От София към по-малкия и далечен град

• 22 214
  • 406
  •   1
Отговори
# 375
... имам предложение за стартова работа там. За половината пари, които получавам тук с тенденция да се увеличат, ако си допаднем. Не съм приела все още, но вероятно ще приема. Защото така си го представях и защото човек трябва да приема шансовете, които животът му поднася Peace

Не беше ли казала, че работиш за себе си и се самоосигуряваш?
(Не ми се рови назад в многобройните страници, извинявай)

Да, така е. Противоречие няма. Имам предложение за съвместна работа с други хора, които имат клиенти, но нямат достатъчно кадрови ресурс, който да ги обслужва. Предлагат да работя с техните клиенти срещу определено месечно възнаграждение. На всичкото отгоре не ме ограничават да работя и за собствените си клиенти, ако такива се появят Peace

Браво.
Искрено ти жеаля успех!

# 376
Честито за предложението  Hug
Дори и да е за по-малко пари, да не забравяме, че там няма да плащате наем, транспортните разходи до работа и обратно (или до клиенти и обратно) са по-малки ... така че разликата реално може би няма да е толкова голяма  Peace

Благодаря, Nenna. За поздравлението и за опита ти да ме защитиш в темата.  Hug  Hug Hug Не се включих по-рано, защото на тези два субекта каквото и да им кажеш, просто е безмислено точно в тази тема. А и ненужно. Препрочетох постовете последователно и мотивите им прозират отвсякъде. Виждам, че и ти си стигнала до този извод Laughing

... имам предложение за стартова работа там. За половината пари, които получавам тук с тенденция да се увеличат, ако си допаднем. Не съм приела все още, но вероятно ще приема. Защото така си го представях и защото човек трябва да приема шансовете, които животът му поднася Peace

Не беше ли казала, че работиш за себе си и се самоосигуряваш?
(Не ми се рови назад в многобройните страници, извинявай)

Да, така е. Противоречие няма. Имам предложение за съвместна работа с други хора, които имат клиенти, но нямат достатъчно кадрови ресурс, който да ги обслужва. Предлагат да работя с техните клиенти срещу определено месечно възнаграждение. На всичкото отгоре не ме ограничават да работя и за собствените си клиенти, ако такива се появят Peace

Браво.
Искрено ти жеаля успех!

Благодаря ти  Hug Аз се надявам от тази черногледа тема все пак да излезе някакъв пример за други с подобни дилеми - дали добър или лош - времето ще покаже  Peace   

# 377
В България като цяло хората много трудно се местят и като пуснат корени на едно място хайде, свърши се, няма мърдане Tired

Хахаха, виц.
То затова половин България е две години в Лондон, две години в Испания, а областните градове продължават да се пълнят.
И това със стоенето на една работа до пенсия-дори при поколението на родителите ми го няма, защото са били в град, в който винаги е имало повече-офиси, предприятия, производства, центрове и т.н. А не само един. То като има едно предприятие-с кое друго да го смениш?
За другите неща си права.
Не говоря за емигрантите и тези от селата. Веднъж преместили се и уредили се на едно място хората в България трудно се местят на друго.
А относно смяната на местоработата нямам много лични впечатления, но четох това някъде преди време и то ме наведе на тези мисли - http://classplus.blogspot.com/2013/01/blog-post_3.html

# 378
AdeliaMiss, успех на новата работа! И приятно бебеправене  Simple Smile не отлагай, за да можеш да ползваш поне малко от внесеното като осигуровки сега.

# 379
Тя се самоосигурява, така че нищо не й пречи да продължи да се самоосигурява на същия доход.

# 380
Тя се самоосигурява, така че нищо не й пречи да продължи да се самоосигурява на същия доход.

Чудесно!  Simple Smile

# 381
  • София
Изчетох цялата тема и искам да те поздравя за решението ти. Аз бих постъпила по същия начин. Животът в по-малък град си има и предимства, на мен лично ми допадат, но пък моят съпруг за съжаление е от София, та ще си седим тук, и тук ми харесва, тук е моят дом, моето семейство, но ако ситуацията при мен беше като вашата, не бих се и замислила даже, успех в новото начинание и най-вече в семейството, пожелавам ви прекрасна сватба и чудесни дечица по-натам във времето Simple Smile

# 382
Изчетох цялата тема и искам да те поздравя за решението ти. Аз бих постъпила по същия начин. Животът в по-малък град си има и предимства, на мен лично ми допадат, но пък моят съпруг за съжаление е от София, та ще си седим тук, и тук ми харесва, тук е моят дом, моето семейство, но ако ситуацията при мен беше като вашата, не бих се и замислила даже, успех в новото начинание и най-вече в семейството, пожелавам ви прекрасна сватба и чудесни дечица по-натам във времето Simple Smile

Благодаря ти  Hug   bouquet

Малко по малко започнаха да се нареждат нещата. Той замина, започна работа, изнесе голяма част вещите ни (тези, които не са ми необходими тук). Аз довършвам някои започнати начинания, междувременно прекратявам договори с този и онзи, в предизвестие съм за наема и след няколко седмици заминавам и аз, тъй като направих уговорки за започване на работа там веднага.

Впрочем, за пореден пък разбрах, че това да си честен с хората около себе си винаги е най-доброто решение. Оказа се, че и тук има хора, които подкрепят начинанието ни и ще успея да запазя част от клиентите си и да работя за тях оттам, естествено в по-малък обем, но все пак е нещо Simple Smile

Сега остава да видим как е ни понесе самият живот в по-малкия град, който неминуемо си има и негативите. Притесняват ме най-вече хората - въпреки че са ми съграждани, има определени черти от манталитета, за които определено ще внимавам да не ни доловят и нас - хорската злоба, клюките, отрицателните черти на това че всеки с всеки се познава или познава познатите му и т.н.

# 383
Сега остава да видим как е ни понесе самият живот в по-малкия град, който неминуемо си има и негативите. Притесняват ме най-вече хората - въпреки че са ми съграждани, има определени черти от манталитета, за които определено ще внимавам да не ни доловят и нас - хорската злоба, клюките, отрицателните черти на това че всеки с всеки се познава или познава познатите му и т.н.

Не се настройвай предварително, че ще са злобни, то и тук вътре в квартала все едно си в малък град, не мисля, че хората са толкова различни  Simple Smile

# 384

Не се настройвай предварително, че ще са злобни, то и тук вътре в квартала все едно си в малък град, не мисля, че хората са толкова различни  Simple Smile

Да, аз нямах предвид конкретно хората в Добрич, а просто хората в по-малките градове, респ. в кварталите в София...

И да, гледам да не се настройвам, но все пак да го предвидя и да мога да реагирам адекватно. Каквото и да си говорим, напоследък забелязвам, че хората са се озлобили, овълчили. Това имах предвид, не че са злобни по природа. Даже за моя си собствен град мога да кажа, че си харесвам съгражданите, народни са, гостоприемни, абе мой тип  Laughing

# 385
AdeliaMiss , аз лично не сменям Добрич за нищо на света!  Simple Smile
Завърших висшето си образование в София и имам представа от живота там. Да отглеждам децата си в Сф или дори във Варна ми се струва немислимо. Динамиката, тълпите по улиците, огромните разстояния не са за мен.
Добрич е чудесно място за хора със семейство и деца. Щом нямаш проблем с работата, не виждам нищо, което би могло да те притеснява.
А и помисли колко ще сте близо до морето!!! Дори през зимата ще може да се разхождате по брега!!!  Laughing

# 386
  • София
AdeliaMiss, успех във всички начинания.   bouquet

Ако трявба да се върна във Видин, където съм израснала, бих предпочела да се гръмна.  Peace
Не мърдам от София за нищо на света. Е, освен ако не се отвори местенце на някой екзотичен остров, където да си изкарам другата половина от живота под кокосова палма с коктейл в ръка.  Mr. Green

# 387
Благодаря ви   bouquet

А морето, моретооооо... аз лично не мога без него. И като го гледам това февруарско време, силно вярвам, че още април месец ще става за плаж, а на мен ще ми е на половин час път  Laughing  Laughing  Laughing

# 388
  • Varna
Ми да, пък ако не става за плаж, палите колата и идвате за съботата или неделята  thumbsup
....Късмет Flowers Four Leaf Clover

# 389
Благодаря ви   bouquet

А морето, моретооооо... аз лично не мога без него. И като го гледам това февруарско време, силно вярвам, че още април месец ще става за плаж, а на мен ще ми е на половин час път  Laughing  Laughing  Laughing

И аз това ти казвам!!!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт