ДУБАЙ 4

• 61 467
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Можело, на изхода при офисите на рентакар.
И на другия ден като си я заредиш ти взимало изхабеното отгоре, поне така аз разбрах.
Но къде и как се зарежда...

Можете да зареждате картите на гишетата в метростанциите. Казвате на служителя каква сума искате да ви вкара и плащате. И да ви взима и да не ви взима изхабеното отгоре- пак няма да ви вземе повече от 14 дирхама. Ние си купихме картите първия ден, след това зареждахме на ден по 10 или 15 дирхама макс, а предпоследния ден дори не зареждахме- имахме останали.

# 196

Някой да не е гледал "Титаник" тази вечер?  hahaha Съжалявам за спама, но не се сдъжах  Mr. Green

Laughing Догодина като го дават и пак ще го гледам  hahaha

Roje и другите запознати, като казвате, че в Дубай е по-изгодно да се обменя валутата, т.е. най-добре в моловете, каква валута е препоръчително да си носим? Евро ли, долари ли? И все пак тъй като заплатите ни са в лева, а после купуваме или евро, ли долари, после отново превалутиране в Дубай...., не излиза ли в крайна сметка еднаква като цена обмяната? Аз мислех да обменям пак в чейнча на Графа, до пазарчето, а сега ме озадачихте, че не е изгодно....newsm78

Щатски долари. Курсът е фиксиран. Може да обменяте навсякъде- молове и метростанции (курс между 3.64 и 3.66 дирхама за $1), хотели и летища (курс 3.60 дирхама за $1). Таксата за смяна е 2 дирхама, без значение от сумата. В момента щатският долар е с по-нисък курс, което означава повече долари за левове и повече дирхами за долари  Peace

# 197
  • София

Щатски долари. Курсът е фиксиран. Може да обменяте навсякъде- молове и метростанции (курс между 3.64 и 3.66 дирхама за $1), хотели и летища (курс 3.60 дирхама за $1). Таксата за смяна е 2 дирхама, без значение от сумата. В момента щатският долар е с по-нисък курс, което означава повече долари за левове и повече дирхами за долари  Peace

Благодаря! Hug

# 198
  • София - Бургас
Здравейте и от мен! Hug
Завърнахме се от 7 – дневния ни престой в Дубай!
Едва ли ще напиша нещо по – различно от досега изписаното в тези 4 теми...Simple Smile Но, все пак се чувствам длъжна да споделя, а и от благодарност към вас, които много ми помагахте и към всеки, който е написал дори ред в тези 4 теми до тук!
Благодаря на всички ви!:)

Ден 1: И така, първият ни ден бе заминавене от Истанбул и полет до Дубай. Кацнахме рано стринта, местно време 8:20 часа. Много бързо се предвижихме към паспортен контрол, където сканират зениците. Четох, че това е първото нещо, което трябва да се направи, за да няма лутане из летищенто. Еми лутане не може да има, просто защото това е наистина първото нещо, към което пътят те води, няма другаде накъде...Simple Smile Първо е паспортен контрол. Макар да беше Нова година и дата 29/12/2013, противно на очкванията ми нямаше тълпи, навалици, както се стресирах предварително. Беше много спокойно,  сякаш не е НГ, а обикновен ден. Бяхме първите на опашка  при паспортен контрол и преминахме много бързо. Една приятелка ми беше казала, че правят Мархаба посрещане срещу 40 евро на човек, което включва  - извикване на пътниците от табла, на които ти пише името, преминаване на паспортен контрол без да чакаш опашка и трансфер до хотела...доста се колебах, защото знаех, че е НГ и ще бъде натоварено, а бяхме и с малко дете. Добре че не платих тази глупост, щях да се „набутам” с 120 евро за нищо. Опашка нямаше, бързо преминахме, бързо се ориентирахме, метрото е на място веднага след излизане от  летището. Взехме си Силвър карти и без прекачване за около 30 мин. Бяхме на нашата спирка Шараф ДЖ при Новотел Ал Барша 4*! За картите платихме по 20 дирхама, като заряда на ден е по 15 / първоначално само плащаш 20, заради самата пластика за която взимат по 5 дирхама/. Още същия ден изразходихме парите от картата, защото след настаняването в хотел ни, веднага тръгнахме към Мадинат Джумейра.  Настаняването ни също премина бързо, без чакане и макар да пишеше настаняване в 14,00 часа, ни настинаха още когато пристигнахме. Хотелът е страхотен, свети от чистота, огромен и просторен, чисто нов, открит едва през м. Декември и си личи, че базата е наистина чисто нова. Много приятен и комфортен, луксозен, а от стаята ни имахме честта да се любуваме на невероятната гледка от велечествения Бурдж Ал Араб, който се извсяваше пред нас. Това си беше чист бонус, тъй като знам, че за хубава гледка се доплаща, е не доплатихе нищо – късметлии...Simple Smile Неприятният момент бе, че при настаняването ни поискаха по 200 дирхама на ден за депозит, т.е 1200 дирхама на семейство, което ние не знаехме и естествено се шокирахме, защото не бяхме подготвени. Хотелът ни бе букнат от агенция и не бяхме предупредени за това. Опитах се да говоря с рецепциониста и да обещая, че ще сме коректни, но след леки преговори не успях да го убедя. Просто каза . задължително е и е политика на хотела, нямаше измъкване. Взеха ни на сем. По 1000 дирхама за престоя. Това малко ни обезпокои, защото това са много пари, които ще ни върнат, разбира се, но като напуснем хотела, а това е последният ден, в който тръгваме. Все пак тези паричеки сме ги приготвили да си ги харчем в Дубай, а не да ги връщаме в България, нали!!!  Както и да е, това е както се казва – „бял кахър”, опривихме се .
Мадинат джумейра много ни хареса. Минахме по пазарчето, разглеждахме сувенири, времето беше невероятно приятно, слънчево и топличко. Снимахме се, много се снимахам )) и си платихме разходка с арба, за която трябваше да чакаме ред около 1 час. Е, не бе проблем. Бързо се ориентирахме и седнахме да обядваме буквално пред Бурдж Ал Араб. Попаднахме и на сервитьор – българин, който беше толкова любезен и усмихнат , и с радост ни разказваше за престоя си в Дубай, работата, някои обичай, къде – какво да видим и т.н. Момчето си заслужи порядъчен бакшиш – страхотен! Разходката – думи нямам, трябва да си изживее...прелест...
След прелестната разходка се отправихме към Дубай Мол, където в 17:30 имахме резервация, направена през интернет за кулата бурдж Халифа. Добре, че предварително я бяхме направили, защото на място първо имаше голяма опашка, второ нямаше билети за същия ден. Продаваха напред за следващи дни...Лудница, имаше много народ, а Дубай Мол – огромен, няма обикаляне...разстоянията действиетелно са мащабни и е много уморително, просто от прелест и красота нищо не усещаш – нито умора, нито време...Изкачихме се за 1 час, точно по залез слънце на 124- тия етаж да се полюбуваме на Дубай от високо – какво да кажа – впечатляващо, то просто трябва да се види...на слизане, разбира се погледахме и послушахме пеещите фонтани. Да седнеш на заведение бе абсурд, тук НГ си оказа влияние – беше фул, нито един от 6 те ни дни не успяхме да се доберем до маса, за да вечеряме или пием по кафе и да гледаме фонтаните, но нищо и на крак става ...
В близост до хотела ни има страхотен ресторант, котой също бе винаги пълен, но намирахме маса, където да вечеряме. От веригата Голден Форк е, отядохме се на морски деликатеси – скариди, миди, риби, лобстери, мммм беше фантастично. Харесахме си ресторанта и всяка вечер там вечеряхме, бе непосредствено до хотела ни, удобен и практичен!

Ден 2: Ден 2 бе планиран за ходене по стъпките на Биг бус, само че с метро, не с Биг Буса. Имахме достатъчно време да обиколим всичко, но на по – достъпна цена, не тази която бе много висока с Биг Буса. Автобусът е практичен, но за хора които са за кратко време 3 или 4 нощувки и трябва буквално за ден – два да разгледат всичко. Ние имахме време и си взехме просто една карта с маршрута на Биг бус  и следяхме спирките до които си ходихме сами. Беше много лесно и много по – евтино!   Така стигнахме до огромен парк за деца, където имаше шоу с птици, увеселителни атракциони и огромна залена площадка за пикник, пълно с палми и зеленина, място хем за отмора, хем за забава за децата. Входът бе само 5 дирхама. Стигнахме и до морето, ъдето си почивахме и се наслаждавахме на ситния, бял пясък...Угодихме на детето и поехме към следващата спирка за пазара в Дейра и златния пазар. Разгледахме ги, купувахме сувенири, пазарихме се, беше голям майтап, шоу...забавно беше много, отвсякъде изскачаха търговци да ни предлагат „маркови” чанти, часовници и какво ли не...ходихме с тях, качваха ни по едни стаи, заключваха ни, пазарувахме, по едни стълби, отвори, всеки те дърпа и води насам – натам без да знаеш къде отиваш, но в същото време тръгваш след тях и буквално се унасяш  в забава и интерес...След като се измъкнахме стабилно напазарували се отправихме към метро спирката за да отидем и до Дейра Сити Център. Просто беше на картата, обозначена от Биг бус и нямаше как да пропуснем и тази спирка. Наподобяващо Мол, а май и Мол с кина и т.н разгледахме поредния шопинг център. Хапнахме в „нашето” ресторантче и решихме да се поглезим с нощно къпане в басейна, който предлагаше хотела. Два басейна детски с 30 градусова вода и по – голям с тампература на водата от 28 градуса разпуснахме в студената нощ...

Ден 3: Един не по – малко величествен и великолепен ден. Денят на новогодишната нощ, а преди  нея – Дубай Марина. Стигнахме до Дубай Марина с такси, защото беше много близо до хотела ни. Освен това често ползвахме и такси, евтино е и като разделим на 2 /защото бяхме две семейства/, ни излизаше много изгодно. Дори имаше дни където с метрото ни бе по – скъпо  отколкото с такси...Да хванеш такси в Дубай никак не е трудно, те са навсякъде. Не сме чакали през целия ни престой и 1 минута за такси. Просто в момента в който решевахме, че ни трябва такси веднага пред погледа ти се вижда такова...Дубай Марина – много ни харасах. Целия ден изкарахме тук в разходки, почивки, кафета и снимане на небостъргачите. Качихме се и на водно такси, с което отидохме допоредния Мол – Марина Мол. Беше приятно, заради самото водно такси и пътешествието...Имахме закупени билети за круиз около палмата за 14,00 часа. Времето дойде и с арба ни превозиха до катамаран, на който се качихме за около 2 – часа разходка, която е неописуемеа...Пак казвам – трябва да се изживее, за да се почувства. Имаше диско музика, детето не спря да танцува и да подскача от кеф, сервираха ни  питиета и ядки по време на круиза и така стигнахме Атлантис Дъ Палм, пред който какво правихме???Simple Smile Еми, много снимки, разбира се Страхотно изживяване, това беше едно от най – хубавите неща, които сме правили в Дубай, беше много приятно и красиво...
На слизане от круиза попитахме за новогодишен круиз, но ни казаха че всико е фул и няма свободни места. Иначе струвал  200 дирхама с продължителност 4 часа за новогодишната нощ. Веднага съжалихме, но така е било писано, съдба...Имало е да преживяваме други тръпки и емоции...Simple Smile
Прибрахме са много за кратко в хотела, колкото да се преоблечем. Време за почивка почти нямаше, защото круиза трая до около 17 часа и се прибрахме късно. Предвижването до Буржд Халифа не бе трудно, да имаше тъпканица в метрото, но имаше и много полиция на всяка метро врата. Понеже бяхме с детето влязохме без проблем, а и мотрисите са на всеки 5 минути. Закъсняхме за Бурдж Халифа, стигнахме до нея, въпреки тълпите от народ. Беше лудница – да, но организирана лудница. Полиция на всеки метър, имам чувството че контрола беше колкото и туристите....хахаха, много народ. Е, направихме едно кръгче в Дубай Мол, но беше късно към 20,00 часа /бяхме закъснели, просто програмата не ни позволи да сме там по – рано/, а и бяхме с дете, нямаше как да виснем през фонтаните още от 16,00 часа, това е  безумие. Ако имаш резервирана маса и куверт – да, но всичко както се досещате отдавна всичко бе букнато. Та, минахме покрай паркинга с тълпата и отново излязохме от Дубай Мол. Мястото пред фонтаните е мираж, но ние не се отчаяхме...Времето бе топло, приятно за разходки и се върнахме на един паркинг, който бяхме набелязали на идване, където се вижда цялата кула в цялото и великолепие...Намерихме си и супер маркет, откъдето си закупихме енергийни напитки, чипс и лакомства. Ситуирахме се до една банка на завет  и седнахме на стълбите. Направихме си нещо като пикник в очакване на зарята...Вече беше около 21,00 - 22,00 чакането започна в игри, хапване, пийване и сладки приказки...Зарята бе великолепна, дум няма, предполагам сте гледали в Ю Тюб, нещо страхотно, но само за 7 мин., което малко ни отчая...толкова много чакане за 7 мин. Заря...Гледката бе страхотна, заслужаваше си, но само 7 мин...Cry
Прибрахме се в хотела, малко трудно. Защото народът беше адски много, опашките за метрото бяха километрични. Този път детето не ни спаси, предимство нямаше. На всяка опошка оплицията ни пращаше отзад, а само като погледнеш народа и се отчайваш. Решихме да повървим надолу към следваща метроспирка пеша с надеждата народът да епо – малко. Да, ама не, тълпата вървеше с нас...Пресякохме с народа булеварда и решихме да се връщаме нагоре пеша към Бурдж Халифа, спасения с метрото нямаше...Не питайте за детето – дума не мога да кажа, това е 7 годишно дете, което нито за миг не помрънка, не каза, че го болят краката, а нашите бяха надути от ходене...Да ни е жива и здрава, златна душичка си имаме, много добро момиченце си имаме. Е, татко и я поноси, разбира се, но се справихме отлично. Решихме, че ще хванем такси и в момента в който го казах, застанах на автобусна спирка близо да Бурдж Халифа и първото такси бе празно и незнайно защо ни подмина, но второто след него спря и ни качи. Буквално за 1 мин. Без опашки и тълпи и чакане хванахме такси. Таксиджията каза, че при Дубай Мол може би 10 000 души чакат за такси на опашки и може бе чак към 9,00 сутринта народът ще се оттегли...което е безумие, м/удругото оглеждах се, таксита имаше много и много празни коли се движеха. Не разбирам защо този народ чака на опашка, а не се предвижи просто 500 метра напред или назад, за да хванат от друго място такси. Наистина имаше си празни таксита и така за 50 дирхама се прибрахме около 2 часа в хотела ни. За наш късмет хотелът имаше и работеща дискотека, където естествено не пропуснахме да посетим. Пихме по едно питие, а се оказа и че барманът е върнал повече пари на съпруга ми. Хем пихме коктейли, хем с парички отгоре. Е, не ме съдете – не ги върнахме. Нова година е – аз го тълкувам така – ще ни върви на пари през цялата година, това си е знак..Wink. Това повдигана духа ни!!!
Макар да ни казаха, че от хотела при басейна на бара се е виждала заря около 20 мин. С гледка към Бурдж Ал Араб и палмата. Така се ядосахме и съжалихме, откъде да знаем...В хотела ни, нашия хотел на място щяхме да се насладим без да ходим, обикаляме, бутаме в тълпи от народ за 7 мин. Заря. Дето се вика от прозореза на стаята да бяхме я гледали щеше да е строхотна, много се ядосах и много съжалявах, че не знаех и нямах информация, че и на палмата и Бурд Ал Араб ще има заря, и то 20 минутна...ужас...шок, като разбрах много се разочаровах, но както вече казах така е било писано, имало е емоции да изживяваме и както казва съпругът ми да сме благодарни, че и това видяхме, има хора които не са и мечтали за това...Сега към днешна дата вече не съжалявам, защото при връшането ни в България разбрах, че зарята при Бурдж Халифа е била много по – мащабна и огромна, най – голямата в света и макар 7 – минутна участва за рекордите на Гинес. Миналата година най – голямата заря в света е била в Кувейт, но тази Дубайската ги минава...Гледах и клиповете на двете зари в Ю Тюб, е така е – вече не съжалявам...Wink

Ден 4: Програмата продължава. В този ден посещаваме Мол Емирейтс, ски пистата в мола, разглеждаме, след което се отправяме към палмата с метрото до дубай Марина и оттам с такси до Атлантис 5*! За съжаление монорелсовото влакче не работеше, така че продължихме с такси. Посетихме аквариума, разгледахме хотела, нащракахме се, позяпахме лъскави коли от класа на ламборджини, порше и лимузини и се отправихме към Дубай Мол, за да гледаме фонтаните. На всеки 30 мин има по 1 шоу на фонтан с музика, много време се чака, за да видиш тази прелест, но си струва и така се увлякохме, че неусетно стана 11 часа. Времето така лети...неусетно...Гледахме шоуто в продължение на няколко часа, а когато решихме да си тръгваме отново тълпи от народ тичаха по ескалаторите към метрото. То станало 11,30 ч и времето за последната мотриса наближило. Хванахме я, успяхме в последните 3-4 мин. Да се доберем до метрото. Добре че имахме пари в картата, защото имаше голяма опашка за зареждане на карти и билети и щяхме да изпуснем метрото...

Ден 5: Абу Даби и Ферари Уърд. Станахме по – раничко в този ден. Закусихме и се отправихме с метрото към Ин Батута, за да хванем автобус за Абу Даби. Чакахме около 20 мин и автобуса дойде в 8,20 часа. Билети можеше да закупим от охраната, която ни качваше в автобуса по 25 дирхама на човек или да заредим картите в метрото и с тях да се чекираме на автобусните апарати. Тук се минахме, защото напълнихме картите, а се оказа, че апаратите на автобуса не работят. Зато за по – сигурна на следнащите посетителли, които ще прочетат този пост, съветвам да си купят билет от шофьора. Освен това както споменах бяхме 2 семейства и ако се бяхме спазарили с такси /както направихме навръщане/ щеше дори да ни излезе по – евтино, защото делим таксито на 2, а то е към 150 дирхами. Аз като купя 3 билета по 25 ми излиза същото, само че повече неудобство с хващане на метро, чакане на рейс и т.н.../знаете удобството на таксито/;) Но нямаше как да знаем това предварително...така автобуса ни свали в Абу Даби и взехме такси до Шейх Заиед джамията. НЕОПИСУМА КРАСОТА, без думи съм, това е чудно място. Много чисто, много красиво с фонтани, мрамори, прелестен килим, лъщи от чистота, невероятни орнаменти от цветя по колоните и стените, чудни полилей с разноцветни кристали и камъни по тях, ограмни красоти...Преди да влезем ни дадоха абай с/у задграничен паспорт, който ни върнаха след като върнахме абаите. Около 1 час бе престоят ни, след което взехме такси до Ферари Лърд. Почакахме на опашка, влязохме и хоп първото нещо е да се наредим за най – бързото влакче в света. Такава опашка през живота си не бях виждала и не се бях редила да сега. Не знам и как склоних да го направя, учудих се от себе си. Може би защото вече се бях наредила с надеждата да минава бързо и като минах едва 1  от 10 колони с народ от яд и инат продължих да се редя. Не знаех, че съм способна на това търпение, какво търпение всъщност. На няколко пъти ме хвана яд, че чакам...но изчаках. 3 часа – без да проувеличавам, чаках 3 часа за около 1 минута возене на влак. Това още не мога да си го простя,  как можах...хахаха...Хората седяхо по земята, по перилата, какво няма това е безумие 3 часа...много народ и там. Съпругът ми с малката успяха да обиколят повече от половината от атракционите. Аз само две от тях – влакчето и един симулатор, за който чаках по нормално време – около 45 мин и трая 10 мин като продължителност. Имаше ледена пързалка и шоу програма, почивах там и се наслаждавах на кънкьорите. Посниахме изложените ферарита и вече бе станало 18 часа – време да си ходим. Още на изхода ни послещнаха таксиметрови шофьори, които си предлагаха услугите. Успяхме да се спазарим за ни върнат до Дубай само за 160 дирхама, а цената стартира от 200! Сигурно може и за по – малко, но за толкова ни стигнаха силите, пък и доволни от пазарлъка се отправихме към Дубай...

Ден 6: Нашият последен ден;( Мирикъл Гардън и Сафари. Взехме такси след закуска и ни закара точно да най – прекрасната градина, която съм виждала. Който не я е видял – определено е изпуснал. Срущу 25 дирхама вход влязохме в света от приказни цветя и форми. Станаха чудесни снимки. Пауни от цвета, такава красота, радост за очите, такова щастие и гъдел за окото и душата. Прелестно място, цветя от цветя, невероятно, много, много, много красива градина. Къще, водопади, фонтани, коли, и Бурдж Халифа от цветя – прелест. Трябва да се види, просто трябва да се види. Думите са малко и малки за този рай...След уморителна разходка и снимане, хапнахме сладолед и се отправихме към хотела, където в 15,30 часа имахме назначено сафари с взимане от хотела ни. Не успяхме много да си починем, точно влязохме в хотела, взехме по една връхна дреха и подранили от сафари фирмата ни се обадиха, че са в фоаието и ни чакат. Взехме по една връхна дреха и се отправихме към новото приключение. Срещу 125 дирхама ни трансферирахо от хотела до пустинята и обратно. Яздихме камили, наслаждавахме са на Бали Денс шоу, рисуваха ни с къна, хапнахме обилна вечеря и пушихме наргиле. Фантастична вечер, имаше и пазарлък отново, купихме си шалове, забулиха ни като арабки и се наслаждавахме на шоу спектакълът. Как не ми се тръгваше, като знам къде отивам, но...Свърши! Петешествието приключи благополучно, успешно, много позитивно заредени се прибрахне в България на 7- мия ни ден! Имахме и 1 ден в Истанбул, бързо за съжаление се върнахме в действителността. Сблъсъкът с циганията не закъсня още от първя миг, в който стъпихме в Истанбул. Всеки те ръга, бута в мръсното метро, викат мангалите, а ти като стресиран се чудиш какво е станало??? Те просто така си търгуват...влязохме в гнусното им мръсно метро и се казахме – от къде идваме и сега къде попаднахме...Нямаше кой да стане, да кавалерства, да направи място на малкото дете да седне, или на нас - 5 души с 5 огромни куфари, гледаха ни така сърдито и намръщено, много мрачни хора...Отидохме и на пазар до Капалъ чарши – е, както предусещате – бързо се върнахме в реалността. Приказката свърши! Но Благодаря, ограмно Благодаря на Вселената за сбъднатия сън, на Бог, че сбъдва мечтите ни и ни е дава толкова много...Благодаря и на вас, че ви има, че пишете, споделяте и помагате. Благодаря!  bouquet

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 22:42 от kaleia

# 199
Здравейте,
някой от върналите се тази година дали са си купували книгата с ваучерите? Искам да си купя ваучери Simple Smile

# 200
  • софия
Калея, радвам се, че толкова хубаво сте си изкарали.

Аз Истанбул си го обичам много, с все мрачните му хора и блъсканицата. И е доста по-чисто от тук.  Peace

# 201
  • София - Бургас
Zabravih da vi kaja che na tragvane popitah na informatsia dali mogat da ni vazstanoviat patite ot Silver Cards, tai kato imahme po 25 dirhama vav vsiaka ottiah i ni gi iztochia. Varnaha ni parichkite, no zadatjaha samite plastiki. kazvam za tezi koito imat poveche parichki v kartite da ne se pritesniavat, vazstanoviavat parichkite. ako si gi poiskate!

# 202
Здравейте!
Ето ме и мен сред плануващите да посетят приказния Дубай! Благодаря на всички ви за споделените изстории и разкази! Именно те ми вдъхнаха куража сами да си организираме пътуването Simple Smile И да започна с въпросите.... Simple Smile
Попрегледах темите...и като гледам пътуващите до Дубай през летните месеци са драстично по-малко, което е обяснимо  Wink
Аз съм си харесала датите 13. - 20.05  Thinking и съм доста топлолюбива, но дали не е прекалено горещо? Гледам среднодневните температури - 30-35гр., което си е ок, според мен. Вие как мислите? Да взимам ли билетите или да чакам октомври, ноември... newsm78

# 203
kaleia Peace Много хубав разказ! Как се казва този парк с атракциите за деца?
Да спомена все пак едно-две неща, за Мархаба Услугата по посрещане, ако се пристига на стария терминал, където кацат всички авиолинии, понякога се получава наистина голямо струпване и опашки на имиграционния контрол, така че за хора с малки деца, възрастни или трудно-подвижни хора не е толкова безмислена тази услуга, даже напротив. За Новия терминал където кацат само Емирейтс, наистина се минава по-бързо, въпреки, че и там се върви много пеш.

Относно такситата, по принцип ако се взимат от молове трябва да се редиш на обозначените за това опашки, не може просто да си излезеш пред мола и да си спреш такси. Имала съм такъв случай, при първата ми визита в Дубай на Wafi Mall, излязох пред мола (дори не беше и до входа му, а по надолу) за да си стопирам такси и се чудех защо минават празни таксита и никой не спира. После ми обясниха, какъв е реда. Вие явно сте имали късмет, че сте се отдалечили малко повечко предполагам от Дубай Мол и покрай автобусната спирка са минали свободни таксита.

Тiffany, температурите може и да ти изглеждат ок през май, но влажността се качва и реално ще ги усещаш като доста по-високи. Като отива човек с туристическа цел ще иска и навън да се поразходи и това хич няма да ти е на сърце в топлите месеци, повярвай ми  Simple Smile

# 204
Здравейте!Имам проблем с on-line резервацията за Бурдж Халифа.Аз съм с дебитна електронна Visa Card.Дали това е проблема и трябва картата задължително да е КРЕДИТНА?Някой знае ли или успял ли е да плати on-line с дебитна карта?

# 205
Здравейте!Имам проблем с on-line резервацията за Бурдж Халифа.Аз съм с дебитна електронна Visa Card.Дали това е проблема и трябва картата задължително да е КРЕДИТНА?Някой знае ли или успял ли е да плати on-line с дебитна карта?

Нашите билети ги платих с виза електрон, дебитна карта, без никакви проблеми Simple Smile  нещо друго е

# 206
  • Варна
Kaleia, много подробен разказ  Sunglasses . Радвам се, че сте си изкарали добре.

# 207
  • София - Бургас
AniSim  ooooh! ама че съм, вече забравих как се казва,  пускам снимка, дано ти говори нещо...А, ако видя карта на маршрута на Биг Бус, ще ви посоча спирката и мястото, сега така не се сещам... Hug

Ама нещо не ми се получава снимката...Children`s sity - така се казва паркът!

# 208
  • софия
Върнах се да чета старата тема, за да разбера някои подробности, но пак опирам до Роже  Rolling Eyes
Видях за автобус 8 от Мадинат до Марината и , че си писал 40 минути. На мен разстоянието ми изглеждаше много малко между двете, едва ли не пешеходно. Правех си сметка да го хванем този автобус още от Бур Дубай, има спирка в близост до хотела и да пътуваме с него по крайбрежния булевард да разгледаме, но явно ще отнеме мнооого време. Искам първия ден да отидем на двете места. В такъв случай как се стига до Мадинат, с метрото до мола на Емиратите и оттам с такси ли?
Втория ден не знам още какво да гледаме до следобед до сафарито  newsm78
В петък след като не работи метрото до два, работят ли автобуси, водни таксита, абри и т.н.? Тогава ще миткаме по суковете.

Роже, линка ти за снимка в подписа иска парола.

Картата на градския транспорт зарежда ужасно бавно, при мен ли е проблема?

# 209
  • София
Shhh, първо да те поздравя, че вече си много напред в темата и отговаряш супер на въпросите!!! Peace
Зависи до къде искаш да отидеш в Дубай марина.
Ако е до пристана за круизи до Марина Мол е точно 40 минути. Разстоянието от Мадинат Джумейра до Дубай Марина е 13 спирки от спирката, която е между Бурж Ал Араб и Мадината до спирката до хотел Ritz- Carlton Hotel в Дубай Марина. 
Времето за пътуване с автобуса е около 20-25 минути и след това имаш още 10-15 минути път пеша през моста до пристана на круиза.
Имай предвид, че тъй като в Дубай релефа е равнинен, гледаш нещо, че е много близо. А може да вървиш и един час, за да стигнеш до него! Peace
Затова ползвайте транспорт иначе ще останете без крака на втория ден! Simple Smile
Аз лично бих хванал от Бур Дубай автобус 8, защото той ще ви разведе по крайбрежния булевард Джумейра Роуд Peace.
Ако не Ви се дават пари за Биг Бус той се движи точно по маршрута на Биг Буса по крайбрежието Simple Smile.
Около 50 минути е пътуването от Al Ghubaiba Bus Station в Бур Дубай до Мадината.
Много е красиво, затова не се качвайте на метрото като отивате в Мадината. С автобуса ще минете покрай Джумейра бийч парк, покрай Зоологическата градина, покрай Джамията и покрай куп още красоти. А с метрото имате много пъти да пътувате по Шейх Зайед Роуд!
В петък до обед работят абрите, повечето от автобусите също.
Автобус 8 си върви нормално от сутринта още.
Би трябвало да се влиза в профила ми в снимка, но ако не може да влезеш за снимките от подписа ми, можеш през блога ми да влезеш. Там вдясно под архива има линк за клиповете и снимките. Ако ли не, влизаш в снимка бг.
Там имаш опции за търсене на снимки и потребители. Пишеш roje 58 и ще видиш всичките ми албуми, които съм качил Simple Smile Те са публични и се виждат.
KaleiaHug прекрасен разказ! Много се радвам, че сте прекарали страхотно!!!
И не се ядосвай за зарята! Само в директното предаване по телевизията сте могли да видите цялата заря, която е вписана в Гинес. Т.е. не само зарята пред Бурж Халифа, а и от Палмата и Бурж Ал Араб. Общо от 400 точки са изстрелвани фоерверките, командвани от 100 компютъра.
Така че Вие сте видели едно от най-хубавото- пред Бурж Халифа. Peace

Общи условия

Активация на акаунт