Празници по италиански, тема 142

• 32 084
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Льоли, гадна работа! Ама ти о се връзваш, отказваш да пуснеш предизвестие и толкова! Като не те искат повече, да те съкращават! Много ги мразя аз тия! Едно време работех в една институция. Поради смяна на политиката, смениха целия управителен съвет, и новите управници запомнаха да притискат един по един старите служители, за да напуснат и да си ги заменят със свои хора. Когато дойде и моят ред, една сутрин, след няколко дена болнични, си намерих на бюрото нов договор, от постоянен - на временен, и дори на по-ниска длъжност. Ех, като ми причерня - върнах го неподписан в Лични и им обясних, че работя от н-години там, междувременно съм се дипломирала, и ако толкова искат, да ми предложат адекватна на образованието ми длъжност.... Е, направиха го, пак с временен договор, който след изтичането стана и постоянен, щото нямаше за какво да се хванат, и след това АЗ напуснах, когато АЗ реших. Майната им....

# 541

Да си кажа и аз опита по спорната тема за емиграцията и интеграцията. Съвсем различно е да се интегрираш, когато мъжът ти е местен, съвесем друго - когато идвамата сте имигранти. Във втория случай интегрирането е колкото по-трудно, толкова и по-наложително. Няма кой да ти каже най-елементарни неща, като какво се яде за закуска, кога е прилично да се обадиш някому, как се празнува детски и друг рожден ден и други ежедневни подробности. Толкова по-важно е да си намериш приятели сред местните, но пък като си външен е и по-трудно. А като имаш мъж-местен, си директно наполовина "вътре" в културата.

Много ми хареса поста на Тралала и мисля , че е права. Peace

# 542
Льоли, гадна работа! Ама ти о се връзваш, отказваш да пуснеш предизвестие и толкова! Като не те искат повече, да те съкращават! Много ги мразя аз тия! Едно време работех в една институция. Поради смяна на политиката, смениха целия управителен съвет, и новите управници запомнаха да притискат един по един старите служители, за да напуснат и да си ги заменят със свои хора. Когато дойде и моят ред, една сутрин, след няколко дена болнични, си намерих на бюрото нов договор, от постоянен - на временен, и дори на по-ниска длъжност. Ех, като ми причерня - върнах го неподписан в Лични и им обясних, че работя от н-години там, междувременно съм се дипломирала, и ако толкова искат, да ми предложат адекватна на образованието ми длъжност.... Е, направиха го, пак с временен договор, който след изтичането стана и постоянен, щото нямаше за какво да се хванат, и след това АЗ напуснах, когато АЗ реших. Майната им....
Трудно би ги накарала /ако те не желаят да е така и е в техен ущърб/ да я съкратят .
Не се знае дали ако пък те излязат много криви .. дали няма направо да я уволнят по някакъв параграф за не добре свършена работа и т.н/нямам представа дали има такъв параграф/.
Льоли , пожелавам ти нещата да се развият добре и да са в твоя полза .
Съвсем добронамерено го написах това по горе , да не ме нахокате сега .. бързам да се застраховам . Wink
Така , че по добре според мен да действа по меко /ако е възможно с такива работодатели/ .

# 543
Льоли, много неприятно наистина. Това е практика на доста места обаче. Хайде да се видим в софия ако искаш, от доста време не сме пили кафе.

Аз днес още летя в облаците. Исках да ви разкажа малко за венециа ако ви е интересно. Пристигнахме събота преди обяд и беше любов от пръв поглед, не съм виждала нищо подобно никъде по света. След всеки ъгъл, на всеки мост дъха ми спираше! На обяд се разплаках от щастие, никое друго място не ми е въздейдтвало така. Хареса ми много ориенталската нотка. Вечерта ходихме на концерт на вивалди в една църква, през цялото време ме побиваха тръпки!  На следващия ден ходихме до мурано и бурано и беше невероятно красиво. Надмина всичките ми мечти да видя освен венеция и двата острова!

# 544
  • в едно миланско село
Льоли, кофти ситуация, но и аз мисля, че така, или инак, ти не беше доволна там, та само са се ускорили нещата. надявам се бързо да намериш нещо по-добро.

аз чакам отговор от 2 места другата седмица, и за да се намирам на работа, съм фиксирала едно интервю за сряда  Rolling Eyes
обнадеждяващо е, че поне ме викат, значи пазарът не е съвсем умрял, после дали и как е друг въпрос  Confused

(тук не само, че изобщо никой не може да знае, освен ако не го кажеш сам, дали си уволнен, или сам си подал оставка, даже махнаха и трудовите книжки. имам си я моята за спомен  Mr. Green)

Yakamoz, аз също харесвам Венеция. с чиста съвест мога да кажа, че нищо не ме е впечатлило толкова (изключвам Ниагара, нали за градове иде реч), макар и да съм била там поне 10 пъти и във всички сезони.

# 545
Имам оферта airbnb за безплатна първа нощувка при запазване на поне 2 нощувки; престоят трябва да започва най-късно от 31.03.2014, а резервацията трябва да се направи до 17.01. Ако има желаещи, да се обадят.

# 546
Льоли, кофти, ама и аз съм на мнението на другите, че сигурно много бързо ще намериш нова работа и ще си по-доволна. Hug

Деси, и аз съм от големите фенове на Венеция, и мен така ме е омагьосвала. Heart Eyes Много се радвам, че е било хубаво и че така ти е влязла под кожата - страхотна емоция! Simple Smile Гледай сега "Венецианският търговец" или "Казанова", докато си още "вътре".

Тралала, точно в края на март, но преди 31-ви Simple Smile, може да ходим до Берлин, така че предложението ти ме интересува! Обаче още не сме сигурни и не знам дали ще сме толкова бързи до петък да решим, така че само се обаждам засега...

# 547
Feiam, наистина ли? Аз не съм виждала ниагара и не мога да кажа, но определено не съм била толкова впечатлена никъде другаде, дори в Рио де жанейро, обичам Рим, но Венеция е уникална. Припомни ми защо обичам италия, защо учих ит филология... Надявам се да се върна, са заведа и родителите ми, в момента съм човек с още една сбъдната мечта.

Сега ми е любопитно да видя амстердам.

# 548
  • в едно миланско село
чакайте да ви питам нещо. ако трябва да избирате между една по-спокойна офис работа близо до къщи (5-10км, да речем) и една по-отговорна, но на час в посока с с градски транспорт, оставяйки настрана кариера и подобни гъдели, срещу каква парична разлика бихте избрали втората (ако бихте, де)? моля, поцифрово  Mr. Green

# 549
зависи какво ни е финансовото състояние и дали мога да си позволя по-малко пари, но едно 500 евро вече правят разлика поне за мен чисто имам предвид, след като съм приспаднала разхода за т-т
реално сигурно и за 100 бих обмисляла сериозно
ти ккакво мислиш:)

# 550
Зависи какви са отговорностите и дали ги искаш. Ако само пътя ти е проблем 200€ разлика са доста пари според мен.

# 551
  • в едно миланско село
Лени, такъв избор ми е съвсем теоретичен в момента, но има вероятност да се окажа пред него  Wink

Yakamoz, те отговорностите не са толкова различни, даже е вероятно в по-малка фирма да са ти повече и да се занимаваш с малоумни собственици.

аз за 100 (с приспаднат транспорт) едва ли бих приела, но от 200 нагоре ми прави разлика  Rolling Eyes
забравих да кажа, че на второто място има и възможност за премии, докато на първото - нъц.

# 552
  • Milano
Трудно ми е с тел. Избирай по-сигурното. Аз съм за тази до вкъщи.

Чувствам фарфалле нелло стомако в този град (Барселона),  обичам го, караме да се чувствам прекрасно.
Ядене, пиене на корем и разходки.

До скиф.

# 553
да де, то има сто неща сигурно да се претеглят, ама ей така на 'око' според въпроса и отговора.. Simple Smile

# 554
Фейам, ами ако се окаже, че близката работа предлага по-високата заплата  Laughing? Що да не Wink.

Народе, утре съм изправена пред първото си истинско предизвикателство като многодетна майка: ще водя Мила и Матео на градина сама, с близнаците в близнашката им количка. Детската градина е на 1 час път с градски транспорт. Следобед ги взимам. И така до края на седмицата. Мъжът ми е за няколко дни в Бари, майка ми отслужи вече нейната смяна, тъй че: сам съм, други няма. Стискайте палци да не загубя някое дете по пътя, останалото ще се нареди  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт