Проблем с избора на име

• 5 303
  • 58
  •   1
Отговори
# 45
Племенницата на мъжа ми е кръстена на баба си Пенка и се казва Патрисия

# 46
някакъв си озверепял от глад гълъб,

Joy Joy hahaha smile3532

Племенницата на мъжа ми е кръстена на баба си Пенка и се казва Патрисия
Ужас и безумие, също като кифлата Венета Райкова, която кръсти сина си Патрик. Българче с такова име е смешно и нелепо.
Патрисия приемам да се казва само ако някой от родителите е наистина чужденец, а иначе е просто ридикюлъз.

# 47
Сега ако кажете, че и това не става... Laughing Предлагам да приключим вече темата за гълъба, съмнявам се проблемът на авторката да се състои точно в това.  Simple Smile

# 48
Аз пък не мога да разбера как може да има все още хора, които кръщават децата си на баби и дядовци, това за мен е пълна глупост! А това с двете имена е една такава...странна мода и винаги се сещам за: Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче.

# 49
Или Жак Елиасен Франсоа - Мари Паганел:) една от любимите ми книги като дете беше;)

# 50
  • София
Аз сигурно съм единствената, която харесва повече Пенка, пред Памела, Паулина и Патрисия. И трите изредени имена не мога да ги гледам, Пенка ми е много по хубаво.
От края, където са родителите слагат окончание ка, но харесвам и вариантите Пена, Дина, Дона.
Иначе харесвам Петя и Пламена.
За момче Пейо, Пламен, Петър.
Сестра ми е Петя, кръстена на дядо Петко. Дядо ми не искал името му да се дава на момиче(аз съм кръстена на жена му, свекървата), но баща ми в крайна сметка я записал на него, че да не иаже след години, че няма нито едно име. Майка ми искала Пламена, баща ми редял Правда, Победа и т.н. Леля ми накрая отсякла Петя и спрели да се карат.
И тя си го харесва, даже дядо ми, докато беше жив много не си отразяваше четирите внучки(на леля ми щерките), но все пак се виждаше чат пат, че обръща една идея повече внимание на сестра ми. Казваше и по 2-3 думи след Здрасти. Другите три си оставахме само с поздрав и чао  Laughing

# 51
# 52
  • Сопот, Пловдив
А това с двете имена е една такава...странна мода и винаги се сещам за: Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче.

А може идеята да е точно така да звучи името.  Grinning

# 53
  • София
Паола ми харесва най-много с п, макар да си падам по българските имена. Патриция също. Преслава и Пресияна нещо не са по вкуса ми. Не се сещам за хубаво българско цветно име с п, а много съм мислила за такова. Нямам нищо против дословното кръщаване на баба/дядо, стига да е хубаво името и такова да е волята на двамата родители. Имаш още твърде много време. Дори и пола още не се знае. Може пък да е момченце, може пък таткото да размисли. Примерно, питай го колко дами около вашата възраст и по-млади познава с името Пенка и как би реагирал ако при запознанство, момиче се представи като Пенка. Дори се замислям дали не е пързалка темата.

абе що всички разсъждавате така? Пенка е българско име и при всички положения поне според мен е по-хубаво от изгъци като Паулета, Преслава, Пресияна и тям подобни.

Аз имах някога гадже Павлина, добре, че жена ми не чете тука, та то също е хубаво име.

Преслава и Пресияна (Преслав и Пресиян) са стари български имена, аз не бих ги определила като изгъзици Simple Smile виж за Паулета и подобни съм съгласна.

Аз лично във вашия случай бих се спряла на Пресияна (хем буквата "П" хем фонетично звучи като Невяна Simple Smile ). На ме хич не би ми било приятно да съобразявам името с изискванията и прищевките на родата  Confused

# 54
Не съм споменавала нищо за Паулета, но да уточня - не ми харесва.
Не ми харесват тона и уклона в последните страници, но това вече го намекнах.

# 55
Че толкова ли е сложно?

# 56
Пресияна или Персиян са най-удачния избор според мен . Единственото женско има с П, което харесвам е Петя . Патрисия е хубаво, но с българска фамилия навярно няма да звучи добре .

# 57
Повръща ми се от Патриция, Преслава, Пресияна и тн. Предлагам Павлина , Пламена, Полина,Поля, дори Петя.
За момче Петър и Павел.

# 58
абе що всички разсъждавате така? Пенка е българско име и при всички положения поне според мен е по-хубаво от изгъци като Паулета, Преслава, Пресияна и тям подобни.
Преслава и Пресияна също са български имена и в никакъв случай не са изгъзици  Rolling Eyes
Велики Преслав е столицата на Първата Българската държава, а хан Пресиян е български владетел, баща на княз Борис I.
Ти все едно каза "Иван е българско име, а не като изгъзицата Аспарух"  Joy

А Паулета е име на мъж. Футболист. И това му е фамилията  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт