За кучетата и хората

• 66 699
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Обожавам животните - пернати и опашати!
Относно кучетата, по-скоро имам забележка към стопаните им - да си държат кучетата на повод, защото не на всеки е приятно да върви по улицата и да му скочи куче, за да му се "радва";  да си събират екскременти на любимеца, защото в София ходим по лай....и улици и всичко това внасяме в дома си; да освобождават пътеката за минаване, защото тя е за хората, а не ние да газим в калта или тревата, а кучето да минава по пътеката с плочки; да наблюдава домашния си любимец като лае - какво става, срещу кого лае, а не да гледа разсеяно в земята или да се чеша, там, където не го сърби.

# 31
  • out of space
Сетих се за моето песче и странната му мания  Laughing Обожаваше кафе, само да си остави човек чашата някъде и моментално я излочваше. Шоуто беше още по-голямо навън. Само да минем покрай заведение на открито и наставаше ужас! Що кафета съм купувала на разни хора  Laughing

# 32
Аз съм от онези, дето по дифолт са с лоши кучета - защото са големи..
Нищо, че мойта е най-милото и любвеобилно животно на света.

Не я водя по книжарници де..Ако искам да вляза - ще я оставя от вън..
Така и по ресторантите..не че ако влезе вътре нещо ще направи - напротив..ще си лежи тихо и кротко в краката ми, но възмутени граждани веднага ще скочат. .))
Мен пък ме дразнят разни малки джобни псета, които се разнасят навсякъде и само защото са малки - ги пускат навсякъде..
Чиста дискриминация.
 Crossing Arms

# 33

...
 ако е вързано на каишка и не е оставено да облизва, гризе и т.н. обзавеждане/книги/продукти и т.н., е проблем да бъде водено в магазини/книжарници/заведения.
Аз не го правя, но не бих имала против куче където и да било, стига да е вързано, да е с добро поведение и да бъде контролирано от стопанина си.

ako, ako....
но всички знаем процента на тези, които се вместват в това ако.
Прост пример-детето ми е три пъти нападано. Има развит страх от това, до степен на паника в един период. Ако разхождайки се покрай рафтовете някой симпатичен любимец реши просто да я подуши, реакцията и ще е трагична и ще започнем Всичко отначало... Tired ooooh!Т.е. до тук, се пазим само на улицата, а тогава ще е принудена да се пази и в магазините. да се оглежда и да се ослушва. Не си е работа. Да не ви се случва детето ви да се напикава от страх, защото е нападано и то не веднъж. Инак са много възпитани всички кучовци и сладки и т.н. Ама на-белята ни е станала и сега всяко куче насреща ни е враг.

# 34
  • На земята, която е всъщност звезда.

ako, ako....
но всички знаем процента на тези, които се вместват в това ако.
Прост пример-детето ми е три пъти нападано. Има развит страх от това, до степен на паника в един период. Ако разхождайки се покрай рафтовете някой симпатичен любимец реши просто да я подуши, реакцията и ще е трагична и ще започнем Всичко отначало... Tired ooooh!Т.е. до тук, се пазим само на улицата, а тогава ще е принудена да се пази и в магазините. да се оглежда и да се ослушва. Не си е работа. Да не ви се случва детето ви да се напикава от страх, защото е нападано и то не веднъж. Инак са много възпитани всички кучовци и сладки и т.н. Ама на-белята ни е станала и сега всяко куче насреща ни е враг.

Не може да се избяга от "ако", ето и ти го ползваш в примера си. Ако има куче, ако я ухапе, ако я подуши...

Щом детето ти има фобия и виждаш, че в даденото място се допускат кучета, не е ли по- логично да отидеш на мястото, където такива няма? Иначе се получава, че ти искаш да определяш политиката на мястото, а не собственикът му. А това няма как да стане.

# 35
Ако има кучета в магазина (защото Ако е Разрешено ей така да има, всички ще влизат и ще се възползват-нормално) , то все някое от тези кучета ще я подуши. Не да я напада. Достатъчно е да тръгне към нея, дори да няма намерение да я души. Защото Вече Е нападана, няма Ако я нападне, тя вече Е нападана и то цели три пъти. Tired
Разбира се, ако се слагат табелки в кои магазини е възможно да попаднем на кучета, ние просто няма да влезнем, а не, че искам да определям аз политиката на магазина....опазил ме господ, хахаха. На повечето магазини, в които влизаме, дори и на книжарницата, която посещаваме има табелка за:забраено с храна и забрарено с животни. Все пак. За което съм благодарна. Grinning
Та, да потретя, че да няма неразбрали-ако има табелка, която указва, че е разрешено за животни, разбира се, че не съм малоумна и няма да се наврем вътре.
 Но, пак опираме до Ако.
Ако има табелка.....а ако няма? Хвърлям боб, или влизам на риск... hahaha

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 17:42 от Jizzlobber

# 36
  • на брега на морето
Темата има голям потенциал за въргал. Laughing

Joy

Хамстерът ми Пухчо изгриза съчиненията на Христо Ботев. Обичам кучетата, но не смятам, че мястото им е в аптеката или книжарницата. Заради тяхната безопасност естествено.

Jizzlobber, дано  се справите със страха на детето от кучета; наистина е гадно и искрено ви съчувствам  Peace

# 37
  • Варна
Така може да ти откраднат кучето! Като видя така завързано само куче пред магазин, ми идва да остана да го пазя.

# 38
Така може да ти откраднат кучето! Като видя така завързано само куче пред магазин, ми идва да остана да го пазя.

+1
Аз също не бих си оставила кучето по този начин. Просто не влизам

# 39
И аз така. Не мога да го оставя някъде, няма да ми е спокойно. А и моя не се разбира особено с някои кучета, така че винаги плътно до мен.

# 40
  • на брега на морето
Като видя така завързано само куче пред магазин, ми идва да остана да го пазя.

Аз съм го правила Embarassed

# 41
Е, аз хвърлям по поглед докато съм вътре..а ако съм в заведение - задължително я виждам през прозореца.
Като цяло - не е го правя често..Но преди често съчетавахме разходка с хапване..Wink

# 42
Темата има голям потенциал за въргал. Laughing

Joy

Хамстерът ми Пухчо изгриза съчиненията на Христо Ботев. Обичам кучетата, но не смятам, че мястото им е в аптеката или книжарницата. Заради тяхната безопасност естествено.

Jizzlobber, дано  се справите със страха на детето от кучета; наистина е гадно и искрено ви съчувствам  Peace

О, аз съм бивш кучкар, имам и опит, имам и малко познания, работя с детето винаги при възможност и бележим с малки крачки напредък. Още повече, че то трябва вече и само да се придвижва и е много важно за нея, предвид, че има много улични и то агресивни. Само споделих, че ако изневиделица зад рафта се появи симпатичен рунтав куч, цялата ми работа ще замине на кино и започваме отначало. Защото до сега магазините ги водим за "чиста и безопасна територия", такава, на която се отпуска и не мисли и не очаква. Все пак проблемът е породен от нападение, не е от нищото ей така, фобия просто. Подарък и е от друг, детето не е виновно за ситуацията. Сблъсквайки се с това установих, че докато не ни засегне едно такова нещо само се присмиваме, подсмихваме , но случи ли ни се е различно, да не казвам какъв е голям процента на засегнатите по някакъв начин от нападения от кучета. За съжаление този порцент доста е скочил последните две години.

# 43
Има магазини, ресторанти, хотели, където се допускат кучета и такива, където не се допускат. Коя е нормата? newsm78

Германия, в хранителен магазин:
Скрит текст:

# 44
  • София
Цял ден бях по задачи, та сега чета последните 2 страници и си мисля, че не само ССФ е перфектна, но и кучето и е такова. Всички твърдите - моят пес е хипер мега гига възпитан, спокоен, обезпаразитен, дресиран, абе куче-мечта просто. Сигурно говори и два езика.
Само че, тъй като последните 3 години съм все по паркове и градинки, реалността, която наблюдавам е доста по-различна  Rolling Eyes

Съгласна съм с Jizzlobber - има хора, и големи и малки, които изпитват страх от песове. Едната ми племенница е така - много се мъчи детенцето защото кучета има навсякъде по парковете и тротоарите..и при нея, както при детето на Jizzlobber, се стига чак до напишкване от страх  Sad

Та в този ред на мисли, би трябвало някои определени места - книжарници, болници, поликлиники, магазини - да не допускат вътре домашни любимци. Ако пък решат, че може - да сложат една табела на входа. Съответно всеки човек ще си прецени.

Изключения според мен трябва да има само за кучета-водачи. Не мога да си представя, че някой би се ядосал ако види сляп човек с куче-водач да влиза в книжарница, болница, т.н.

Общи условия

Активация на акаунт