Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 5

• 75 138
  • 735
  •   1
Отговори
# 480

Л_Дани,
и с теб съм съгласна..
Образът на Неджмие е толкова противоречив,колкото  противоречива е системата,отхвърляща жената като човешко същество!Не смея и да си помисля,колко умни,млади и талантливи жени са били и още се поробват единствено и само заради факта,че са се родили такива!
Не забравям и порива на Неджмие за малко да разкаже на калфата /най-възрастната,която единствена отиде да я попита защо така е постъпила/,че не е имала отношение със Селим!Но разочарованието,че собствените и родители въобще посмяха да си помислят за нея това,че родният и баща предпочита да е мъртва ме кара да изпитам съчувствие към момичето.
Няма как да не е свързано с Фериде!Няма как да отмъсти за раните си,без да нарани Чучулигата,защото раните и са отворени точно поради факта,че двойният аршин е приложен за тях двете.

# 481
  • София

Не забравям и порива на Неджмие за малко да разкаже на калфата /най-възрастната,която единствена отиде да я попита защо така е постъпила/,че не е имала отношение със Селим!Но разочарованието,че собствените и родители въобще посмяха да си помислят за нея това,че родният и баща предпочита да е мъртва ме кара да изпитам съчувствие към момичето.

Но всъщност също и Кямран и Фериде бяха поставени в сходни ситуации на отхвърляне.Кямран беше съден  от баща си,заради това че спасявайки го е извършил грях.Тогава ситуацията беше също толкова крайна.Както и сега,когато към Фериде бяха изречени много тежки думи и беше изгонена...Това не ги направи лоши хора,обаче.

И наистина характерът на Неджмие е противоречив,това я прави интересна.Вярвам,че ще се развие към добро,сигурна съм даже.Защото все пак в нея има и нещо добро!

Обаче се замислих: Фериде разглезена ли е?Как мислите?

# 482

Момичета, имайте предвид, че Неджмие е спомагателен образ, създаден, за да се случват ситуациите за главните герои. Все пак си мисля, че нищо не я оправдава, можеше да бъде малко по-смирена. Селим ясно  даде да се разбере още в първия епизод, че не я обича. Това е нещо, което трябва да се приеме, а тя веднага започна с интригите и фалшивите срещи. После всичко се задълбочи.  

Феновете са много лоши понякога...  Wink Бъркат в раната на Паячка. Mr. Green

Скрит текст:

Снежи, много са откровени даже ; ). Както се казва феновете отвръщат на удара hahaha.  Ако види повечко такива колажи няма да ѝ се връща от Марсилия  Mr. Green

Мони, и на мен ми мина през ума, че това поведение не е случайно. Точно по време на най-романтичния епизод с любовните сцени, тя отива демонстративно на мач  ooooh! ... Обаче, колкото повече научавам за нея, започвам да си мисля, че някой ѝ е подхвърлил идеи за разни вредни тактики с цел задържане на мъжа и вниманието. Някоя хитра приятелка или пък загрижена мама, на която не ѝ е приятно дъщерята да е в сянка, когато  се говори усилено за Бурак и Фахрие по време на знаковите епизоди, пък било и само като колеги.
Наясно е с чувствата му и грозно злоупотребява.  Колкото и да се стреми да го държи в напрежение, да не би случайно да му стане скучно с нея и да му омръзне, все пак всяко търпение си има граници.
Ако разиграва стратегии, не ми се иска да си мисля, че човека си има Нериман номер 2 в реалния живот. Ще е много жалко.

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 21:40 от didibu

# 483
Образът на Неджмие е толкова противоречив,колкото  противоречива е системата,отхвърляща жената като човешко същество!Не смея и да си помисля,колко умни,млади и талантливи жени са били и още се поробват единствено и само заради факта,че са се родили такива!
Няма как да не е свързано с Фериде!Няма как да отмъсти за раните си,без да нарани Чучулигата,защото раните и са отворени точно поради факта,че двойният аршин е приложен за тях двете.

А какви рани има Неджмие?
Мама ми взе куклата и я даде на сирачето Фериде или нещо подобно.
Спомняте ли си, че Фериде каза, че Неджмие правела мили муцунки и тати й купил грамофон, което ме навежда на мисълта, че Неджмие е била не по-малко обгрижвана и обичана от семейството си.
Вкъщи, на топло, при мама, вдига и слага софрата, шие, плете и се чуди какъв проблем да си измисли, че животът твърде скучен.
А Фериде - животът й е минал в този пансион, подчинявайки се на правила и чакайки уикендите, за да се почувства поне малко част от семейство.
Къде е двойният аршин?
Бесиме обича сирачето поради стечение на обстоятелствата, а Неджмие има тази обич по дифолт, тя е даденост.
А как се отнася тя с майка си - буквално със садистично удоволствие я гледа как се гърчи от поредната интрига, която ражда ограничения й ум.
Само факта, че иска да се омъжи за човека, който я души, унижава, мачка е достатъчен, за да се направи извод за умствените й и емоционални характеристики.

# 484
  • Враца
А вот что сообщил Бурак Озчивит другому турецкому изданию вчера в Этилере, а также фото част 1:
Подготовка к открытию дёнерной "Бали Бей" продолжается, открытие планируется в течение 15-20 дней. Идея логотипа и его разработка принадлежит другу, который был вчера с Бураком Озчивитом. Логотип был разработан специально для открытия и позже будет изменен.
Перевод сделан группой http://vk.com/korolek_ptichka_pevchaa

39 minutes ago

Скрит текст:

Бурак Озчивит вчера вечером в Этилере

«До открытия осталось чуть-чуть»
Красавец-актёр Бурак Озчивит считает дни до открытия новой дёнерной
Бурак Озчивит, был замечен журналистами прошлой ночью с другом в Этилере в ресторане Big Chefs.
Имя героя «Бали Бея», которого Бурак Озчивит сыграл в «Великолепном веке», актёр переносит в торговлю, назвав его именем дёнерную, об открытии которой в скором времени рассказал.
Озчивит: «В скором времени мы официально откроем дёнерную, изображение усов под надписью «Бали бей» поместила не Джейлан, а Догукан. Это стало очень хорошей эмблемой марки»
Перевод предоставлен нашей группой http://vk.com/korolek_ptichka_pevchaa

Today at 6:06 pm

# 485
 Момичета  Hug
Чакам с нетърпение утре вечер ,за да разбера какво е прегрешението  на Фериде , което накара Кямран да се "разлюти " до степен да тръгне на някъде си!

Неджмие я коментирах достатъчно. Завистливо ,неудовлетворено  , нетолерантно   същество .

Колкото до връзката Бурак / Паячка   /зная и името ,но не ! заслужава да го споменавам.
Тя просто не го обича! Тя се забавлява с него  и когато забавата  не е в стихията си -дим да я няма   Rolling EyesMr. Green

Ами много и здраве  Embarassed/меко казано/ Mr. Green
До такъв мъж стои  или достойна или  никаква жена ! Временно   де:lol:

Мами Hug
Мони Heart Eyes благодаря ти за вниманието Laughing

Скрит текст:
Аз професионално съм на ясно със състоянието си и пия лекарства ,но адреналина напоследък ми е малко в повече Cry

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 23:39 от sebilMM

# 486

J AM SEXY MEN

# 487
И отново утре няма да мога да гледам серията, не е ли гадно,а? Но миналия път от вашите коментари разбирах какво става и от милите съфорумки...Надявам се и сега няма да ме изоставите...  bouquet  bouquet  bouquet

# 488
  • Враца
Лека нощ, момичета!  Hug Hug

Терзиева, естествено, че няма да те изоставим.
Каквото зависи от нас, ще бъде направено   Hug Hug

# 489

Тери Hug

Мами Hug

Лека и спокойна нощ!

# 490
  • София
Добро утро!

Г Филипова,напълно съгласна съм с теб!!!
Само да обясня,че говорехме за двойния аршин при поставянето на ограничения вкъщи.Наистина,оставили са Фериде да си ходи където и когато поиска.Не й държат много сметка за тези неща.Но аз пак казвам,това е слабост на сценаристите,според мен,не  е нарочно търсен ефект.Според мен!

Приятно гледане довечера!

# 491
Добро утро. Hug Hug Hug

За Неджмие съм съгласна с мнението на Филипова и Себиbouquet  Няма чак такива основания да е толкова зла. ooooh!

Хубав ден.  bouquet

# 492
Здравейте Hug

Снеже Heart Eyes за кафето  bouquet

Мисля си какво ли се е случило ,след като чу предложението на Кямран да последва това затрупване  с брашно?

Май и в пансиона няма спокойствие за Фериде.

# 493
  • Враца
Здравейте и от мен!  
Вторник е - хубав ден Wink Laughing

Момичета! Hug

Себи, не знам защо и какво се случва с това брашно, но имам чувството, че то ще е причина да има някакви допълнителни наказания и невъзможност Фериде да отиде на срещата.  Sad

# 494
Здравейте, вторник е !!!   Two Hearts

Снежи, благодаря за кафенцето.   bouquet

Себи, ми ще започнат да й правят номера. Онази новата- Валез. И ще ги накажат.

Ох, тази серия не я чакам с такова вълнение, както миналата. Дано пък да ни изненадат с нещо и да не завърши там, където мие с парцала.   Crossing Arms

Мами, благодаря за новините. Олекна ми, като видях, че Бурак е усмихнат и няма следа от напрежение.

От словенските фенове.

Страхотни колажи.   newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт