Добре дошли СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2014!

• 38 196
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте мами!! Преди около седмица писах в групата и оттогава не бях влизала. Ама много сме станали!! От сутринта съм заседнала да чета та да видя за какво се е говорило тези дни... хаха
Хайде и аз по примера на всички да се представя: на 25г., първескиня (дето се вика) в 6г.с. и 5д., термин 30.08.
Имам си в къщи един бодър татко, дето час-по-час си сменява бельото от кеф, пък за бабата да не говоря.
Нашия бебок си беше планиран, ама за тази есен да го правим, а не да го раждаме.  Laughing
За имена и пол не си мисля. Живо и здраво да е пък то като порасне само ще си реши какво ще е...  newsm53
Инак симптоми пълен комплект, само тоалетната не плаша за сега.  smile3514 Голяма гадост, а имам 6 курсови работи да пиша междувременно, до 7 фев, а и на работа да ходя.... Прррр
Относно ЖК - вчера ходих при дена мн печена потомствена акушерка от Тина Киркова, която ми поразказа нещата от живота. Рече първо да ходя на ЖК в поликлиниката или другаде по здр.каса, но не и в големите болници, където има родилни отделения, защото док там са се били увълчили и само искали пари. Викали майките по-два пъти седмично без особена причина, просто ей така да ги видят.... да си платят 40-те лева.  Каза ми да ходя там само за по-специалните изследвания и то да й се обадя предварително та да ме насочи към специалист. То нали знаете, че не е важно само колко е нова апаратурата, а кой я ползва и като гледа нещо да знае какво вижда.
Другия й съвет беше да отида на  док като вляза 10г.с., защото тогава ще се види реално и напълно сигурно има ли или няма бебе, или е нещо друго.... (не дай си Боже!!!)
Та съм решила да си отида при една мила гинеколожка в кабинета до този на джи-пито ми.
На Нощни очи и Bossa Nova Честит рожден ден на фъстъците!!! Да са ви много здрави и винаги готови за бели   bouquet   newsm59
И да вметна и една допълнителна тема: за кафето стана въпрос вече, ама как се справяте с отказването на цигарите???........   15

# 661
Здравейте, мами! Съдейки по всички около мен, явно септември месец ще се родят много деца! Дано бременността ни мине леко и мъжете ни да са до нас, за да ни глезят!

# 662
Честито на всички септемврийски мами.Реших да се включа и аз в най-готиния форум.Изненадата не подмина и мен на 30.12 когато видях двете чертички,макар и със 6 дни преди очаквания цикъл.Терминът ми трябва да е на 13.09.На преглед не съм ходила още,но имам час чак на 28.01.Живея в Испания и при нас се чака по много за всичко.И аз като вас съм обзета от нетърпение.Пожелавам на всички мами прекрасна бременност и само положителни емоции.
Nely , стискам палци за 28.01
Моят час е също на 28.01 , а 2 те чертички видях на 10.01
Живеем в Швейцария , където също се чака по много...чакам си вече 13 дни и имам още 5  Tired Tired
 На всички бъдещи мами видели сърчице пожелавам безпроблемна бременност .  bouquet

# 663
И аз съм в чужбина, но аз след седмица се прибирам в БГ и нямам търпение да отида на гинеколог. Аз съм и студентка по медицина и ми е много интересно всичко около самата бременност, тъй като наскоро имах и изпит по гинекология. Общо взето при нас беше изненада бременността, тъй като не сме работили по въпроса (мислехме по-късно през годината да започнем работа), но да сме живи и здрави, с другото ще се справим някак си. Аз се притеснявам, защото юли месец ми предстоят държавни изпити и дипломна работа и доста стрес ме очаква..

# 664
Честито на майките с рождениците! Живи и здрави!  newsm38
ani4ka_88: относно темата за цигарите... голям проблем са ми  Close и направо не знам! Да, намалих ги, сега не пуша повече от 7 цигари на ден, но пак е прекалено много. Как се справяте вие с тях  newsm78 давайте съвет как да ги намаляме  до мах и да ги оставяме даже  tantrum

# 665
  • ул. "Мечтание"
Привет, дами!

Благодаря ви за прекрасните пожелания!  Hug Heart Eyes

Здравейте момичета! Влизам да почерпя! Моят син Кристиан  става на цели трииии годинки!

Ехехе, с моя са на един ден!  Crazy Mr. Green Да ти е жив и здрав!

feRity Praynig Дано всичко да е наред!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

bebe0914, добре дошла!  Hug  bouquet С теб вървим заедно. Party

Ауууу, такъв зверски апетит ме е налегнал. Ужасия!  ooooh! Crazy От няколко дни не знам какво е това да огладнееш, непрекъснато меля нещо.  ooooh! Не помня такова нещо с предишните бременности.  Shocked

Отивам да оправям багаж. Утре пътуваме предиобяд за София. Нещо се развълнувах чак. Не сме ходили от края на май 2013.

vampire^lady, добре дошла!

# 666
Здравейте и честито на малките рожденици  Tada
Момичета, тази сутрин почувствах много силна болка ниско долу, която продължи около 6-7 секунди. Много ми заприлича на контракция. Страшно се притесних  Confused Някой да е усещал нещо подобно?

На мен често ми се случва, ниско, долу да ме срязва, но болката не е толкова силна както ти я описваш. Не се притеснявай, няма нищо страшно. Причината за това е че матката в момента е започнала малко, по малко да се разширява и няма как да не е болезнено.

# 667
Нощни очи , благодаря!
abc_0033 и моята съквартирантка е бременна и се опитва да спре цигарите, но й е много трудно и на нея. Имах една братовчедка, която беше заклет пушач, но щом разбра, че е бременна, веднага спря цигарите от раз. Явно е и въпрос на психика. При всеки е различно. Успех !
П.С.Все пак гледай да не се стресираш много..

# 668
  • ул. "Мечтание"
Моя мъж много успешно спря цигарите, като спря да пие кафе... Кафе отново пие, но повече не е пушил.

# 669
Здравейте момичета, приемате ли още една септемврийка  Simple Smile
Аз съм от Пловдив на 27 години, втора бременност (Септемврийка 2010), Термин 12.09.2014  Grinning

# 670
Добра вечер, дами!

Добре дошли на новите мами! Лека и безпроблемна да е докрая бремеността!
Нощни очи, Bossa Nova, да са ви живи и здрави момчетата, много да ви радват! newsm67

nezi, впечатления от Стратиева ще мога да споделя чак втората половина на февруари, че за тогава ми е часът, а ако се ориентираш към нея може би е по-добре да запишеш по от рано
Някой питаше има ли часове за нея – записах вчера, за средата на февруари, което е доста далеч, за деня и часът който исках без проблем

Болните, как сте? Оправяте ли се от този гаден грип?

За настроенията – като цяло не ги сменям много, станала съм малко по-малко търпелива към лудориите на детето, и повишавам тон от време на време, което принципно рядко ми се случва. Мисля, че защото ми е адски зле и всичко ми е канско усилие
За цигарите – дано успеете да ги спрете лесно, аз не съм пушач, но съм страшна кафеманка, и като знам как кафе не мога да спра, се благодаря триста пъти, че не съм пушачка, щото щях да съм пълна трагедия с отказването. Мъжът ми близо 20 години пуши по 2 кутии на ден и преди няколко месеца мина на електронни цигари, сравнително безпроблемно. Никога не съм се замисляла и чела, дали никотинови лепенки/дъвки/електронни цигари, не са една идея по-безопасни при берменност и да са по-лесен преход при отказване. Ще се ровя да чета, че ми стана интересно. Може би, vampire^lady, имаш някакво инфо по въпроса? Ако да, ще ми е много интересно. Мога да предположа, че въпреки липсата на други вещества, никотина си прониква в кръвта, но дали е в по-малко количество отколкото с нормалните цигари.  Thinking

Хубава и усмихната вечер!  bouquet

# 671
  • Paris, France
Добър вечер и от мен!
Във Френско още е "вчера", така че мога и аз да се включа в честитките за Нощни очи и Боса новаnewsm03
Големи сте писателки, много сте изписали, ама така и не разбрах коя мама ще се нагърби със следващата тема? Нали знаете, че на 50 страници трябва да закриваме тази и да откриваме нова? Аз преди пусках на юнките няколко теми, ама да си призная, не ми се ще да се занимавам с такава дейност отново. Нямам време, а и вкъщи нетът ми е слаб и ще съм непродуктивна. Там особено като се почне със щъркели и чудесии... Simple Smile
Иначе, може да помолим авторката на темата да пусне една анкета и да даваме предложения за заглавие на новата тема.
За кафето
, аз продължавам да си пия. Онзи ден нещо бях си сбъркала дозата и цял ден ме боля глава. Наистина съм пристрастена и не мога без кафе, пада ми кръвното, главоболие, чудеса... Пия си по две кафета на ден, по-слабички и така. Цигари не пуша, а на тези от вас, които го правят, ще ви кажа: "какъв по-добър момент от този да ги откажете?" Имаше мацки, с които бременяхме заедно, отказаха ги от раз и до момента не са пропушили... Така де, къде съм тръгнала аз да давам съвети, дето едно кафе не мога да откажа  newsm78

# 672
Добро утро. Добре дошли на новите мами, лека и безпроблемна до септември.
Боса нова честит празник на детенце, малко на патеричка  Heart Eyes
Моля ви стиснете по едни палчета за мен, днес съм на преглед и отсега имам буца в гърлото. Защо съм такава бъзла не знам  Crazy

# 673
  • have faith and be patient ..
Добро утро и от мен Simple Smile Цветенце  споко и аз съм така ,за всичко се притеснявах . Първо " в матката ли е " , че имаше няколко извънматочни около мен  Sad .. после "ще има ли пулсации " .. защото естествено имам и познати с мисед .. Sad много гадно . Както и да е .. по въпроса с кафето и цигарите особено ,при първата ми бременност ,която за съжаление беше не успешна , още докато видях двете черти на теста и нещо в мен се скърши , хвърлих цигарите .. и то за винаги ,а бях толкова страстна пушачка ,цял живот пушех и ми бяха тооолкова сладки , винаги съм си мислила ,че при евентуално забременяване ще съм от майките които пушат , никога не съм си мислила ,че има живот и без цигари .. но ето ,че можело !! За мен това е най-голямото ми постижение .Спрях ги от раз ,след това на главата ми се изсипаха толкова много неприятности , стрес ,цялата 2013 -та г. беше ужасна , но не съм докосвала цигара . На момичетата ,които пушат докато са бременни - съжалявам ,но това не мога да го разбера ,особено в началните седмици и месеци докато се развива бебо !! Тези цигари не са нищо повече от чист и прост навик ,който води до болести и смърт . Май много се разписах ,ама се вживих по повод на пушачките , момичета   ,махайте ги тези гадости и си мислете за бебчето ,което расте във вас ,искате ли ръцете ,с които  майка му ще го гали , винаги да му миришат на цигари , устните ,които ще го целуват денонощно да му лъхат постоянно на пепелник ?!?!   Peace
П.П. за кафето забравих да спомена - първата бременност спрях и него от раз , но се почна едно постоянно главоболие ,едно виене на свят ,а то кръвното ми падала , то аз съм си със достатъчно ниско де , и доктора ми каза да си пия кафето . Аз пия само сутрин по едно и тази бременност даже не съм си и помисляла да го спирам , може би ще се въздържам само преди кръв и урина .Макар ,че едната сестра която ми взимаше кръв каза ,че действието на кафето минавало след около 3 часа .. Лек и усмихнат ден от мен  Grinning

# 674
ani4ka_88 На мен от всичките киселини грам не ми се пуши, едно такова гадно ми е в устата Tired Tired Иначе преди да започнат те, щом разбрах и мина Нова Година ги спрях, но спрях и кафето. Самият аромат на кафето ме кара да запаля цигара. Може би след време ще почна да пия кафе без цигара. Иначе можеш да проваш следното - когато ти се допуши да пишем вода. На мен това ми помогна до известна степен.
Цветенце всичко ще е наред  Hug

Общи условия

Активация на акаунт