ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 62 969
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Ако правилно си спомням, ескимосите не ядат само месо, а през краткото лято, когато се показва някаква твърда земя и растат все пак някакви треволяци, те си събират и сушат, за да имат за цяла година.

# 376
  • София
  Ако съм ескимос, ще умра от глад, не понасям да ми мирише на риба.Ако рибата миришеше на свинско или пилешко, бих хапвала с кеф.

# 377
  • София
Ако беше ескимос, или от малка щеше да привикнеш, или щеше да си отпаднала по метода на естесствения подбор  Wink. А и те не ядат само риба май, ядат и тюлени, някои племена отглеждат елени.

# 378
А всичката химия в месото,т.е. антибиотици и хормони,не се ли разрушава при термичната му обработка?

Разрушават се.Затова като се вари месо се обира пяната,както и се сменя водата.Отделно се слагат подправки.
Това важи и за растителните хормони при бобовите.

Най меродавното като че ли е , че всички крайности са или поне трябва да бъдат изключение.А може ли някой да обясни защо ескимосите които през целия си живот не вкусват плодове и зеленчуци а се хранят със сурови меса , сланина , мас и риба са най здравите медицински хора на земята.

Ами сигурно не си купуват месото от магазина,а си мърдат задниците сами да си го намерят-движението също е фактор.Отдълно,че при този климат им трябва повечко топлина,която набавят от мръвките,на треволяци няма как да оцелеят.До преди няколко години и в Бг масово се е готвело с мас и хората са нямали днешните здр. проблеми.

# 379
Ще извинявате, ама хич не ми приличат на жени, а на травестити. Нищо против травеститите - те поне искат да изглеждат като жени, а тук имаме жени, които са заприличали на мъже.

Казват им лесбийки , значи жени ,които искат да приличат на мъже  Wink Joy

adelinda - Несправедливо е да обиждаш лесбийките сравнявайки ги с тези изкуствено хормонално изменени хора от женски пол......  Crazy Лесбийките са жени със сексуално (подчертавам: САМО сексуално) влечение към жени. А не жени, които искат да приличат на мъже, нито пък жени, които искат да имат по 2 планини мускули за състезание или с друга някаква НЕясна цел.. Има чудесно изглеждащи и женствени лесбийки, които ако НЕ знаеш за влеченията им - никога няма да разбереш това. Не им го пише на челото и будят (в доста случаи) съвсем основателно възхищение по физически данни у мъжката част на човеците, хех   Peace

Има такива лесбийки и познавам такива . Това са по скоро бисексуални жени , които имат някакви травми от мъже , емоционални и са се обърнали трайно към нежния  пол. Познавам и лесбийки , който така приличат на мъж, че ако нямаха гърди и имаха брада, са по мъжествени от доста мъже  Laughing . Никой не обиждам , не обиждам и жените на снимките, щом искат да изглеждат така си е тяхна работа . Имам си достатъчно лични проблеми и дилеми , да се занимавам с хорските проблеми .Познавам и гейове , на които не им личи , че са с обратна резба , има и такива които приличат на меки китки ,а не са. Света е шарен .

# 380
Andariel, ако ти е бедна общата култура и не се сещаш за култури и религии изповядващи точно веганство и вегетарианство , не значи ,че ги няма  Wink

Най меродавното като че ли е , че всички крайности са или поне трябва да бъдат изключение.А може ли някой да обясни защо ескимосите които през целия си живот не вкусват плодове и зеленчуци а се хранят със сурови меса , сланина , мас и риба са най здравите медицински хора на земята.

Кой ти каза, че са най-здравите. Тук на доста хора звездите им говорят в повечко май . Mr. Green

Оr, не се разрушават нито хормоните , нито антибиотиците които са им давани , когато се вари месото и се обира пяната , това е кръвта , която е останала в месото и става на пяна , мътна гадна. Съсиреци кръв , варени иначе казано. Умират паразитите , при термична обработка, яйца от глисти и тении който бъкат в месото, както и токсоплазмоза ,с която може да се заразите , ако ядете полусурово месо или пипате с ръце сурово такова и после не си измиете ръцете хубаво . Както и дъските ,на които режете, после трябва да са добре почистени .

Последна редакция: вт, 31 дек 2013, 11:05 от adelinda

# 381
Много ти е развихрена фантазията.Ами ако си вземеш обезкървено месо  откъде ще дойде тази кръв? Пяна обаче пак има.Като вариш боб откъде идва пяната?Говорим за постен боб.
Хормони и АБ се разрушават и ако озонираш преди това месото и зарзавата,щото и там е бъкано с гадости.Което не значи, че сами по себе си продуктите са вредни.Вреден е начина на отглеждане,съхранение,обработка и неправилна конусмация и при месото, и при растителната храна.

Andariel, ако ти е бедна общата култура и не се сещаш за култури и религии изповядващи точно веганство и вегетарианство , не значи ,че ги няма  Wink

Написала си точно-изповядващи.Това не значи,че има  народи,които по принцип се хранят така,а че по някакви религиозни,климатични,икономически и др.ограничения си налагат подобни режими.Нещо като и съвремените им последователи.

# 382
Оr , щом тъй си рекла няма да споря , с никой не споря , както вече казах в друга тема блажени са "вервующите" , и "вервайте си"  Laughing Wink

Както казваше моята учителка по литература : "автора каквото е имал да казва го е казал".

Виждам , че все още сте в неведение , кои са културите и религиите  Joy иначе сте мноу в час  Joy
Дерзайте  Crazy  bouquet

# 383
И аз не споря,но някак големи небивалици се пишат покрай тази тема.Месо и аз не ям,но готвя често за другите  дето го обичат и аз не мисля да ги лишавам заради моите предпочитания.Затова пък съм свела вредите до минимум и около месото и около останите продукти,които също съм наясно как се отгеждат-има цял отдел в отлеждане на СС култури-растителна защита му викат -ако разбереш с какви силни препарати се третират семената още преди сеитбата сигурно ще минеш на слънчево хранене.То е най-безвредното към момента,но промишления смог в градовете намалява от силата му. Laughing

Виждам , че все още сте в неведение , кои са културите и религиите  Joy иначе сте мноу в час  Joy
Минутки за собствена значимост... Laughing
Осветли ни де.Лесно е да се измъкнеш с общи приказки.Дай малко дълбочина на тезата си.Въпроса сме го нищили или в други теми-някой там спрягаше будиските монаси за вегетарианци,пък се оказа,че ядяли маймуснко,и друго месо от подаяния.

# 384
  • София

Написала си точно-изповядващи.Това не значи,че има  народи,които по принцип се хранят така,а че по някакви религиозни,климатични,икономически и др.ограничения си налагат подобни режими.Нещо като и съвремените им последователи.

Вегетарианството да не е религия, че да се изповядва.  Laughing
Нито една религия не проповядва веганство или вегетарианство от етични съображения. Това са съвременни кулинарни моди.

# 385
Точно са си съвременни моди.И модните крясъци колко са еко вегетарианците и веганите.Много са еко да-защо не си гледат и да ядат овес,ечемик,леща ами търсят и купуват всякакви измислици-кълнове от Тамбукту или подобни тъпотии и био еко хипер натурални домати от Австралия.Много еко.Докато се превозят и съхранят супер еко плодовете и зеленчука дотук отива огромен ресурс.Та хич не ми звучи много загрижено за земята този начин на живот.Ама много се наби примерно прасето на Петрови дето са си го отгледали с цел да го заколят и си го хранят с домашни отпадъци от произведените от тях за лични нужди зеле и тикви.И ето на Петрови са бахти и варварите -канибали трепещи милия Грухан.А колко е възвишена Гицева,яде само нежни кълнове от подножието на руските степи и не замърсява хич!
ПП това са само примери-хич не знам всичките био и еко добавки дето ги ядат  отде се вземат,ама не ми звучат като да може да си ги гледаш в задния двор.

# 386
Май екофашисти се наричаха, Рибозом
И на мен са ми жалки напъните им
Ама да си хвъркат колкото искат  Grinning

# 387
Точно са си съвременни моди.И модните крясъци колко са еко вегетарианците и веганите.Много са еко да-защо не си гледат и да ядат овес,ечемик,леща ами търсят и купуват всякакви измислици-кълнове от Тамбукту или подобни тъпотии и био еко хипер натурални домати от Австралия.Много еко.Докато се превозят и съхранят супер еко плодовете и зеленчука дотук отива огромен ресурс.Та хич не ми звучи много загрижено за земята този начин на живот.Ама много се наби примерно прасето на Петрови дето са си го отгледали с цел да го заколят и си го хранят с домашни отпадъци от произведените от тях за лични нужди зеле и тикви.И ето на Петрови са бахти и варварите -канибали трепещи милия Грухан.А колко е възвишена Гицева,яде само нежни кълнове от подножието на руските степи и не замърсява хич!
ПП това са само примери-хич не знам всичките био и еко добавки дето ги ядат  отде се вземат,ама не ми звучат като да може да си ги гледаш в задния двор.
Много добре казано.

# 388
Изобщо за мен ако наистина се стремим към едно еко поведение трябва да се забрани вноса на култури отвън и да започне масово да се отглежда и търгува със плодове и зеленчуци типични за нашите ширини.Също и да се премине към стимулиране на населението само да си отглежда храната.Знам,че не звучи реално,но не виждам докъде ще стигнем така с толкова замърсяване и свръхпроизводство.
И да много се третира с препарати и земята и семената,но нещата са тръгнали от там,че готовия продукт(плода примерно)трябва да е устойчив и да издържи дългия транспорт.И да има търговски вид.То затова е толкова и безвкусен накрая-до такава степен е убито всичко в него,че да не се развали 2-3 месеца след откъсване.Съгласете се,че не е нормално това.

И да за мен е норамлно да си отгледам животно да си го изям.Храня си го с отпадък от моята си земя-с плод,зеленчук или зърно които съм отгледал за себе си и са ми излишни.Що да не си ги дам на прасето?Земите тук пустеят-пълни са със слънчеви панели а ние ядем отпадъка от Зап.Европа.Дават ни го евтино,щото именно им е отпадък.Та мерси им!

# 389

Вегетарианството да не е религия, че да се изповядва.  Laughing
Нито една религия не проповядва веганство или вегетарианство от етични съображения. Това са съвременни кулинарни моди.

Има,има и са  по-древни от християнството  Mr. Green Crazy Mr. Green изобилстват и всеки ги знае  newsm78 поне така си мислех  Whistling

Въпрос с повишена трудност : от кога човечеството консумира млечни ? Да ви улесня,  Mr. Green Всички ли консумират млечни  и до днес Mr. Green и : Що е то скорбут ?

Общи условия

Активация на акаунт