Ключът към стабилна връзка е...

• 13 458
  • 236
  •   1
Отговори
# 105
Мамасита, тъкмо щях да напиша, че имаш абсолютно точни "попадения" по темата, и ти взе, че разби мита......    Laughing  с това

В този ред на мисли, не признавам много връзки, в които мъжът носи жената
на ръце.
Не е полезно за духа всичко да е толкова лесно за жената. И на нас ни трябва
малко предизвикателство......................
Не е приятно да си обичан просто така.................

Фантастично е да си обачин просто така.Да те приемат такъв, какъвто си, без непрекъснати изисквания, претенции и опити да те променят.Само който е имал шанса да е обичан така безрезервно, знае за какво иде реч.   Simple Smile
А предизвикателства винаги има.Най-малкото, когато усещаш, че те обичат заради и въпреки всичко, сам се стремиш да си все по-достоен за тази получена безрезервна любов.

А да останеш сам на студената земя винаги има "шанс", без значение дали те носят на ръце или не.

# 106
По отношение на децата и връзката аз пък имам голяма чуденка (и болка, защото човекът ми е близък и любим) - от 16-17 години имат връзка, от тях поне 15 живеят заедно - деца нямат. Твърдят, че ще имат, но някога, неопределено. Проблеми нямат, връзката им е кротка, стабилна и с разбирателство, интелигентни и симпатични хора с образования, професии без залитане в кариерогонения, с чудесни материални възможности. Ума ми не го побира,изобщо. Мамасита, знам, че ще кажеш нещо, което ще ме ядоса, но все пак, хит ми, аз обяснение нямам.

Както има хора, които не могат да си представят живота без деца, така има и такива, които нямат този импулс. Дори и след време да сменим решението си, то това ще бъде в посока на само едно дете  Peace

Срещни се с няколко стари хора (над 70), които нямат деца. Няма такъв, който да се радва от това решение на младостта си. Имал съм доста контакти с възрастни хора в старчески дом. Разликата между хората с деца и внуци и тези без деца е огромна. Като дойдат децата да си вземат родителите, за да прекарат уикенда с внуците..., в дома оставаха само тези без деца. Някак тъжно.

Милиони са причините хората да заимат деца. И ти ще намериш своята рано или късно.

# 107
  • Kопенхаген
Компромисите са в следствие на грешки и лъжи.

Мисля, че не само аз не разбрах това изречение. Би ли обяснила... Simple Smile

Ти при какви обстоятелства правиш компромиси? Не е ли, ако някой престъпи общоприетото...

# 108
Не е задължително, може всичко да е наред и пак да се прави "компромис".

Думата не значи само "прощаване на пиянство и изневяра".

Херцогиня Кейт е направила много "компромиси" във връзката си, защото
не е лесно да станеш част от кралско семейство, колкото и да е желано и прието.

# 109
  • София
Их, какво гадно значение намерих на компромис:

"Ограничаване на своята лична свобода и пространство за сметка на съответната страна"

Според мен, по-скоро е това:

"Споразумение на основата на взаимни отстъпки, разбирателство, помирение."

# 110
L'Argent, втората дефиниция:

"Споразумение на основата на взаимни отстъпки, разбирателство, помирение."

Това е "консенсус".

Компромис е по-едностранчиво и с повече негативни значения. На английски compromised значи счупен,
с нарушена цялост.

# 111
Големи разсъждения за очевидни неща. Компромис, отстъпка... наречи го както искаш, всички знаем за какво става дума - това е онова нещо, необходимо за нормалните взаимоотношения между всякакви субекти. Два остри камъка брашно не мелят, казват старите хора. Компромисите са т.нар. леко изглаждане на камъните - за да изпълнят в крайна сметка това, за което са се събрали Simple Smile

# 112
Големи разсъждения за очевидни неща. Компромис, отстъпка... наречи го както искаш, всички знаем за какво става дума - това е онова нещо, необходимо за нормалните взаимоотношения между всякакви субекти. Два остри камъка брашно не мелят, казват старите хора. Компромисите са т.нар. леко изглаждане на камъните - за да изпълнят в крайна сметка това, за което са се събрали Simple Smile

Зависи от контекста. Може наистина да се случи "компромис" да е
преглъщане на множество изневери например.

# 113
Всеки си страда от акъла.

Помня обаче един страхотно мил репортаж за една двойка с 60-годишен брак. Сбръчкани, едвам ходят, обаче мили и добри един към друг и се държат за ръка. Простички хора народни. Та... пита репортерката: "Кажете сега, защо така сега хората се разделят, защо се развеждат?". И бабата съвсем простичко, но и съвсем убедено каза: "Защото всеки иска да командва".

Истината не винаги трябва да бъде увита в целуфана на изтънчената фраза Simple Smile

# 114
Всеки си страда от акъла.

Помня обаче един страхотно мил репортаж за една двойка с 60-годишен брак. Сбръчкани, едвам ходят, обаче мили и добри един към друг и се държат за ръка. Простички хора народни. Та... пита репортерката: "Кажете сега, защо така сега хората се разделят, защо се развеждат?". И бабата съвсем простичко, но и съвсем убедено каза: "Защото всеки иска да командва".

Истината не винаги трябва да бъде увита в целуфана на изтънчената фраза Simple Smile

newsm10

# 115
Компромис, отстъпка... наречи го както искаш, всички знаем за какво става дума - това е онова нещо, необходимо за нормалните взаимоотношения между всякакви субекти. Два остри камъка брашно не мелят, казват старите хора. Компромисите са т.нар. леко изглаждане на камъните - за да изпълнят в крайна сметка това, за което са се събрали Simple Smile

На същото мнение съм.

# 116
 Общият литературен вкус.

# 117
  • София
Цитат
Проучването разкрива още, че двойките без деца се радват на по-щастливи бракове от тези с деца, тъй като партньорите разполагат с повече време един за друг.

Е това направо  Shocked Shocked

Е ключът не е еднакъв, затова трябва сам да си го откриеш  Mr. Green

# 118
Самата истина, Надя, това е. Отделно, че доста от конфликтите в двойката  се случват заради децата.

# 119
Индивидуалната свобода и общите забавления  Peace

Ето това е много вярно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт