Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 792
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 480
На общинския кръг не се плаща, защото той е вътрешен за училището.
Не винаги. При нас общинският по информатика се провежда в едно-единствено училище, в което се явяват и деца от други училища.
Това е областен кръг.
Не. Не е . Говоря за общинския. Много добре знам разликата. Но областният се провежда в същото училище, да.

Вече описах някои възможсности. Едната е гастролиращите участници - вместода се бори за челната тройка в София с поне хиляда деца да речем, защо да не се запише да участва в Смолян или в Тутракан, където ще са двеста деца?
И в момента можеш да се явиш на друго място, но това не ти помага особено. Важни са точките, които ще постигнеш, а не броя на участниците и на кое място си.

Вярно, че се справил по добре от стандартния шестокласник, но като се вземе под внимание как се преподава информатика в училищата и колко рядко има подготвен преподавател е съвсем обяснимо, ако някой вземе и сам се подготви целенасочено да има добър резултат.
В шести клас информатика не се преподава в училищата. Децата се готвят в школи.

# 481
 Вярно, че се справил по добре от стандартния шестокласник, но като се вземе под внимание как се преподава информатика в училищата и колко рядко има подготвен преподавател е съвсем обяснимо, ако някой вземе и сам се подготви целенасочено да има добър резултат.

Ти май заби пирона в темата.

В шести клас информатика не се преподава в училищата. Децата се готвят в школи.

И за какъв равен старт тогава става дума?  Mr. Green

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 22:54 от Анонимен

# 482
Само на мен ли ми се стори,че тази майка не е много в ред  Rolling Eyes ? Стана ми жал за момчето,честно  Sad

И на мен така ми се струва,зорлем от детето ще направи социопат,
кой нормален родител няма да си запише детето на у-ще?
И аз не исках да е в "обикновено" с всякакви екземпляри ,затова след 4кл. го приеха в по-добро,
където олигофрении никога не е имало.

Но това,че детето е дисквалифицирано е несправедливо,олимпиадата нали е
да покажат знания,  регламента е по-важен от постижението на детето ли?

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 23:04 от Nikol *

# 483
Не познавам човек, който да изучава компютърни науки и да иска да преподава в училище. Същото е и с психолозите например. Не биха дошли при тези условия.

# 484
  • Ямбол
На общинския кръг не се плаща, защото той е вътрешен за училището.
Не винаги. При нас общинският по информатика се провежда в едно-единствено училище, в което се явяват и деца от други училища.
Това е областен кръг.
Не. Не е . Говоря за общинския. Много добре знам разликата. Но областният се провежда в същото училище, да.
....
Но се класират всяко в своето си училище, а не общо. Вероятно се ползва базата.

# 485
  • волно калдъръмче

Ти май заби пирона в темата.

Отдавна казвам, че мястото на това дете не е при плебса от държавните училища. Те са под нивото му и да се състезава с тях е смехотворно и неспортсменско.

# 486
Какво мислене, Espa? Хората си дирят регламента, не че понятие си имат от регламенти.

Жонглираш или поощряваш нарушенията?

Ами аз не съм оторизирана да поощрявам или санкционирам каквото и да е, но както и да е. Оттук нататък спрях да чета. Sunglasses
Е, не е голяма щета. И без това хлябът е вреден.

Важното е, че хайверът е полезен.
Не се прави на интересна, че ще стане интересно. Да не те захапя сега за простотията за директивата.  Mr. Green
Уау, поразена съм. Или не Simple Smile Пия вино и 5 пари не давам за нуждите ти да се доказваш. Хубавото е, че не се опитваш да го правиш чрез децата си и за тяхна сметка. Че и да го представяш за християнско, както в случая.

# 487
  • Ямбол
...
Отдавна казвам, че мястото на това дете не е при плебса от държавните училища. Те са под нивото му и да се състезава с тях е смехотворно и неспортсменско.
Кой е този плебс, който има повече точки от Божидар в другите състезания?
Или онзи, който е победен, понеже батко Божко се е закачил за долната възрастова група?

# 488
Уау, поразена съм. Или не Simple Smile Пия вино и 5 пари не давам за нуждите ти да се доказваш. Хубавото е, че не се опитваш да го правиш чрез децата си и за тяхна сметка. Както в случая.

Скрит текст:
Тихо и ти де, кой те пита какво и колко пиеш?  Mr. Green
Все някой неквалифициран пияч ще се появи посред нощ, значи.  ooooh!

# 489
  • София
как ще се явиш на друго място по български или физика? Олимпиадата е по регионален принцип и няма как да си ученик в София и на областен кръг да се състезаваш с учениците и да си в списъка с учениците от Варна. Ако не си първи или втори (за трети не съм сигурна) на областния кръг по български как ще се явиш на национален? Колкото повече деца се явяват, толкова по-вероятно е да се появи някой друг с по-високи точки от твоите.

# 490
регламента е по-важен от постижението на детето ли?
Навсякъде има регламенти.
" В сериите на 200 метра сутринта Тезджан Наимова бе записала време 22.60 секунда, което също бе най-добро в Европа за сезона, но не бе зачетен заради вятър със скорост 2,3 метра в секунда, което е над допустимите 2,0 метра в секунда."
http://gong.bg/view_article.php?article_id=13233

# 491
Одобрявам свободата всеки да преценява дали детето му да се обучава в къщи по специални програми или в училище.
Не смятам че училищната система в момента е прекрасна - освен да прави главите на децата квадратни, да ги калъпира, да ги учи да се изразяват с клишета, друго не мисля че прави.
За мен качествено образование означава да се подпомага детето да МИСЛИ с главата си и самостоятелно, да знае къде и как да намира информация и да го подпомогне да се научи на любопитство и любознателност към света. Останалото всеки човек според потребностите си може да научи сам. Не мисля че системата на образование в България прави което и да е от горните неща. За жалост.

И аз не намирам системата за прекрасна, макар да не съм склонна да абсолютизирам, че всички деца от всички училища излизат калъпирани повтарячи на клишета. Чух например, че всички деца от СМГ, които тази година са кандидатствали в ОКСБРИДЖ, са приети. Това с клишета ли става?
Но иначе по темата - не съм съгласна със СЛОБОДИЯТА всеки да спира детето си от училище за да го обучава сам както намери за добре, защото тогава:
- всички ислямски фанатици ще си възпитават у дома малки камикадзета посветени на джихада;
- всички християнски фанатици ще учат децата, че светът е на 6000 години и няма еволюция;
- всички цигани ще спрат децата си от училище и ще ги пратят да просят, а утре тези неуки деца пак ще висят на социални помощи, за които аз ще плащам и затова ще имам мизерна пенсия;
- бедните селяни по селата ще спрат децата си за да ги пратят да пасат овцете, а после пак като в горното тире;
- защото едно дете може да иска да бъде архитект, но вманиачени родители с болни амбиции го профилират да стане пианист виртуоз. И няма кой да защити детето;
И още много сигурно може да се измисли. Защото всички, възразяващи срещу задължителното образование, изхождат от позицията "я аз колко съм умна и интелигентна и знам кое е най-доброто за моето дете и ще се справя по-добре от МОН". Да, ама не. Я има 5% от семействата, за които това да е вярно, я не. Останалите ще похабят децата си. Ей затова има държавни стандарти за обучение.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 23:28 от Черна станция

# 492
  • волно калдъръмче

Това е нежеланата среда, от която майка му хем се стреми да отдели, хем го тика да си мери с нея информатиката. Работата е малко хем боли, хем сърби.

# 493
  • Русе
    Училището нямаше да му попречи на напъните в информатиката. Имах приятел, който в икономически техникум пишеше по добри програми от колкото по-късно преподавателите ми в университета. През цялото време се самообразоваше по избраната специалност и не му пречеше нито институции нито регламент. Един път се яви на олимпиада, но реши задачата на език, на който проверяващите още не знаеха да пишат.

# 494
  • Ямбол
как ще се явиш на друго място по български или физика? Олимпиадата е по регионален принцип и няма как да си ученик в София и на областен кръг да се състезаваш с учениците и да си в списъка с учениците от Варна. Ако не си първи или втори (за трети не съм сигурна) на областния кръг по български как ще се явиш на национален? Колкото повече деца се явяват, толкова по-вероятно е да се появи някой друг с по-високи точки от твоите.
На областен няма значение къде се явяваш. Например по английски всички решават едни и същи задачи + съчинение и за национален кръг се класират онези, които имат 90 или повече точки от 100 възможни.
Няма първи втори. Има само точки.

Общи условия

Активация на акаунт