Гобленарска Коледна игра 2013, тема 3

• 9 999
  • 121
  •   1
Отговори
# 90
  • Дълбоката провинция
Честито на всички с подаръци. Прекрасни са.
И аз да се похваля с моята елха http://smarfietka13.snimka.bg/other/koledna-igra-2013.792171.32294575
За съжаление всички избродирани украшения по нея са подаръците ми от DDimitrova. Ето и в близък план http://smarfietka13.snimka.bg/other/koledna-igra-2013.792171.32294631
А ето и подаръчето, което сама трябваше да си избродирам, за съжаление все още не завършено за съжалениеhttp://smarfietka13.snimka.bg/other/koledna-igra-2013.792171.32294634 но следващата година и то гордо ще се извисява на елхата Simple Smile Още веднъж благодаря на DDimitrova за прекрасните подаръци  Hug
-=Деси=- много се радвам, че ангелчето ти е харесало и че украсява елхата ти  Hug

А ето и най-големият ми подарък под елхата  http://smarfietka13.snimka.bg/other/koledna-igra-2013
Радвам се ,че ти харесват !За мен беше голямо удоволствие да ти подготвя и изпратя скромно подаръче!  Hug
А другият подарък е страхотен бонбон! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 02 яну 2014, 22:45 от DDimitrova

# 91
...А тя откъде знае какво харесвам?...

Е т'ва и аз искам да попитам, разглеждайки подаръка  Mr. Green

Хо хо Хо - дядо Коледа, дето в случая се оказа стааария дядо Мраз си има помощници навсякъде! Не се тревожете за него! Та дядкото ме помоли да го извиня пред всички, до които не е успял да стине навреме ... ама така е когато елените всъщост са камили  Sick

# 92
Да се отчета в темичката с подаръците, които получих за Коледа. Благодаря на всички за красивите и неочаквани изненади Hug и в същото време искам да се извиня, че нямах достъп до комп, че да ги покажа веднага и да ги споделя във форума  bouquet

Сладурска картичка от мама Яси Grinning. Картончето е с брокат - много красиво. Благодаря ти Янче Hug.

от дечко95 - пълна торба с вкуснотии и поздравителна картичка. Дано се сбъднат пожеланията Simple Smile. Благодаря от сърце:hug:. Коледните бисквитки бяха много атрактивни за децата. У наше село таквиз няма Laughing или поне аз не съм виждала.

от Хриси - шоколадница с ангелче Heart Eyes и еленче украса. Благодаря ти миличка Hug

от аниа1 - красиво изработена картичка, сладурски снежко - комплектовка-играчка за елха на пластмасова панама, висулка и шоколад. Благодаря ти мила     bouquet

от Роси - бутилка червено вино с две чаши - красиво опакованииии Heart Eyes

Чаши за червено вино си нямахме, но вече не е така. Много са хубави  - големи и елегантни Heart Eyes. Изпробвахме ги вече - работят Laughing
Три шоколадници - за децата с Коледни канелени бисквитки, а за мен с коледна звезда. Майсторска изработка Peace. Много ми харесват. Как ти идват на акъла Crazy. Аз никога не бих се сетила за коледни бисквитки ooooh!признавам Simple Smile. Децата много им се радваха. Аз също. Благодаря ти. Hug

Имам също така и комплектовчица-играчка за ушиване и много красива коледна топка    bouquet
(не намирам снимката сега.....утре ще ги покажа Blush)

Безкрайно благодаря момичета за красивите изненади Hug    bouquet

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 16:16 от didida

# 93
Пускам нов пост, защото предният стана доста дълъг, пък и без това го редактирах 100 пъти ooooh! докато кача снимките.

Четох дискусията за недоволните от подаръците. Аз съм една от тях в тази игра. Имам впредвид от другарчето си по регламент - Бонели.
Няма скрито/покрито, няма задкулисни разговори, няма недомлъвки. Не обичам такива работи. Когато нещо ми хареса си го казвам, когато не - също. Чух се с Роси по телефона и И казах, че не ми харесва. Сега пиша тук - директно, без недомлъвки.
Не съм конфликтен човек и в никакъв случай не искам да обидя. Изчаках да минат празниците, за да не развалям настроения, защото съм сигурна, че ще има и хора, на които поста ми няма да се хареса.
Не написаното от мен да прозвучи като упрек. Искам да прозвучи като опит за помощ и съвет, защото не за първи път има недоволни конкретно от подаръците на Бонели в този и другия форум.
На първо място - не ми харесва шоколадницата. Отворчето е така криво изрязано и "надъвкано" Confused.
Съвет: В такъв случай аз бих залепила нещо като ширит или паспарту от картонче или брокат - за да прикрия кривия разрез. Вариант 2: Не изрязвам отвор щом ми е трудно и не ми се получава. Разнищвам бродерийката и я залепям директно в/у картончето. Без да се налага да правя отвор Peace
На второ място - не ми хареса ключа за пилето (бродерийката, която аз трябваше да си ушия. И я уших. Там където цветовете трябва да се прелеят, за да се получи обем - те са контрастни и не се сливат - визирам коремчето и шапката. Цветовете са червено оранжеви. А там където би трябвало да има рязка граница м/ тях, т.е. да контрастират, нюансите са подбрани така, че те се сливат и се получава сивкаво петно. Според мен. Визирам тъмно синьото, зеленото и тъмно сивото - клонката.
Съвет: бих го ушила преди да го комплектовам за някой и бих заменила неподходящите цветове. Или ако не съм сигурна - купувам готово. Не мисля, че има голяма разлика в цената - като се купят конци, панама, разпечата се схема....

Вярно, че се полага труд да ушиеш, переш, гладиш, оформиш....но каква полза от това като крайния резултат не е задоволителен? Не съм претенциозна ама никак, и оценявам труда и времето на всяка една от нас, защото са кът, но аз лично никога не бих подарила картичка с "надъвкано" криво изрязано Tired
Бонели, ако някога нещо се колебаеш и не си сигурна, питай на лични някоя от нас - сигурна съм, че никой няма да ти откаже съвет. Аз често съм питала и никога не са ми отказвали, а когато съм могла - съм помагала Peace Или пък при теб са Пепен и Росито - отявлени майсторки - зная, че винаги ще ти помогнат със съвет или дори демонстрация Peace
С най-добри чувства.

П П   Ще съм искрено благодарна на момичетата, на които по някакъв повод или в игра съм подарявала нещо, което не се харесва да го напишат, за да си взема поука, да разбера грешките си и да се опитам да не ги повтарям. Няма да се обиждам, а ще го приема като съвет. Големи хора сме Peace

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 17:48 от didida

# 94
Искам да се похваля че и нас ни навести Дядо Мраз- имаме си два календара- единия за мен и Радослав, а другия- за Виктория, картичка с пожелания и сладкишчета. Благодарим на Делфинче за подаръка.

Искам да се изкажа и за допълнение към поста на Дидида. Нели беше изпратила извън играта изненади на няколко момичета ( на мен включително). Всички ги получихме в първите дни от играта. Доколкото си спомням идеята беше извънредните изненади да се пратят след приключването на играта. Това както и да е, но това което мен лично ме притесни и ме накара да се чувствам малко неудобно, беше че аз получих абсолютно същата изненада като основното другарче. Аз също изпратих няколко подаръка извън играта, но се постарах да бъдат различни от това, което подготвих за другарчето си.
Имах идея да ушия птичката. На пръв поглед зеления конец не ми хареса като цвят и мислех да го сменя с друг. Дидида го уши, докато аз шиех моя подарък от другарчето. След като тя показа снимката на това което се е получило, разбрах че не само зеленото трябва да подменя. Определено и аз имам забележка към цветовата подборка. Ако все пак го ушия тотално ще подменя цветовете. Слагам снимката на готовата птичка на Дидида
http://prikachi.com/images.php?images/125/6865125p.jpg
Някои хора казват че в играта е важен жеста, а не подаръка като парична стойност. Аз благодаря за жеста. Тази игра показа и много прекрасни жестове, подготвени не с много пари, но с много внимание.
Дано игрите, които ни предстоят ни донесат само положителни емоции.

# 95
Момичета, ето линк към следващата игра - "ИГРА НА ЦВЕТЯТА" - 2014год.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=755575.0

Скрит текст:
Регламента е следният:
1.Мини комплектовка  - темата да е любимото цвете или букет от цветя на своето другарче (за сумата до 20лв).
2.Мартеничка
3.Картичка с най-сърдечни пожелания- купена или шита (според желанието на изпращащия)
4.Великденско яйце. Стиропорено или в рамчица, може напълнено с ватичка - който каквото може.
5.Нещо за хапване.

Записване до 24 януари (на 25 ще изтегля имената)
Изпращане в седмицата от 24 до 28 февруари

# 96
  • София / Баня
Здравейте момичета и Честита Нова година на всички Ви. Нека през 2014 здравето, щастието и късмета ви съпътстват всеки ден. Нека Ви се случват само хубави неща, а спомените от хубавите мигове изживени през новата година Ви топлят още дълги години. На всички които в новогодишното нощ са си пожелали нещо - нека то се сбъдне.  Hug
Аз също не исках да пиша по темата преди нова година. Но сега е времето да започнем на чисто в новите игри. Мога с чиста съвест да кажа че си харесвам всички получени подаръци, дори най - малките жестове на няколко от вас много ме зарадваха. Искам да се извиня че не всичко което ми е подарено е закачено на стената, но то е защото някои от нещата просто не се комбинират със другите. Всичко което не е на стените е грижливо скрито в шкафа. Прекрасната шоколадница която получих от Дечко вече служи за склад на всички картички. Всики път като отварям шкафа си преглеждам нещата и им се радвам.
Дечко мила извинявай но коледната ми играчка е още до полувината. За другата Коледа ще е на елхата, дано не се обидиш но снежкото с който беше опакован шоколада също смятам да направя на играчка за да виси на елхата догодина. Гобленчето от Еминав даже още не е започнато, но си го харесвам и ще го ушия. Единствено успях да ушия колите от Пепен и кокошчиците от Роси. И то под давлението на сина ми, които не спира да пита кога ще му рамкирам ко-ко-то. Благодаря на всички Ви.
Сега за моите подаръци. Искрено се надявам да съм зарадвала притежателките им. Подаръците които съм правила съм гледала дасъобразявам с вкуса на другарчето, но и със моя. Немога да ушия за другарче нещо което аз самата не харесвам. Единствено имам леки притеснения дали успях да се справя със шоколадницата за Бонели - тя да се включи. От всички Ви ще приема градивна критика. Все пак форума е и за помощ и не ме срам да поискам, както и да приема упрек за нещо което не съм успяла да направя както трябва.

Ред. Роси в допълнение на твоя пост - аз също изпратих няколко неща извън коледната игра, но умишлено избрах само картичка и малко символично комплектче точно с идеята да не дублирам подаръка за основното ми другарче, за да не се почувства то пренебрегнато.
И понеже сама си намерих грешката да си кажа. Сглобявах картичките посреднощ и май точно твоята картичка е с обърнат релеф.  Embarassed

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 15:35 от ania1

# 97
Хайде, като всички се изповядват за Нова година и аз ще го направя - много съм доволна от всичките си подаръци, от всички игри в който съм участвала. При мен всички гоблени са си намерили мястото по стените,а картичките на една витрина. Много им се радвам всеки път щом ги погледна и винаги се сещам за вас, момичета. От всички игри до сега имам много прекрасни спомени и емоции. Искам да се извиня на мойте другарчета, ако нещо от това, което съм им подарила не им е харесало, ще се радвам, ако ми го кажат тук или на ЛС и няма да им се обидя, а ще си взема поука за грешките. Също така искам да се извиня публично на ania1 за един подарък от една стара игра (тази за тема 100 БРОДИРАНА КРАСОТА), когато и изпратих страшно скромен подарък, но тогава това ми беше първата игра (знам, че това не е  оправдание), но от тогава се старая повече и се надявам другарчетата ми да остават доволни.  Hug

П.П. Сега чакам следващата порция положителни емоции от "ИГРА НА ЦВЕТЯТА"    bouquet

# 98
  • sf
Мислех да не пиша,но все го мисля прочетеното  Confused много криво ми стана от коментарите за оръфаните краища и т.н. Ами не всички са перфектни, достатъчно сръчни и досетливи . Прозвуча ми малко като "подариха ми кола,ама не е мерцедес"  Rolling Eyes голяма работа,че картичката не е изрязана добре ,  ами толкова е могла, постарала се е колкото може . Не очаквам отговор, няма участвам в дискусия по темата ,но просто не можах да си замълча.
Аз честно си казвам,че е имало подаръци в игрите,които на момента не са ми харесвали, но след време, години дори съм ги виждала от друг ъгъл и съм ги преоткривала, но и за момент не съм се чувствала кофти от това.  Rolling Eyes

# 99
Подарявала съм неща, които в последствие съм разбирала че не са се харесали на получателя, въпреки че аз съм ги харесвала. Имало е и такива, които съм виждала преподарени (аз съм ги подарила на някой, но на него не са му харесали и са били преподарени на някой), но искрено се зарадвах когато Бачийска показа снимка на елхата си и на нея видях да висят играчки, които съм й подарила, когато teddybearm показа играчката, която Виктория й подари за миналата Коледна игра, че даже я беше ушила два пъти - едната за нея, а другата за другарче в тазгодишната игра и други и други неща, които правят впечатление, когато човек иска да разбере дали е оставил добро впечатление у някого. Не говоря за гоблени и комплектовки, които не са ушити бързо- всеки си има предпочитания и приоритети кое кога да шие. И аз имам лоши попадения- изложих се миналата Коледа със сладките, а и други  подаръци съм правила, които не са били харесани, но е премълчано. В последствие по един или друг начин съм разбирала за грешките, които съм допуснала. Щях да бъда по- доволна ако на момента някой ми е казал че не съм се справила добре с подаръка си и да ми се дадат препоръки за подобряване на нещата, та следващия път да се представя по- добре.
 И аз не искам да влизам повече в дискусия по тази тема, но ми прави впечатление, че когато има недоволни от комплектовка с гобленов бод на Милена стил, а получателя предпочита да шие кръстчета оправданието е "В нашия град такова се продава". Отговорът е че има достатъчни и БГ и чужди онлайн магазини, които предлагат и друго. Когато стане дума че нещо не е доизпипано както трябва, отговора е че той толкова си може. Ами като не може да не се опитва да прави такива неща- по магазините има всичко и може да се купи. Има една мисъл която много ми харесва и важи за много случаи- КОГАТО ЧОВЕК ИМА ЖЕЛАНИЕ ДА НАПРАВИ НЕЩО- НАМИРА НАЧИН, А КОГАТО НЯМА ЖЕЛАНИЕ- НАМИРА ПРИЧИНИ ДА НЕ ГО ПРАВИ. Не крещя. Казах каквото имах да казвам и повече няма да пиша по темата.

# 100
  • sf
Аз лично предпочитам ръчно направена картичка , макар и с оръфани краища, отколкото купена готова от магазина  Rolling Eyes

# 101
Аз нямам нищо против купени или ръчно изработени картички. Но мисля, че в случая, постът на Дидида беше недоразбран. Да, тя не е харесала картичката, но тя дава варианти за решение на проблема, като не всички варианти включват да не се прави картичката. След като не е било изрязано добре, е можело действително да се скрие, дали с брокат, дали с ширитчета или с нещо друго, каквото има под ръка. Въпросът не е всички да могат всичко, но толкова помощ се предлагаше на момичета, които не бяха сигурни и се записаха точно поради факта, че им казахме, че могат да потърсят помощ и подкрепа. И аз не мога да режа прави линии, но не изпращам неща, които съм рязала. Така съм преценила, така ми е удобно.
От друга страна, ако не се лъжа, Бонели писа още преди да съм изтеглила другарчетата, че е готова с подаръка и чака да изпраща. Е имаше толкова време от тогава до датата за изпращане, пуснаха се толкова шоколадници и тук и в другата тема, мисля, че е имало достатъчно време да се прецени дали не може да се изпипа още малко.
Случва ми се да не мога много неща, предполагам, че на всяка една от нас се е случвало поне веднъж да не е съвсем наясно как да стане нещо, но търся помощ, насоки, или някой да ми покаже. Включително е можело просто да си поговори с някое от другите момичета участващи в играта. С впечатление съм, че всеки си има по едно две момичета, с които си говори по-често (а понякога и повече на брой), които не вярвам да откажат да дадат мнението си.
Не държа да пише на мен, аз не се считам за авторитет и няма и да се обидя, че не се търси моето мнение. Да, аз съм облагодетелствана от факта, че с мама участваме в такива игри, споделяме хобито, и имам изключително лесен достъп до съвет (мнение, на което считам, че мога да разчитам), но не е невъзможно.

# 102
Пак съм аз, но този път идвам да се фръцна с подарък, който получих от Пепен. Видяхме се с нея днес. Аз бях заета по празниците, тя беше болна, та днес успяхме да се видим и да си разменим подаръци. Ето какво получих от нея

Картичка, поставка за коледна топка или Великденско яйце, която толкова много харесвах. В розовата кутия има часовник с формата на торбичка с пари , която всъщност е капаче за часовника. Имам си и червено колие с висулка чорапче, което пасва идеално на новия ми червен пуловер. Утре имам среща с две приятелки и ще се скипря с тях.

# 103
Донси , да така е - не всички сме перфектни, но се стараем да изглежда добре направеното. Момичетата, които правят майсторски оформяне на бродерия (без значение дали ще е в рамка, като банер, торбичка, висулка или друг вид украса) се броят сигурно на пръсти. Другите - като мен се опитваме да "прикрием следите си" от това, че сме неопитни и недостатъчно сръчни. Това е като да направиш стиропорена играчка и да не прикриеш разреза и подпъхванията с ширит.
Пак казвам - не съм претенциозна и до сега не съм казвала, че не ми харесва нещо. Случвало ми се е да получа подарък не до там изпипзн, но много, много си го харесвам, защото се вижда, че човека се е опитвал да го направи - опъвал, прикривал, дърпал, лепил.....става ти милно от старанието и подаръка съответно предизвиква у теб мила и нежна усмивка и ти е свиден.
Сега казах, че не ми харесва, защото наистина е така, но без лоши чувства, а като съвет. Аз благодарение на вашите съвети се научих да правя първо картички, после играчки, а най-първо Hug да бродирам кръстчета. Имам се за късметлийка, че намерих форума и всички вас Heart Eyes
 Бонели сама ще реши дали да приеме съветите.
Аз не се чувствам обидена или пренерегната, че отворчето е криво. Не ми хареса, казах го и дадох съвет. Та нали чрез съвети и поправки се учим да бъдем по-добри?! Съветвам и децата си, когато направят нещо грешно или не добро. Сигурна съм, че ти също Peace
  Примера ти с мерцедеса не е на място в случая и мен лично ме навява на "На подарен кон зъбите не се гледат." Ами то в такъв случай се обесмисля целта на игрите - да направим нещо, с което да зарадваме и усмихнем непознат човек!
  Поне за мен подготвянето на подарък специално за някого е много по-трепкаво и сърдечно, отколкото да получа.
  Мисля, че е безмислено да се коментира повече. Всеки сам решава от къде и от какво да се поучи.
  Благодавя на всички, които споделиха мнения     bouquet. Донси , благодаря и на теб Hug....и в никакъв случай не се опитвам да те убедя в моята гледна точка. Просто споделих и дадох съвет. Hug

Отивам в другата тема да си покажа готовия Дядо Коледа Flutter

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 10:44 от didida

# 104
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Като ще се изповядваме и аз да кажа - аз лично не мога да реша как се възприемат подаръците ми от другарчетата, но като ми звънна еминав когато получи подаръка си за РД звучеше точно така както исках да звучи - щастлива. Аз бях два пъти повече щастлива от това.
 Дано на всички мои другарчета съм доставила същото приятно усещане.  Praynig

А съм "грешна" към другарчето ми от коледната игра - лудо влюбена  Embarassed Оказва се, линията на шоколадницата ми е фирменият надпис на картона, който надпис би следвало да съм изрязала. Но ...  ooooh! село, село - кой да знае. http://media.snimka.bg/s1/2962/032167764.jpg?r=0  Ползвам нейната снимка за покажа "резила си".  Embarassed
Надявам се, обаче другото да е наред  Praynig и това да ми е кусура.

Имам гоблени, който са ми подарени и не съм ушила - напр. Парижкият пазар. Всеки път като го видя някъде на снимка на гоблена си мисля, че е крайно време да уважа момичетата за този им жест. Но само като го видя и ме е страх - ефекта му се постига с много тежък труд. Че и Бистрото си купих покрай него.  ooooh! Но ще ги ушия  Peace Обещавам! 

А всичко което имам от форума си го харесвам - дори една фея от Носферата ми е на нощното шкафче - сутрин да ме ръси с късмет, а голият мъж е над леглото ми - да заспивам по леко или да се разгорещявам по-бързо Twisted Evil.

Имам едно "неприятно усещане" от един подарък, но и него си го уших - китка е все пак.

Общи условия

Активация на акаунт