Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 746
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 570
Сега е лесно по интернет да си намериш работа и да работиш от вкъщи, но пък се предполага, че трябва и да създадеш семейство...
И двете неща хич не са лесни.

# 571
И в други теми е ставало въпрос - тях нашенските не ги интересуват, а направо се целят в чужбинските топ-университети, макар да е доста съмнително доколко изобщо ги вземат там.

Надявам се, че добре са проучили въпроса, защото без диплома за средно, даже шофьорска книжка не могат да си изкарат тук. А от някои училища, при това държавни, си взимаш и чужбинска диплома,   нали говорим за супер умни деца, те без проблеми би трябвало да влизат именно в тези училища  Mr. Green

# 572
Ако семейството живее в отдалечен район без добро училище наблизо разбирам да обучава детето си вкъщи поне докато то може да се оправя само далече от родителите си. Именно това е основната причина семейства от САЩ да обучават в къщи своите деца. Сега има интернет и не е кой знае какъв проблем едно дете да учи в къщи.
А че училището е училище за живота е съмнително...Или ще се справиш с побойниците, или те ще се справят с теб.  Rolling EyesАко е второто то по-добре да е по-късно.
Добре де, замени думичката *побойник* с *простак*, замени я с *различен*, някой, който не си срещал покрай майка си . Много интересно-родителите на *специални*деца света преобръщат, за да приемат децата им в общообразователни училища. Изглежда средата в училище не ги плаши, тъкмо обратното-не желаят децата им да са отделени от връстниците си.
Цитат
Чудя се, ако не си се сблъсквал с идиоти, как ще се научиш да ги избягваш и да ги разпознаваш?
точно това имах предвид и аз Peace

# 573
  • София
Божидар няма да го мислим, нали е син на майка си - ще работи като фри-лансър или майка му ще му намира проекти, и така може да си откара момчето между 4-те стени и няколко компютъра до пенсия. Дори няма нужда да ходи в университет, нито на училище, защото майка му ще го научи на една част от занаята, а в ю-тубе-то има достатъчно материали за всеки, който иска да се научи.

# 574
Има късмет, че не й се е паднало дете, което да мрази математиката и да не разбира нищо от програмиране. Ама ако те програмират от малък, може пък да почнеш да разбираш от каквото ти кажат, не знам...

# 575
Добре де, замени думичката *побойник* с *простак*, замени я с *различен*, някой, който не си срещал покрай майка си . Много интересно-родителите на *специални*деца света преобръщат, за да приемат децата им в общообразователни училища. Изглежда средата в училище не ги плаши, тъкмо обратното-не желаят децата им да са отделени от връстниците си.
Цитат
Чудя се, ако не си се сблъсквал с идиоти, как ще се научиш да ги избягваш и да ги разпознаваш?
точно това имах предвид и аз Peace
Абе и така е и не е така. Много семейства с деца със СОП не желаят децата им да са в масово училище, защото много травмират децата им. Според зависи от СОП-а. Хората с различни деца бяха много против идеята за затваряне на помощните училища не без основателни причини.
А в САЩ например какви държавни училища има-ум ще ви зайде-приличат на зверилници и на входовете им проверяват за оръжие, оградени с високи стени-там има ученици дето на 14 години са с огнестрелни рани..Представете си за миг, че това ви е опцията за безплатно образование?
Всичко е според зависи..
Но не оправдавам хоумскулинга по причини, че приемаш своето дете за нещо изключително и повече от останалите, а и имаш възможност да го запишеш в съвсем прилично държавно училище.
Наистина така съзнателно осакатяваш детето откъм социални контакти.
А на Божидар? Кофти майка му се е паднала според мен...

# 576
Прочетох малко от форума и сайта на хоумскулърите. Най-общо ми направи впечатление следното:
- подавляващо преобладават религиозните семейства, които не харесват светското образование, защото не им възпитава децата в религиозен дух. При това този на тяхната секта.
- 100% споделяне на мнението, че децата са собственост на родителите и те могат да правят с тях каквото си искат, а държавата няма право да им се меси. Това, че децата имат права и не са ничия собственост е еретична идея.
- много високо самомнение, граничещо с арогантност.

# 577
Имам приятели, които са религиозни и държат детето им да се възпитава в този дух, затова освен на светско, ходи и на неделно училище. Това с християнските ценности са врели-некипели, училището не ти пречи да им ги предадеш на децата си, да не говорим, че допреди няколко години можеше да се учи и вероучение по избор, сега не знам. Но неделно училище съществува със сигурност.

# 578
  • В тъмната гора.
Прочетох малко от форума и сайта на хоумскулърите. Най-общо ми направи впечатление следното:
- подавляващо преобладават религиозните семейства, които не харесват светското образование, защото не им възпитава децата в религиозен дух. При това този на тяхната секта.
- 100% споделяне на мнението, че децата са собственост на родителите и те могат да правят с тях каквото си искат, а държавата няма право да им се меси. Това, че децата имат права и не са ничия собственост е еретична идея.
- много високо самомнение, граничещо с арогантност.

Изгледайте филма, там има различни случаи от различни градове. Има тормозени в училище деца.

# 579
  • Куциндрел
Няма нищо лошо в домашното обучение. Даже и деца, които ходят на училище имат и домашно обучение. Стига само родителите да могат да предоставят адекватно такова.
Лично аз имам доста познания в доста области, но не мога да синтезирам материала, за да обучавам детето си изцяло вкъщи. Другият вариант е да му наемам частни учители.
За мен няма излишен предмет. Всеки предмет разширява мирогледа на детето. Разбира се, не е нужно едно дете да е отличник във всичко. Те децата от малки показват къде им е таланта.

Родителите са длъжни да подготвят детето си за заобикалящия го свят. /за това дадох примера с обикновения човек и аристократите./  

# 580
  • София
Аз съм много "за" образованието в училище. Да, знанията могат да се получат и вкъщи, и то в много по-добра форма, но средата няма как да се възпроизведе. Детето ми ще расте в свят на добри и лоши хора, на изпълнителни и послушни, но и на "различни" и престъпни. Ако не го подготвя от малък, няма как да се справи по-късно.

# 581
Изгледайте филма, там има различни случаи от различни градове. Има тормозени в училище деца.

Ми има. Има и тормозени студенти, има и тормозени от шефовете си, от съседи или бабаити възрастни, има и тормозени пенсионери. Не можеш да се скриеш от тормоза, трябва да се научиш да го преодоляваш.

# 582
  • София
Има нужда от помощните училища. Не ми допада идеята за интеграция на всяка цена и на всички деца. Все пак, има много деца, които с помощ могат да се справят.

# 583
Аз не мога да разбера аргумента за добрите и лошите хора, престъпните и т.н. в училище.
Училището не е място, където се изпращат учениците, за да се каляват...
Насилието, под каквато и да е форма, е слаба страна на системата и работещите в нея, с любезното (не)съдействие на родителите и възпитанието, което не могат да дадат.
Надявам се, че майката на Божидар знае какво прави и е проверила дали ще отговорят на изискванията, щом желае да изпрати детето да учи в чужбина. Защото ако не се получат нещата, доколкото разбирам от тяхната история, Божидар няма да има и основно образование в България.
Предполагам, че си е ''опекла'' нещата и знае накъде върви и какво прави.
Интересно ми е и другите ''домашни'' ученици ли са се ориентирали към бъдеще в чужбина?

# 584
  • София
Е, как, малко ли са обяснявани нещата и в тукашните теми! Нашенско не заслужава гениалните им деца! За тях само Бръшляновата лига!

Общи условия

Активация на акаунт