Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 920
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 300
Ceca стремят се към американски университет ,учат по някаква американска програма ,не била нужна диплома .

Нужна е, принципно, диплома, но не и наша. И затова се учи именно по въпросната програма, ако и този случай е такъв.
................................
Не бързайте толкова с изводите си за измами. Не е ясно какви са фактите до момента.

За да го запише за състезанието е "измамила " спор няма за това помогнала е позната учителка .

Ето какво е написала дидева в темата за
олимпиадите -Съгласно регламента на олимпиадите и националните състезания, провеждани под егидата на МОН, право на участие в тях имат "... всички ученици, които се обучават в дневна, самостоятелна или индивидуална форма на обучение в български общински, държавни и частни училища, както и училищата на територията на Република България към чуждестранните посолства."
Детето не отговаря на това условие.

В същата тема се споменава и за дете ,което участва в състезания за по-голяма възрастова група с множество национални и международни отличия .Браво  на него и на  неговите родители бих казала!

# 301
Смятам, че много се избързва с подобни изводи. Не прочетох конкретно описание на това, как е било записано момчето на тези състезания и доколко самото то е било наясно, че е било нередно да участва в тях. А ако е толкоз непреодолима пречка това, че момчето не се е ползвало от благините на държавното обучение, защо МОН преосмислят позицията си за отнемането на наградите?
За мен по- лошо би било ако детето е излъгало за възрастта си и се е състезавало с по- малки деца. Но това не е съвсем доказано, май.
То иначе така, нашироко, основно по форумите се издават присъди. Добре, че реално не е толкова лесно.  Grinning

# 302
защо МОН преосмислят позицията си за отнемането на наградите?

защото отнемането звучи ужасно за широката публика,  реваншистки някак си. Не за пръв път правилата ще паднат жертва на публичния образ.

Детето не мисля, че въобще е излъгало, най-вероятно изобщо не е било наясно има ли право, няма ли, да се яви. Нали за това са майките Grinning

# 303
 "От ведомството са категорични, че няма да отнемат наградата на Божидар, но няма да го допуснат до олимпиадата през тази година. "

http://dunavmost.bg/bulgaria/item/2117-100-lv-globa-za-roditelit … -informatika.html

Това е много адекватно поведение - пропуск на организаторите е, че са го допуснали и момчето си е спечелило наградата. Явно не е лъгало, защото си е написало, че не учи в училище, а по американска програма. В такъв случай не могат да му я отнемат. От друга страна трябва да се поучат от грешките си и повече да не го допускат. И казусът приключва.
Що се отнася до глобата - има си закони за всички. И това си е редно.

# 304
Защо да надскача? Явно и бабата и дядото са били учители, какво толкова се надскача. А пък и класата вече... Кейт Мидълтън херцогиня стана, недейте така Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Аз пък не мисля, че са искали да мамят, ако беше така, щяха да си го водят ученик в някое село или в кофти квартал, както Мамасита предложи.
Ако са искали да мамят, нямаше и да разгласят случая по медиите.
П.П. Преди се спомена, че и много деца, които ходят на училище, печелят награди. Така е. Но това не е заслуга на образователната система поне в 99% от случаите, а на личната ангажираност на родителите да записват децата на курсове и частни уроци. Без ангажиране на родителите постижения няма, освен при наистина необикновено отдадени и талантливи учители и ученици  гении.
Пак ще кажа, не съм привърженик на домашното образование, но уважавам правото на хората да правят собствени избори, стига да не са неморални.

# 305
За да го запише за състезанието е "измамила " спор няма за това помогнала е позната учителка .

--------------
В същата тема се споменава и за дете ,което участва в състезания за по-голяма възрастова група с множество национални и международни отличия .Браво  на него и на  неговите родители бих казала!

Как е помогнала познатата учителка? Издала е удостоверение, че детето е записано в някое училище ли?
Какво общо имат другите деца, спечелили отличия в случая?

Между другото в класа на дъщеря ми има дете, което е с повече от година по-голямо от останалите. Дошли в България когато вече е навършило осем години и тогава започнало първи клас. Ако моята дъщеря сега отиде в чужбина вероятно ще бъде записана в клас, в който другите са по-малки от нея. Случва се с много деца заради езика. Което не значи нищо. Но тук бюрокрацията вече в кръвта ни тече и под вола теле се търси за всякакви глупости.

П.П. Преди се спомена, че и много деца, които ходят на училище, печелят награди. Така е. Но това не е заслуга на образователната система поне в 99% от случаите, а на личната ангажираност на родителите да записват децата на курсове и частни уроци. Без ангажиране на родителите постижения няма, освен при наистина необикновено отдадени и талантливи учители и ученици  гении.

Именно.

# 306
е, измерим спрямо стремежите на Човека и на човечността. Тоест- ако
детето разплаква хора с музиката си, има талант, независимо от възраст.
Талант може и да е някаква особена емоционалност, или чувствителност,
изразяване, танц.

Но не и да скачаш през обръчи в конкурси.

Талантът е способността да се пренесе повече от Прекрасното в
ежедневната реалност.

Другото е скука, умноватост, рециклиране на стари методи и аргументи...

Типично мнение на човек с хуманитарни и артистични наклонности, но не мога да се съглася. Нима Гаус не е бил талант? Или Нютон? Или май те не са таланти, а гении?

А сега видях и това:
Цитат
Щото хора, дето могат да въртят задачи- бол. И не са особено забавни. Обаче
винаги има нужда от добри цигулари.

Още по-типична изява на хора от твоя тип. Но бих искала да кажа, че и цигулари дал господ. И не всеки е Паганини, а 99% се изявяват по някакви оркестри или даже никъде (и се изхранват с друго). От друга страна владеещите математика, програмистите, инженерите и т.н. може да не са забавни, но са полезни. Без тях, а само с цигулари, нямаше да пишеш сега в интернет.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 12:13 от Черна станция

# 307
Черна Станция, Гаус и Нютон са били таланти, но
не са били състезатели, а са чепкали едно нещо,
по нестандартен начин. Даже не се знае дали нямаше
да им се наруши талантът, ако ги бяха пуснали по
състезания. Защото от състезателност може да не
се развие истинско математическо творчество.

Не се бой, добре знам какво е математиката и че има
творчество.

И да, в математиката е по-скоро техническа гениалност,
за която трябва да се внимава, защото е нечовечна.

# 308
Имаше статия, в която се казваше ,че за записването в състезанието им е помогнала позната учителка .
Присъди не издаваме .Има си регламент .
Медалът няма да му бъде отнет ,но няма да го допуснат до олимпиадата.
Ана2 явно е имало начин детето да се образова индивидуално ,да си се води в училище ,да си държи изпитите и да си участва в състезанията .
Check Please не знам как точно е помогнала ,но майката го казва .
А другите деца нямат никакво значение в случая наистина  ,не е интересно щом детето е постигнало нещо на по-високо ниво ,но пък по нормалния начин .

# 309
Ceca стремят се към американски университет ,учат по някаква американска програма ,не била нужна диплома .
Явно детето ще става американец и там ще живее.  ooooh!
Не мога да разбера хората, които опитват чрез децата си да надхвърлят класата, ако щете кастата, в която живеят.

hahaha

Амбициозните постигат целите си и без да са аристократи. Няма значение къде и как.
Щом майка му иска да надскочи средата си, нищо не й пречи и надали ще се съобразява с нечие мнение. А детето ще има диплома, не берете грижи.

# 310
Check Please не знам как точно е помогнала ,но майката го казва .

Не знаеш, но това не ти пречи да кажеш, че спор няма, че има измама.

А другите деца нямат никакво значение в случая наистина  ,не е интересно щом детето е постигнало нещо на по-високо ниво ,но пък по нормалния начин .

Rolling Eyes

# 311
"Амбициозните постигат целите си и без да са аристократи."

Нали знаеш добрият доктор на такива как им казва? Hustling rube.

# 312
Целта на майката е националния отбор по информатика за това е нужно участието му в олимпиадата .Аз поне така разбрах .
Има правила, които надлежно трябва да се спазват.
За да отиде спортист на Олимпийски игри, то са квоти, то са защити, то са държави.
Детето при положение, че се води "CLASS USA", то да  се яви на международна олимпиада чрез
отбора на USA.
Tъжна картина относно поведението на майката, която си е повярвала, че може да
замести я БГ образование, я USA образование.

# 313
  • София
Ако отразеното е вярно, не за пръв път на местна почва му се "помага" на детето да се явява на олимпиади и състезаания, организирани от МОН. И като се е явило и изкарало високия резултат, и взели, че му праттили работата в МОН/инспектората по-скоро/. Няма как абсолютно непознато дете да се яви на ообщински кръг на олимпиада, защото най-малкото учителите си познават децата, а дори детето да не е от същото училище, то пак трябва да покаже бележник или ученическа лична карта. Според мен първо "благодетелите" във въпросното училище трябва да изгърмят, защото са вписали в протокола дете, което не е ученик нито в това, нито в друго училище. Работите на общинските кръгове се проверяват на място, в училището, някой от квесторите (учители от училището) е вписал детето в протокола, а после с какъв акъл директорът го е разписал не знам. Те изобщо не е трябвало да допускат детето до олимпиадата, а на всичко отгоре нарушенията се оказват системни, ако това дете и друг път е допускано.
Майката хич не е наивна, нито смела, а просто нагла и има кой да й ходи по свирката. А момчето ми изглежда доста голямо за 13-годишно.

# 314
Какво има да му "замества" на американското образование?
Там има 2.5 милиона деца, които се обучават домашно. Явно това е легитимно за САЩ образование.

Общи условия

Активация на акаунт