Празници по италиански, тема 142

• 32 084
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Деси ходя в Болоня често, да. Защо питаш?

# 526
Ще ти пиша на лични.
Упс, забранила си ги. Във фейса тогава.

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 21:36 от dessita

# 527
оки:) аз от 2-3 часа превеждам Менкайнд на майка ми и ужасно се уморих и сега спряхме. Да превеждаш симултантно изобщо не е лесна работа! Хем с дистанционното спирам за да имам време да преведа чутото

# 528
знаете ли дали в Италия има кейл и какъв би бил заместител тук ако няма - биетоле?

# 529
  • в едно миланско село
cavolo nero.

(не им се вързвай много на американците  Wink колкото и да ги харесвам, хранителните им моди са стандартни в Европа, еле пък в нашето Средиземноморие  Laughing)

# 530
аз много чета за този кейл - кейл това, кейл онова ... постоянно рецепти с кейл , комплексиращо е. и понеже напоследък месото ми е почти никакво и съм го ударила на постни супи.  днес правих няква ужасна супа зеле, боб, но  на мен ми хареса. утре ще правя с нахуд, жито и кейл:)) без кейл, аз обичам биетоле.

# 531
  • в едно миланско село
да, забелязала съм. тези същите хора след месец-два ще "открият" някоя друга полезна храна  Laughing

това е един сайт, който си бях сложила в "предпочитани", не знам какво му се е случило, че ми излиза само в кеш мемори, но е интересен, особено по отношение на свръх употреба на кейла  Wink
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://frui … ria-e-rischi.html

инак, както си знаем, зелевата фамилия е полезна, а и разнообразна, дали ше е кейл, или броколи, все тая  Peace

# 532
ще излюбопитствам обаче, какви зеленчуци и след каква обработка се консумират там, дето по нашенско да са пренебрегнати?
Ами аз съм много неподходящ човек, който да направи сравнителен анализ на две различни регионални кухни. Но да, има съществена разлика, просто там зеленчуците са протагонисти всякак, а тук не са. Бях в Сицилия 15 дни, далеч не съм вникнала изцяло в кухнята им, но тъй като моята вродена страст е зеленчуково-вегетарианската храна, забелязах щастливата разлика. 33uu

Аз днес следобед гледах този документален филм за Кольо Карамфилов. Починал е снощи и ми стана много мъчно...
http://vimeo.com/50431902
Филмът е много хубав, гледайте го, дори и да не познавате К.К.

# 533
Преживях един от  най-романтичноте украси в живота си! Бяхме във Венеция, през цялото време мислех, че е сън.

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 23:53 от Yakamoz

# 534
  • в едно миланско село
Барбич, не ща сравнителен анализ, бря   Laughing
аз съм толкова зеленчукова, колкото и месна и млечна (хармонична личност, нищо не отказвам  Mr. Green), та ми беше интересно щом там си почувствала разлика, какво, аджеба, кльопат?
освен ако нямаш предвид по такива особени треви  Shocked Mr. Green

не познавам човека, но щом казваш, че е интересно, ще прегледам  Hug

# 535

sisi73, на вас кое летище ви е по-близо (Букурещ или София)?

Погледнах за вашите дати на Раян еър от Бергамо до Катания са ок.35евро на човек, на посока.
Подобна е и цената на Изиджет от Малпенса.
Остава Уиз от София до Бергамо (или Букурещ - Малпенса), които обаче свалят цените ок. 1,5-2 месеца преди полет.

Тук по принцип е топло през юни, понякога и горещо.
Винаги има свободна плажна ивица, а платената обикновено зависи (цената)от това дали е на по-предна или задна линия и броя на дните (повече дни плащащ повече намалява цената, не е 10х) или поне на север е така.
София по принцип ни е по-близо но няма директни полети. Има Букурещ-Катаня на две авиокомпании и цената е около 500 евро за сега, за 4 човека. Разучих че има таксита Русе - Букурещ летище за 70 лв. в едната посока. Така, че мисля че това е оптималното. Няма да се прехвърляме по летищата а и няма да чакам дали ще паднат цените на самолетните билети. Още нищо не сме резервирали, защото чакам и оферта от една туристическа агенция но се надявам тази седмица да има развръзка и да сме наясно какво ще правим и къде ще ходим.
Много благодаря на всички отзовали се!!!!

# 536
Тъжно е много за такъв човек, но и че човек може да си замине от периотинит на 50г в 21век.  К. Карамфилов го 'познавам' само покрай брака му и интересния му вид, някои статии. Нямам поглед в/у творчеството му. Сутринта четох нещо .. http://www.eva.bg/article/876-Isteriya-za-lyubov

# 537
  • UK
Тъжно е много за такъв човек, но и че човек може да си замине от периотинит на 50г в 21век.  К. Карамфилов го 'познавам' само покрай брака му и интересния му вид, някои статии. Нямам поглед в/у творчеството му. Сутринта четох нещо .. http://www.eva.bg/article/876-Isteriya-za-lyubov

Хареса ми. Не знаех, че дъщерята на Наум Шопов също е актриса, явно в сянката на великия си баща...

Аз да се похваля - в петък ми съобщиха, че трябва да си търся нова работа. Малко се поскарахме, т.е. направих лек гаф с един текст и едната ми шефка явно е решила, че трябва да се отърват от мен. Не съжалявам, защото така или иначе мислех да се махам, но исках аз да го инициирам, а не те. Сега обаче се опитват всячески да ме прецакат - накараха ме аз да си пусна предизвестие, демек махам се по своя воля, а не искат да ме съкратят (при съкращение имам право на по-високо обезщетение, ако се наложи да изляза на борсата). Това ми е борбата, иначе освежавам CV-та и започнах да пращам и дано бързо мине този месец, че тук не се търпи положението. Такива долни хора излязоха, ама да са живи и здрави...

# 538
Льоли, стискам палци да си намериш бързо и по-добра работа  Peace. В крайна сметка този човек шефа си веднъж не го спомена с добро, тъй че няма за какво да съжаляваш Wink.
Впрочем, già che stiamo, ти не беше ли декларирала, че от септември минавате на бебеправене?

Да си кажа и аз опита по спорната тема за емиграцията и интеграцията. Съвсем различно е да се интегрираш, когато мъжът ти е местен, съвесем друго - когато идвамата сте имигранти. Във втория случай интегрирането е колкото по-трудно, толкова и по-наложително. Няма кой да ти каже най-елементарни неща, като какво се яде за закуска, кога е прилично да се обадиш някому, как се празнува детски и друг рожден ден и други ежедневни подробности. Толкова по-важно е да си намериш приятели сред местните, но пък като си външен е и по-трудно. А като имаш мъж-местен, си директно наполовина "вътре" в културата.

Лени, аз гледах точно снощи Блу Джасмин, и ми хареса. Аз до края на филма не бях обърнала внимание, че е на Уди Алън. Кейт Бланшет е страхотна, удоволствие е да я гледаш. Гледах и Мистър Банкс, за който обаче имах по-високи очаквания. Но и Ема Томсън там е желязна.

# 539
ще си намериш работа за около десет минути!
Според мен е по-добре да напуснеш ти отколкото да имаш освобождаване в СВ-то.  Не се тревожи и избирай внимателно следващите.  Hug

Тралала, аз донякъде съм съгласна, процесът е много по-труден когато и двамата са чужденци.
Но самоизолирането е вредно и в двата случая се случва  + ако може да се избегне, а то иска много усилие се тръгва в правилната посока, ако ще се установяват хората трайно

Блу Джазмин не знам какво писах за него тук/или къде, обаче точно май на Ани казвах че едно от нещата, които силно правят сякаш впечатление е, че сякаш няма режисура. Толкова е силна Кейт Бланшет,че влиза и действа. На 1в поглед е гениална само тя, но на 2ри виждаш и че другите здраво подгряват (сестрата например е за Оскар също). Както и предвидих ( не  може ли да залагам някъде да печеля пари аз..) Кейт Б. снощи е взела Златен глобус, според мен идва и ОСкара. Просто не мога да си представя каква конкуренция може да я засенчи. ВЪпреки че не съм видяла Ейми Адамс ( тази вечер май),+ Дж. Робъртс е голяма машина в Август:  но там не е главна ролята. Блу Джазмин освен това не е типичен филм на У.А. но аз не съм гледала страшно много негови филми, всъщност за да преценя.

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 16:51 от 10 cent

Общи условия

Активация на акаунт