Коледа 2013 - тема 4

• 80 498
  • 570
  •   1
Отговори
# 360
  • Czech Republic
Имам спешно питане..

Забъркахме тестото за меденки, обаче много се рони. Сложихме масло (по рецептата на Джули). Колко време се меси?

Бисерка, аз съм правила само със сурови  Peace

Прочети съветите на първа страница. Може да прибавиш още един белтък или една-две лъжици прясно мляко, евентуално още 2-3 течен мед. Разтопи ли меда?

Ето стъпка по стъпка: http://www.pinterest.com/natalynaf/dzuli-s-cookies/

# 361
  • София
Мерси. Разтопихме меда, добавихме още малко от него и още малко масло.
Дали не триабва да сложим тестото на по-топло?

# 362
  • Czech Republic
Не, мисля че това би трябвало да е достъчно. Събира ли се в топка когато омесиш част от тестото? Ако да, значи просто трябва месене. В началото е на трохи, но после се събира.

# 363
Natalyna, тъй као правя ванилено те рокли по твоята рецепта, би ли споделила печени или сурови лешници се слагат? Simple Smile

# 364
  • София
Здравейте, страхотни вкуснотии правите. Ние сме с голям проблем. Моето дете е с неустановена алергия и е на диета по празниците. Моля Ви кажете ми има ли сладки или бисквити, които да са  без яйце мляко и ядки и които да можем да     изрежем с формички? 

На първо четене се сещам за шортбредчетата (шотландските сладки за чай), локумките на Джема (но те пък са на топченца или пурички).

# 365
  • София
Идвам да се похваля с част от моите творения и да отбележа финала на сладкоправенето за тази година:)
Скрит текст:

# 366
  • Czech Republic
Natalyna, тъй као правя ванилено те рокли по твоята рецепта, би ли споделила печени или сурови лешници се слагат? Simple Smile

Сурови, в повечето сладки и сладкиши се използват сурови ядки, защото се изпичат така или иначе по време на приготвянето.  Peace

Брук Дейвис, чудесни неща си приготвила и въобще, момичета от година на година сте все по-добри и пълни с идеи! Hug

# 367
Благодаря ти Natalyna! За пръв път ще ги правя и затова задавам много въпроси Simple Smile аз нямам сладкарска везна и ще си позволя да запитам: количеството брашно приблизително колко е ? Една чаена чаша или?

# 368
catty m хиляди благодарности за идеята шотландските сладки за чай Hug  bouquet

# 369
  • Czech Republic
Благодаря ти Natalyna! За пръв път ще ги правя и затова задавам много въпроси Simple Smile аз нямам сладкарска везна и ще си позволя да запитам: количеството брашно приблизително колко е ? Една чаена чаша или?

Ами, не знам аз не рискувам да правя сладкиши без везна, защото много лесно  може да се объркат нещата, но погледни тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10258.msg221998#msg221998  според тези мерки - 1 чаена чаша и 2 супени лъжици. Ако нямаш възможност да си купиш везна, купи си поне каничка, на която е разграфен обема на продуктите и на колко грама се равняват. Peace

# 370
Мерси. Разтопихме меда, добавихме още малко от него и още малко масло.
Дали не триабва да сложим тестото на по-топло?

Аз разтапям маслото и после охлаждам тестото, ако това помага.

# 371
Имам спешно питане..

Забъркахме тестото за меденки, обаче много се рони. Сложихме масло (по рецептата на Джули). Колко време се меси?

Малини, да ти споделя моя опит. След като вече бях направила една доза от меденките на Джули, реших да направя още една, от която да направя свещници и други неща, които от опит знам, че не се ядат, а се използват само за декорация. Обаче меда ми беше свършил, отивам в магазина и за да мина по-тънко  Laughing взех меден продукт. Изобщо не можа да се замеси тесто, станаха едни трохи, които не се събират. Ама нали така и така съм започнала, пък и продукти други съм сложила, викам си ще го замеся пък кой ще разбере какво е на вкус. Добавих още две яйца, както са си цели, още малко масло и от така наречения меден продукт. Замеси се и даже доста прилични на вкус станах. Така че не се притеснявай, добави още малко течни продукти и смело действай

# 372
  • моята мила родна страна
Момичета, моля за съвет!
Днес си погледнах щолените, които чинно отлежават на студено.....ами те твърди като камък Weary а като ги изпекох си бяха мекички. Така ли трябва да са или нещо съм объркала? Да ги преместя ли на по-топло място?  newsm78

# 373
Готова съм с малката доза бонбонки. Сложих лешник, защото не намерих сурови бадеми в магазина. Станаха супер, но и доста сладки, сигурно от кондензираното ми мляко. И все пак са супер, но са мекички и ме е страх дали на стайна температура няма да почнат да се топят.
Утре и на 24-ти ще правя още с други вкусове. Мерси за помощта ви  Hug

# 374
Идвам да се похваля с част от моите творения и да отбележа финала на сладкоправенето за тази година:)
Скрит текст:

Брук, ще кажеш ли бонбоните по коя рецепта са? Мерси!  bouquet

Последна редакция: нд, 22 дек 2013, 16:57 от Лурдес

Общи условия

Активация на акаунт