Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 24

• 76 343
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Ама Кате, то ние избираме дали да сме щастливи или не.
Всеки от нас има поне по 5 причини да е нещастен и поне по 5 да е щастлив.
И ние си избираме кои да са ни самочувстието и кои да са ни предизвикателството, а можем да си изберем да носим само тежест и бреме:))
то си е наша работа, наш бизнес:) наш избор..

И аз имам приятелка, която има хубава професия, добър живо и здраво, социално и умно дете, което вече не е точно дете.
Но избира винаги да е нещастна и в депресия, защото детето не прави нещата както тя иска, нещо подозира за детето, после то не учи, каквото тя иска, после то не учи висше образование изобщо ( сякаш е задължително и може да повлияе на щастието), недоволна и депресирана от приятеля си, не прави това или онова, както тя очаква, винаги е с антидепресанти и приспивателни и като се опитвах да й кажа, че има основание да е бодра и щастлива, ами аз ако виждам само наполовина празната чаша, тя знае с какво със се борила и минала, и се справила., тя ми казва "Аз не съм силна като тебе, ако бях на твое място, да съм се гръмнала отдавна.."

Ами, избрала си е...депресията и си я носи.., поне да си я носи с достойнство:))

# 46
Катина, ако има желание - има начин. Аз поне на твое място бих й се обадила да излезем с децата. В София си имате повече забавления. Друг е въпроса дали ще приеме, но ще знам че поне съм се опитала да й помогна.
Някак си ми стана болно за жената и детето. Sad
А с kali_k се надявам пак да се видим. Сигурна съм, че ще вземе най-доброто решение. Hug
Kezaja, аз бях на Ривотрил, въпреки че съм борбена. В един момент организма ти се срива и не може да го контролираш. Радвам се, че това остана в миналото и се надявам да остане там. Praynig    

# 47
  • София
Как спря ривотрила. Майка ми го пие от години и още не може да го спре.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 08:01 от Катина

# 48
  • София
От фейсбук ми попадна това видео от ТЕД за една млада жена, диагностицирана с шизофрени и сега е добре. Много интересен разказ, с български субтитри.

http://www.ted.com/talks/lang/bg/eleanor_longden_the_voices_in_my_head.html

Никак не е лесно да избереш разумната достатъчност от всичко. Не знам, ако на това момиче му попадне видеото, дали то няма да намери сили...

# 49

Никак не е лесно да избереш разумната достатъчност от всичко. Не знам, ако на това момиче му попадне видеото, дали то няма да намери сили...

Много мъдро!
Е, не е...никак лесно да намериш за себе си разумната достатъчност.., то си е..направо мъдрост, базирана на много лични преживявания, жажда за живот и щастие..и на всички около тебе, особено на тези, които зависят от тебе...

По- скоро на майката на момичето- и това видео, и каквото и да е от "Тайната", "Мегатайна.." и така, ако има нагласата да си помогне и да "възкръсне", всичко би свършило работа...
Но ако няма, никой не може...

А, представете си, всичко изглежда толкова лесно, защото момиченцето по всяка вероятност е било и сигурно още е в депресия, няма диагноза, щом Св. Никола са казали, на практика не съществува вероятно да сбъркат. Ако не са сигурни, просто слагат по- обща диагноза..

# 50
Катина, разбирам те напълно!  Hug
Когато човек се нуждае от професионална помощ е трудно да му го кажем така, че да осъзнае делата си.Това което пишеш е доста притеснително.Не може за всяко излизане да дава лекарства на детето. ooooh!
Ривотрила го спрях с хомеопатия.Цветолечение на д-р Бах, шуслерови соли 5 и Nux vomica 15 CH.
Имах късмета да попадна на добър хомеопат в града, който е и доктор. Peace

# 51
Благодаря ви за мненията, ще си изчакаме консултацията в Св. Никола.

# 52
във връзка с въпросите за музиката:
тук и тук за четене, а това за слушане.

Да добавя и за преводите напредвам бавно и славно

Желая ви лек и усмихнат ден!

След като завърших с четенето изникнаха някой въпроси:
1. Лесно ли свикнаха децата ви със слушалките? Как ги накарахте да стоят с тях?
Просто си мисля, че Еми няма да иска да стои с тях ... после се чудя как ще го накарам да стои на едно място 15 -20 мин., да слуша музика със слушалки и да не гледа детско ...  newsm78 Е ще опитам де...
2. Прилагате ли музиката и без слушалки?
оставих да върви музика цялата нощ намалено разбира се ... чудя се прави ли се така и дали има ефект... инък се събуди засмян и му беше интересно да види какво е това дето пее
Ще съм ви благодарна ако ми споделите вашия опит, може и на лични да ми пишете.
Благодаря ви!

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 12:08 от семейство Атанасови

# 53
Когато започнахме звукостимулацията, я правихме по около 2 часа, ако не се лъжа, че беше доста отдавна, терапевта му даваше занимание, в същото време родителят до него също беше със слушалки. Започнахме с Томатис метода, който макар и по- остарял, дава по- мигновени резултати, още веднага, след терапията, се държеше по- спокойно и беше по- контролируем.

След това от години и до ден днешен правим Listening programme по схема, вкъщи.
Понеже сина ми винаги с готовност се включва във всички терапии, сега вече сам си прави стимулацията, но не мога да дам съвет как да накарате детето да стои със слушалките, ако то не иска, не съм се сблъсквала с това, но мисля, че трябва да се започне при терапевт, който да намери подход и до накара, ако не стане, значи детето не е готово- насилието не е част от терапията.

Мисля, че в резултат на дългогодишната звукостимулация, тъй като музиката е класическа, се породи любовта му към класическа музика, сам си намира и в интернет и понеже по музика учат в училище и биографии на композиторите, той си ги търси и в нета и с голямо удоволствие ги чете.
Учителката му по музика е била супер приятно изненадана, когато питала децата кой каква музика обича и слуша и се оказало, че само той обича класическа музика. След часа по музика има математика и това е часа, в който е най- брилянтен, учителка споделя с възхищение, и всички го отдаваме на това, че математиката е след музиката веднага.
Вчера се оказало , че взели ново действие по математика с разкриване на скоби и само от едно показване, той продължил да решава, учителката питала майка ми дали са взели урока предварително, но после се сетили, че защото е след музиката.

Вкъщи почти 90% времето, през което звучи музика, е класическа, не от дисковете, защото няма смисъл, но той я пуска, в другото време пуска музиката от дисковете за съответния клас и той ги връща назад, точно както са схемите му за звукостимулация.
Даже, понеже си направи колекция с камъни, е започнал да определя кой камък за кой композитор отговаря.

Но съвета ми е- да не започвате да правите за първи път стимулацията вкъщи, най- добре е да започнете и поне първия курс да правите при терапевт.

# 54
Благодаря ти!   bouquet
И въпреки това което ти писах на лично съобщение, ще питам днес дали при нас някой се занимава с такава терапия и какви са цените ... сега се сещам, че лятото имаше музико терапия като допълнителни часове ... но спомените ми са бегли.

# 55
Отговорих ти:)

Музикотерапията е различно от звукостимулацията.

Звукостимулацията работи на принципа- силно филтрирана музика ( за предпочитане е слушалките да са с костна проводимост, за да проникне вибрацията от музиката още в процеса на терапията)- създава нервни връзки в периферията на мозъчната кора , което подобрява разбирането, комуникацията, поведението.

Затова и дисковете са защитени и не могат да се презаписват.

Музикотерапията се базира на силата на ритъма и ритмичната смяна, може да се намери някъде като "ритъм терапия"
В основата на доброто психично здраве е смяната, ритмичната смяна и редуването- както деня и ноща, не случайно там , където няма ритмично редуване са регистрирани най- много депресии и психични разстройства- в Северните държаваи..Белите нощи са изключително преживяване, но за туристите, и ние докато бяхме в Петергург и Хелзинки, детето не искаше да ляга вечер, защото той пък е и принципен- и денем не се спи:)

Та музикотерапията залага на ритъма на музиката и редуването.
Ритъма напомня на детето времето, в което е било в майчината утроба и е чувалo ритъма на майчиното си сърце, затова действа и успокояващо.
Ритъма е една от терапевтичните страни и на хипотерапията, освен енергията на кончето, бавния тръст, ритъма е лековит, не самата езда, ако се стигне до истинска езда.
Музикотерапевтите се наричат още ритъм терапевти.

# 56
Цитат на: Kezaja в Вт., 09 Ноем. 2010, 02:34
И за звукостимулацията обаче, и за биофитбека, е необходимо условие детето да няма епилептични симтоми и да не е получавало гърчове. Тогава е противопоказно, защото проблемите могат да се засилят.

Kezaja, намерих това твое старо писание. Как звукостимулацията би могла да провокира епилептични гърчове, запозната ли си? Заради честотите ли?

Зачетох се за тези слушалки, рових в нета, но почти нищо не открих.

За деца с епилептично минало дали би била подходяща музикотерапията със слушалки?

# 57
  • София
За звукостимулациите и на мен са ми казвали същото музикотерапевтите - не се препоръчва при епилепсия и трябва да има чисто ЕЕГ. Не мога да кажа повече подробности.
Но не посмях да правя на дъщеря ми до 7-8 годишна възраст, защото не исках да натоварвам мозъка допълнително. Тя беше преждевременно родена с един кръвоизлив, който се резорбира. И след това не съм и правила, но слушахме много класика, пеене, тактуване и подобни.
Една майка от темата , вече почти не пише, детето имаше 1-2 гърча от висока температура и проблеми с проговарянето, като започнаха дисковете, гърчовете станаха по-чести  и минаха на епилептични лекарства.

# 58
Да, винаги терапевтите предупреждават, преди започване на звукостимулация или биофийтбек, че е опасно, ако има епилептична симптоматика.
Затова е добре и ЕЕГ да се направи преди започване на звукостимулация, а биофийтбек терапевта прави ЕЕГ по време на всяка терапевтична сесия- наблюдава мозъчните вълни на монитора си и стимулира повишаване на алфа вълните, свързани със спокойствието ипонижаване на тета и бета, свързани с хиперактивността.

За опасността от интервенция на мозъка при епилептични симптоми, е разбираемо, защото и звукостимулацията, и биофийтбека стимулират мозъчната активност и си е външна намеса в мозъчната дейност. Ако има епилептична симтоматика, никой не знае до какво може да доведе такава намеса би затова е опасно и не се препоръчва такава терапия за епилептични случаи. Тогава може само ритъм терапия, но нищо, което да е мозъчна интервенция.

# 59
Момичета, ето ви едно много интересно изследване. Значи ваксинирали са група маймунки с детските ваксини и част от тях започнали да показват симптоми на аутизъм, които ги нямало изобщо в неваксинираната група. Колко забавно нали?

Това е анализ на изследването
http://vactruth.com/2012/04/29/monkeys-get-autism/

Това е самото изследване
http://www.ane.pl/pdf/7020.pdf

Според първата статия случаите на аутизъм в САЩ са 1 на 50, а децата със СОП са 1 на 6.

Дали някога ще има осъдени за това, което се причинява на децата?

Общи условия

Активация на акаунт