Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 693
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 615
  • волно калдъръмче
Порочна е реакцията и поведението на възрастните, отговорни в училище и системата, като се започне от дежурния учител, та до директора, защото те не са си свършили работата както трябва.

Ако имаше в цялата картинка възрастен, който да си е на мястото, нямаше да се налага да си ги мерят, с извинение.

Вие сериозно ли допускате, че побойникът ще налети, когато наблизо има възрастен, който да осуети намеренията му?

# 616
Ами, именно. Някой не си е бил на мястото. Нали се е случило, докато е бил на училище?
Само един път съм била свидетел на бой в училище, като ученичка и въпросното сбиване беше пред класната ни стая, в коридора. Дежурната учителка така и не разбрахме къде е отишла.
Дори и да не са могли да се намесят на време, то реакцията им, след като са разбрали за случката, трябваше да е по-различна от това, което Мишел пише.
А, два пъти всъщност, но другият пример е още по-неприятен - учителката излезе от час (по незнайно каква причина) и тогава се сбиха.

# 617
  • В тъмната гора.
Аз не бих си защитила детето на всяка цена, защото после знам, че ще се наложи да се плати още по-висока цена. Възпитала съм го да не посяга първи. Да не посяга на по-малки от него. А и той физически не е развит така, че да бъде бияч. Те и затова го налитат. Както беше писала една съфорумка назад по страниците, цитирам по памет - "защо според вас си избират смотаните за жертва?."
Трябва ли аз да си посипя главата с пепел, че сина ми не е бараба и не съм го направила отворко и културист? Въпросът ми е риторичен.

И хайде да спрем да спамим темата. Все пак детето ми не се обучава по домашному.

# 618
Ами ако,не дай си боже, нещо се случи с майката на Божидар,какво ще стане с детето,
как ще приеме живота извън матрицата на майка му?

# 619
  • волно калдъръмче
Нес, допускаш ли, че дежурната учителката би отишла до тоалетна, ако знае, че някой е решил в това време да свети маслото на свой съученик? Допуска се, че всички деца по презумпция са отлично възпитани и подготвени от своите родители. Поне аз не познавам родител, който ще каже "детето ми е побойник, внимавайте с него". При нужда да оправдаят пропуските във възпитанието обикновено отговорът е твърд и безапелационен "предизвикали са го, не е виновен".

# 620
  • В тъмната гора.
Ами ако,не дай си боже, нещо се случи с майката на Божидар,какво ще стане с детето,

Лошо му се пише. Ще го спъпчат, ако някой не се застъпи за него. Направо не ми се мисли какво ще преживее.

# 621
  • София
Ще имаш много здраве, Мишел! Много ти е лесно да ме обвиниш в злоба, като не ти изнася това, което съм написала!  Stop Твоето чувство за справедливост е продиктувано от ролята ти на майка, която всячески ще защити детето си. Колкото до прошката, щеше да простиш на детето си, майките дори убийство прощават. Както се казва, всички майки си приличат/ме - готови сме на всичко за децата си, включително да оправдаваме и най-лошите им постъпки. Ти достатъчно ясно си описала нещата, а и не казваш нещо да съм сгрешила в спомените си. Другият е поискал чипса на сина ти пред лавката, синът ти е отказал, (тук не помня нещо дали и какво са си казали), после е станала гонитбата - твоят син е бягал след противника, онзи се е обърнал изведнъж и го е фраснал.

# 622

Лошо му се пише. Ще го спъпчат, ако някой не се застъпи за него. Направо не ми се мисли какво ще преживее.

Голям риск и голяма отговорност са поели тези родители,изгледах филма.
Страшно е - да създадеш затворен свят за детето си,където единствен сценарист и режисьор си ти.
Но им се възхищавам, да работиш с деца и да ги обучаваш е едно много трудно занятие.

# 623
  • волно калдъръмче
Аз се питам какво ще осмисли дните им, когато децата им литнат от гнездото. Не че ще е късно да намерят нещо да запълни живота им, но с изградени навици трудно се къса. Децата ще се оправят някак си.

# 624
  • София
Саморая, имах предвид не само, че дежурният учител не си е бил на мястото, а и последващата реакция - опитали са се да замажат случая, отричали са и са се надявали Мишел да не подаде жалби. Ако някой иска да набие някого, винаги ще намери сгоден момент, но това не отменя отговорността на възрастните, в случая учителите и директора. Те просто са си пазили кожите, отричайки, аслед това и неглижирайки случая.

# 625
Саморая, може да е така, а защо е била толкова неадекватна реакцията на учител и директор впоследствие?
За възпитанието от родителите съм съгласна, но това е друга тема. Аз познавам родители, които си признават, че не могат да се справят с децата си.

# 626
Малко да разсея задълбаването на дискусията настрани с един интересен анализ за социализацията на децата- тази така ползвана и тук, във форума, мантра.

# 627
Малко да разсея задълбаването на дискусията настрани с един интересен анализ за социализацията на децата- тази така ползвана и тук, във форума, мантра.

Чак ме напуши на смях като го четох. Заради форумската мантра, не заради написаното в статията.  Mr. Green
Благодаря за линка.   bouquet

# 628
  • волно калдъръмче
Ти достатъчно ясно си описала нещата, а и не казваш нещо да съм сгрешила в спомените си. Другият е поискал чипса на сина ти пред лавката, синът ти е отказал, (тук не помня нещо дали и какво са си казали), после е станала гонитбата - твоят син е бягал след противника, онзи се е обърнал изведнъж и го е фраснал.

Да не изпадаме във формализъм, ама сбиването май не е било на територията на училището. За какви дежурни учители става въпрос? Откога трябва да дежурят и пред търговските обекти около училищата?

# 629
Баща му води тежък разговор с него и основния въпрос, който му зададе беше - "Защо тръгна да го гониш, при положение , че нямаш намерение да се биеш и нямаш сили да се биеш?" Отговорът беше - "Омръзна ми да ме подритват."

Не исках да чопля повече в темата, но понеже каза, че се съдите се замислих над горното. Ако правилно разбирам децата са се напсували и сритали, после побойникът си е тръгнал, а твоето дете е тръгнало да го гони. И тогава той се е обърнал и го е ударил. Според правото имаме две случки - първата е приключила, когато побойникът се е оттеглил. След това имаме втора отделна и независима случка, в която твоето дете гони (напада) другото, а то го удря. При това положение адвокатът на другата страна направо може да каже, че синът ти е нападнал онова дете за да си отмъсти, а то се е защитило. Трудно ще ви е да обясните в съда защо твоят син е тръгнал да гони другото дете. Най-близо до ума е, че е искал да го удари, набие и изобщо нападне, а онова е ударило при самоотбрана.  Нещата са доста на кантар, освен ако не съм разбрала правилно случката.

Общи условия

Активация на акаунт