ДУБАЙ 4

• 61 359
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • софия
Има разлика, пише си го в сайта. Онлайн е по-евтино с 15 или 25 дирхама на човек.
Както и за аквариума, онлайн са по 90 дирхама билетите, на място са 100.

# 496
  • софия
Извинявам се, вие пишете за Ферари, аз си мелям за Атлантис  ooooh! ooooh! ooooh!

# 497
  • Живее на Луната
Шътки, с влизането в аквапарка имаш свободен достъп до плажа. Иначе самите атракциони са по-скоро като за деца, така че не си го представяй много екстремно. Ние с мъжа ми си взехме един надуваем дюшек и се возихме по "бързата река" докато не ни омръзна  Laughing
Ето го плажа:

Атлантис според мен е едно от местата, които задължително трябва да се видят. Дори и да не влезнете в аквапарка, разходете се вътре из хотела, разгледайте и аквариума, който е доста впечатляващ и лично за мен най-големия в който съм била. В аквариума има безплатни гидове, които ще ви обяснят всичко за рибите и изобщо за цялата история на Атлантис.

Имам и една питанка за Ферари - колко време да си отделя за там?

# 498
  • софия
Бела, благодаря! Щом има свободен достъп до хотела, ще го разгледаме разбира се. Значи в такъв случай аквариума на Атлантис повече си заслужава от този в Дубай мол, така ли?
Предполагам, че достъп до плажа без аквапарк няма.

# 499
  • Живее на Луната
О да, то това в мола е доста малко, само арката е интересна. В Атлантис си е истински голям аквариум.  Peace
Това, което съм снимала е плажа на хотела през аквапарка, друг плаж не видях там. Ама то ще става ли за плаж времето според теб  newsm78

# 500
  • софия
Мисля, че няма да става. Аз това си мисля, хубаво, ще е загрята водата в басейните и ако навън е хладно кво правим  newsm78
Ще го реша по-нататък за аквапарка.

# 501
  • Живее на Луната
Дават го максимални температури 22-23 градуса, за мен това си е студено за плаж. Даже се чудя вече какви дрехи и обувки да си взема, че то си дойде времето - другата седмица летим.  Crazy
Ние този път искаме да плуваме с делфините Simple Smile ама да видим дали ще ни огрее.

# 502
Нещо се обърках и пак тук ще моля за разяснение.
Дубайленд - там са и градините които много искам да видя и оutlet mall и Global village и сега видях и motor city и кой знае още какво. Явно тук ще се разделяме по интереси, но да отделя ли цял ден ей това ми е мъката?

# 503
Аз пак да повдигна въпроса: кога дърпат парите от booking, когато е резервация без право на отказ?

# 504
  • Варна
Относно резервацията през booking: Правила съм преди такава резервация. Парите ги дръпнаха когато се настанихме в хотела. Явно хотелите правят някакво потвърждение в системата и след това се вземат парите.

А по какво се разбира дали хотелът е само за семейни двойки и как разбират дали са семейни  newsm78 Разгледах презентацията на няколко хотела, но такава информация не видях. В booking ли я четете тази информация или в сайта на хотела?

# 505
Аз пак да повдигна въпроса: кога дърпат парите от booking, когато е резервация без право на отказ?
Винаги когато съм правила резервация без право на отказ са ми дърпали парите веднага!

# 506
я малко прецизирайте за Атлантис. Отдавна няма свободен достъп до лобито и целия аквариум там. Има свободен достъп до една част от вградения акваруим, който не бива да се бърка с Лост чембърс. Лост чембърс е онзи другия аквариум с редките видове, там се плащат едни 90 дирхама грубо казано, а за да стигнеш до лобито - иначе няма какво да видиш от хотела - се плащаха едни 35-40 дирхама.
Сега да са премахнали тази такса напоследък - кажете изрично. Но иначе става объркване.
в АТлантис има голям вграден аквариум, от кой може да се разгледа 1/4 безплатно,
и Лост чембърс, което е също авариум, или по-точно комплекс от аквариуми, с такса.
и отделно ако искаш да ходиш към лобито с голямата шитня от венецианско стъкло, се плаща друга такса.
последно така ли е в момента?

Нещо се обърках и пак тук ще моля за разяснение.
Дубайленд - там са и градините които много искам да видя и оutlet mall и Global village и сега видях и motor city и кой знае още какво. Явно тук ще се разделяме по интереси, но да отделя ли цял ден ей това ми е мъката?

с мола можеш да направиш цял ден, да. Молът не  е малък. Почваш с градините, продължаваш с аутлета и завършваш с Глобал вилидж.

да кажа за аутлет мол -
дали ще намерите нещо изгодно пак е въпрос на късмет, като навсякъде. Там има един страничен вход,, откъм паркинга. На влизане отдясно ви се пада кафенето Тим Хортънс. Надясно от него ако тръгнете, е кошмар някакъв - прости фанелки на Лакост за 300 дхс след намалението...и от тоз тип.
наляво от входа обаче са Еспри, Гап, Банана репъблик и от този сорт, където има реални намаления. За пример последно там се продаваше един Еспри потник за 30 дхс, който същия ден гледах в Мол ъв емирейтс за 180 дхс  Rolling Eyes
на втория етаж има голям магазин за спортни стоки и обувки, където могат да се намерят изгодни неща. Има два магазина с парфюми олд едишън/и не само/. В едниия има и намалена козметика/Нивеа, Ревлон и др/, а в другия и дрехи.
в Чибо/немските магазини/ имаше намаление необявено, чак на касата разбрах. Те и без друго държат ниски цени.
Та има крайно неоправдани цени, но ако попаднете първо на тях, да не се стреснете.
другият пиниз, който и в Бг май го има, гледаш стелаж с табела: Цени от 30 дхс.
Да ама като почнеш да ровиш, няма нищо от 30 дхс.
и ти се извиняват, че сутринта имало, ама свършило  Outta Joint
това го гледах в Манго със сигурност, там също има намаления. Сега колко са изгодни спрямо бг цени ,не мога да кажа.

# 507
  • софия
Ясно, благодаря, че се включи. Значи авно 40 дирхама, които Макс са платили им е дало достъп до фоайето ( има снимка на някакъв трон Grinning), и на този безплатния аквариум. Ако искам да видя Лост чембърс е 90 дирхама плюс още 40 за трона. Така го разбрах аз.

# 508
а не, тронът е безплатен Simple Smile
значи, посетители без резервация влизат от един страничен вход, не от главния. Там има няколко коридора - единият води към водния парк, другият към фоайето с трона, с едно евтино кафе, фонтанче с перлена мида и част от големия аквариум.
друг коридор води към Лост чембърс и лобито. Там точно преди Лост чембърс безплатната разходка свършва - за Лост чембърс се плаща около 90/мързи ме да проверя, пише си на сайта точната цена/, а за навътре към лобито около 40.

# 509
  • София
Nadia79 , ние в този хотел би трябвало да се настаним на 20.02.Simple Smile Вие сте по-раничко, доколкото видях.

Честито на мацките с вече готови визи и глътка спокойствие около тяхното издаване Simple Smile

Трябва ми информация за възможност за заявяване на изгодна виза от дубайска агенция. Знам, че някои от вас си купиха от  дубайската -Райна Травел. Моля ако някой вече е получил от тях визата си да пише и разкаже как са се споразумели. Видях в сайта им, че пише цена на виза 350 дирхама,има опция за он-лайн плащане. Опитах да заявя чрез платформата им, но  плащането ми е неуспешно. Вие как платихте, кога ви искаха допълнително данни за хотелските резерваци и пр.?

Надявам се да се включите с отговор! Buffi?

Общи условия

Активация на акаунт