СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 3

• 101 814
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
SZA ,няма за какво да се извиняваш.
Напълно те разбирам.
Всеки родител се чуди дали детето му ще попадне в правилното за него училище.
Аз просто исках да те успокоя, че по отношение на организацията и справянето според мен няма за какво да се притесняваш.
При Златилов се готви и моя син. Мисля, че и той ще потвърди моите думи. Peace

# 601
  • София
Обновен и освежен вестник СМГ излиза отново, с интересен поглед от вътре върху училищния живот, представен с чудесно чувство за хумор: http://vestniksmg.com/wp-content/uploads/2015/01/vestnikfinalonline.pdf

# 602
  • София
Обновен и освежен вестник СМГ излиза отново, с интересен поглед от вътре върху училищния живот, представен с чудесно чувство за хумор: http://vestniksmg.com/wp-content/uploads/2015/01/vestnikfinalonline.pdf

newsm10 Поздравления за авторите!
Най-после ще знаем какво се случва в СМГ. Wink А това "ДЕВЕТИМА СЕМЕГЕЙЦИ, КОИТО ЩЕ СРЕЩНЕТЕ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ (И ЕДИН, КОЙТО НЯМА)" просто... rotfImao

# 603
      Да, типовете семегейци и новогодишните обещания са чудесни попадения! Наистина ще знаем повече с този вестник... И малкото утешение за мамите -  да разберем: "Значи не само моето е такова..." Grinning

# 604
  • София
И вкъши СМГ-ецът го изчете от кора до кора. Само го слушах как се залива от смях.  Laughing

# 605
  • София
Здравейте, позволявам си да пиша в темата ви, без да имам ученик в СМГ, тъй като една от опциите, които разглеждаме е детето да кандидатства в СМГ след 4-ти клас (сега е в 4-ти).

Ще съм благодарна да споделите мнения за учителите, които ще поемат випуска на 5-токласници догодина - както по математика, така и по БЕЛ и език. Също така много силно ме интересува какво е нивото на подготовката в периода 5-7ми клас и по БЕЛ и чуждия език, тъй като това ще е фактор дали да изберем това училище (ако приемат детето, разбира се). Остава ли време на децата да се занимават с извънкласни занимания като допълнителни езици и спортове извън училището или е немислимо натоварване?

Много благодаря предварително, може и на лично съобщение да ми пишете ако това е по-удобно.

Силве, знам, че Стоев води поне два класа 12кл математика в момента (но не съм сигурна дали ще вземе 5 кл) и мисля, че Баладжанова - БЕЛ (за нея съм чела чудесни отзиви). Така, както описваш Гого, едва ли натоварването ще му е проблем. Поне при Ради не се наложи да спрем нищо странично (реално му се увеличиха извънкласните в този период). За англ. език в СМГ 5-7кл - забрави:), но като цяло мога да кажа само добри неща и за обучението, и за атмосферата в класа.
Тази година мат. школата е през седмицата. Миналата година беше в събота.

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 21:40 от Iva_D

# 606
Записвам се, за да ви следя лесно.

Скрит текст:
Моля, не ме гонете - просто няма бивш СМГ-ец.  Mr. Green Много си го обичам това училище.

Поздравления за LOOP победата (аз също гласувах малко) - страхотни сте. Като прочетох какво сте направили, си мисля, че няма кауза, която да ви спре. Това ме накара и да се запиша - имам някои, как да ги нарека - примерно нестандартни идеи, за да стане СМГ още по-добре училище за максимум от учениците си. На първо четене са наистина идиотски. Имам нужда да ги обсъдя с някого. Дали това е точното място?  newsm78

Втората причина е по-егоситична.
Малко предистория - идеалният вариант за щерката беше да учи СМГ с френски (както повечето деца учи АЕ на курсове и е напред с материала). Обаче от 25 години такова животно няма. И избра избра ФЕ. Не съжалявам, учи нов език "без отвращение". Но там нивото на МАТ е потресаващо ниско - решават до ниво А на задачите #Crazy. Затова се опитвам да скъся дистанцията - естествено знам, че не мога да наваксвам, но ще ми е полезно да знам какъв материал изучават допълнително като теми. Наясно съм, че решават по-трудни задачи по "стан дартния материал". Интересуваме (ако някой знае), какво учат допълнително. Спомням си, че в 8 клас ние учехме теория на числата и индукция. Какво учат сега?
Между нас казано, задачата е трудна, но решение дебне отвсякъде.  hahaha

# 607
  • София
biborana, със сигурност някои по-добре от мен ще знае, аз спрях да питам "какво учите по математика" доста отдавна. Embarassed Но не е ли по-добре да се заинтересувате по каква програма учат във Франция, а не в СМГ, както и какви са изискванията за там и на това да наблегнете. Вероятно дъщеря ти иска да учи във Франция или Швейцария. Peace Има известно разминаване в учебните планове в различните страни и дори семегейците, които си мислят, че няма как нещо да не са учили, може да бъдат изненадани, ако не са проучили добре. Wink Наскоро разглеждах един университет в Швейцария, имат изпит по математика, има и тематичен план за изпита. Но при нас отпадна варианта с кандидатстване във Франция или Швейцария поради причината, че в СМГ френски няма, а ученето на френски или по скоро научаването му на необходимо за кандидатстване ниво, се оказа мисия невъзможна (поне за моя семегеец). Sad

# 608
Някой може ли да ми каже кога е приемното време (ден и час) на директора (Антони Стянов) на СМГ?

# 609
Mamamilk,
благодаря. Идеята е добра.
Дано по-бързо се ориентира за специалност, за да започна проучването. (а как ще се справя с термините по МАТ на френски, ще му мисля, когато му дойде времето.)

# 610
Дами, знете ли дали учениците на СМГ имат някаква застраховка за 2015?

# 611
Дами, знете ли дали учениците на СМГ имат някаква застраховка за 2015?

Щерката -  5 клас - беше споменала, че са им събирали пари за застраховка в училище. Баткото-9 клас- нищо не е споделил,  newsm78, но той е над подобни неща.

# 612
Мисля, че всички са застраховани, но всеки клас решава самостоятелно към кого и с какъв пакет да се застрахова. На нас ни събтраха по 5 лв., което беше по-разширен пакет от традиционния.

# 613
  • София
Моята дъщеря е в 5клас и събираха по 4лв. за застраховки.

# 614

Общи условия

Активация на акаунт