира се, ако не са много нахални въпросите ми! - може и на лични.

# 556
  • густо майна Филибето
Някой да е чувал за така наречената ibt технология  newsm78? Пишат,че е монолитно строителство, ама наистина ли е така? Уж излизало  по-евтино от строителството с тухли, пък и е по-бързо - ама като гледам колко желязо и бетон отиват - хич не съм сигурна дали е по-евтино. Ако има запознати ще съм благодарна да споделят.

Имаше една съфорумка, която построи по този начин, някъде назад по темите. Стана бързо и тя беше много доволна от температурите вътре/вън. Спомням си, че имаше някаква неудача с бригадата при кофража, нали си представяш ако кофража не е укрепен какво се случва с тия тонове бетон? Та висеше на обекта, но пък стана много бързо. Ani69  беше ника, или нещо подобно.

Пипи, браво, момиче! Много сте експедитивни Simple Smile Отдавна не съм надничала в темата и ми е интересно как бързо се променят къщите Simple Smile

Аз съм на вълна комин, с конструкция и изолация се занимава ММ, там нямам думата и да имам какво да кажа Laughing , но от мен се иска дизайна, а аз не мога да избера newsm78 От една страна искам нещо оригинално, от друга - не съм сигурна, че е лесно изпълнимо като за аматьори. Та ще ви помоля за идеи, нещо някъде ако ви е направило впечатление, или да споделите за вашите? Къщата ще е с визията на традиционна българска.

Да споделя и една снимка как се реди покрива. Керемидите са Европа, на Стралджа.
Остана само ската с комина.
Скрит текст:

# 557
Като външна настилка на верандата Ви и  Simple Smile  Simple Smile около бъдещия Ви басейн например, би стоял добре и дърволекс (декинг). Все пак е комбинация от дървесни фибри и високоустойчива пластмаса, получена чрез термична обработка. На вид допир и мирис е като натурална дървесина. Осигурява добро сцепление и не се хлъзга. Много висока степен на твърдост и здравина има. Не променя визията си с години, не се цепи, измята или напуква. Не е неоходимо да се боядисва, лакира или байцва. Поставя се лесно и бързо, почиства се само с четка и вода. Изключително устойчив на външни атмосферни влияния и температурни вариации.

Всичко това за WPC профилите изглежда много добре на хартия, но уви, действителността е малко по-друга Wink Заповядай да се поразходиш по мостчетата в Бизнес Парк София. Не знам дали са с Дарволекс, или профили на друг производител, но:
1. Избледняват с времето, под въздействие на UV лъчите; т.е. не запазват цвета си;
2. Имат пробойни, най-вероятно от дамски токчета;
И вече са подменяни веднъж, преди 2-3 години..

Като добавим и цената, която при 'вносните' профили е съпоставима с тази на дървен декинг, нещата не изглеждат толкова еднозначни..

# 558
  • густо майна Филибето
Тези, които са на етап боядисване на фасадата - бихте ли споделили каква боя използвате и как се спряхте на нея? Много ми е трудно да избера Sad

# 559
  • София
Тези, които са на етап боядисване на фасадата - бихте ли споделили каква боя използвате и как се спряхте на нея? Много ми е трудно да избера Sad
Няма ли да правите изолация? Дърпаните мазилки стоят добре, има вариации от цветове, видове нанасяния....

# 560
  • густо майна Филибето
Изолация и шпакловка има, не искам мазилка по разни причини. Вече боядисахме половината  Simple Smile

# 561
Момичета здравейте, и ние решихме, след дълго лутане да си построим малка къща около 100кв, обитаема площ. Въпроса ми към вас е колко горе долу ще ми струва построяването на една такава малка едноетажна къща? Имаме един апртамент, който ще продадем, но не знам дали ще ни стигнат парите за строежа, естествено ще се наложи да теглим и заем най-вероятно. Но все пак ако имате някаква идея какви пари биха ми стигнали ще ви бъда безкрайно благодарна   bouquet Може и на лични  Praynig

# 562
  • Варна
Цените са много различни и относителни. Съветвам те да изчетеш възможно най-много по темите тук и много да внимаваш с избора на строител. Не казваш каква ще бъде къщата- сглобяема ли или тухлена, а и зависи много от мястото и дали вече имаш разрешение за строеж или тепърва предстои. Защото и това са доста разходи.
Ето една статия, която би могла да е от полза на всеки, който е решил да строи къща:
http://happy-at-home.com/%E2%80%9E%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0% … %B0-%D0%B2%D1%81/

# 563
Цените са много различни и относителни. Съветвам те да изчетеш възможно най-много по темите тук и много да внимаваш с избора на строител. Не казваш каква ще бъде къщата- сглобяема ли или тухлена, а и зависи много от мястото и дали вече имаш разрешение за строеж или тепърва предстои. Защото и това са доста разходи.
Ето една статия, която би могла да е от полза на всеки, който е решил да строи къща:
http://happy-at-home.com/%E2%80%9E%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0% … %B0-%D0%B2%D1%81/

Имам място за строеж, все още нямам разрешително. Къщата ще е тухлена.   bouquet

# 564
  • Варна
В интернет има много информация и хора са споделяли своите проблеми със строители и материали. Чети много и се образовай за да се предпазиш от грешки. Иначе ако апартамента, който ще продавате е в София или друг голям град е възможно да покриете поне грубия строеж на къщата, но имай предвид, че изборът на строител е много важен, а грешките с него и смяната впоследствие излиза скъпо. Затова е добре да си харесаш добре построена къща там наоколо и да питаш собствениците за строителя. Така е най-сигурно.

# 565
Кики, никой не може да ти отговори на този въпрос. Попрочети малко темите, натамъни си нещата към вашия проект и си прецени сам/сама. Толкова е относително, че каквато и сума да се каже, може да е повеждаща.

Нашата къща е 100 кв, на един етаж, точно както го описваш и въпреки това не се наемам да ти кажа сума. Зависи дали е сглобяема, или монолитна, колко бетон ще се заложи, с какви материали ще се работи, бригада ли ще я прави, фирма ли, или вие сами и още и още фактори, които могат да разширят диапазона до безкрайност.

При нас новото е, че вече имаме вода и ток и дет се вика, може да се изкъпем там, ако решим.  Laughing Замазки от вътре приключиха, сега на дневен ред са изолацията от вън и поставяне на оградата около къщата. След това мислим да си вземем дълга почивка, преди да се почне самото обзавеждане. Почивка от строежа, но не и от четенето тук, де.  Laughing

# 566
  • София
Момичета здравейте, и ние решихме, след дълго лутане да си построим малка къща около 100кв, обитаема площ. Въпроса ми към вас е колко горе долу ще ми струва построяването на една такава малка едноетажна къща? Имаме един апртамент, който ще продадем, но не знам дали ще ни стигнат парите за строежа, естествено ще се наложи да теглим и заем най-вероятно. Но все пак ако имате някаква идея какви пари биха ми стигнали ще ви бъда безкрайно благодарна   bouquet Може и на лични  Praynig
kiki,понеже аз вървя в момента по този път - да ти кажа хич не е лесна работа, но ще ти го напиша  най-простичко. Трябва ти проект - струва поне 2000 лв. Докато ти правят проекта сключваш договори с ВиК - 100-тина лева, с ЧЕЗ /или друго енерго, зависи/ - там таксата е доооста по-висока, не я помня наизуст. Тук не споменавам дребните таксички за скица, за разрешително и т.н. в общината. Като ти е готов проекта тогава можеш да направиш количествени сметки и да ги дадеш на някои фирми или бригади /от тук хората могат да ти помогнат с такива, от които са горе долу доволни и с които са строили/ и като получиш офертите да прецениш. Но както ти казаха всичко зависи от желанията, проекта и възможностите ви.
Искам да попитам нещо - нашият евентуален бъдещ строител ни предлага да строи с тухли Винербергер - по-големи и 1 тухла се равнявала на близо 5 тухли четворки. Имате ли мнения за тях - четох, че са керамични, и имат по-добра изолация/не са от гадните ютонги, които са карцерогенни и които никак, ама никак не харесвам./

# 567
  • София
Нашите са Винербергер, но четворка.
Тези големите се лепят с някакво специално лепило ли, смеска ли и като цяло оскъпяват доста нещата. Поне на този етап. Със сигурност са иновация, която ще се наложи с времето. Аз също четох за характеристиките и качеството им, но нямам лични наблюдения.
Зидарите обаче казаха, че трябва да се полагат от изключителни майстори Peace

# 568
Здравейте дами, гледам че доста сте напреднали със строителството, ако мога да ви върна малко назад.Искам да попитам след като вече сме взели разрешителното за строеж, как се открива строителната площадка. Първо се копае дупката и след това ли се попълва протокол номер 2 или обратното, първо протокола, после дупката. Ако някой може да обясни по подробно как се случват нещата с поставянето на колчета изкопи, протоколи, кое след кое следва много ще съм благодарна или ако го е писал вече някъде да ми го препрати.

# 569
  • София
Здравейте дами, гледам че доста сте напреднали със строителството, ако мога да ви върна малко назад.Искам да попитам след като вече сме взели разрешителното за строеж, как се открива строителната площадка. Първо се копае дупката и след това ли се попълва протокол номер 2 или обратното, първо протокола, после дупката. Ако някой може да обясни по подробно как се случват нещата с поставянето на колчета изкопи, протоколи, кое след кое следва много ще съм благодарна или ако го е писал вече някъде да ми го препрати.
Интересно - това не го ли знае изпълнителят, т.е. строителят. Аз лично се надявам за тези неща да получавам инфо от него. Или и аз не съм наясно и очаквам повече, отколкото ще получа newsm78

Общи условия

Активация на акаунт