след като детето се роди>>>

• 11 186
  • 82
  •   1
Отговори
# 15
  • Пазарджик
Първо го беше страх, но то и мен ме беше страх и двамата заедно правехме всичко. Повече аз. Като стана някъде към 6 месечен вече бяхме свикнали и двамата. Сега вече повече се грижи баща му.

# 16
С новородено на 10 дни съм.

Честито бебенце, да ви е живо и здраво!   bouquet

Не мисля, че е работа на мъжа да се бърка в тънкостите на захранването
или да задава тон за това и онова.

Дори допускам, че има мъже, които просто не могат да сменят памперси.

Мъжът е родител точно колкото майката и има равни права с нея.
Като не може да сменя памперси - да се научи. Никой не се е родил научен.
Ако се държим с мъжете си като с някакви некадърници, те ще започнат да вярват, че са такива и после никой няма да ни е виновен, че нищо не смеят да пипнат.

# 17
  • Пазарджик
Е, то и аз в началото не знаех как се сменя памперс. То пък голямата хамалогия.

# 18
Предпочитам, ако сега съм в позиция да съм родила, аз да си храня детето и да му мия гъзето, а мъжа ми да ходи да ми смени гумите на колата, да я измие и да ми напазарува, например. Grinning
По темата-след първото дете нито аз, нито той се промени, просто ходенето на работа го смених с ходене по улиците с количка.
Промени ни живота по принцип, не появата на дете.

# 19
Предпочитам, ако сега съм в позиция да съм родила, аз да си храня детето и да му мия гъзето, а мъжа ми да ходи да ми смени гумите на колата, да я измие и да ми напазарува, например. Grinning

Еее, то едното не изключва другото, Jizzlobber  Wink Laughing

# 20
Не, не изключва, казах, че Предпочитам аз така. ДА не ми се меси в пюретата. Сериозно. Да се намеси да ми смени гумите.
ПП. Първото ни дете нощем е хранено изключително и само от него.

# 21
...а мъжа ми да ходи да ми смени гумите на колата, да я измие и да ми напазарува, например. Grinning...

Разбира се, че ще ходи.
Но предметите са си предмети, не го правят по-малко родител, двете неща нямат никаква връзка  Laughing

# 22
  • София
я сега кажете как се промениха мъжете ви след раждането на детето...помагат много или бягат от отговорност?промениха ли се и как взаимоотношенията помежду ви...а секса мираж ли е вече? Grinning
Променихме се и двамата с раждането на детето.Животът ни коренно се промени.В началото ни беше трудно,докато свикнем с малкото човече,коликите,недоспиването.Преди това живеехме прекалено спокойно.Мъжът ми винаги ми е помагал в домакинството-пазаруване,чистене.За сменяне на памперси-не.Не е имало и нужда.Заедно къпехме малката.Не вярвам на розовите приказки, особено за първите дни на бебето вкъщи,докато се изгради някаква рутина,особено при появата на първо бебче.Важното е да си помагат родителите и всеки да знае,че има някакви отговорности/не е толкова важно да са взаимно заменяеми/.Сексът след време се възвръща в същите норми,а на по-късен етап се чувстваш и леко притеснен от непрекъснатото присъствие на малко,любопитно човече.Това в случаи,че бабите и дядовците хич не се сещат да вземат за няколко часа внучетата си.

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 16:15 от Inkа

# 23
 Както аз гледам детето, така и баща и, няма нещо, което аз да знам и мога, а той  - не.

# 24
...а мъжа ми да ходи да ми смени гумите на колата, да я измие и да ми напазарува, например. Grinning...

Разбира се, че ще ходи.
Но предметите са си предмети, не го правят по-малко родител, двете неща нямат никаква връзка  Laughing

За вашето семейство нямат, за нашето-имат и то значителна връзка. Колата е на/за децата, не аз да си возя гъза, а техните да возя. Laughing
И не, не се разбира, че ще ходи, познавам такива, дето не само, че не купуват зимни гуми за колата, в която се возят децата му, ами и не сменя....
В нашето семейство всеки прави това, в което го бива и го може, а не делим по равно.Казано простичко-допълваме се, а не се дублираме. Така всички са доволни и незатормозени.

# 25
Jizzlobber, тези неща, за които говориш са от дъжд на вятър и всеки мъж си се грижи за тях. Дори не ги смята за работа. Ежедневните са си ежедневни, а децата - деца. Тях не ги интересува кой е сменил гумите, те си искат тати Simple Smile ако някой се оправдава, че жена му трябва да смени памперса, защото днес той се е утрепал да измие колата  Joy ок. Но е смешно даже като го пиша. то все едно аз да кажа, че няма да го направя, понеже днес съм минала с прахосмукачка.

# 26
кое е от дъжд на вятър? И аз пак да напиша, ама аз познавам мъже, които не сменят гуми и коли не мият, но и памперси не сменят.
не ми обяснявай моите деца какво точно искат, ок?
Точно колата си искат сутрин в 6 часа, а тати не е избягал, ще го видят , не, ами се гледат после цял ден, та чак си втръсват вече. Голямата само НИ чака да излезнем вече, не са пеленачета...

Писах ясно, че АЗ предпочитам мъжа да не ми се бута в смяната на памперса и пюрето. На МЕН така ми е по-лесно. По-лесно, подчертавам. Ако започне да ми се бута в това, ще започнат и дразги.
На мен миенето на кола ми отнема час, който Ми е ценен, защо да не му го възложа на него?
И това все пак е само Един пример, не знам защо сега ще се тиражира, че мъжа само кола мие и си бърка в носа през останалото време. Crazy Но типично де, не застанат ли рамо до рамо да дробят салатата в стил-аз един домат, ти един домат сакън някой да не се мине, аз едно лайно на детето, ти едно лайно на детето, сакън някой да не е измил повече от другия:lol: Що ли не знам във всички теми как се кривва... hahaha

Аз по темата писах-при появата на първото НИ дете-НИЩО не се промени. Само смених ходенето на работа с ходене по улиците с количка. Блажени времена. Grinning

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 08:52 от Jizzlobber

# 27
кое е от дъжд на вятър? ...

Миенето на колата и смяната на гумите не е всеки ден, това имах предвид под дъжд на вятър.
Разпределянето на задачите не е толкова важно какво е точно, то си е лично решение, по-скоро оправданията ме забавляват - аз предпочитам да направи това, вместо това - за неща, които просто нямат връзка  Simple Smile по-добре да измие колата, вместо да смени памперса, е като по-добре жената да сготви, вместо да смени памперса. Винаги има И други неща, които се правят в един дом, дори жената прави повече, така че ако ще се кара по това оправдание и за нея, децата ще си седят със същия памперс  Laughing

...Но типично де, не застанат ли рамо до рамо да дробят салатата в стил-аз един домат, ти един домат сакън някой да не се мине...

Голяма грешка е това. Губене на ценно време  Grinning

# 28
Промени се, да. Към любовта от преди детето се прибави някакво уважение, дори възхищение, че износих и родих бебето.
Имах неприятна бременност, раждането беше гадно, добре че той беше там..
Отменяме се, допълваме се, но аз давам тон какво и как, после му показвам как,
той ужасно много се старае, а аз тайно дооправям каквото трябва  Sunglasses

# 29
кое е от дъжд на вятър? ...

Миенето на колата и смяната на гумите не е всеки ден, това имах предвид под дъжд на вятър.
Разпределянето на задачите не е толкова важно какво е точно, то си е лично решение, по-скоро оправданията ме забавляват

Aз в темата нито се оправдавам, нито мъжът ми е дошъл да се оправдава. Написах именно-разпределени са ни задачите така, щото Всеки да е Максимално полезен за семейството. Това просто не е задължително да е с миене на дупе на дете от бащата точно, само и единствено или по равно. При нас моделът е друг и работи. Аз съм по дупетата, той е по торбите. Аз съм по пюретата, той е по извеждане. Например само, пак не е задължително да е в този ред и разпределение.
По-напред също писах, че при първото ни дете нощното хранене бе негов ангажимент, човека работи много често нощем и му отнемаше 10-ина минути да направи млякото и да го тикне на бебето. Но много малко мъже го правят точно това също, те пък правят други неща, които моят не прави.
Ама ако пък сме честни, то и много жени не правят това, което аз правя, така че всичките тези мереници  са ми смешни пък на мене.
При нас, на този етап, миенето на коли, ангажимент по коли-техническо обслужване и хигиенни, са ежемесечни, не са от дъжд на вятър. Това е като дома ти-ако не се грижиш за него той рухва. Така е и с колите. И ако една събота в месеца той поема обслужването на моята кола, аз мога да си вдигна краката и да чета книга на топло, или да обърна внимание на голямата нещо за училище, или...каквото там се сетиш. Понякога това са две съботи в месеца, а понякога месеца е така наситен с ангажименти, че нито аз, нито той поемаме такива.

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 10:41 от Jizzlobber

Общи условия

Активация на акаунт