Кога предпочитате да се къпете?

• 46 589
  • 830
  •   1
Отговори
# 45
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Лиляна, хайде поне Смешките остави на мира Joy. Не се коси кои пишем в тях Grinning.

А темата за косите беше култова
Може ли линк  Praynig?

По темата- вечер задължително взимам душ, не живея в мръсната и гнусна София, но естеството на професията ми го налага (не копая дупки за канализацията, но все пак... Mr. Green). Сутрин- когато мога, но по-често да, отколкото не.
Всъщност четейки назад, трябваше да кажа "къпя се всеки ден", понеже и косата си мия задължително всяка вечер. Не мога да си легна и да ухая на хлороформ или толуен.

# 46
Не всички обикалят по цял ден по задачи и не всички живеят в мръсната и гнусна София.

Аз се чудех защо, неживеещите в София не се къпят, а то това било ключът от бараката. Ама поне да разберат, че като отидат в София трябва да се къпят.
Обърка темите май, това беше предназначено за любимите ти смешки, в които основно само ти пишеш.
Верно, да, мерси, че ме поправи.

# 47
В Неделя.

# 48
Сутрин. Вечер много ме мързи, а и сутринта най-добре се разсънвам с душ. През лятото може и по 2-3 пъти на ден.

# 49
Вечер,разбира се.През деня съм излизала,срещала съм се с хора,пипала съм разни неща,готвила съм,ходила съм до тоалетна поне 6 пъти,и къпейки се вечер за мен е вид *отмиване*на всякакви негативни емоции.Нали водата пречиства WinkСутрин приготвям закуска на децата,подготвям ги за у-ще,водя кучето на разходка.Ако трябва да се къпя ,това значи да стана в 5.30ч.Пък и не ми е комфортно да се къпя още със ставането,някак не съм в кондиция.

# 50
  • out of space
Когато си мия косата- задължително го правя през деня, на обяд, следобяд. Не мога да си легна с влажна или полу суха коса, защото на следващия ден доста по-трудно я приведа в ред.

Вечер взимам само душ.

Сутрин да се изкъпя- абсурд! Спи ми се, мързи ме, нямам време.

# 51
Вечер задължително. Дори да съм си била цял ден вкъщи, просто ми е приятно да си легна изкъпана.
Сутрин ми е неприятно, само лятото в горещините го правя за разхлаждане.

# 52
  • Ямбол
Лиляна, хайде поне Смешките остави на мира Joy. Не се коси кои пишем в тях Grinning.
....
Добре де, ясно е, че са ти любими темите, в които се обсъждат и се надсмиват другите.
От това няма измиване, то си е неспасяемо мръсно.

# 53
 Откакто започнах да мога сама да се оправям в банята като дете и особено след като се отделих от родителите си, започнах да си изработвам собствени правила в това отношение според това как се чувствам аз и според физическата ми активност (тренирам).
Докато за майка ми е нормално да си измиеш вечер д-то, за мен най-приятно и нормално е да вземеш душ. Както споменах, тренирам, така че всеки ден мия и косата си, тъй като се потя , а и тя губи форма. Знам, че не е полезно за косата, но друг избор нямам. Вечер независимо потила ли съм се, не ли душ се взема отново. В крайна сметка, 5 минути са.
Сега майка ми мърмори когато съм й на гости "как можело така". Ами, на, може.

Толкова много млади хора има, които не се къпят толкова често колкото е необходимо и миришат на лошо, носят едни и същи дрехи по цяла седмица. Залепнали, опърпани, лекьосани. Е, питам се, кому е нужно това?

# 54
  • София
Основен душ + коса  всяка сутрин, така се разсънвам.  Вечер се измивам, където си искам и хоп-троп в леглото.  Сутрин се гоним , кой първи да влезне банята.  Mr. Green а тя ни е само една.

# 55
И сутрин, и вечер  Heart Eyes
Откакто малката порасна колкото да си седи н акраката, а не в моите ръце, се къпя, когато си поискам   Mr. Green, а тя ме гледа през стъклото на душ-кабината и ми се радва  Laughing Освен това, явно си мисли, че като вляза в кабината, ще ходя някъде и ми казва "бай, бай!", а аз просто прокарвам ръка по стъклото, за а я виждам, защото се изпотява отвътре.

Та така де, обичам сутри и вечер. Сутрин, защото понякога, ако ми е било по - топло през ноща, може да си се поизпотил, а като си теглиш един душ и ти се освежава денят. Вечер пък поради причините, които авторката е изброила. Цял ден насам-натам и все пак прахоляци, чистене, улици, деца...Трябва да се по изкъпе човек   Crazy Mr. Green

# 56
  • София
Дааа, може би заглавието трябваше да е "кога предпочитате да си вземете душ"  Joy за да няма напълно излишни обяснения. Радвам се, че повечето хора са ми разбрали въпроса и директно си споделят мнението. Много благодаря!

Доста хора влагат в думата "къпане" именно така популярното от едно време неделно къпане, разбирай с косата и т.н. - предполагам това е причината да се коментира заглавието...
Още като дете ми беше странно как всичките ми съученици се къпеха в неделя. Все едно цяла седмица си лягат неизмити (така ми звучеше).

Родителите ми са ме научили да минавам през банята преди лягане (това го правех и във времето на дискотеките - сън не ме ловеше да си легна омирисана от цигарен дим и потна от танци, без значение колко е часът) - и винаги сме го наричали къпане. Косата я мия, когато преценя, че има нужда - на 3-4 дни, зависи дали съм ходила на спорт и т.н. Сутрин предпочитам да спя 5мин. повече  Joy яко ме мързи.

Ти и дечко ли сте на аватара? Ако да - прекрасни сте, и двечките  Heart Eyes  Пу-пу!
Благодаря Simple Smile  Heart Eyes ние сме, миналата година Simple Smile

# 57
  • София
Такъв тип отчетни теми са много весели често. С най-добри чувства към авторката.
Обаче интересно колко мнения има от типа: досадно ми е сутрин, неприятно ми е, нямам нерви и подобни, при все че говорим за душ. Нищо по-релаксиращо (вечер) и тонизиращо (сутрин) няма от това да минеш през банята.

В крайна сметка, 5 минути са.
Точно.

# 58
  • вятър в маслините, вятър над хребета
....
Добре де, ясно е, че са ти любими темите, в които се обсъждат и се надсмиват другите.
От това няма измиване, то си е неспасяемо мръсно.
Няма по-мръсно от това да се давиш в собствената си жлъч, Лиляна, няма да ти помогне ни душа, ни ходенето по петите на някого от тема в тема.

# 59
  • Другата България
 Laughing Това отчетна тема ли било? newsm78
Една колежка /по-възрастна/ казваше-вечер се къпя за себе си и за мъжа си, сутрин за хората, които ще срещна-колеги, познати, приятели, че дори и случайни непознати. Laughing
Е, на мен моя собствен  комфорт ми е по-важен, и задължително вечер не си лягам без да съм се изкъпала /не взела душ/ Wink. Независимо от часа на прибиране. Сутрешния душ понякога го пропускам, най-вече зимата в студените дни, или когато не сме си в къщи, а някъде на друго място и зависиш от други хора и обстоятелства.

Общи условия

Активация на акаунт