МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

• 52 749
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
аз пък знам , че ако се предпазвам от маята сигурно ще ме блъсне бързия влак и ще се гътна от това.  Joy
айде да си влезнем в темата МАШИНИ ЗА ХЛЯБ  newsm78

# 391
Статията е алармираща.
Дори само фактът, че термофилните дрожди са изкуствено създадени, заслужава внимание.
Инстантен продукт означава извличане на вещества при определена обработка. Това, обаче не означава, че е полезно.

Ani Ka , благодаря ти за статията.

# 392
  • София
Аз си харесах една  рецепта за картофен хляб, но имам едни такива въпроси

225 мл ( 1 чаена чаша ) вода , в която са варени картофите , стайна температура
3 супени лъжици олио
500гр ( 4 1/2 чаши ) бял хляб брашно
175гр ( 2 чаши) картофи студено пюре
1 1/ 2 супени лъжици мляко на прах
1 1/2 ч.л. Сол
2 ч. л. Захар
1 1/2 чаена лъжичка суха мая
мляко , за омасляване на хляб

Картофеното пюре с тази 225 мл мл вода ли се прави или с отделна или просто са намачкани картофи, без течност(има такава забележка Забележка :Ако използвате остатъци пюре картофи , направени с мляко и масло , може да се наложи да се намали течността. Ако просто направи картофено пюре , използвайте 175 гр , 200 г или 275 грама картофи , в зависимост от размера на хляб машина, от което си мисля, че  т.н. пюре, са просто намачкани картофи)? Пюрето към течните съставки ли да го броя(т.е. среден размер да избера или към сухите и да избера голям хляб(дават го за среден но знам ли за каква машина)), ако нямам сухо мляко, може ли вместо водата, да сложа част прясно мляко и колко?

# 393
Статията е алармираща.
Дори само фактът, че термофилните дрожди са изкуствено създадени, заслужава внимание.
Инстантен продукт означава извличане на вещества при определена обработка. Това, обаче не означава, че е полезно.

Какви вещества се извличат?
Дрождите явно са първото отроче на генното инженерство, щом са изкуствено създадени (в статията се говореше нещо за война - Първа, Втора световна ли?).

# 394
Статията е алармираща.

Съгласна! Ей, зат'ва яжте хляб и печива с квас Wink Mr. Green Откакто го съхранявам сух /естествено изсушен/ тестото ми втасва за 2-3 часа. Peace

# 395
  • София
Може би сте писали, но темата е наистина дълга... Преди време продаваха готови смески за хляб - добавяше се само вода в пекарната. Дали и сега продават някъде?

# 396
  • София
Може би сте писали, но темата е наистина дълга... Преди време продаваха готови смески за хляб - добавяше се само вода в пекарната. Дали и сега продават някъде?

В Лидл.

# 397
В Лидъл има, доколкото знам. Иначе аз си взех на София мел готова смес за хляб от типово и бяло брашно - много вкусно става, добавям само вода и две лъжици трици.

# 398

навсякъде ги има - и в големите и малките магазини  Laughing

# 399
  • София
Аз си харесах една  рецепта за картофен хляб, но имам едни такива въпроси

225 мл ( 1 чаена чаша ) вода , в която са варени картофите , стайна температура
3 супени лъжици олио
500гр ( 4 1/2 чаши ) бял хляб брашно
175гр ( 2 чаши) картофи студено пюре
1 1/ 2 супени лъжици мляко на прах
1 1/2 ч.л. Сол
2 ч. л. Захар
1 1/2 чаена лъжичка суха мая
мляко , за омасляване на хляб

Картофеното пюре с тази 225 мл мл вода ли се прави или с отделна или просто са намачкани картофи, без течност(има такава забележка Забележка :Ако използвате остатъци пюре картофи , направени с мляко и масло , може да се наложи да се намали течността. Ако просто направи картофено пюре , използвайте 175 гр , 200 г или 275 грама картофи , в зависимост от размера на хляб машина, от което си мисля, че  т.н. пюре, са просто намачкани картофи)? Пюрето към течните съставки ли да го броя(т.е. среден размер да избера или към сухите и да избера голям хляб(дават го за среден но знам ли за каква машина)), ако нямам сухо мляко, може ли вместо водата, да сложа част прясно мляко и колко?

От лютата битка, която се води в момента тук за маята едва не изпуснах единствения пост напоследък влизащ в темата.

Сега ... Преди няколко поста показах един хляб с картофи. И там писах, че аз само намачквам с вилица и е правя картофено пюре (същото и с морковите). По цитираната от теб рецепта не гледай дограм брашното, а добавяй докато получиш подходящото тесто. И понеже ти гледам съотношението на течности и сухо вещество, ако ме питаш мен намачкай си картофите, разбий ги с водата и олиото и почвай да месиш по останалия ред.

Ако имаш готово пюре - няма проблеми да го ползваш, то ще работиш на принципа „добавям брашно до получаване на необходимия вид тесто“.

# 400
Много съм затруднена. Някой може ли да каже мнението си за тази хлебопекарна http://www.amazon.de/dp/B0016KETVO?tag=syn_api_dfu1_bd-21&as … fG1lYWdmbm14dWFV?
В голяма чуденка съм.

# 401
Аз си я бях харесала и без малко да си я купим, но ни изникна един вариант за Силвъркрест. Мъжа ми чете доста по немските сайтове за нея и отзивите са добри. Казанчето не е с тефлон, а с титаниево покритие и прави до кило и осемстотин грама хляб. Много ми беше харесала възможността да пека две малки хлебчета едновременно. Има два комплекта бъркалки - големи и малки. Като цяло си е добра машинка, цената може и да падне - когато го гледахме, цената беше около 90 евро. Доставката до България излиза около 25-30 евро. Това е, надявам се да съм била полезна.

# 402
Аз си я бях харесала и без малко да си я купим, но ни изникна един вариант за Силвъркрест. Мъжа ми чете доста по немските сайтове за нея и отзивите са добри. Казанчето не е с тефлон, а с титаниево покритие и прави до кило и осемстотин грама хляб. Много ми беше харесала възможността да пека две малки хлебчета едновременно. Има два комплекта бъркалки - големи и малки. Като цяло си е добра машинка, цената може и да падне - когато го гледахме, цената беше около 90 евро. Доставката до България излиза около 25-30 евро. Това е, надявам се да съм била полезна.
Благодаря много. Имаш ли възможност да ми да ми кажеш кой точно  е модела на Силвъркрест, да я погледна?

# 403
# 404
Същата я разглеждам в момента  Simple Smile. Имам  опит на Зелмер и Мулинекс с две ножчета, но сега ми се иска нещо друго. Няма вече да му мисля, поръчвам тази с  трите контейнера. После ще дам отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт