СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 3

• 101 863
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Моля за информация коя смяна този срок са учениците от 5, 6 , 7 клас?

# 556
  • София
Моля за информация коя смяна този срок са учениците от 5, 6 , 7 клас?
5-ти и 7-ми клас първи срок са първа смяна, а 6-ти клас - втора.

# 557
Благодаря ти, Master за бързия отговор   bouquet

# 558
# 559
# 560
  • София
Много успехи на ученците и техните учители!

Моят петокласник пък много се радва на баджа си /още едно положително нововъведение/ Simple Smile

Бихте ли споделили как се справят осмокласниците в англиийските паралелки, които са в с високо ниво по езика. Не им ли е много скучно в часовете?

# 561
  • София
Скучно им е и си губят навиците за учене! После в 9-ти клас учителите се оплакват точно от това. Поне такъв е моят опит. Сега ме е яд, че избрахме този вариант, но ние търсихме точния учител по математика…

# 562

Страхотно, само дето на децата са им казали, че за сега ще си учат в старите стаи, който искал да види новите да бил отишъл на  откриването.

А идеята с баджовете е чудесна, но трябва и да се използват за нещо, например да ги носят, някой да ги проверява.

Съжалявам, че не звуча в общия положителен тон на темата, но поне разбрах, защо децата така се запалват по математиката в СМГ, просто контраста между прекрасните учители по математика и някои други неща е огромен.

# 563
  • София
Сега ме е яд, че избрахме този вариант, но ние търсихме точния учител по математика…
Mryn, не съжалявай - Караджова струва в пъти повече от Тодорова. И в немската паралелка се получава същия ефект с навиците за учене. Просто децата влизат във възраст, в която фокусът към училищните задължения се разсейва.

# 564
  • София
Когато бях ученичка, такава езикова година имаше само в езиковите гимназии. После въведоха и в СМГ. Тогава може и да е била добра идея, но сега, при този разцвет на школи и уроци за ранно чуждоезиково обучение, мисля, че е не само излишна, ами и вредна. Още повече, че СМГ, в качеството на общинско училище, не може и много да лавира с учебната програма. Жалко.

Колкото до положителния тон на темата, мога само да се присъединя към него. Дълго се колебахме накъде да поемем след 4-ти клас, но засега няма и ден, в който да не съм се зарадвала на избора ни.

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 14:45 от Prizma

# 565
На сина ми му е скучно в училище и на всички ни беше ясно предварително, че ще бъде така. Но и ние търсехме правилното училище + правилния учител по математика. В това отношение сме единодушни, че сме на вярното място и във вярната паралелка, защото немската паралелка на този випуск (както и две от английските) нямат късмет с преподавателя по математика тази година. 
За съжаление, системата не позволява гъвкавост по отношение на съдържанието и темпото на обучение и това е причината по-голямата част от осмокласниците да дремят цяла година.
Не ми харесва и това, че реално вторият чужд език не е избираем. Това, че при записването сме писали някакво желание, няма значение, защото в 9-ти клас една паралелка започва да учи руски, а всички останали - немски. А това може да се направи по друг начин.
Наясно сме също, че по български ще трябва да заложим на извънкласна подготовка, защото това е доста слабо звено в училището. След доста сериозно сондиране на мнения, стигнахме до извода, че този випуск няма да има късмет с учител по български, което е жалко.
Все пак, догодина нещата ще станат сериозни и на децата ще им се наложи да си седнат на четирибуквията и да си припомнят как се учи. Ще влязат сериозни учители и по химия, и по физика... и по математика ще ги напънат на макс.

# 566
  • София
Какви всъщност предмети се изучават в СМГ в осми клас?

# 567
  • София
Ирина, тук можеш да видиш седмичната програма в ПЧМГ. Предполагам в СМГ е сходна.

http://www.parvamatematicheska.com/pdf/prog2014-1/8.pdf

Много са часовете по езика, много - по 4-5 учебни часа на ден. Всикчо останало е за цвят.

# 568

За седмицата - 18 часа ЧЕ; 2 часа БЕЛ; 2 часа литература; 6 часа математика; 2 часа ФВ и по един: ИТ, рисуване, музика и час на класа.

# 569
  • София
За седмицата - 18 часа ЧЕ; 2 часа БЕЛ; 2 часа литература; 6 часа математика; 2 часа ФВ и по един: ИТ, рисуване, музика и час на класа.
Мерси.
На мен програмата ми се струва страхотна. Децата харесват ли я?

А каква е горе-долу програмата от девети клас нагоре?

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 19:24 от *Ирина*

Общи условия

Активация на акаунт