Празници по италиански, тема 142

• 32 083
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
Според Барбата мъжа ми има зелени очи и той така се е хванал за тая констатация, че не знам от колко години ми повтаря, че тя по-добре знаела какви очи има от мен  Laughing И все пита как е Барбата, как е Барбата ... Sunglasses

# 31
Милано е мегаполис ( Ани  Grinning)
Да, кажете! Joy
Днес ходих. Simple Smile Мога да се отчета с изложбата Il volto del '900.

Според Барбата мъжа ми има зелени очи и той така се е хванал за тая констатация, че не знам от колко години ми повтаря, че тя по-добре знаела какви очи има от мен  Laughing
Joy Това е една много опасна констатация!!! Но, да, зелени (пъстри) ми се видяха, когато... го гледах в очите. Laughing

# 32
помни всичко помни, всяка твоя дума се е запечатала:))

кажи за изложбата:))

# 33
  • в едно миланско село
Коригирам се тогава на "зелени очи средиземноморски". Май и на Микеле са от тези пъстрите, дето хората им викат зелени.

аа, без кощунство, моля, зеленото си е зелено  Sunglasses
ей на малката ми щерка, за мое голямо съжаление, от уникално сиво стана зелено, а сега - баш пъстро. моите са чисто зелени  Crossing Arms

Лени, принципно съм съгласна с теб, но моментът е бая тежък и за мегаполиса. повярвай. не става, освен за нископлатени служби. особено като първа работа. за международни и корпорации, направо бих забравила, рискува да влезе там чрез някоя агенция за мижави пари.
по-скоро бих мислила за средно-малка фирма. и в двата случая, познанствата на Матео няма да са излишни  Peace
не искам да звуча обезкуражително, в никакъв случай, винаги съм поддържала тезата, че който иска-намира. но не е така лесно, защото е Милано. коренно различни са нещата в сравнение не с преди 10-20, ами и само 3-4 години.

магистратура по всякакви хуманистично-очарователни факултети не бих я препоръчала, освен като хоби  Peace

# 34
магистратура по всякакви хуманистично-очарователни факултети не бих я препоръчала, освен като хоби  Peace

подкрепям  Rolling Eyes

Фейам, имаш ли нещо против да си снимаш очите и да ни пуснеш? Не че не вярвам, но никога не съм виждала чисто зелени очи. Никога. Наитина ми е много интересно!
Само че сега се отправям към спалнята, ако ще пускаш снимка, остави я поне до утре сутрин, моля!

# 35
Аз нямам никакви илюзии, че мога да си намеря нещо по специалността, каквото намеря това.
Искам само да кажа, че от година търся по-добра работа от тази и нищо няма, нещата, които евентуално биха ми харесали са толкова нископлатени, че трябва да се върна при нашите, за да ги работя, от друга страна мога единствено да си изкарам живота по колцентровете. За него сигурно има повече възможности тук, но за мен с това образование в момента няма кой знае какво, за съжаление избрах кофти специалност откъм реализация.

Barbabeau, и на мен ми е интересно за изложбата.

Да, определено за хуманитарните науки е така, затова ще се насоча към друго.

# 36
Хубава е изложбата, интересна и разнообразна, макар и неголяма. Присъстваха портрети както от "обичайните заподозрени" (Пикасо, Модилияни, Матис, Магрит...), така и от много автори, които аз специално, особено като неходила в Париж, виждах за първи път наживо (Фернан Леже!, Делоне, Дерен, Тамара Де Лемпицка...). Най-сетне да видя наживо и опера на Бранкузи (сега проверих, че е Брънкуш на български, а на румънски нямам представа как се чете). Също така имаше една картина и от Жул Паскен, който пък е тясно свързан с България. Колекцията е от центъра Помпиду. Макар да разгледах всичко, някои хубави неща набързо ги преминах, не ми беше оставена възможност да се заседя Simple Smile и вероятно ще посетя изложбата отново, когато се върна за останалите 3 изложби. (В момента в палацо реале, където беше мега изоложбата на Пикасо, се помещават 4 изложби.)

Официалният сайт на изложбата;
много подробна статия със снимки.

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 00:11 от Barbabeau

# 37
Ани супер Heart Eyes

днес ст Лучия, открихме празничното настроение официално ( и край на украсителния мързел)  с пускане на един прелестен фенер преди няколко мин.  (документирано в този колаж, Д. държи да уточня, че не са пет , а един в полет, че не си личало))

тук картинката

с което ви пожелавам лека нощ и далеч кахърните мисли поне до 6 януари:)

# 38
Ани, ,линка Бранкузи не се отваря 2-3х пробвах

# 39

Лени, много са готини тези фенери! А вие ли ги правите някак или ги купувате?

# 40
Не, купих го - фенери се продават в китайските магазини за 1-2 евро. Но мн. трудно се намира фенер, на който да няма сърце и да не пише  I Love You ( явно покрай св. Валентин ги купуват). Аз предпочитам пред фойерверки и пиратки. Всъщност това е първият фенер, който пускаме в Италия, 2х сме попадали на китайската Нова Година в Тайланд и тогава сме пускали, когато мисля че и е традиционно. Абсолютно следващият път ще си донеса да пускаме фенери от яхата ви  Simple Smile  Вероятно могат да се направят,  мн лека хартия и лека конструкция я държи и има едно като кубче, което се запалва, мисля че е от восък и още нещо. Виж него не знам как се прави и дори от какво е точно.

Тази глава е възхитителна! Прилича на нещо загубено от добри извънземни, по време на последното им посещение преди седем хиляди години.

# 41
Супер, ще посетя тази изложба сега като ходя в Милано. Аз там съм ходила само на изложбата на Пикасо миналата година и беше страхотно!
10 cent , никога не съм пускала фенер, онзи ден гледах, че ги продават в едно павилионче с коледни играчки и мислех да взема да пусна един, ама ми се сториха малко скъпи честно казано, може ако е за по-специален празник като санта лучия е много подходящо.

# 42
  • в едно миланско село
тралала, изкълчих се да си самоснимам очите, сега обаче ме мързи да ги прехвърлям (не съм свалила платената версия на пиказа), та пусни ми на лични имейл за по-бързо  Wink

# 43
Кой се съмнява в хубостта на моята Комшийка ? Shocked Laughing
Зелено око, естесв.червена коса .... Peace- е,редкост си е тя- не остава незабелязана ... Hug

Лени ,много хубав фенер. Peace
В Тайлант по НГ ли се пускат само ? В кит .магазини защо тогава са посветени на любовта ? newsm78
колко струва ?

# 44
  • в едно миланско село
е, айде сега, косата ми не е естествено червена, подпомогнала съм природата  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт