СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 3

• 101 892
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Една приятелка с двама СМГ-ци - настоящ и бивщ казва, че освен Баладжанова май на друг да учи децата ни на БЕЛ да не разчитаме. Дано не е права!
И Велкова.
Е, все пак две си е нещо! Само дето нашият набор може само да мечтае за тях ......

# 136
Една приятелка с двама СМГ-ци - настоящ и бивщ казва, че освен Баладжанова май на друг да учи децата ни на БЕЛ да не разчитаме. Дано не е права!
И Велкова.

А Полименова ?
Ще се въздържа.

# 137
И защо да се въздържаме?
Заради претенциите на госпожата или от възпитание?
Полименова е едно от доказателствата, че БЕЛ в СМГ не се учи!

(личен опит)

# 138
  • София
Блгаодаря за мненията. Като майка на бъдещ петокласник, доста отрезвителни  hahaha

# 139
Настоящите петокласници/ измествам малко темата от горен курс/ имаха прекрасен учител тази година, който за съжаление е бил по заместване и догодина се връща титуляра, чието име не зная.
Преподаваше им Юлияна Пипкова.

# 140
  • България, София
Заместник директорът - Николай Иванов.
От трън, та на глог  ooooh!

Миналата година пое само за една година тогавашния 8Б клас, явно е някаква практика да взема
един осми клас, за да си попълва часовете.
Тази година (осми клас) също води само една паралелка - явно такава е практиката. Преходът от Велкова към Иванов е ... болезнен.
Приемаме го като жизнен опит и школа по разшряване на мирогледа и се надяваме, че една липсваща година по БЕЛ не е проблем. Ще наваксат децата, умни са.

# 141
  • София
Полименова е едно от доказателствата, че БЕЛ в СМГ не се учи!

(личен опит)

Това е грозно изказване. Не познавам госпожата, както не познавам и повечето останали, но да си правиш извод за нещо само от един човек на фона на няколко други добри преподаватели по същия предмет е смехотворно.

# 142
  • София
но да си правиш извод за нещо само от един човек на фона на няколко други добри преподаватели по същия предмет е смехотворно.

Обаче ако човек (всъщност говорим за няколко паралелки или цял випуск) попадне на такъв преподавател и се очертава години наред да се компенсират прпоуските с частни уроци, нещата не изглеждат добре.
Втемата стана ясно, че има няколко преподаватели /2-ма - 3-ма  Rolling Eyes/, които са от онези преподаватели, за които се казва, че добрите преподаватели правят доброто образование. Но проблемът, ако не си при тях, си остава сериозен, нали ?!

Последна редакция: чт, 12 юни 2014, 09:35 от Prizma

# 143
  • Sofia
Обаче ако човек (всъщност говорим за няколко паралелки или цял випуск) попадне на такъв преподавател и се очертава години наред да се компенсират прпоуските с частни уроци, нещата не изглеждат добре.
Втемата стана ясно, че има няколко преподавателя /2-ма - 3-ма  Rolling Eyes/, които са от онези преподаватели, за които се казва, че добрите преподаватели правят доброто образование. Но проблемът, ако не си при тях, си остава сериозен, нали ?!
Определено проблемът звучи сериозно, но пък мнението за учителите е много субективно. Може и да се преувеличава проблема. Имаше негативни отзиви за един от преподавателите по БЕЛ в СМГ / заради нестандартния подход/, но се оказа, че има деца на които е преподавал, и са изкарали мн.добри оценки по БЕЛ в 7 кл. без да ходят на курсове и уроци.
 Всъщност в никое училище няма гаранция, че учителите ще бъдат перфектни.
 Иначе детето ми е направило избора си за училище и сме наясно с всички плюсове и минуси на СМГ. Сега е важно да успее да се пребори и да бъде приет.

# 144
Определено проблемът звучи сериозно, но пък мнението за учителите е много субективно. Може и да се преувеличава проблема. Имаше негативни отзиви за един от преподавателите по БЕЛ в СМГ / заради нестандартния подход/, но се оказа, че има деца на които е преподавал, и са изкарали мн.добри оценки по БЕЛ в 7 кл. без да ходят на курсове и уроци.
 Всъщност в никое училище няма гаранция, че учителите ще бъдат перфектни.
 Иначе детето ми е направило избора си за училище и сме наясно с всички плюсове и минуси на СМГ. Сега е важно да успее да се пребори и да бъде приет.

Може би имаш предвид Людмил Попов. Много родители наистина се оплакваха от него, защото не преподавал на децата така, както те очакват да се преподава. На мен обаче той много ми харесва и смятам, че е супер даскал. Преподава раздвижено и нестандартно, стимулира децата да мислят и да изразяват мнението си, държи на правопис. Все неща, които аз харесвам и искам да се случват на детето ми в час по БЕЛ. Та явно отзивите са нещо субективно. Освен това наистина след 7 клас противниците му замлъкнаха. Та явно добре си преподава човекът.

Не познавам учителите, които се одумват тук, но на база на опита ми с един учител предполагам, че отчасти причината за лошите отзиви може да е също така субективна.

# 145
  • София
Да, отзивите са субективни. Но пък как добре те се обединяват около имена като това на Велкова, Баладжанова и Пипкова /за която и аз от моя позната чух отлични отзиви/. И същевременно има имена /не непременно по БЕЛ/, за които не съм попадала на нито един положителен коментар.
Така че субективизъм има, но да не пренебрегваме и реалностите.

# 146
  • България, София
Да, отзивите са субективни. Но пък как добре те се обединяват около имена като това на Велкова, Баладжанова и Пипкова
Винаги има субективизъм и затова много внимавам за автора, когато чета ...  Wink
Точно Велкова скоро един родител я определи като "посредствена" ...
Вероятно нейната цел не е да провокира мислене и да преподава нестандартно, но децата покриват в много голяма степен материала. Когато говорим за 7 клас и безумията (извинете!), които учат, мен ме устройва напълно.

# 147
  • София
Определено много полезна дискусия! И то не в посока конкретни имена на преподаватели, а по отношение разнообразието от родителски изисквания, критерии и очаквания.

# 148
Ако имах възможност да избирам, бих предпочела г-жа Силвия Велкова в периода 5-7 клас. Точно заради "посредствеността" , защото тази посредственост може и да е умишлена поради безумията, които се учат и се изискват като знания от учениците. Само при такъв преподавател бих си спестила курсове по БЕЛ.
За по-горен курс бих предпочела нестандартния Л.Попов.

А, да и едно много важно изискване към някои други преподаватели по БЕЛ: По-честичко да посещават часовете си, особено в 12-ти клас или поне да им намират заместници. Grinning

Последна редакция: чт, 12 юни 2014, 11:50 от Фран Джонсън

# 149
При тези отзиви за обучението по БЕЛ, незнам защо не задържаха качествен преподавател като г-жа Пипкова.
В тази връзка, някакви отзиви за г-жа Джонева?

Общи условия

Активация на акаунт