Коледата наближава, Дюкан с режима си ни направлява - 273

• 56 869
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро   bouquet
Явно спите след снощните купони  Laughing това май не ми се беше случвало да имам два поста един след друг  newsm78 Как да е.
Дойде време и за моя месечен отчет. Доживях и аз да изтъркуля 2 месеца (8 дни в I фаза, останалите по схема 4П/3ПЗ). Резултата е 10,4 кг, от които за последния месец 2,9кг (явно ще свалям по килце на десетдневка  Cry) и малко мерки:
ДАТА                          09.01         09.02        09.03
КИЛОГРАМИ                    77,2     69,7           66,8
ТАЛИЯ НА ПЪП                101        90             86
НИСКА ТАЛИЯ                  100       95             92
ХАНШ                               111      108           104
БЮСТ                               100       94,5          90
РЪКА -БИЦЕПС                   30      28             27,5
РЪКА - ПРЕДМИШНИЦА      25      24             23,5
КРАК - БЕДРО                  67,5      65             61,5
КРАК - КОЛЯНО                 45       43             42
КРАК - ПРАСЕЦ                   41      39,5          38,5

Като цяло не съм доволна хич от себе си и от темповете, ама то това е защото съм максималистка и знам, че може и повече. Но в крайна сметка, колкото толкова - успокоявам се, че е най-важно че свалям, макар и бавно и славно, а не цикля на едно и също място.

Гала, заинтругуваме с тоз въглен, да знаеш  newsm78 И аз съм ограничила, да не кажа спряла пилешкото, и лоча вода като крава, всеки ден съм на разходки при хубаво време, 2(често и 3) пъти в седмица съм на танци, само тренажора не съм го почнала още (пазя си го за трета)  но уви - кило на долу не съм видяла от ударната, само грамове  Cry Ще го мисля дали да го пробвам - притесняваме само ефекта за 00, че и без това е голяма мъка там.

mysterious браво за хубавия резултат. Хапвай си според олекотената и без своеволия и резултати сигурно ще имаш и по-добри на лице  Peace

Хайде лек и режимен почивен ден, аз се затварям в кухнята, че имма на ум амнайсет неща, които да забъркам днес  Hug

ЕДИТ: Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.   Laughing

# 556
Анафейс колко бих се радвала ако и аз за 2 месеца се отърва от 10кг.Като ме заболи кръста и все си казвам:-Как няма да ме боли,10кг на мен и 7кг от бебето като го нося и ето ти 17кг разнасям всеки ден нагоре-надолу,че тя много обича на ръце:) Но слава богу всичко за сега върви добре и съм много щастлива ,че кантара показва надолу.Аз мисля,че резулата ти е много добър  newsm10 newsm10

# 557
+0,300 Sad  искам да ми идва вече цикъла, че да се оправят нещата, омръзна ми да се гледам дебела  newsm45 язък, че съм на диета.
Решила съм, ще устискам месец, ако няма ефект, зарязвам диетата, така или иначе няма ефект, а ще отслабвам, когато ми дойде цикъла, а кога ще е това  Rolling Eyes
Миз каприз
Скрит текст:
да не те разочаровам, но кръста не те боли от килограмите, имаме в темата и мами по 45-50 кг слабички и дребнички, и пак имат проблеми с кръста. Нещо се повреждаме явно с това раждане  Cry на мен ми казаха, че е от упойката /спинална/

# 558
Мистериус и аз така знам,че преди да ти дойде цикъла след раждане общо взето не е препоръчително диета тъй като нямало смисъл.И аз бях така ,но кърмих само около месец и половина  и бързо ми дойде след това и така ми олекна на самия организъм,такова облекчение получих,че се замислих като ме хване климактериума след години какъв ли ще е ужас .

# 559
Сега съм се заинатила, че ми омръзна да се гледам такава, пък ще видя дали има смисъл в началото на другия месец  Peace Защото може да нямам цикъл и още 6 месеца.

# 560
АНН, правя го в ПЗ дни това с въглена и после една голяма зелена салата излапвам и нямам проблеми с ВЦ. По-скоро ме притеснява кърменето ти, че активния въглен отнема и важни минерали. Ако решиш нещо такова се консултирай с лекар да не навредиш на бебка  Peace
Mis Kapriz, от повече кг. по-възможно крака да те болят, ако не пиеш достатъчно вода също може да наболява кръста (бъбреците).

# 561
  • Испания
Тъй като темата е за спазване на режима на д-р Дюкан, пак ще бъда досадна, вероятно, но смятам за необходимо да го напиша:

1. Кърмачките не трябва да правят първа фаза, не трябва да правят протеинов ден. Тровят си бебчетата. Естествено, всеки прави, каквото реши, но...
2. Няма схема 4 П/ 3 ПЗ. Протеиновите дни не трябва да превишават тези с ПЗ. Многократно апелирах да се махне написаното на първа страница в това отношение, защото няма нищо общо с дюканския режим, освен това, че е форумска измислица.
3. Не са съвместими с режима лунната диета, приемане на активен въглен и т. н.

Не искам да засягам никого. Смятам, че щом се прилага един режим на хранене, трябва да се спазват правилата и, пишейки, да си даваме сметка, че четат много хора, които се доверяват на написаното.  Peace

# 562
Тъй като темата е за спазване на режима на д-р Дюкан, пак ще бъда досадна, вероятно, но смятам за необходимо да го напиша:

1. Кърмачките не трябва да правят първа фаза, не трябва да правят протеинов ден. Тровят си бебчетата. Естествено, всеки прави, каквото реши, но...
2. Няма схема 4 П/ 3 ПЗ. Протеиновите дни не трябва да превишават тези с ПЗ. Многократно апелирах да се махне написаното на първа страница в това отношение, защото няма нищо общо с дюканския режим, освен това, че е форумска измислица.
3. Не са съвместими с режима лунната диета, приемане на активен въглен и т. н.

Не искам да засягам никого. Смятам, че щом се прилага един режим на хранене, трябва да се спазват правилата и, пишейки, да си даваме сметка, че четат много хора, които се доверяват на написаното.  Peace

Тъй като това е насочено пряко към мен предполагам, съм длъжна да отговоря  Peace
И тъй като темата е за спазване на режима на д-р Дюкан то нека не си правим оглушки.
По т.1 -> Трети олекотен етап за кърмачки и бременни няма написан от него  Peace
Камо ли пък е споменал нещо за НЕ правене на П дни, и прочие от споменатите на първа страница правила  Peace
Единствено разглежда бременните като "тежки случаи", които ще свалят по-бавно (явно визира след бремеността). За кърмачки и дума няма спомената  Peace - и да това е Форумска измислица, която обаче явно дава резултати  Peace
И както казах дали ще е на някакъв режим - Дюкан, 90-дневна (в която също има П дни, и се води и тя за кърмачки  Peace), ВМНВХ, и т.н. каквото и да е отслабване, то всяка кърмачка трябва да се запознае с плюсовете и минусите преди това, и да си прецени приоритетите  Peace Ако ще кърми 3 години, то да се хваща за режим в края на кърменето. Аз такива болни амбиции нямам. Захранени сме, кърмим си се сутрин и вечер и така докато може - още 1-2-3 -4 месеца. Божа работа   Naughty
По т.2 -> да това също е форумска измислица, която също обаче дава резултати. Не виждам обаче някой засилил се да я спазва, да се обърква и т.н.  тъй като още с посрещането и представянето му тук, след резюмирането на целите и плана за постигането им, то му се припомня, че П дните не трябва да надвишават ПЗ дните. Нали за това си тук ти smileys, както и всички останали стари Дюканки, които все още пишат  Peace Въпрос от тук насетне е на личен избор, кой каква схема ще избере след като знае как стоят нещата. Аз избор за себе си съм направила, предполагам всички останали също. Не съдя никого за неговия, нито му промотирам моя.
По т.3 -> За лунуване, плодуване и прочие в която и да е фаза съм съгласна, но за въглен, английска сол, домашни клизми, джинджифилова вода, зелен чай, люто, и всякакви трикчета, с които може да се спомогне по някакъв начин на метаболизма определено не съм. При условие, че не са забранени, и на някого му помагат по някакъв начин, то къде е проблема  newsm78

# 563
  • Испания
...
И тъй като темата е за спазване на режима на д-р Дюкан то нека не си правим оглушки.
По т.1 -> Трети олекотен етап за кърмачки и бременни няма написан от него  Peace
...

Така, де! Да не си правим оглушки, а да четем книгата, но не като Дяволът Евангелието  Wink:

И... четем книгата на стр. 93-94:

...Ако майката кърми. Колкото и да е напълняла жената, през периода на кърменето не е разумно да се спазва стриктен режим, който би се отразил на растежа на новороденото.
     Препоръчителното поведение е да се прилага превантивният режим - олекотен Протал III, чрез:
добавяне на втори плод към първия;
консумиране на мляко и млечни произведения с 2% масленост;
неспазване на протеиновия четвъртък.

Не говоря/пиша през ушите си. Пък който иска да го приема, който не иска, да не ме чете.  Peace

За зеления чай и Дюкан пише, пусках линк тези дни...

И не мисля, че съм тук, за да пиша кой какво трябва да прави. Многократно подминавам написаното. Понякога "се обаждам", защото ми писна да чета за "пострадали" от режима. Пострадали, които го спазват както трябва, няма. Има пострадали от собствените безумия при прилагането му.

# 564
Добро утро Simple Smile днес ми е 5-ти ден от първа фаза и от утре минавам във втора.Смятах да са 7 дни,но реших вече,че ще са 5.Моля да ми предложите схема във втората фаза.Може ли например 2дни П и 5 дни ПЗ.Аз да си питам  Rolling Eyes

# 565
smileys да, права си, това и аз съм го чела, имам книгата у нас. Но всеки си носи глава на раменете, така че всеки да решава сам  Peace
Отново +0,100 с този темп до края на тази седмица ще наваксам смъкнатият килограм.
Скрит текст:
Вчера менюто ми беше кисело мляко с трици на закуска, салата маруля с яйце на обяд, около половин купичка и телешко кюфте на скара, и вечеря пържола пиле + крем карамел по дюкански, но нещо не ми се получи, та половин кофичка, първо се разду накрая спадна наполовина в кофичките Rolling Eyes И не знам къде какво греша, но пак имам +. Дето се вика хем гладна, хем дебела #Cussing out

# 566
Привет Simple Smile
mysterious, за кой ли път ще кажа, че в този режим не се гладува! Протеините са ти малко!
Смайлсче, права си за всичко  Hug Аз за това се зачудих дали да споделям за активния въглен, лично мое решение, което не е свързано с по-бързо отслабване, а изхвърляне на отровите, пречистване на жлъчката и черния дроб.
Аз няма как да се похваля с минуси, че от събота кантара ми полудя, дошло му е времето. Днес ще закупим нов, дано да ме зарадва с някое минусче  Praynig
Хубав и усмихнат снежен ден на всички   bouquet

# 567
Реших втората фаза да 1П и 1ПЗ Simple Smile Утре сутринта ще се премеря да видя какъв е резултата от първият етап:) Следващата снимка ще публикувам като сваля първите 5кг - дано са скоро всичко зависи от мен:)

# 568
Реших втората фаза да 1П и 1ПЗ Simple Smile Утре сутринта ще се премеря да видя какъв е резултата от първият етап:) Следващата снимка ще публикувам като сваля първите 5кг - дано са скоро всичко зависи от мен:)

Втората фаза е толкова, колкото дни ти е ударната, но включваш и зеленчуци. Не се променя времетраенето. 5 дни ударна - значи 5/5.

# 569
  • Испания
mysterious, не гладувай! В този режим се яде, за да се отслабва.  Wink

GalaEluardHug

Втората фаза е толкова, колкото дни ти е ударната, но включваш и зеленчуци. Не се променя времетраенето. 5 дни ударна - значи 5/5.

Съжалявам, че пак трябва да опонирам, но не е така. Може да се кара ударна 5 дни и след това да се избере схема 1/1.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт