Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 593
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 1 215
  • най-шареното място
Ето това с равния старт е за нова тема.
Ако е по възраст за най-лесно, или с документ какво му е неравното?
Допускането че homeschooling-а е по-напредничав? Или че е един-учител-един ученик?
Не е така.  Писах по-горе - и сега състезатели имат знания и умения постиганти вкъщи и доста пред ученото в училище. Да ги спрем в името на равен старт?

# 1 216
  • Ямбол
...

Какъв проблемът, да донесе документ за класа, всъщност? Все ще намерят начин родителите.
Няма да питам дали да обяснявам пак Simple Smile
Ами те така са направили и сега се жалват, че са ги хванали.
Не са направили това. Имам предвид документ удостоверяващ фактическо, а не измамно състояние.
Няма начин да се извади такъв документ. Или поне аз не се сещам за такъв.

# 1 217
Виждам че Божидар не са го спрели от участие. Взели му били грамотата. Ако това семейство мрази системата не трябваше да оревават орталъка за една грамота.

# 1 218
  • Русе
  Доколкото знам, не са му взели грамотата.

# 1 219
  • най-шареното място
Нито медала. Не го дпускат до следваш кръг на нещо. Вероятно олимпиада. Макар че към момента на новината, беше рано за това ако е информатика. Може би има нещо друго с кръгове.

# 1 220
  Доколкото знам, не са му взели грамотата.
какъв им е проблема? Че не са им казали Браво?

# 1 221
какъв им е проблема? Че не са им казали Браво?

"Проблем" няма. Майката е просто маша в ръцете на организацията им, за да се вдигне цялата тая медийна пушилка. Тя самата споменава в някои от интервютата, кой какво и как я е посъветвал. Оттам нататък неграмотните журналисти и безкритичната и лесно манипулируема маса зрители/читатели довършиха "партийното поръчение" в целия му блясък...
Ако някой проследи хронологично изявите на майката и официалните становища на свързаните организации, всичко ще му се изясни.
Жалко само, че има хора, които се ловят не на куки, а на бастуни, и дори след 200 страници смислени доводи ще продължават да виждат в случая само собствените си емоционални проекции ...

# 1 222
  • най-шареното място
Герри, за съжаление е точно това - лошо планирана медийна атака. BirdsFlu обяснява достатъчно ясно.
Между другото заглавието на тази тема не е много по-различно.
Специално погледнах началото ѝ като написах горното изречение. Първият пост  и последните няколко мнения на авторът ѝ, говорят за същото.

# 1 223
  • Бургас
Понеже тук постоянно се повтаря това за сектите ето една статия, където нещата са погледнати под друг ъгъл, т.е. държавата като секта.

# 1 224
  • Ямбол
Къде е тая статия?

# 1 225
  • Бургас
Съжалявам, нещо не се е получило с линка.

http://bgreformer.wordpress.com/2014/03/15/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0 … 0%BA%D1%82%D0%B0/

# 1 226
  • Русе
  Не разпознавам по нито и една точка образователната система в тази статия, а съм скочила с двата крака в нея, доколкото голяма част от подготовката е на моята глава, доколкото се опитваме да съчетаваме няколко неща.
 tweetys, имаш ли деца или само страдаш от личния си контакт и разочарование  на непризната.

# 1 227
  • Ямбол
Не съм съгласна с написаното в статията, което не е статия, а блог.
Децата ми не са отнети. Не са с промити мозъци, за разлика от домашнообучаемите.
И имат избор, за разлика от сектантите и домашното обучение, където мама определя нивото, предметите и степента на развитие.

# 1 228
  • най-шареното място
Това е за модератор:
1. опит за дигане на рейтинг на блог:) /Нямаше да е така ако беше по темата./
2. обида към всички работещи в образователната система /при все обидното си заплашане тези хора правят чудеса, а не промиване на мозъци./

Много маниерен и измислен текст. И труден за четене. Но най-вече упражнение по тракане на човек, който идея няма какво е сега училището.

# 1 229
  • волно калдъръмче
Интересна гледна точка. В сектата има устав, който се следва сляпо от адептите. Де да го имаше и в училище култа към знанието Laughing  даскалите щяха да пеят и да проповядват.

Общи условия

Активация на акаунт