ДУБАЙ 4

• 61 385
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • софия
Тити, може ли да кажеш къде са ударенията на Абу Даби

# 361
шът, може ли да не пускаш постоянно 2-3-4 мнения едно след друго? темата е ужасно разводнена и после пак няма да се чете.

ударенията са на първата сричка.

# 362
  • София
Роже, ти на шега предложи да дадеш маршрут за стария Дубай, но би ми бил полезен  Whistling
Само ако ти се занимава  Peace

В Бур Дубай сме в хотел Arabian dream palace, оттам с таксита ли се придвижваме до стария пазар. После ясно, абра, ако се престраша  Mr. Green. От другата страна двата пазара на пешеходно разстояние ли са, нещо не се ориентирах по гугъла  Crazy то на мен всичко ми се вижда на пешеходно разстояние, ама нали друго казахте
http://www.arabian-dreams.com/english/
Shhhл
Как успя да намериш хотел, от който искаш или не искаш може да пътуваш ЕДИНСТВЕНО И САМО С ТАКСИ. Hug
Най-близката ви метростанция е на 3 км. от Вас!!! А най-близкита спирка на двата автобуса, които могат да Ви закарат до тази най-близка метростанция за 10-12 минути!!! е на 500 метра от хотела Ви.
Единствената горе долу добра връзка е с автобус 8, който е на около километър от хотела Ви и с него можете да се разходите до Стария град и да разгледате пазарите и в обратна посока по Джумейра роуд към Джумейра бийч, Бурж  Ал Араб и мадинат Джумейра.
Ще похарчите много пари за път и ще изгубите много време. Като това ще обезсмисли спестяването на пари, каквато предполагам е била идеята за резервиране на този хотел. Ще ходите излишни дълги километри, което за Дубай не е много добре.
И в момента в Дубай е пълно с евтини добри хотели на съвсем кратко разстояние, не повече от 150-200 метра от метростанция. Ако имате възможност сменете го.
Като се качите на автобус номер 8, слизате на автогарата, от там Старият пазар е съвсем близо. Разглеждате го и се качвате на абрата, за да минете в Дейра. Там точно до спирката на абрите е Spice Souk. Преминавате през страхотните му малки, теснички /около метър два/криволичещи улички и стигате до Gold Souk Peace
Можете ако искате да направите и Dhow Cruise по Dubai Creek. Не да преминете от единия до другия бряг с лодка, а с корабче да пътувате по канала и да се любувате на панорамата от двете страни. Много е хубаво!

# 363
oooooooooo и един много важен въпрос...
интернет има ли по моловете метрото?
като цяло къде може да се свързваме в интернет за да гледаме google maps и да отваряме форума  Joy

В Dubai Mall и Mall of the Emirates аз хващах на доста места- най-вече покрай местата за хранене. А иначе ако си изтеглите няколко приложения на телефона/таблета няма да ви се налага да ползвате интернет и ще имате под ръка винаги информация  Peace Аз ви препоръчвам този City Guide:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.guidepal.dubai

Както и това приложение за метрото, което ще ви е много полезно ако не сте си направили предварителен план за придвижването (трябва само да въведете точка на тръгване и крайна цел и ви се изписва маршрута):
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.data.metro.dubai.services

Ето и едно опростено приложение с картата на метрото:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mxdata.dubaimetro.Market

P.S. roje22, благодаря за корекциите  Hug Твърде малка съм, за да имам твоя опит, та са полезни на самата мен, за да науча нещо за напред   Mr. Green newsm10

# 364
Момичета , Опитвам се на база всичко прочетено тук да си направя програма за пътуването ни през април. Вижте до къде я докарах има ако мога да оплатня програмата с още нещо кажете. Прибираме се на 17.04 , самолета ни е чак в 19ч. Така че този ден не знам какво да го правя Simple Smile даваите идеи:
1/първи ден : Т.к ще отседнем в Дейра и първия ни ден 11.04.( е петък  и няма метро ) ще се помотаме из квартала и DEIRA Al MAMZAR  beach , Музея в дейра  , Miracle garden , Global Villeage ( може ли някои да каже дали си струва да се ходи изобщо там и колко е входа ? )
2/втори : Х-л Atlantis the palm ,Madinat Jumeirah Burj Al arab ,Burj Kalifa – гледаме фонтаните
3/трети : Jumeirah Beach and Jumeirah Park – one day relax ,Zabeel Park , вечерта Burj Kalifa ( на върха )
4/четвърти: Dubai Aquarium & Under water zoo ,Mall of Emirates ,Jumeirah Beach residence  
5/пети :Abu Dabi – Екскурзия
6// шести: Ibn Al Battuta Mall,/ Dubai Marina и ми се иска още някъде но незнам къде Simple Smile
7/седми ден - деня на тръгване , пазар в Някои от моловете в Дейра. Само незнам къде да си оставим багажите Sad до 3,4 часа.

Малко ви е разбъркана програмата и ще загубите доста време в излишно обикаляне. Нека подредим местата по райони, за да използвате максимално времето  Hug
Ден 1- Дейра- в петък няма метро до обяд, а е възможно вие да се настаните и вече да е пуснато. Ако хотелът ви е на пешеходно разстояние се движете пеша, ако не- такси. Може да посетите Al Mamzar Beach, суковете, да се возите с абра по Dubai Creek, да посетите Deira City Center.
Ден 2- Атлантис, Madinat Jumeirah, Burj Al Arab, фонтаните.
Ден 3- Jumeirah Beach Park, Dubai Mall, Burj Khalifa (мола може да го разгледате преди и след качването, зависи за колко часа са ви билетите, като това включва и посещение на Dubai Aquarium & Underwater Zoo, така ще спестите друго излишно ходене до този мол).
Ден 4- Miracle Garden, Mall of the Emirates, Dubai Marina, Jumeirah Beach Residence (The Walk).
Ден 5- Абу Даби.
Ден 6- Ibn Battuta Mall е доста далеч от вашата локация, около 30км. Ако все пак отидете по-навреме да го разгледате, вечерта може да направите сафари или Global Village? Аз съм категорично за сафари, разбира се, но вие не сте го споменали. Global Village отваря врати в 16ч., а входът е 20-25 дирхама. Но и той ви е доста далеч- от Ibn Battuta Mall са пак около 30км.
Ден 7- Може би плаж преди да освободите хотела (Al Mamzar, защото е в районът ви) или нещо, което не сте успели да видите от старата част първия ден.
Много Благодаря за корекциите, опреденело ще се съобразя с тях. Имам само едно питане , някои случайно да си е запазвал Екскурция до Абу Даби и да препоръча  място от където да се букне.Горе долу колко дирхама на човек излиза?Благодаря още веднъж

# 365
Dream 1984, защо предлагаш хотел, чиито единствено достойнство е, че е близо до метро станция, а всичко останало му е под санитарния минимум Simple Smile.
Момичето ще защищава бюджет пред мъжа си, а ти ще ги набуташ в хотел, който тя ако резервира може и да си докара неприятности след това.  При толкова хубави хотели в Дубай да избере този, който препоръчват по-малко от 40% от посетилите го и с изключително нисък рейтинг и в Трипадвайзър и в Букинг, и в Агода за първото им ходене в Дубай е просто несериозно newsm78
roje22,
ти какво ще ми препоръчаш, ето малко повече детайли:

- Бюджет ориентировъчно до 100 EUR/нощувка, но може и малко повече стига да си заслужава. Да кажем 2000лв за 9 нощувки включая 20-те % ще е ок. Гледах, че имат и доста прилични апарт-хотели.
- Задължително изискване - да има хубав басейн, заради детето и ако е много жега, поне да има къде да се разхлаждаме, докато дойде време за разходка.
- Транспорта също много важен - да има наблизо спирки, метро, за да има как да се придвижваме. Все още не съм стигнала до цените на такситата, но предпочитам с градски транспорт доколкото е възможно.

Интересува ме от booking като се резервира - мога ли да мина с двойна, а не тройна стая, обикновено винаги има в хотелите опция за разтегателен диван, където и да сме били. Но ме притеснява, че в booking-a няма как да ги информирам, че сме с дете.

# 366
  • София
Dream 1984, защо предлагаш хотел, чиито единствено достойнство е, че е близо до метро станция, а всичко останало му е под санитарния минимум Simple Smile.
Момичето ще защищава бюджет пред мъжа си, а ти ще ги набуташ в хотел, който тя ако резервира може и да си докара неприятности след това.  При толкова хубави хотели в Дубай да избере този, който препоръчват по-малко от 40% от посетилите го и с изключително нисък рейтинг и в Трипадвайзър и в Букинг, и в Агода за първото им ходене в Дубай е просто несериозно newsm78
roje22,
ти какво ще ми препоръчаш, ето малко повече детайли:

- Бюджет ориентировъчно до 100 EUR/нощувка, но може и малко повече стига да си заслужава. Да кажем 2000лв за 9 нощувки включая 20-те % ще е ок. Гледах, че имат и доста прилични апарт-хотели.
- Задължително изискване - да има хубав басейн, заради детето и ако е много жега, поне да има къде да се разхлаждаме, докато дойде време за разходка.
- Транспорта също много важен - да има наблизо спирки, метро, за да има как да се придвижваме. Все още не съм стигнала до цените на такситата, но предпочитам с градски транспорт доколкото е възможно.

Интересува ме от booking като се резервира - мога ли да мина с двойна, а не тройна стая, обикновено винаги има в хотелите опция за разтегателен диван, където и да сме били. Но ме притеснява, че в booking-a няма как да ги информирам, че сме с дете.

Надя, ок, ще погледна после и до довечера ще ти предложа няколко хотела Peace.
Кажи ми само, моля те точните ви дати на полетите, с Уиз еър ли ще летите и 2 възрастни с едно дете ли сте? на колко години е детето и имате ли брак newsm78?
Не мен, част от хотелите ги интересува последното Simple Smile

# 367
  • софия
Тити, може естествено  Peace Още на първата забележка се поправих и започнах да се редактирам и допълвам, после пък Рожето се скара, че се дописвам.... Laughing
Роже, знам ги тези неща за хотела, но към времето, когато резервирахме този ми беше изгоден. А нали бързах за визите. Затова първия ден сме с осмицата към Джумейра цял ден. Втория и третия ден до към два искам да разгледам каквото има да се гледа в района и след това да не се връщаме повече.

# 368
Успях да закупя билети за Burj Khalifa за 17:30 часа за 29 януари, което си беше почти мисия невъзможна  Grinning  Party  Crazy

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 13:13 от buffy

# 369
dream1984,ето тук   http://www.theaddress.com/en/dining/neos-1 ,може да направиш хубави снимки от високо и да си уплътниш някоя от вечерите.Има хубави коктейли за по 7-8 евро,хубава гледка .Намира се на 63 етаж на хотел Addres срещу Бурдж Кхалифа.Само гостите трябва да са над 21 г.и да не са по тениски и къси панталони.

# 370
  • София
Тити, може естествено  Peace Още на първата забележка се поправих и започнах да се редактирам и допълвам, после пък Рожето се скара, че се дописвам.... Laughing
Роже, знам ги тези неща за хотела, но към времето, когато резервирахме този ми беше изгоден. А нали бързах за визите. Затова първия ден сме с осмицата към Джумейра цял ден. Втория и третия ден до към два искам да разгледам каквото има да се гледа в района и след това да не се връщаме повече.
Shhh, хахаха, не съм ти се скарал Hug ти си такъв сладур Grinning ама по едно време тъкмо напиша отговорите на въпросите ти, постна мнението и изведнъж гледам, че в предишното твое се мъдрят още два въпроса Joy, които преди малко ги е нямало Joy hahaha

# 371
  • софия
Хехе, на шега го казах  Hug
Наистина си взех бележка за поредните постове още декември в началото като започнах да пиша, ама чат-пат се отплесвам  Crazy, повече от два поредни поста май нямам  Thinking

Да ви кажа каква ми е драмата, на мен всъщност ми се ходи в Тайланд  Crazy, снощи пак до 3 часа четох нов пътепис  Crazy  ooooh! Laughing

Отново не съм си записала някои работи, та ще се връщам да търся часовете на круиза от Марината, поне са в тази тема.

Благодаря на всички, които ми отговарят!   bouquet Почни съм готова с програмата, на някои места ще се връщаме по два пъти. Най-интересен ми се очертава деня в Абу Даби, круиза по Марината и Бурж Халифа и фонтаните, ааа и сафарито (което още не съм резервирала)

Ще отидем до Атлантис да разгледаме аквариума, макар че сме били в аквариум в Барселона, не зная дали са съпоставими двата.

# 372
dream1984,ето тук   http://www.theaddress.com/en/dining/neos-1 ,може да направиш хубави снимки от високо и да си уплътниш някоя от вечерите.Има хубави коктейли за по 7-8 евро,хубава гледка .Намира се на 63 етаж на хотел Addres срещу Бурдж Кхалифа.Само гостите трябва да са над 21 г.и да не са по тениски и къси панталони.

Благодаря ти много....пиша го в програмата...

# 373
С риск да се повторя, някоя от завърналите се мами дали не си е купилa книгата с ваучерите? Simple Smile

# 374
      Здравейте!  По независещи от мен причини се отлага пътуването ми до Дубай с дати 28 януари 2014 г. - 01 февруари 2014 г. и ако има възможност бих продала самолетните билети на Wizz air (два билета, всеки с  включен голям багаж). Цената им е 900 лв.

Общи условия

Активация на акаунт