Кога отваряте коледните подаръци?

• 5 898
  • 73
  •   1
Отговори
# 30
Винаги на 25-ти рано сутринта. Традиция е да се оставят подаръците под елхата и сутрин рано по пижами всички под елхата. Много хубава традиция сме си направили.

# 31
  • София
Подаръците ги отваряме сутринта на Коледа. Дъщеря ми става рано-рано и тича към елхата в хола, за да види какво й е донесъл Дядо Коледа.

# 32
Сутринта на Коледа, под елхата.

# 33
Едва опазваме горките подаръци до Коледа сутринта.  ooooh! Още по пижами.  Laughing

# 34
  • Пловдив
Като малки си получавахме подаръците чак на Нова година - на 31 декември към 17 часа идваше Дядо Мраз (баба ни), ние пеехме песни и казвахме колко сме били послушни, след това получавахме подаръците си. Беше много вълнуващо, с брат ми се подготвяхме за тази вечер, репетирахме песни и стихчета.
Като пораснахме, а и като се омъжих, си разменяме подаръците на Коледа, преди да седнем на масата.
Сега, като детето осъзнава празника и чака Дядо Коледа, сигурно старецът ще дойде на Коледа, но още не сме уточнили тази подробност (за което ме подсетихте с темата).  Mr. Green

# 35
  • Асеновград
На 01 декември украсяваме елхата.
Подаръците отваряме на Коледа сутринта. На Бъдни вечер като си легнем Дядо Коледа идва вкъщи santa2 и оставя подаръците.

# 36
  • София
Подаръците отваряме на Коледа сутринта. На Бъдни вечер като си легнем Дядо Коледа идва вкъщи santa2 и оставя подаръците.
И у нас е така. Ние ще му оставим меденки под елхата, той ще ни донесе подаръците, които отваряме на 25 - ти. Друг е въпросът как и къде успявам да ги скрия до тогава:)

# 37
Подаръците се отварят в момента на получаването им. Част от тях на Бъдни вечер, другите на Коледа по обяд. Не мога да карам деца да държат подаръци в ръце, ама да не ги отварят Laughing

# 38
  • Майничка
Отваряме ги на Бъдни вечер, защото тогава се събираме с родата на вечеря у нас. Има три малки деца на една възраст, не можем да пропуснем сеира от тройни писъци при отварянето на пакетите. Пък и обикновено има подарък-настолна игра, това е удобен случай и тримата да я разучат и после да си играят, докато възрастните разговарят.
Обикновено на 25 и ние, и сестра ми сме на обяд у свекърите, там също разменяме подаръци. Хлапетата са инструктирани, че дядо Коледа носи само по 1 подарък вкъщи (+1 в градината), за останалите си питат от кого е и му благодарят.

Елхата украсяваме малко преди Бъдни вечер (понякога на самия ден) и стои до Ивановден. Преди нея слагам разни дребни коледни украси, но тя е до тавана и ме дразни, ако я гледам повече време. А без нея или с по-малка не върви - ситните си я търсят като бащиния. Mr. Green

# 39
  • София
Част от подаръците отваряме на Бъдни вечер, тъй като тогава празнуваме със семейството на мъжа ми у нас. На Коледа празнуваме с моето семейство у баба ми или у нашите и тогава се отваря нова партида подаръци. Crazy
Вкъщи винаги е било така, никога не сме получавали подаръците чак на Нова Година, пък не е да съм първа младост - на 31 съм. Thinking

Елхата винаги сме я украсявали на Бъдни вечер - купуваме си истинска и ако я украсим по-рано до Коледа ще е увяхнала вече. Иначе къщата я украсяваме по-рано, по някое време през декември.

# 40
  • Оптимист по принуда
На Коледа сутринта ще ги отваряме,макар,че си ги знаем вече/хихи/..Само за бебка ще е изненада..

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 23:58 от demmy26

# 41
На Бъдни вечер раздаваме подаръците за малки и големи Simple Smile Като от време на време джуджетата пускат по нещо под някоя от елхите (винаги са поне 3  Crazy)...
И оттам нататък до Нова година (включително) - всяка сутрин има по някой дребосък под елхата Simple Smile

# 42
  • Бургас
На Коледа сутринта.Ще има и от дядо Мраз на 01.01.

# 43
По мое време си раздавахме подаръци на Нова година. В 00:00ч. с майка, татко и брат ми излизахме на терасата да гледаме зарята, да погърмим с конфети и да запалим няколко пръчици бенгалски огън. По някое време татко се промъкваше, уж да вземе следващия пакет бенгалски огън или още конфети и слагаше подаръците под елхата. Като влизахме от вън, откривахме, че Дядо Мраз вече е идвал  Mr. Green
Това все едно аз съм го писала.
По абсолютно същия сценарии се развиваше и при нас празничната (в случая новогодишна) нощ.  Laughing
Сега детето си открива подаръците в коледната сутрин, като се събуди, а възрастните си ги даваме на Бъдни вечер или по възможност след 12 часа, за да може да е на практика Коледа.  Grinning

# 44
  • София
Отваряме подаръците на Бъдни вечер. Когато бях съвсем малка, подаръците ги носеше Дядо Мраз и се отваряха на Нова Година (вече не помня дали беше на 1ви януари сутринта или на 31ви декември вечерта). По някое време започнахме да празнуваме Бъдни вечер повече, отколкото Нова Година и започнахме съответно и подаръците да подаряваме и отваряме по-рано. И след като се изнесох от вкъщи процедирам по същия начин. Самата Коледа и ние не я празнуваме особено много. Елха аз украсявам в началото на декември, за да ми е уютно и коледно вкъщи. В дома на майка ми елхата се украсяваше на Бъдни вечер - и досега тогава си я украсява и ми се чуди защо толкова отрано го правя.

Общи условия

Активация на акаунт