ДУБАЙ 4

• 61 400
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Мерси!
Викам да не е някоя забележителност  Joy
Роже, часовници и фототехника откъде?
Shhhh, часовници, фототехника, епилатори Joy, телефони и всякакъв вид електроника и домакинска техника  се купуват от стотиците магазини, безистени и улични търговци на  Nasser Square, сега вече го прекръстиха на Baniyas square. Peace
Това е на една  спирка на метрото от Юнион. Качвате се на зелената линия, една спирка след Юнион. Станцията се казва Baniyas square.
Излизате от метрото на повърхността. Там то е под земята. И тръгвате направо по булеварда, десния тротоар. След около сто метра ще почнат да ви посрещат търговци и на руски, и английски да Ви предлагат всичко, което един човек може да иска. като се почне от кожуси и се стигне до реплики на часовници, чанти и каквото ти душа сака.
Вляво от метро станцията е един от магазините на Gifft Village. Вчера ти го показах на снимка Grinning

# 331
  • софия
Горното беше много полезно и за мен, и аз бях предвидила ходене до Ал Мамзар едната сутрин.
Мерси!

Аааа, ама аз не искам ментаци  Naughty
Искам да си купя един обектив.

# 332
  • София
Спокооо Joy не се шашкай!
Техниката там е оригинална, но на по-ниски цени Peace. Репликите са на часовниците и чантите hahaha

# 333
Интернет безплатен има в някои ресторанти и хотелите, но като цяло си е дефицит.

Някой питаше за заведения около Dubai Creek:

bait al wakeel - Souk Al Kabeer, Bur Dubai +971 4 353 0530

Al Areesh, мисля това му е сайта:
http://www.alboom.ae/areesh.html

Вечеря на кораб (floating restaurant)
http://www.alboom.ae/dana.html

И трите са с арабска кухня. Но може да питате и консиержа в хотелите за препоръки и насоки  Peace

За оригинална техника може да се погледне и Sharaf по моловете, но не знам как са цените спрямо тук.

Подкрепям роже напълно за разглеждането на "Стария Дубай" (с червената линия на Биг Бъса) Peace

# 334
Благодаря за помощта!!!  Joy

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 21:42 от velveto4

# 335
някой да е имал проблем с резервацията на бурж калифа? защото мене ми отказва нон стоп...
май май ше пропуснем накрая Sad
писах им меил обаче нищо
Аз имах проблем.Върни се на 17-та  стр. и прочети.В крайна сметка резервирах с чужда кредитна карта.

# 336
Моля, моля, моля - важно!   Praynig Praynig Praynig Praynig

Кажете в кой район да търся хотели, за да ни е удобно до забележителности и транспорт/метро?

Питах няколко пъти, но явно се е позагубило сред другите мнения, а ми е важно че представям проекто-бюджета на мм сега  Blush
Трябва все пак нещо ориентировъчно да кажа, а дори не знам кои хотели в booking-a да гледам. 

# 337

2 ден- Към Dubai Marina прибавете JBR.
3 ден- Така като ви гледам програмата почти покривате важните спирки на Биг Бус-а. Кое ще гледате през този ден?
4 ден- запълнен
5 ден- Започнете с плажът  Sunglasses После Burj Al Arab в 13ч. и след това разходка из Madinat Jumeirah. Вечерта ако имате време погледайте фонтаните.
6 ден- Ако нямате намерение да пазарувате си отделете по-малко време за Dubai Mall. Атракциите там можете да разгледате дори след като слезете от Кулата (ако слезете до 18.30-19ч.). Преди това може да отидете в старата част и да разгледате суковете. И да не убиете цял ден там винаги може да дойдете по-рано в Мол-а, да разгледате, да се качите на Кулата и после да доразглеждате.
7 ден- Ще разгледате Градините бързо, така че преди сафарито пак ще ви остане време. В кой район е хотелът ви? За да видим има ли нещо интересно в близост и да запълним времето.
Не сте писали нищо за Mall of the Emirates? Може да го вместите във втория ден, вместо Ibn Battuta, примерно- първо отивате в Атлантис, после Dubai Marina и JBR, след това с метрото до Mall of the Emirates. Напълно постижимо за един ден  Peace
Благодаря за съветите!Ще ги имам предвид и ще коригирам програмата.И аз вече се чудя дали да ползваме Биг Бъса(мислех с него да обиколим старата част?) или да отидем в Дейра с метрото и сами да обиколим по интересните спирки на Биг Бъса?Хотела ни е  Al Barsha,до Dubai Internet Metro station.Приемам още предложения и съвети   Simple Smile

Ако мислите да използвате Биг Бус-а само за старата част... ммм, безсмислено е според мен. Или по другата линия или нищо (лично мнение). В такъв случай нека вторият ви ден да си остане така- Атлантис, Ibn Battuta, Dubai Marina, Jumeirah Beach Residence (The Walk). Третият (след като отпада Биг Бус-а) може да отидете до Al Mamzar Beach. Далечко е, но е хубаво. След това вървете в старата част, за да може да покриете важните места в този район и да не се разкарвате излишно, Dubai Internet City е на почти 30км от там  Naughty Ден 4- Абу Даби. Ден 5- Jumeirah Beach Park, Burj Al Arab, Madinat Jumeirah, фонтаните. Ден 6- Mall of the Emirates, после преди да се качите на Кулата разглеждате част от Dubai Mall (примерно посещение на аквариума), след слизането доразглеждате. Ден 7- Градините, сафари. Само където не се сещам за място, между двете- във вашия район. Ако все пак не измислите какво да правите- направете един басейн в хотела, примерно, докато стане време за сафарито.
Сетих се за още нещо- предвидете си време между плажът и посещението в Burj Al Arab. Все пак ще трябва да се ''изтупате'', което няма да ви е удобно в съблекалните на Jumeirah Beach Park  Simple Smile

Ивелина Hug, ако ми позволиш някои дребни корекции към програмата, която предлагаш.
Не зная дали си ползвала Биг буса, но старата част на Дубай , която има своя колорит и не може да се пренебрегва може да се разгледа по два начина Simple Smile.
Единият е с кола под наем, а другият с Биг буса.
Докато по Синята линия човек може да разгледа града с надземното метро по Шейх Зайед Роуд и с автобусите по Джумейра роуд, то по червената линия в стария град метрото се движи под земята и няма как да видите нищо от него Thinking.
Т.е. една цяла голяма част от Дубай за  Вас остава непозната, като изключим old souk в Бур Дубай, spice souk и gold souk в Дейра ако отидете да ги видите newsm78.
Не натрапвам мнението си, защото всеки има различни приоритети, но така се лишавате от разглеждането на Дубай музеум, Пешеходната разходка с гид из стария град, един от най-атрактивните молове в Дубай - WAFI Mall,  също Burjuman Mall, дори и Дейра сити център,Creek Park, круиза по Dubai Creek, който наистина си заслужава и е включен безплатно в цената на билета за Биг буса Peace.
Само за този круиз агенцциите ще ви искат по 50 дирхама.
Биг Бус има спирки и на всички пазари и Abra Station.
Оставям настрана факта, че с него можете да направите и вечерен тур по червената линия и да се полюбувате на светлините на един от най-красивите градове вечер. Няма как да направите това по друг начин. Оставям настрана и факта, че гледната Ви точка от втория етаж на автобуса е просто перфектна Peace
И всичко това на цена по-малка от цената на една вечеря в обикновен ресторант в Дубай.  Simple Smile
Казвам и споделям в тази тема неща, които лично съм преминал, а не съм прочел в някой сайт или мнение.
Другата корекция се отнася за Al Mamzar Beach Park.
И Dream 1984  и Velveto4 ще бъдат в Дубай в най-студеното време на годината за Дубай- края на януари, началото на февруари. Когато не става нито за плаж, нито за басейн на покрива на хотела Peace.
Аз много обичам този плаж. Дори  при последното ми пътуване до Дубай резервирах хотел съвсем наблизо до него, защото  пътуването ни в началото на декември бе, за да си починем и да бъдем на плаж. А там водата е най-топла Simple Smile.
Но самият плаж е твърде отдалечен от всичко в Дубай, той е до Шарджа и е излишно да пътувате 1 час с автобус от Дейра, който може и да не намерите откъде тръгва, за да отидете, да се поразходите и още час и нещо връщане пак до Дейра.
Достатъчно е да видите Джумейра Бийч, той е много на  по-хубаво място.
Имайте предвид, че там разстоянията са огромни и е твърде изморително безцелното обикаляне на големи разстояния Simple Smile
Благодаря ви за полезната информация и съветите!Ще ги имам предвд!!! Joy

# 338
Nadia79 , никой не ти пише, защото въпросът няма еднозначен отговор. Зависи от бюджета ти най-вече. По-евтините хотели от по-комуникативните места са в Дайра и Бурж Дубай - могат да се намерят такива за по 400 евра за 2ма за седмица до много... Има прилични хотели на прилични цени. Отваряш картата в букинг, нагласяш си периода и гледаш всички хотели, които са близо до метрото... Ако бюджетът ти позволява иди в ал башра, но пак внимавай да си по-близо до метро, че да не се озовеш на 2 см от него в някой хотел в нищото. Там май старта е от 500-600 евра и нагоре за същото. Най-скъпите хотели като цяло са плажните. Джумейра, палми, малми, но там двойната стая на 5 зв запова от 1500 евра на седмица и стигат до 24 000 евра  Joy. Ако искаш стаи с гледка, суитове, апартаменти, глезотии суата от 24к може да стане и десеторна... Понеже те пращам в букинг защото картата е удобна имай предвид, че към цената която виждаш има 20% оскъпяване от такси. Т.е. това не е крайна цена. Харесай си 2-3-4-5 хотела и почни да ги издирваш по други сайтове като отел, венере, хотелс и така нататък. Ако имаш нужда от помощ ще ударим по 1-2-3-4-5 рамене. Има хотели и малко след на майната си на по 50 км в нищото - те са евтини, но гледай да не се метнеш там, че ще стане загубеви в пътуването... Знай, че винаги има вариант да намериш наистина добра оферта ненадейно и за мен е решение СПЕЦИАЛНО ЗА ДУБАЙ да се буква хотел с безплатна отмяна като се намери първото прилично нещо и след това да се дебне за промоции, намаления и т.н. Аз лично се озовах в страхотен 5 зв за много малко пари.
Та... след като изписах тази словестна диария да ти покажа, че съм ти прочела мнението те съветвам да перефразираш въпроса в стил "Искам да платя за хотел не повече от... евра тотал за ... дни в периода... до.... Къде мога да отида." успех и сме насреща да помагаме.
Някой може ли да ми прати разписание на антобусите за шаржа. Оказа се, че или съм го затрила или само съм си мислела, че го имам  Joy.
Точно след 2 седмици по това време ще съм кацнала в дубай  Joy. Нямам търпениеееееееееее...

# 339
Богиня, супер си!  Hug
Благодаря за изчерпателния отговор!

Исках бърз отговор поне за района, защото нямах време да прочета предишната тема и да проуча подробно въпроса, а много държах да хвана днешните цени на билетите.

И така - билетите са купени вече, няма мърдане 15-24 април сме там. Laughing
Сега вече спокойно ще изчета всичко, ще избера няколко хотела, ще споделя примерна програма и с най-голямо удоволствие ще се допитам до вас.   Sunglasses

# 340
някой да е имал проблем с резервацията на бурж калифа? защото мене ми отказва нон стоп...
май май ше пропуснем накрая Sad
писах им меил обаче нищо
Аз имах проблем.Върни се на 17-та  стр. и прочети.В крайна сметка резервирах с чужда кредитна карта.

нали не можело? искали ти card holder-a да присъства?
язък изпуснах хубавите часове Sad
всичко е fully booked за 17:30 +- 1 час.... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 341
Богиня, супер си!  Hug
Благодаря за изчерпателния отговор!

Исках бърз отговор поне за района, защото нямах време да прочета предишната тема и да проуча подробно въпроса, а много държах да хвана днешните цени на билетите.

И така - билетите са купени вече, няма мърдане 15-24 април сме там. Laughing
Сега вече спокойно ще изчета всичко, ще избера няколко хотела, ще споделя примерна програма и с най-голямо удоволствие ще се допитам до вас.   Sunglasses

пробвай с Regal Plaza.....ние сме резервирали там през букинг както и още една двойка от форума....платихме 750лв +20% на място

# 342
dream1984 , ние не знаеме какъв и е бюджета... Как и предлагаш хотел?

За Бурж Халифа предупредих няколкопъти, че моите наблюдения са, че за средно 4 дни свършват часовете около залеза. Т.е. ако на 01 януари излизат часовете за 1 февруари, но на 4 януари вече няма билети за 1 февруари. Незнам дали го обяснявам добре, но билетите излизат за 30 дни напред и като излезе една дата, то тя заминава за 4 дни

# 343
dream1984 , ние не знаеме какъв и е бюджета... Как и предлагаш хотел?

За Бурж Халифа предупредих няколкопъти, че моите наблюдения са, че за средно 4 дни свършват часовете около залеза. Т.е. ако на 01 януари излизат часовете за 1 февруари, но на 4 януари вече няма билети за 1 февруари. Незнам дали го обяснявам добре, но билетите излизат за 30 дни напред и като излезе една дата, то тя заминава за 4 дни

да това го разбрах ама пустата карта като не минава и ги изпуснах...
а за cardholdera? задължително ли е защото не ми е проблем да взема от някой приятел ама да не стане фал на входа....

иначе за хотела предположих че едва ли иска някой скъп и просто предложих този Simple Smile

# 344
  • София

Някой може ли да ми прати разписание на антобусите за шаржа. Оказа се, че или съм го затрила или само съм си мислела, че го имам  Joy.
Точно след 2 седмици по това време ще съм кацнала в дубай  Joy. Нямам търпениеееееееееее...

Богиня Simple SmileНе може само да си си мислила, че ги имаш файловете с маршрута и разписанието на автобуса за Шарджа. Наистина ги имаш, защото на 11 декември съм ти ги изпратил на мейла. Ако не си изтрила мейла, значи още ги имаш - автобус 306Е, заедно с разписанието и маршрута на автобуса за Абу даби- Е101 Peace

Общи условия

Активация на акаунт