след като детето се роди>>>

• 11 174
  • 82
  •   1
Отговори
# 30
# 31
  • в здрача
И аз съм за разпределянето на задълженията така да се каже. Не че не може милото да смени памперс, или да приготви пюрето - може, но му отнема малко повече време отколкото на мен. Не че не е готвил докато аз кърмя примерно, просто защото не може той да накърми детето, а аз кърмих общо повече от 5 години. Няма как да направи млякото, защото адаптирано мляко не се е наложило да влиза в къщи. Отделно, че отнема време и за комуникацията да уточним ама какво пюре точно, от какви продукти, ама какво количество, ама как точно да се пасира и т.н. Много по-бързо става всичко когато си разпределим - аз това, ти - онова. Така ни остава и повече време един за друг. Отделно, че като направиха 2 или 3 години /не помня вече/ госпожиците той каза - аз съм до тук с къпането и това стана изцяло мое задължение, той пък пое друго. Просто има неща, които трябва да се свършат и ако единия поеме едно, а другия друго хем не си пречим, хем нещата стават по-бързо.
Та след като детето се роди е добре на бащата да не му се отнемат функциите. За малко покрай еуфорията на бабите и моята честно казано неадекватност веднага след раждането за нашия татко почти нищо не остана, но бързо строи бабите в 2 редици и ги прати по живо по здраво. Помня и победоносната му усмивка при смяната на първия памперс, а беше сериозно омазана дето се вика до ушите. Но се справи, а аз едвам сдържах усмивката си и желанието си да се намеся, че да го направя по-бързо.

# 32
а, баби в моята къща не са влизали...
 Grinning

# 33
Mнението ми по темата е, че няма как бащата да се грижи за бебето, колкото и майката, най-малкото бебето има нужда точно от нея, защото я познава и това го успокоява. При най-добри обстоятелства майката ще кърми, което означава, че е залепена за бебето, таткото, колкото и да се старае, просто се получава така, че просто се навърта наоколо, да го подържи, да му се порадва, да смени някой и друг памперс и после пак е в ръцете на майката. А ако ходи и на работа този човек с пълно работно време, просто не виждам как ще участва наравно с майката. Въпросът е присъствието му в живота на децата да е адекватно за възрастта им и да не растат с усещането, че имат само един родител. Специално момчетата, колкото са по-големи, толкова повече имат нужда от мъжкото присъствие и смятам, че не могат да пораснат както трябва, ако бащата е неадекватен.

# 34
Янечек, точно това имах предвид, но думите ми винаги се извъртат, затова се отказах да обяснявам.
Разбира се, че като жената е по майчинство ще е повечето време с бебето и няма да брои колко памперса е сменила за деня, за да смени и той същото количество  Crazy но категорично да се поставя граница - не! той прави еди какво си, значи няма да сменя памперс, не виждам как може да се сложи. Ако жената е в банята или спи, или прави нещо друго, а бащата е с бебето (вечерта или почивен ден), ще я изкара мокра от ваната, или ще я събуди, или ще остави бебето наакано, само защото не била мъжка работа да смени един памперс? Нищо лошо за разпределянето, ама чак пък толкова крайно  Simple Smile

# 35
aaa, човече, не така.
Точно това описах и аз в началото, ама ти извъртя, а беше излишно. Аз написах, че предпочитам някакво разделение в стил-който където е силен и може, и да се допълваме, а ти остече, че е смешно оправдание...
Никой никъде не каза, че смяната на памперс един мъж не може да го направи. И моя е сменял, две деца има все пак  и знае как мирише, ай стига вече. Но не му е дежурното занимание било, а други неща.
От къде го извади пък сега този сценарий с мокра от банята майка. Никой не го твърди това. Има хиляди други сценарии. Що да я изкарва от банята?  Whistling Stop ooooh!

# 36
Янечек, точно това имах предвид, но думите ми винаги се извъртат, затова се отказах да обяснявам.

Пък аз не съм се отказала да обяснявам  Mr. Green

# 37
Jizzlobber, в такъв случай явно говорим за едно и също.

# 38
дааа, и аз още вчера щях да попитам майките ,които твърдят че сте напълно взаимозаменяеми-мъжете ви на работа не ходят ли? моя си скъсва гъза от бачкане ,за да ни издържа с детето...хич и не му броя колко памперси е сменил,или колко бани е направил на малкия...сутрин като излиза детето спи, вечер като се прибере изкарват по 1-2 часа заедно и толкоз...иначе да-може да сменя памперси, може да го нахрани, моге да го гушне и да играе с него...и въобще всичко което си е в реда на нещата...

# 39
дааа, и аз още вчера щях да попитам майките ,които твърдят че сте напълно взаимозаменяеми...

За мен взаимозаменяем означава, че когато бащата е с детето (дали вечер, дали в почвен ден или др. момент), е в състояние да направи всичко необходимо, което прави майката, без да я привиква през 5 мин. и без чужда помощ.
Без чисто физиологичните неща, разбира се, т.е. изключвам храненето на деца на кърма.

# 40
Аз съм на мнение, че Всеки е в състояние. Просто ги прави нещата по Различен начин. И много често новоизлюпените майки се вторачват в това различие и не се ли сменя памперса по "техния" начин набиват канчета, или ако се изведе детето не в 10 сутринта, а в 12-Той Не може...Аз например бях залитнала в такава посока, докато си дадох сметка, че Той не е Аз и върши нещата Различно. Това не означава, че не може или че не ги върши. И така както аз Му звъня по 10 пъти, когато съм на оглед с колата по стечение на обстоятелствата, за да го питам за неща, така намирам за нормално и той да ми звънне кой точно сироп се дава докато гледа болно дете. Той може и сам да си провери, но ще му отнеме време, а не, че не може.

# 41
Може и така. Но аз си признавам - мързелива съм. А и доста разсеяна, т.е. не винаги съм перфектна, но с практика нещата стават добре, затова и на другите имам доверие, че ако има желание, ще се справят, може би не от 1 път, но за никъде не бързаме  Simple Smile

# 42
Ами приеми, че и мъже има като теб.
За теб може, за тях не?

# 43
Разбира се, че не може и за мен. Точно това имах предвид, че и мързелив човек, и разсеян, щом има желание, с повечко практика се справя  Simple Smile

# 44
затова и на другите имам доверие, че ако има желание, ще се справят, може би не от 1 път, но за никъде не бързаме  Simple Smile

Този принцип винаги го спазвам, когато разчитам на помощ за гледане на деца, защото ако започна да досаждам с моите разбирания за хранене, заспиване, разходки и т.н., осъзнавам, че ще остана без тази помощ. Човек трябва да е малоумен, че да не може да се оправи с едно бебе или дете за ден-два, да не говорим за час-два. Но има майки, които засипват бабите с изисквания от типа на това колко голямо да е сиренето в попарата и каква марка да е. Аз си признавам, че ако някой ден ми стоварят дете за гледане с един списък инструкции, ще го връча обратно да го гледат според точките в списъка.

Общи условия

Активация на акаунт