Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 36

• 100 301
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
Карола, ти какво точно изследване направи, 1.25 Хидрокси Д3 ли? И имаше ли 14 дневен срок преди изследването, в който да не взимаш добавки, антиоксиданти и въобще подобни таблетки?

# 61
Правих друго изследване,нищо общо с диагнозата

# 62
Момичета, аз мисля на своя глава да започна да взимам Вигантол. Някоя от вас ще ми каже ли по колко капки да взимам?

Докато правих лъчето, се сприятелих там с една лекарка и тя ми препоръча по 1 капка на ден, сутрин след закуска, а също така и много сирене да консумирам. Тя сподели, че също взема. Попитах я не е ли малко по 1 капка, отговори, че не е, защото ще се пие дълго време. Аз вече 1 месец вземам.
Започнах с "Калций с витамин Д", но ми каза, че не е подходящо, а "Вигантол", защото е мислен разтвор.

Дано да съм била полезна!
Честит празник все още на всички, които се чувстват студенти!
Честит празник и на имениците утре!

# 63
Поздрави на всички и прегръдки. Аз съм го ударила на живот и гледам да не мисля за болести и изследвания. Поне до следващите изследвания. Правя си всичко като преди, даже излизам повече от преди. Чудя се косата дали ще ми остане къдрава  newsm78.

Къде се изгуби, слънчице!? Ще дойда да си мерим косите на 16.12. при нашия общ приятел - на VІІ-я етаж! Но дотогава ми "притреперва под лъжичката" какви ще бъдат резултатите.

И аз се старая да не мисля, но колкото повече наближава, се стягам.

# 64
Чудя се косата дали ще ми остане къдрава  newsm78.

При мен като порасна и натежа и леко се изправи..собствено мнение си има

Моята в момента също е къдрава, но не расте еднакво - отгоре е по-дълга, а отзад е по-къса.
И най-интересното е, че в корените е черна, а към краищата - бяла - преди химията беше обратно.
Вече почти 2 месеца след лъчето минаха, но ми се струва, че много бавно расте. По-важното е, че мигли и вежди вече имам, че се рисувах яко по едно време и пусках косата в очите, за да не си вижда добре. Поне още 3 месеца не виждам да добия прилична дължина, за да махна "каската".

# 65
И аз трябва да набавя витамин Д,но не знам как. Само той ми беше с ниски показатели на последното изследване.

Препоръчвам ти "Вигантол". Лекарката от лъчето така ме "зариби", че спрях "Калция с вит. Д" и така смятам да продължавам само с него, и сирене.

# 66
  • В царството на игрите:)
Привет понеделнишки Peace
Вигантол пия по 25 капки на седмица. По една капка на ден е смешно малко при положение, че на бебетата си давах по 2 на ден Mr. Green
Не е нужно да е всеки ден и дозата може да се взема веднъж или два пъти седмично.
р.р. Напомням за срещата ни на 14.12.13 г. /събота/!Марго98, ти прочете ли за нея? Laughing

# 67
Фри,по телефона и казаха,че хистологичните резултати са отрицателни,какво значи и трите?Обяснете ми какво трябва точно да пита лекуващият като отиде.Предният път бяха положителни.Сега на 13 е на преглед и ще и кажат повече.Ние се зарадвахме страшно много ,че са отрицателни,но после влязох да чета след като ми каза,че ще я подложат на лъче лечение и малко се съмнявам,че всичко е приключило.Извинявам се ако звуча малко като глупачка,но наистина сферата ми е страшно непонятна за което се извинявам на всички .

# 68
25 капки не са ли много Rolling Eyes
Чудно ми е защо лекарите не го препоръчват, или поне като ги питаш за вит. Д въобще не го коментират.

# 69
kafe ако са казали отрицателни резултати в смисъл че е доброкачествено образувание, то това си е повод за радост  Simple Smile
Ако хормоналните резултати са отрицателни, те ще ви кажат какво следва споко  Peace

titi1 - 25капки седмично не са много - това е по 3-4 капки на ден.
Намерих я темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0
и една статия http://biopogled.com/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD- … 0%B0%D1%82%D0%B0/

# 70
Започнах да я чета темичката, има противоречиви мнения обаче.
Благодра Фри!

А момичета, вие каква почивка правите, мисля, че все пак трябва и да се почива, или може би лятото да не се взима, а зимните месеци да се взима Вигантол.

# 71
Здравейте мили дами,отдавна не съм писала,но редовно ви чета!
Искам да ви питам дали знаете,днес се явих на ТЕЛК за даване на група,миналата година ми беше 80%,сега ми дадоха 60% ,а лекарката първо ми каза,че ще ми дадат 70% защото вече ставали 2 години от операцията(рак на гърдата),после решението беше за 60% защото било едно и също!Ако съм искала да ходя да обжалвам!Може ли някой да каже за изчисляване на пенсията наистина ли е едно и също,защото аз се съмнявам и се чудя дали да обжалвам?В коя наредба се установяват тези неща за да си информирам?

# 72
  • В царството на игрите:)
milla.v, при мен ситуацията беше същата. На втората година от операцията ми дадоха 80 %, а на следващата година 60% за три години. Не съм обжалвала, защото в крайна сметка реших, че искам процентите ми наистина да са ниски, а не високи и ми се стори нелепо.  Mr. Green Намаля ми пенсията и почнах да си плащам градината на децата, но другите неща се запазиха, така, че наистина разликата не е голяма. Тези три години с 60 % изтичат през юни 2014 и се чудя после какво следва. Ще ми се никога да не ми се връщат високите проценти Praynig, но не знам дали за нас важи пожизнени 50 % или ни ги махат въобще ако няма проблем през тези първи пет години?

Що се отнася до Вигантола, почивам разбира се през лятото. Пия го през зимните 6 месеца. На наша съфорумка, която не пише вече при нас доктора и в Австрия /тя се лекува там/ и го беше предписал и то точно по 25 капки на седмица. А противоречиви мнения има за всичко. Просто всеки взема решение на коя позиция да застане Grinning

# 73
Milmich,права си,че по-добре да са по-малко Simple Smile!И на мен тези ми стигат,а и прочетох в сайта на НОИ,има как се определят пенсиите,та от 50 до 70% коеф.все е 0.5!С колко процента намалява пенсията,с 30-тина ми се струва от това,което прочетох!? е здраве да е! Simple Smile

# 74
за пенсия и ТЕЛК не бях се замисляла, то за мен сигурно няма да се полага - операцията ми е квадрантектомия и нямам разсейки? Някой ако знае моля да пише.

Да ви питам също - гледам в ИСУЛ в лъчето в 7ми кабинет пише, че издавали болнични. Аз досега си ги взимах чрез личната лекарка и на ЛКК в поликлиниката. Дали да си искам болничен от ИСУЛ другия месец или не е за моя случай?

Нямам търпение да се запознаем и наживо на 14-ти  cheers Drunk lalalala

Общи условия

Активация на акаунт