след като детето се роди>>>

• 11 169
  • 82
  •   1
Отговори
# 45
Ми те и мъжете са така като теб-криво -ляво-оправят се, ама жените им не спират да мрънкат междувременно. Laughing

# 46
  • София
дааа, и аз още вчера щях да попитам майките ,които твърдят че сте напълно взаимозаменяеми-мъжете ви на работа не ходят ли? моя си скъсва гъза от бачкане ,за да ни издържа с детето...хич и не му броя колко памперси е сменил,или колко бани е направил на малкия...сутрин като излиза детето спи, вечер като се прибере изкарват по 1-2 часа заедно и толкоз...иначе да-може да сменя памперси, може да го нахрани, моге да го гушне и да играе с него...и въобще всичко което си е в реда на нещата...

Ходи на работа. Взаимозаменяеми сме. Защо едното да изключва другото?

# 47
И на мен не ми е ясно, какво пречи ходенето на работа.
Получавам майчинство, не ме издържа мъжа ми.
А и дори да не получавах и той да трябваше да си скъсва задника да ни издържа, така си е и редно-
неговото дете и жена издържа, не на комшията.
Звучи ми, все едно ама той работи, не го закачай за друго  къщи..
Закачм го и още как. Той не е сърдечен хирург, нито води полетите на НАСА, че да не може да е изморен и недоспал.
Ама аз като остана сама, уморена и недоспала до недекватност и се грижа за бебето, това вече в нашата ситуация е по-опасно.

# 48
  • Пазарджик
Много от майките се връщат на работа преди да изтече и първата година. В този случай и двамата са на работа и имат странични от детенцето ангажименти. Като дойде детето се пренареждат приоритетите. Поне при нас беше така. Сега с второто не знам как е.

# 49
milenaka, понеже ми отговаряш лекичко с тон ,ще ти каже,че хич не съм имала ннамерения да се заяждам...ама хич...просто въпрос...и да,радвам се,че сте взаимозаменяем..в общи линии всички пишем едно и съшо ,просто пречупено по различен начин...
а иначе да твърдя,че в моето семейство нещата не са се променили-значи да излъжа...да мм ми помага много, но това не означава че аз не съм по 24 часа плътно до детето,което е много игриво(слава Богу), чистя, готвя и аха да поседна за почивка и малкия скача за игра...да , изморена съм много повече отколко като ходя на работа и да станала съм по-избухлива и нервна,,,и естествено,че това влияе по някакъв начин и на взаимоотношенията ни...но ще мине време, ще се наредят нещата...

# 50
Нашия татко винаги е бил отговорен, с след появата на децата още повече. Храни, къпе, сменя памперси, извежда на разходка, води на градина.... Няма нещо, което аз да направя, а той не. Единствено не можеше да накърми малкия, но то по разбираеми причини. Когато каката беше бебе се цедях и той я хранеше през ноща.
Важна е обичта, а тя е еднаква и у двамата родителили. Има ли я, значи нищо не може да се опре независимо от пола Peace

# 51
...да , изморена съм много повече отколко като ходя на работа и да станала съм по-избухлива и нервна,,,и естествено,че това влияе по някакъв начин и на взаимоотношенията ни...но ще мине време, ще се наредят нещата...

Нещата няма да се подредят сами. Ти и мъжът ти трябва да ги подредите.
При това, което съм цитирала, нито за теб, нито за него, нито за детето положението е весело.
Няма нервен и избухлив човек, който да е приятен за околните.
Това, че си по майчинство, не значи, че си клатиш краката - както сама си отбелязала, в някои случаи дори си по-уморена, отколкото в съответната професия.
Така че разгледайте си нещата и ги поразпределете по-равномерно. Явно е, че тези ти идват в повече.

# 52
Не се е променило кой знае какво, но то и "преди бебето" не беше особено дълго, че да имаме време да изградим особени навици заедно.
Той е абсолютно пълноценен родител. Посрещнахме си бебето заедно, грижи се за него вкъщи, няма проблеми да сменя пелени, да домакинства, да се храни с бебето. Ако не кърмех, щяхме да сме взаимнозаменяеми, както каза някой по-горе. Заради кърменето обаче аз съм си нон-стоп с малкия и мога да си позволя само за 2-3 часа  да ги оставя заедно Simple Smile

# 53
  • Burgas, Bulgaria
Еми ,моя не помага. Той излиза сутрин и се прибира по това време ,ако е в къщи ,защо да не помогне .
След появата на малката нещата в нашия пъзел се наредиха , вече всичко е много спокойно и кротко .

# 54
Бащата на детето ми се справя отлично с гледането  Peace Нямам забележки.
Относно отношенията между нас-ми определено имахме голяма криза,стигна се до заплахи и "почивка" един от друг,да решим искаме ли да сме заедно или не. ooooh! Май сме изключение от правилото,че бебето сплотява семейството.

# 55
  • София
От раждането до ден днешен грижите за сина ни са и от двамата. Не признавам аз такива "извинения" като ходене на работа. Гледането на бебе вкъщи също е работа.
Така че както аз мога да сменям памперси, да преобувам, преобличам, приспивам и т.н, така го може и го е правил и той.
Разлика между родителите не правя. Колкото съм родител аз, толкова е родител и той. Бебето не съм си го донесла в кошница.
И когато се върнах на работа, а детето беше на 1 г. и 3 м., той пое грижите в комбинация с баща ми. Е, детето ми не само оцеля, но и беше гледано далеч по-перфектно, отколкото в ясла или от някоя бавачка.

# 56
...Май сме изключение от правилото,че бебето сплотява семейството.

Не мисля, че има подобно правило. Колкото и да са приятни грижите по едно бебе, в повечето случаи са натоварващи, което съвсем спокойно води до нервност и т.н. Точно затова е важно нещата да са разпределени така, че да не се струпват само на единия.

# 57
  • София
 след като детето се роди>>>     просто всичко се променя и нищо не е вече същото  Crazy

# 58
...Май сме изключение от правилото,че бебето сплотява семейството.

Не мисля, че има подобно правило. Колкото и да са приятни грижите по едно бебе, в повечето случаи са натоварващи, което съвсем спокойно води до нервност и т.н. Точно затова е важно нещата да са разпределени така, че да не се струпват само на единия.

Може би си права.Като се замисля,не се сещам за двойка от познатите ми,която след изписването на бебето не претърпява изостряне на отношенията.При повечето двойки е моментно.

# 59
Няма правило за това дали сплотява или разтрогва семейството едно дете Peace Зависи от тези, които са го създали!

Общи условия

Активация на акаунт