Електронни четци - XII

• 60 407
  • 766
  •   1
Отговори
# 750
  • Стара Загора
Трябва да си регистрираш киндъла, след това ще ти се появи опция да правиш колекции, т.е. папки.
Да го регистрирам?

# 751
Скрит текст:
Вени, аз те разбрах, но kато кликна върху папка documents и ми дава съобщение, че не може да се отвори щото е shortcut.
Това ми прилича на вирус. Случвало ми се е точно същото с флашки. Забравих вече с коя антивирусна ги махах. Пробвай с тази, която имаш.
Днес след като включих Nook към компютъра не се виждаше папката с книгите, а само Digital Editions с кориците и анотациите. С калибре обаче можех да прехвърлям книги. Като написах в адрес-бара на Ws Explorer F:\MyFiles\Books обаче папката се отвори, въпреки, че не се виждаше.

Пробвай по този начин.

Благодаря ще пробвам довечера, дано стане, че хич не ми се носи на "майстор".

Всъщност ако е заразен с вирус киндъла ми на какъв специалист трябва да го занеса?

# 752
Здравейте  Simple Smile

Нова съм тук и току що се регистрирах. Може ли да помоля да ми препоръчате добър четец до 300лв.? Ще го използвам ежедневно по 2,3 ч.

Благодаря Hug

Пиши какво търсиш като екстри Simple Smile

# 753
Скрит текст:
Вени, аз те разбрах, но kато кликна върху папка documents и ми дава съобщение, че не може да се отвори щото е shortcut.
Това ми прилича на вирус. Случвало ми се е точно същото с флашки. Забравих вече с коя антивирусна ги махах. Пробвай с тази, която имаш.
Днес след като включих Nook към компютъра не се виждаше папката с книгите, а само Digital Editions с кориците и анотациите. С калибре обаче можех да прехвърлям книги. Като написах в адрес-бара на Ws Explorer F:\MyFiles\Books обаче папката се отвори, въпреки, че не се виждаше.

Пробвай по този начин.

Благодаря ще пробвам довечера, дано стане, че хич не ми се носи на "майстор".

Всъщност ако е заразен с вирус киндъла ми на какъв специалист трябва да го занеса?

На вирусолог  Joy

# 754
sailor, смееш се ти, но знаеш ли ква ми е мъка, че не мога да си кача книги, а тъкмо си набелязах една дузина  Mr. Green

# 755
  • Свищов
Инсталирай си програмата Send to Kindle. С нея не би трябвало да имаш проблеми. Даже аз така си правя, въпреки че нямам проблем с разпознаване на устройството. Просто четецът стои в другата стая и ми е по-лесно да дам десен бутон върху желаната книжка, да си го пратя на Киндъла и като си легна да чета с wi-fi да смъкна книгата. Програмата може да се настрои автоматично да ти ги форматира в mobi. При изтриване от устройството, книгите се пазят в kindle cloud. Можеш да пратиш книгата и по амазонския си e-mail. А може да пробваш да го свържеш с друг компютър. Възможно е да има проблем с драйвърите. В краен случай защо не направиш reset на устройството от менюто му.

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 20:45 от krem4et0

# 756
  • София
Трябва да си регистрираш киндъла, след това ще ти се появи опция да правиш колекции, т.е. папки.
Да го регистрирам?

От основното меню -> Settings -> Registration
По-подробни инструкции - http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=201242220

# 757
krem4et0, в крайна сметка постъпих както ти си ме посъветвала и съм ти изключително благодарна за съветите. Не знаех за  Send to Kindle. Много съм щастлива, защото не знаех, че я има тази програма и с нея освен книги ще може и други текстови файла да си качвам   bouquet  bouquet  bouquet
Обаче, снощи като изтеглих книга от Читанка с txt формат, шрифта беше разтегнат. От Send to Kindle ли се прави нещо за да ми изглежда шрифта нормален за четене?

# 758
  • Свищов
Радвам се, че съм помогнала. Отговорих ти на ЛС.

# 759
  • Стара Загора

От основното меню -> Settings -> Registration
По-подробни инструкции - http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=201242220
[/quote]
Моят бил регистриран...явно съм забравила Crazy Благодаря ти Hug Даже се направих и папки

# 760
Вчера ми подариха киндъл, обаче хич не знам как да се оправя с него! Joy Не знам как да си сваля книги, примерно от читанката! Разбрах,че трябва да си изтегля някаква програма? Може ли малко help...  Blush

# 761
  • София
Вчера ми подариха киндъл, обаче хич не знам как да се оправя с него! Joy Не знам как да си сваля книги, примерно от читанката! Разбрах,че трябва да си изтегля някаква програма? Може ли малко help...  Blush

Честито! За Киндъл файловете трябва да са с разширение mobi. Може и txt, но там губиш от липсата на форматиране.
При сваляне на книгите в Киндъла трябва да се слагат в папка documents, за да са видими.
От читанка можеш да сваляш директно така
Цитат
За притежателите на Kindle: линк за поединично сваляне на файловете в mobi формат директно на четците през интернет: http://chitanka.no-ip.org:4801/mobi
или да си свалиш файловете в fb2 или epub на компютъра и после да ги конвертираш в mobi.
Има много онлайн конвертори. Лично аз ползвам този http://ebook.online-convert.com/convert-to-mobi
А програмата, за конвертиране, за която питаш е calibre

# 762
Да го регистрирам?

Как се регистрира?

# 763
  • Ямбол
Да го регистрирам?

Как се регистрира?
http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=201242760
Това е за Киндъл 3, но предполагам, че за другите няма да е много по-различно.
Аз моя го регистрирах като първо си направих акаунт в амазон. Обаче стъпките точно не ги помня.
Сега на Киндъла ми пише "Лиляна" така на кирилица.

# 764
  • Варна
Kindle Paperwhite отново е намален на 99 евро в немския Амазон
http://www.amazon.de/gp/product/B00CTUKFNQ/ref=ox_sc_imb_mini_de … id=A3JWKAKR8XB7XF
Това е най-ниската цена, на която съм го виждала.

Общи условия

Активация на акаунт