БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 796
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 5 139
Честито Рождество!

За баница с ориз,
1.Оризът до пълна готовност ли се сварява?
2. Дали изборът ми на "къпани кори" (магазински) е по-добър от обикновените кори за тази рецепта?
Аз винаги ги предпочитам, но се чудя дали няма да станат глетави предвид оризовата плънка newsm78

# 601
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Оризът да е сварен до полугтовност, защото и баницата се пече поне 30мин.
За въпросните кори нямам мнение.

# 602
  • Мнения: 22 867
Честито Рождество!

За баница с ориз,
1.Оризът до пълна готовност ли се сварява?
2. Дали изборът ми на "къпани кори" (магазински) е по-добър от обикновените кори за тази рецепта?
Аз винаги ги предпочитам, но се чудя дали няма да станат глетави предвид оризовата плънка newsm78

Правила съм по рецептата на Angellove's Cooking, получи се много вкусна, не очаквах. Използвах кори Фамилия. Но пък съм чела и рецепти с точени домашни кори, така че може би и с къпаните ще стане.

# 603
  • Мнения: 5 139
Morena, labrex, благодаря ви за помощта   bouquet
Утре ще импровизирам...и да се проваля ще е пред свои  Laughing

# 604
  • София
  • Мнения: 2 745
Да попитам как правите сос Карбонара за спагети, аз си имам рецепта която мнго харесвам, обаче мъжът ми иска като по заведенията  newsm78
Имам бекон, течна сметана, прясно мляко, яйца и пармезан.
Досега не съм ползвала прясно мляко в рецптата, дали да не го включа?

# 605
  • Мнения: 2 359
Ох, любимите ми спагети  Heart Eyes

# 606
  • София
  • Мнения: 12 652
Да попитам как правите сос Карбонара за спагети, аз си имам рецепта която мнго харесвам, обаче мъжът ми иска като по заведенията  newsm78
Имам бекон, течна сметана, прясно мляко, яйца и пармезан.
Досега не съм ползвала прясно мляко в рецптата, дали да не го включа?

Не знам по заведенията как ги правят, но в оригиналната рецепта съставките са пармезан, яйца, бекон, чесън и черен пипер. Ето вариант: Паста алла Карбонара

# 607
  • Мнения: 22 867
Да попитам как правите сос Карбонара за спагети, аз си имам рецепта която мнго харесвам, обаче мъжът ми иска като по заведенията  newsm78..............

Погледни и рецептите от ресторантската тема:

Постинга на desi_go и на елхичка

# 608
  • София
  • Мнения: 1 306
Здравейте,
подариха ми една замразена патица и ако можете да ми дадете идея как да я направя  Hug
Чудя се в плик ли да я сложа, дали да слагам картофи  newsm78. Не знам дали има вътрешности, за да я напълня.

# 609
  • София
  • Мнения: 2 745
Направих спагетите, даже вече ги хапнахме. Добавих прясно мляко към сметаната, сложих и няколко сушени гъби. Станаха много вкусни. Обаче още не са като по ресторантите, там някак си соса не попива в спагетите и си има течност, а при мен не е така.
Иначе ги правя така:
Сварявам си спагетите в подсолена вода, отделно в тиган, в малко зехтин запържвам леко скилидка чесън и бекон (сега сложих и малко сушени гъби). Добавям 200мл. течна сметана и малко вода от спагетите (сега я заместих с мляко), разбърквам 1-2 минути и добавям 2 жълтъка. Подправки- босилек и черен пипер. Готовия сос го изливам върху спагетите и добавам настъргания пармезан. На този етап са чудесни и има достатъчно сос. Но докато сервирам и ги хапнем сосът попива в спагетите.

Къде бъркам  newsm78

# 610
  • Мнения: 280
Направих спагетите, даже вече ги хапнахме. Добавих прясно мляко към сметаната, сложих и няколко сушени гъби. Станаха много вкусни. Обаче още не са като по ресторантите, там някак си соса не попива в спагетите и си има течност, а при мен не е така.
Иначе ги правя така:
Сварявам си спагетите в подсолена вода, отделно в тиган, в малко зехтин запържвам леко скилидка чесън и бекон (сега сложих и малко сушени гъби). Добавям 200мл. течна сметана и малко вода от спагетите (сега я заместих с мляко), разбърквам 1-2 минути и добавям 2 жълтъка. Подправки- босилек и черен пипер. Готовия сос го изливам върху спагетите и добавам настъргания пармезан. На този етап са чудесни и има достатъчно сос. Но докато сервирам и ги хапнем сосът попива в спагетите.

Къде бъркам  newsm78

Да не би в количеството спагети????

От голямо значение е и количеството продукти, които се приготвят за едно ястие.

# 611
  • София
  • Мнения: 2 745
Ами заедно със соса, всичко се побра в две нормални леко дълбоки чинии. Достатъчно за двама, можеше и трети, не много гладен, да нахраним  Mr. Green

Обаче и дръг път съм правила, само за себе си, с по-малко спагети и пак така става.

# 612
  • Мнения: 3 020
И пак тук за кестените - в Карфур ги нямало, не ги зареждали от няколко месеца  newsm78 това ми го съобщи днес наша позната, която работи там - на Цариградско... дали пък в друг Карфур не са останали???!!!
моля, някой ако е виждал такива готови кестени някъде, да пише къде...  Praynig

В краен случай ще купувам от пазара и ще варя  ooooh! Tired

# 613
  • София
  • Мнения: 37 822
Здравейте,
подариха ми една замразена патица и ако можете да ми дадете идея как да я направя  Hug
Чудя се в плик ли да я сложа, дали да слагам картофи  newsm78. Не знам дали има вътрешности, за да я напълня.

Скоро пекох Патица / холандска Simple Smile/  - моята имаше вътрешности, сложени в  плик, но се съм ги ползвала, защото я пекох цяла във фурна. Много я харесаха
Ето и подправките, които използвах:
сол
черен пипер
лют червен пипер
1 дафинов лист - счупен на две, пъхнат под кожата
1/3 чл  сух розмарин
1/2 чл суха мащерка
клонче мащерка - вътре в патицата
1 цял лимон  - сварен за 3 мин. в МВ - надупчих на 2 места  с вилицата/ внимавай че пръска, да не те изгори/ - вътре в патицата
Намазах леко със зехтин и втрих добре подправките, сложих я в тавичка, с малко вода.
1 час пекох под фолио на 180 градуса, след това махнах фолиото и пекох докато се зачерви хубаво /1-1,5 часа./
От моята патица изтече около 1 чч мазнина.
Ако искаш да добавиш картофи, махни  първо част от мазнината - добави ги по средата на печенето / и според мен първо леко ги свари, ще станат по-вкусни/

# 614
  • София
  • Мнения: 1 306
Благодаря denis_d   bouquet
Рецептата ми хареса, а и имам всичко необходимо Simple Smile
Мисля да я сложа в глинения гювеч (ако я събера) и ще добавя после и малко картофи и моркови Simple Smile
Трябва ли да отлежава с подправките?

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 20:33 от Малката Ида

Общи условия

Активация на акаунт