Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 954
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 315
  • Куциндрел
Ceca стремят се към американски университет ,учат по някаква американска програма ,не била нужна диплома .
Явно детето ще става американец и там ще живее.  ooooh!
Не мога да разбера хората, които опитват чрез децата си да надхвърлят класата, ако щете кастата, в която живеят.

hahaha

Амбициозните постигат целите си и без да са аристократи. Няма значение къде и как.
Щом майка му иска да надскочи средата си, нищо не й пречи и надали ще се съобразява с нечие мнение. А детето ще има диплома, не берете грижи.
Амбизиозните хора, които следват своите амбиции, не тези на други хора, даже и да са им родители.
Колко хора познавам, които са си гениални в дадена област, но само това. Имам и такива колеги - отлични специалисти, но толкова не-екипни хора.... Имам и други колеги, които имат по-малко знания и умения в специалността си, но компенсират с други умения. Познайте кои от посочените хора се издигат в йерархията.

п.п. примера за бачкатора и аристократа беше само пример за различни среди на живот.

# 316
Check Please не знам как точно е помогнала ,но майката го казва .

Не знаеш, но това не ти пречи да кажеш, че спор няма, че има измама.

А другите деца нямат никакво значение в случая наистина  ,не е интересно щом детето е постигнало нещо на по-високо ниво ,но пък по нормалния начин .

Rolling Eyes
От любов към спора знам ще пишеш до откат.
Търси си статията недвусмислено майката казва ,че за записването им е "помогнато"
За другото какво въртиш очи ?

# 317
Check Please не знам как точно е помогнала ,но майката го казва .

Не знаеш, но това не ти пречи да кажеш, че спор няма, че има измама.

А другите деца нямат никакво значение в случая наистина  ,не е интересно щом детето е постигнало нещо на по-високо ниво ,но пък по нормалния начин .

Rolling Eyes
От любов към спора знам ще пишеш до откат.
Търси си статията недвусмислено майката казва ,че за записването им е "помогнато"
За другото какво въртиш очи ?

Къде видя пък, че споря с тебе? Само коментирам саркастично нелепостите ти.

# 318
Какво има да му "замества" на американското образование?
Там има 2.5 милиона деца, които се обучават домашно. Явно това е легитимно за САЩ образование.

То и у нас може да е легитимно, ако детето следва програмата и се явява на приравнителни изпити. Тогава ще вземе диплома. Но как да е легитимно едно образование от гледна точка на българските закони, ако не следва нашата методика? Ако детето се явява на изпити по тази американска методика може би те ще му дадат легитимна диплома. Бас държа, че и за домашно обучаваните деца в САЩ е така.

# 319
На мен ми е странен този парадокс. Уж са срещу системата, уж са
за други ценности, а се напъват да влязат в друга система.

А в американската система лесно се влиза. Има Международен
бакалауреат в гимназиите, после има САТ. Ама искат и препоръки
и някакъв знак, че си цялостна личност, а не просто зубрач, който
някой ден ще изтрещи, ще вземе пушки и ще застреля състудентите си.

# 320
Добре де, темата нали е за постиженията на детето въпреки непосещаването на училище, а не за това дали ще има или няма да има легитимна според българските закони диплома?

# 321
Мда добре ,вярно че не спориш важно е да си интересна  Grinning нищо ново .
Няма да те питам кое е нелепост ,защото със сигурност отговора ти ще е подобен т.е. просто саркастичен .

# 322
Те па щото не вадят пушки да изпозастрелят съучениците си точно тия, дето са всеки ден в училището. Като почнете наизуст.

# 323
  • Русе
  В доста училища децата оцеляват, даже в повечето.  Peace И повечето хора имат чудесни спомени от времето, в което са ходиил на училище.

# 324
Тия, дето вадят пушки, имат един определен профил:
синове на самотни майки, социални аутсайдери, и
третият елемент е- психиатрични лекарства.

Та този сладур ако отиде в Ю Ес университет, не се знае
какво ще стане. Едно е да се готвиш и да се мислиш
за звезда. Но там имат начини и звездите да ги припотят.

Познавам изтрещели гении от такива университети.

# 325
Между другото в класа на дъщеря ми има дете, което е с повече от година по-голямо от останалите. Дошли в България когато вече е навършило осем години и тогава започнало първи клас. Ако моята дъщеря сега отиде в чужбина вероятно ще бъде записана в клас, в който другите са по-малки от нея. Случва се с много деца заради езика. Което не значи нищо. Но тук бюрокрацията вече в кръвта ни тече и под вола теле се търси за всякакви глупости.

Всеки регламент е бюрокрация, но трябва да се спазва. Международните състезания по математика например делят децата на възрасти, а не на класове (има някои забележки и за това обаче). Там няма значение дали си 6 или 7 клас примерно, а дали си роден преди 30.05.2000 г. (примерно). Ако си роден и един ден след това гърмиш и не може да участваш. Това също е бюрокрация, но аз му викам регламент. И има значение - този регламент дава предимство на децата, тръгнали рано на училище, защото те са малки на години, но са взели материал като за по-големи. И наистина когато са в 7 или даже 8 клас се явяват на състезания с шестокласници. Но това си е по регламент и никой не спори.
У нас регламентът е с разделение по класове, в което има даже повече логика, когато става дума за конкретна държава с единна образователна система. Добър или лош, пак трябва да се спазва, защото е ясно, че дете в 7 клас ще има предимство при състезаване с деца в 6 клас. И предимството няма да е в акъл, а в познания.

Цитат
Добре де, темата нали е за постиженията на детето въпреки непосещаването на училище, а не за това дали ще има или няма да има легитимна според българските закони диплома?

Така е. Темата е също така и за това дали е правилно детето да бъде декласирано и лишено от право да се явява на състезания.

# 326
  • Куциндрел

В първият си пост коментирах постиженията. Не са кой знае какво, имах колега в университета, който от 1-ви клас програмира. В университета беше само за дипломата.

В репортажа гледах, че детето знаело английски и свирело на пиано. С това се похвалиха, ами не е уникално, предполагам, че ще се намерят още много деца на същата възраст, които говорят анлийски, свирят на пиано и имат познания по информатика.

/баща ми на неговата възраст е бил най-добрия пианист и е говорил френски. Само дето е нямало тогава информатика./

Просто журналистите са си направили репортаж, който ще грабне интереса на публиката.

# 327
На мен ми е странен този парадокс. Уж са срещу системата, уж са
за други ценности, а се напъват да влязат в друга система.

Българската система какво ти дава и американската с-ма какво ти дава?!
Какви врати ти се отварят с диплома от едната или от другата с-ма?!
Селянчето от Смолян и неговата майка много добре са си направили сметката.

Само не мога да разбера защо е цялата таз дандания по пресата? Толкова ли няма за какво да пишат журналистите, м?! Боленчо не е ли свършил днес пак някоя пакост, а?

Яко тресе матрицата тук, сакън някой да не направи крачка встрани....

# 328
Вижте,
никъде в репортажа не видях семейството да претендира за изключителност, в това число и детето. Не се бият в гърдите, говорят с акцент, обикновени, спокойни, дори стеснителни хора, с малко по-различни схващания за някои неща.
Журналистите са избрали да ги извадят на бял свят, не са звънели те в битиви да настояват да ги снимат, не са активисти, биещи тъпаните и настояващи да се легализира домашното обучение. Недейте търси под вола теле, само защото някой е различен, па бил той дори и религиозен сектант. Аз дори не казвам, че са ми симпатични или че одобрявам избора им, просто отчитам фактите.

# 329
"Българската система какво ти дава и американската с-ма какво ти дава?!"

А какви цели имаш? И с БГ диплома мога да продължа в академичните среди,
ако имам акъл.

Има много истории на умни деца, стипендианти, завършили Харвард с отличие и
постигнали...едно голямо нищо. Щото не е само Харвард, а и фамилните милиони.
Само тогава стигаш до върха на света.

Американската диплома без акъл и гръб няма да ти даде много.

И без да си личност.

Общи условия

Активация на акаунт